Burtici cu delfinasi de iulie-august 2010 (12)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

sper sa va fie de folos:

Primul trimestru

saptamana 7
embrionul se transforma in fat.coada mebrionului incepe sa cada.Inima bate si scheletul prinde forma.
creierul va avea un miliard de neuroni.bebelusul va creste mai mult decat dublu in aceasta sapt.va masura in jur de 1cm

saptamana 8
deja are pleoape,buza superioasa,iar nasul si urechile incep sa se formeze.
corpul incepe sa se alungeasca,incepe sa se vada ceea ce vor fi mainile si picioarele si se poate vedea scheletul prin piele,care e transparenta.va masura intre 1,5 si 2 cm.
in aceasta perioada poti simti mici dureri uterine,deoarece uterul s-a marit considerabil ,de la marimea unei pere,la marimea unui pepene galben.

saptamana 9
in sfasit pleoapele s-au format,dar pana la sapt 26 nu se vor deschide.in jurul organelor interne incep sa se formeze coastele.apar genunchii si coatele.mainile,picioarele si degetele se vad mai bine,formandu-se amprentele digitale.
dispare complet coada embrionului.bebe deja se misca,desi tu inca nu il simti.din cand in cand va tremura.(sistemul nervos isi intinde conexiunile prin tot corpul,de aceea bebelusul va realiza miscari spasmodice si involuntare pe care creierul nu le controleaza inca)
inima deja s-a impartin in 4 cavitati si alvulele au inceput sa se formeze.bebelusul deja poate strange pumnul,si poate sa inceapa sa isi suga degetul.

saptamana 10
incep sa ii creasca unghiile.intestinele cresc si se aseaza in locul lor.glanda tiroida,pancreasul svezica biliara incep sa functioneze.creierul creste f repede,in jur de 250.000 neuroni pe minut.incepe dezvoltarea externa a organelor sexuale,dar inca nu se poate afla sexul.masoara in jur de 4 cm si 5,5 grame.

saptamana 11
incepe sa genereze propriile globule rosii.incepe sa produca urina.pielea e inca transparenta si corpul se alungeste.capul este o treime din lungimea corpului.in cazul baietilor,testiculele incep sa produca testosterona.oasele incep sa se intareasca.degetele s-au separat si va fi capabil sa inchida si sa deschida pumnul.va incepe sa miste picioarele si sa sara pe peretii uterului.e vorba despre reflexul patelar care ne programeaza pt mers.aproape 6 cm si 9 grame.

saptamana 12
stomacul,ficatul,plamanii,pancreasul,intestinele,sunt formate si la locul lor,desi inca nu dezvoltate.capul e mai rotund si fata se defineste mai bine.se pot asculta bataile inimii cu usurinta.se formeaza corzile vocale.creierulcontinua sa se dezvolte si incep sa se formeze unghiile.incep sa functioneze rinichii.acum,dupa ce inghite lichid amniotic,e capabil sa il elimne prin urina.6 cm si 14 grame.
o buna veste e ca incepand cu aceasta saptamana dispar greturile.trebuie sa iti ingrijesti alimentatia.de obicei se crede ca in timpul sarcinii trebuie sa manance pt doi,dar asta nu este adevarat.abuzurile alimentare deasemenea pot face rau,poti simti de acum arsuri la stomac,evita consumul grasimilor si a mancarurilor prajite.evita expunerea la soare indelungata,pt ca poate cauza pete pe peiel de forma permanenta.
cresterea secretiei sebacee poate aduce si ea acnee ,sau pete,dar astea sunt trecatoare.

trimestrul 2

saptamana 13
au aparut 27 oase ale mainii,isi suge degetul.6,5 si 7,5 cm. intre 14 si 21 grame.

saptamana 14
bebe deja incepe sa aiba urechile la locul definit si vor continua sa creasca in saptamanile urmatoare.poate ca va face primele miscari din cap,dintr-o parte in alta.toata structura bazica a corpului,atata intern cat si extern,e formata,desi in miniatura.acum corul creste mai repede decat capul.ii apare puf pe corp.si cum are muschii fetei mai dezvoltati,poate sa se "strambe" si poate ca isi suge degetul.
10 cm si 30 grame,cat o lamaie.
daca medicul recomanda amniocenteza,aceasta se face intre sapt 14 si 20.

saptamana 15
pielea i se acopera de un puf,care a cadea aproape tot inainte de nastere.unii isi sug degetul.i se mai lungeste gatul.structura osoasa continua sa se dezv.11,5 si 50 grame

saptamana 16
creierul preia controlul miscarilor.misca mult picioaele,desi inca nu il simti.inecepe sa se agate de maini,de picioare si de cordonul ombilical.incepe sa aiba perisor fin pe cap.incepe sa perceapa lumina.lungimea nu e diferita mult fata de sapt trecuta,dar va cantari 80 grame.intre sapt 16 si 18 se poate face triplul test,

Mary,o mamica de ian feb 2007,are nevoie de noi .

Sofía (2ian2007)
Andrés (22mai2008)

Mergi la inceput

tanti si eu ma gandesc daca sa fac amniocenteza sau nu.teoretic eu as face-o si as recomanda-o,se pot evita multe anomalii cromozomiale si genetice,dar practic e ca eu sunt o fricoasa,si numai la gandul acului ala simt ca fac pe mine !

Sofía (2ian2007)
Andrés (22mai2008)

Mergi la inceput

problema tehnica:puteti sa va uitati daca voi puteti sa umblati la semnatura voastra si sa schimbati ? ca eu nu pot sa mai ajung,sa schimb semnatura..

Sofía (2ian2007)
Andrés (22mai2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tina_80 spune:

buna seara!

La multi ani celor ce si-au serbat ziua de onomastica! Sa traiti cu numele, sa fiti sanatoase si sa ne vedem cu bebeii in brate!!

Acum vin de la petrecerea de Sf Ion si am mai aflat cite ceva:)...daca visati soricei, sobolani o sa aveti baiat....daca visati flori, vaza cu flori o sa aveti fetitza.

Metoda prin care vom naste, o vom stii pe la sapte luni si jumatate, pt ca atunci bebelu va sta intr-o anumita pozitie si cam asa ramane pina la sfarsitul sarcinii.

Toate astea mi le-a spus o matusa care este asistenta la sala de nasteri. Mi-a facut un calcul rapid si mi-a spus ca o sa am fetitza(as fi vrut baiat)...nu a vrut sa-mi spuna cum a calculat...vroiam sa va spun si voua.

....cam atit!

Va pup si somn usor!

tina 11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ooana spune:

Neata'

Tanti incearca sa ramai calma si pentru TT du-te la alt laborator.

Aelita o colega si-a facut amniocenteza s mi-a spus ca e mai mult frica de dinainte decat durerea propriu-zisa...apoi a facut cumnata mea care mi-a spus acelasi lucru...dar stiu ca explicatiile astea nu incurajeaza prea tare, si mie mi-ar fi groaza
eu azi mi-am schimbat saptamana din semnatura..deci merge, asa ca mai incearca

Tina, sa tii minte sa ne spui daca a avut dreptate

You don't love a woman because she is beautiful, she is beautiful because you love her.
Oana 14+

Noi 2...
www.youtube.com/watch?v=pLKkGs41RAA" target="_blank">Wedding-videoclip

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanti spune:

Fetelor in ce consta TT?

Stiu ca sange si parca ecografie, imi puteti spune care este ordinea, la DT am facut eco inainte si a 2 zi am facut sangele
Fetele din Bucuresti unde faceti TT? vreau sa fac in alt laborator, ma gandeam la Diagnosis ca stiu ca au aparatura performanata mai prost este ca nu poti ajunge la dr POP, care am inteles ca este foarte bun dar si foarte ocupat

Si la cate saptamani se face acest test si in cat timp este gata?am inteles ceva de 16-18 saptamani?

Andrei 11.02.2006 si 15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bumblebee spune:

Tanti, cred ca am mai povestit asta, dar am o prietena care dupa DT, cred, a avut risc mare de Down, era ceva de genul 1 la 125 (oricum o suta si ceva) si tradus matematic era un risc de 65%, dar astea sunt pur matematice, pt ca riscul ca fatul sa aiba down nu era de 65%, in fine, s-au speriat, au facut amnio, totul a iesit bine, doctorul care i-a facut amnio chiar ii spuse ca toate amnio pe care le facuse el (erau cateva sute) toate au fost cu rezultate bune, copii sanatosi, si nicio mamica n-a patit nimic.
Mai am o alta prietena care lucreaza la un lab. de analize si mi-a explicat cum se fac tampeniile astea, pur statistic.
Eu nici nu m-am hotarat daca il voi face sau nu, nu stiu pentru ca istoricul meu de sarcini pierdute imi vor da punctaj nasol, menstre complet date peste cap, nu mai stiu ce date vor aia, ei, in orice caz, numai varsta ma avantajeaza.
Am sa vad cum va iesi echografia si ma voi hotari pe loc....
sunt f confuza pt ca.. o data n-as vrea sa am indoieli
a doua oara.. daca imi va iesi un rezultat nasol, nu stiu daca voi fi dispusa sa iau in considerare amnio...
Sanatate!!

Alina 10+
gargarita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefania_97 spune:

Citat:
citat din mesajul lui tanti

Fetelor in ce consta TT?

Stiu ca sange si parca ecografie, imi puteti spune care este ordinea, la DT am facut eco inainte si a 2 zi am facut sangele
Fetele din Bucuresti unde faceti TT? vreau sa fac in alt laborator, ma gandeam la Diagnosis ca stiu ca au aparatura performanata mai prost este ca nu poti ajunge la dr POP, care am inteles ca este foarte bun dar si foarte ocupat

Si la cate saptamani se face acest test si in cat timp este gata?am inteles ceva de 16-18 saptamani?

Andrei 11.02.2006 si 15+

Aici se face testul sangelui in saptamana 11-12 si la o saptamana distanta se face ecografia. Se ia in consideratie amandoua si se da un rezultat statistic. Dupa aceea depinde de tine daca vrei amnio sau nu.

Stefania mamica www.tickerclub.com/cache/bc78ee8833.png[/img]" target="_blank">Buburuzei Catarina si 11+
www.flickr.com/photos/balexandre/" target="_blank">Poze Catarina
O romanca in Danemarca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corrina spune:

Tanti eu vreau sa te incurajez si sa iti spun ca toate colegele mele de la odiseea trecuta carora le-a iesit prost fie DD, fie TT au copii sanatosi. Unele au facut amniocenteza, alte ba.
Ba mai mult, stiu persoane carora la DD le-a iesit risc de Down iar la TT rezultatul a fost fff bun. So.....Nici eu nu am incredere in analiza asta si nici nu o sa o fac!
sanatate!

Mami fericita de Mihnea-Cristian &5s6z
Mihnea se face mare Gargaritza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurika1982 spune:

Buna , fetelor!

Va urmaresc inca de cand am aflat de . Si noi am aflat in ajun de mos Nicolae :).Pana pe 4 ianuarie am stat cu grija...doctoru ne-a zis ca e putin desprins si ne-a dat Arefam - 1/zi. La ultima eco ne-a zis ca arata f bine si va dati seama ce fericire.acum asteptam sa facem analize de sange si dublu test.Vroiam sa intreb: mai merge cineva la Kasmo Mohamed Kher? dupa primele 2 vizite, pare f ok..

LAURIKA 10+

Mergi la inceput