Ghiocei Martie-Aprilie 2009 *131*
Raspunsuri - Pagina 11
Gianina34 spune:
leeloo - noi trebuie sa mancam branza de doua ori pe zi pt ca nu mancam lapte
asa ca dimineata i-o dau amestecata cu fructe iar la 5 trebuie sa ii dau tot branza (iaurtul ne face rau, creste acititatea la stimacel) numai ca i-o amestec cu dovleac turcesc sau sfecla rosie sau cartof+iaurt sau spanac sau cu paste+iaurt
Gianina - mami de bebelusa Andreea - 13 aprilie 2009
avem 8 luni
http://picasaweb.google.com/micusspicus/9Luni?feat=directlink
Gianina34 spune:
simina - multumesc mult
noi avem nevoie de kinetoterapie (lucru confirmat de pediatra) pt ca eu am tinut-o fff mult timp in brate si nu s-a prea miscat/foit si , prin urmare, nu are muschii prea dezvoltati, are manutele si piciorutele asa de subtirele...; uneori am emotii si acum cand se intoarce pe burta sau cand se apleaca f tare in fata.
neavand muschisorii intariti nu pot sa o tin de manute cand incearca sa mearga, trebuie sa o sustin de sub-brat ca-i moale tare
nu pune cum trebuie piciorutele in pamant; de pasit paseste, face pasii insa nu cum trebuie
ne-ar ajuta mult niste sfaturi, sper sa fi inteles cam ce-i cu noi si ce ne trebuie
avem 8 luni
Gianina34 spune:
va spuneam eu ieri ca am descoperit cerealele cu biscuiti (cred ca ar manca si 300 gr dar mi-e frica sa-i dau asa mult) numai ca am inceput sa am ceva dubii:
micsunica manca pana acum cereale de 4 luni si , in special, cereale de seara de la humana si totul a fost in regula
acum de cand am descoperit cerealele cu biscuiti pe care le mananca seara, am senzatia ca nu-i este tocmai bine la burtica. este agitata la culcare, se foieste, nu-si gaseste locul si maraie, scranceste si da sa planga si chiar plange de nu o pot linisti nici in brate. Pana acum nu mi s-a intamplat asa ceva seara la culcare si nu stiu daca e de la cereale sau e o coincidenta si vinovati sunt... dintii![]()
stiu ca aris a povestit de ceva probleme cu cerealele la masa de seara insa nu am retinut daca se manifesta la fel
voua vi s-a intamplat asa ceva?
avem 8 luni
Kea spune:
Buna dimineata! Dau si eu praji si de baut azi, dar de baut mai bine nu va dau asa de dimineata!
Noroc cu Geanina si Ina ca mi-am mai amintit una alta. Si noi tinem usile deschise peste tot, chiar si cand dormim. Acum am realizat de ce ma minunam eu cand ziceati ca nu va place sa dormiti cu copilul in aceeasi camera ca e aerul inchis. La noi e...deschis.![]()
Branzica avem voie sa-i dam zilnic? Presupun ca da, nu?
Ramona parca intreba de care lapte folosim la branza. Eu ii fac din pasteurizat 3,5% grasime. Eu stiu ca nu se folosesc la copii produse degresate.
Noi de luni
incepem o dieta. Noi, adica eu si tata de Keutu. Cica e treaba mea ce dieta, eu l-am ingrasat, eu sa-l slabesc la loc. Asa ca acum caut retete Monti sau ceva de genul.
Of, Floric, ce chinuit e Raru! Si tu erai suparata pe degetelul lui, dar il ajuta sa se linisteasca, stia el mai bine ca tine de ce il suge.
simina_kin spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Floric Hai ca am revenit... Despre trosnitul oaselor ....ma inscriu si eu aici. Lu Raresu ii scartzie oasele de cand s-a nascut acum ii trosnesc de-a binelea si credeti-ma ca gimnastica fac cu el in fiecare seara si masaj si tot acelasi rezultat. Dr ne-a zis sa mai luam calciu...ei, ce sa zica si ea...Oricum sunt zile in care ma cam ingrijoreaza acest trosnit...parca acum se rupe ceva. dar...mai astept...nu stiu ce , doar timpul sa treaca. Simina, daca tot te-ai oferit vin si eu cu o intrebare? Pt picior talus valgus (sau valgum) , adus in interior, adica are tendinta de a calca in interior si pe partea exerioara a talpii (ai inteles ceva????), ce exercitii pot face???? Multumesc. Gata mai las si pe altul... Poze Raru Poze noi Rares Rarisel cel mai frumusel ![]() |
Fiinndca nu merge singur nu-l poti ajuta decat cu masaj , cu ulei de bebe, ai faci usor in talpa si tragi usor de labuta in spre interior (adica in sensul invers fata de cum calca el), repetand miscarea asta de cateva ori iar glezna o masezi circular.
Sunt multe cazuri care trec de la sine odata cu dezvoltarea musculara.
Daca nu se remediaza cu masaj , probabil ca atunci cand incepe sa mearga o sa va puna sa-i bagati taloneta sau sa-i luati ghetuta ortopedica
fericita poze
Maya AndreeaPovestea nasterii printesei cu ochi albastri
www.youtube.com/watch?v=EZMAyvih51Q" target="_blank">Ceva special pentru fata si sotul meu! VA IUBESC!!!
Gianina34 spune:
kea - eu plaji mananc si-n culcare si-n sculare asa ca poti sa ne servesti
azi toata ziua
succes la curele de slabit
avem 8 luni
Gianina34 spune:
kea - branza se poate manca in fiecare zi ba chiar si mai des (numai sa vrea artistu
)- noi suntem in categoria cu de 2 ori pe zi numai ca dimineata i-o fac cu ca lactic iar la 5 cu iaurt ca m-am gandit sa nu fie tutusi prea mult calciu![]()

avem 8 luni
aris26 spune:
buna ziua gagici
la mine a inceput munca asa ca ma uit la astea 20 de pagini pe care le-ati scris si zici ca ma uit la varful everest![]()
mi-a vezit cartea"puncte de cotitura"
merci mult Petrean 
am descoperit ca multe le-am facut corect din instinct dar mai am multe de invatat, sau macar acum imi explic mai bine ce e in sufletul piticului si in mintea lui.
apropos, stiati ca la 9 luni mai toata lumea are probleme cu mancarea, ca toti copii refuza mancarea pe care incercam sa le-o dam noi si ca nu e o problema?sa ii lasam in pace pt ca acum alimentatia nu mai este asa importanta pt ei.
monnvas - tu ai fost vreodata la Alexis la spital? pe mine ma bate gandul sa ma duc saptamana viitoare cand se intoarce sa il decaloteze pe pitic. eu efectiv nu reusesc si am vazutca s-a adunat depunere din aia alba sub piele. tu cum stai la capitolul asta? ce a zis el despre subiect?
gianina - da, al meu a reactionat urat la cereale seara. nici eu nu bag mana in fog ca asta a fost cauza, dar oricum m-am speriat si am renuntat la ele. oricum al meu nu vrea nimic seara inainte de culcare. se culca aproape flamand, se trezeste la 12, rade un biberon si apoi ma mai deranjeaza dimineata pt inca un biberon. cu musculatura, ideal al fi sa faca mishcare in apa, umple cada si ajuta-l sa faca tot felul de chestii, sa inoate, sa faca pluta..etc. asta ajuta cel mai bine. eu il las in apa de aprox 30cm liber. se foieshte, merge in 4 labe, se aseaza in fund, se ridica de margine...si uite asa isi foloseste aproape toti mushichii
nici nu prea stiu cum sa abordez problema mancarea fara sa devina un stres pt copil, asa cum a fost pt majoritatea dintre noi
sper sa mai apuc macar cateva pagini sa rasfoiesc..pupici
25 martie 2009
simina_kin spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Gianina34 simina - multumesc mult noi avem nevoie de kinetoterapie (lucru confirmat de pediatra) pt ca eu am tinut-o fff mult timp in brate si nu s-a prea miscat/foit si , prin urmare, nu are muschii prea dezvoltati, are manutele si piciorutele asa de subtirele...; uneori am emotii si acum cand se intoarce pe burta sau cand se apleaca f tare in fata. neavand muschisorii intariti nu pot sa o tin de manute cand incearca sa mearga, trebuie sa o sustin de sub-brat ca-i moale tare nu pune cum trebuie piciorutele in pamant; de pasit paseste, face pasii insa nu cum trebuie ne-ar ajuta mult niste sfaturi, sper sa fi inteles cam ce-i cu noi si ce ne trebuie ![]() Gianina - mami de bebelusa Andreea - 13 aprilie 2009 avem 8 luni http://picasaweb.google.com/micusspicus/9Luni?feat=directlink |
Uite ce poate sa rezulte din prea mult rasfat la mami in brate!!
Am inteles, are nevioe sa-si dezvolte musculatura.Pentru asta are nevoie in primul rand de forta in oase adica sa asimileze calciu, apoi de miscare , dar o miscare care sa nu o solicite sa nu oboseasca.In principal trebuie sa faci exercitii active/pasive dar totul la modul placut pentru ea, ca o joaca.Sa-ti dau un exemplu:
-la brate;-ai faci tu miscarile intai (flexie=ridicare spre umar pe langa corp;-extensie=coborarea de la umar spre sold tot pe langa corp: abbductie=ridicarea bratului spre umar prin lateral;- adductie-=coborarea prin lateral de la umar la sold), apoi sa le faca ea punandu-i tu o mica rezistenta...de exemplu : ai pui o jucarie in mana si tragi de ea in jos (pe langa corp), atunci automat o sa traga de ea in sus si asa va face flexia, invers pt extensie...ai tii jucaria in sus si o sa traga de ea in jos
Exercitiile pentu maini le faci din sezut sau culcat
Pt coloana ce-a mai simpla metoda este sa o pui pe burta sa isi ridice capul sau sa se ridice pe brate, ai intareste f bine musculatura spatelui si a gatului si-i solicita si coloana vertebrala.
Pentru picioruse, la fel, ai faci miscarile in toate sensurile, iar apoi pui mainile tale in sensul miscarii, ai dai cateva "ghionturi"si pui usoara rezistenta, astfel incat sa vrea sa-ti impinga mainile in acea directie
Nu stiu daca ai inteles....sper ca ti-am fost de folos putin
Acest mesaj este valabil si pt Pisik
fericita poze
Maya AndreeaPovestea nasterii printesei cu ochi albastri
www.youtube.com/watch?v=EZMAyvih51Q" target="_blank">Ceva special pentru fata si sotul meu! VA IUBESC!!!
aris26 spune:
si al meu a avut problema asta la glezna dreapta(a trecut cu masaj din fericire)si stiu ca toti doctorii mi-au spus ca daca nu trece cu masajul meu pana la o luna sa ma duc la kineto daca nici asa nu merge trebuie pus in ghips, dar asta doar un ortoped poate sa iti spuna
| Citat: | ||
citat din mesajul lui simina_kin
Fiinndca nu merge singur nu-l poti ajuta decat cu masaj , cu ulei de bebe, ai faci usor in talpa si tragi usor de labuta in spre interior (adica in sensul invers fata de cum calca el), repetand miscarea asta de cateva ori iar glezna o masezi circular. Sunt multe cazuri care trec de la sine odata cu dezvoltarea musculara. Daca nu se remediaza cu masaj , probabil ca atunci cand incepe sa mearga o sa va puna sa-i bagati taloneta sau sa-i luati ghetuta ortopedica fericita poze Maya AndreeaPovestea nasterii printesei cu ochi albastri www.youtube.com/watch?v=EZMAyvih51Q" target="_blank">Ceva special pentru fata si sotul meu! VA IUBESC!!! |

25 martie 2009