Mamici cu 2 pitici (13)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

Oana, draga de tine!! Si eu abia azi am reusit sa citesc mesajele tale!
Sper ca sunteti mai bine!
Legat de gradinita, eu in locul tau as sta de vorba cu Paul. Este maricel acum, s-ar putea sa fi surprinsa cat de multe intelege.
Fi sincera cu el, sa-i spui motivul pentru care "VREI" sa mearga la gradinita.
"vreau" este personal dar "trebuie" este impersonal, absurd, scuza sociala, nici tie nu-ti prea place acest "trebuie!" "vreau" lasa loc ca si el sa vrea.
Spui ca vrei sa muncesti, ca ai nevoie de timpul asta pentru tine, fi sincera cu el, nu-l aburi Intradevar este ceva mai greu pentru parinti...sa spuna adevarul cand e vorba de a convinge copii sa mearga la gradi, dar incearca. Poate nu va intelege azi, sau maine, dar va intelege. Tu cum te simti? vizavi de treaba asta? Esti impacata cu gandul asta? Cand tie ti-e clar ca asa-i corect, cinstit...va merge!
Cand plange, il ti in brate, il intelegi, chiar ii spui ca il intelegi. "Stiu ca esti necajit si suferi! cand vi de la gradi vreau sa petrecem impreuna cutare timp sa facem cutare treaba etc" Chiar il poti incuraja sa planga! sa-i spui "pot sa te tin in brate cat vrei tu, poti sa plangi cat vrei tu!" fara a-l munstra, fara a-l acuza ca plange. Fi partasa la suferinta lui! Pentru ca el chiar sufera. Poti sa-i mai spui printre altele ca tu si Anna o sa-i duceti dorul, ca no sa faceti nimic pana vine el de dorul lui Nu stiu...este foarte greu. Nu imi dau seama cum e Paul, dar la Stefan, faptul ca il intelegeam, ca il acceptam asa cum este el, a facut minuni!
Imi amintesc ca intr-o dimineatza mi-a spus: "mami, vreau sa plang!!" si eu i-am spus: "plange cat vrei tu!hai ca te tin in brate, sa poti sa plangi!" A plans un pic, dar pentru ca am acceptat plansul lui...na durat mult! si la intrarea in gradinita mi-a spus din nou " o sa plang!" si eu l-am incurajat, "bine, nu-i nici o problema!poti sa plangi!" iar FIX in gradinita...mi-a spus " mami, nu mai vreau sa plang!poti sa pleci!" si am plecat! bine, avea 4 ani, stia sa isi exprime cat de cat emotiile, insa plansul asta este de fapt incapacitatea lui de asi exprima sentimentele.
Hai ca pana la urma va fi bine!
Poti sa-i spui ca nu va ramane acolo, la gradi! Ca toti copii vin acasa, ca abia astepti sa-ti termini treaba si sa vina momentul in care va reintalniti.
Noi am schimbat gradinita in momentul in care Stefan a plans ca nu mai vrea sa mearga. Era frustrat si necajit ca "trebuia" sa faca unele lucruri pe care nu era pregatit sa le faca.Acum nu mai avem probleme.
Multa sanatate!si sper ca tusea a trecut!

Claudia, am admirat scufita rosie si imbujorata!
Cat despre joaca...fix asa suntem si noi...e si normal, cei mici nu stiu sa se joace in echipa. Stefan aseara se juca in vanita lui Matei - era un vapor - avea confectionat dintr-o lanterna un binoclu, vedea in departare niste crocodili pe care cand vroia sa-i "atace" cu niste bombe, aparea Matei si ii lua De aici se isca scandal ...plansete...si in ultima vreme Stefan la mai lovit pe Matei nu tare, doar cat sa-i arate "cine-i seful" Of....asta este. Incerc pe cat posibil sa nu ma bag intre ei.
Interesant ca acuma il alunga, acuma il cheama la joaca....

hai ca m-am intins ...nu am mai scris de mult!
Va si pana la reauzire, numai bine!

proud mummy

Mergi la inceput

Oana, am uitat sa zic....
Pana nu de mult, consideram si eu acest "trebuie" ca fiind ok, chiar recomandat, insa de curand, am avut o revelatie, ca sa zic asa cand am realizat ca mie nu-mi place, si nici copiilor mei nu le place.
Inca lucrez la acest lucru, ma straduiesc, sunt cea mai buna mama pe care o pot avea copii mei
Asa esti si tu, si fiecare dintre noi.

pup

fug sa trezesc ursuletul.

proud mummy

Mergi la inceput

La multi ani Maria!!!!
Sper sa primesti si urarile intarziate !!!
Sa cresti mare si frumoasa si sa aduci numai bucurii parintilor tai!

Gabi, si eu am gasit de curand acest facebook dar sincer nu pricep nimic din el nu stiu cu ce se mananca si la ce este bun.Poata ma initiezi tu si imi dai si mie niste repere

proud mummy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaRusu spune:

Citat:
citat din mesajul lui ana_a

Oana, am uitat sa zic....
Pana nu de mult, consideram si eu acest "trebuie" ca fiind ok, chiar recomandat, insa de curand, am avut o revelatie, ca sa zic asa cand am realizat ca mie nu-mi place, si nici copiilor mei nu le place.
Inca lucrez la acest lucru, ma straduiesc, sunt cea mai buna mama pe care o pot avea copii mei
Asa esti si tu, si fiecare dintre noi.

pup

fug sa trezesc ursuletul.

proud mummy

Exacta asa gandesc si eu, Ana, dar Paul vede ca Ana are alt program si vrea si el la fel, la bunici nu la camin... si ii explicam in prostie.. si n-am reusit in decembrie nicicum sa-l mai duc la camin.
De aceea am incercat in ian chiar cu forta - pentru ca nu pot sa-l tin asa, bunicii zic ca pot dar socru-meu a fost la un pas de spital de revelion si nu mai merge asa.
Am mers cu empatia pana la refuz, Paul insa are o fire grozav de incapatanata - si Ana la fel, ma termina aproape in fiecare zi.

Ii place acolo - mananca, se joaca, doarme, e in largul lui (l-am vazut) si are educatoare foarte simpatice, ii plac copii, dar ar vrea sa merge toti acolo, nu numai el.

O sa fie mai usor dupa ce va merge si Ana - sper sa o scot din scutec in vara s-o pot duce din toamna.
Plus ca e gelos pe Ana ca suge - asta si acuma vad la el.

Oana, mami de Ana Maria (intr-o zi de 13... 13 iunie 2008) si Paul-Victor (ziua cea mai lunga: 21 iunie 2006)
Priveste partea buna a lucrurilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zsuzsu spune:

salutare
multumim de aprecieri
Oana asa am fost si eu cu Dani, dar acum s-a mai obisnuit
si el e f incapatanat dar am fost si eu categorica
si pana la urma s-a obisnuit
doar ca a inceput sa se bata- s-a imprietenit cu un baiat care umbla la Karate si s-a invatat sa se bata si nu il pot dezobinui
in rest a aceptat deja gradinita, mai mormaie el cateodata dar nu mai face crize de isterie si nu se mai tranteste pe jos cum facea.

deJulia Petra(29.03.2009) si de Daniel(05.03.2006)

poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Buna fetele!

La Multi Ani pt 2010, sa aveti un an nou fericit si plin de bucurii si succese, ca nu am apucat sa intru anul asta cred, nici nu mai tin minte, ca tot zic ca reusesc sa tin pasul peste tot si nu prea apuc. Mai citesc vreau sa raspund nu am timp sau nu apuc si apoi iar raman in urma, iar citesc si iar nu apuc.
Noi suntem bine, Ari a inceput nursery, e f happy avem program mai lung, incet, incet o sa reusim sa facemcumva sa pot si eu sa studiez si sa lucrez. Abia astept cand reusim sa le combinam armonios pe toate. Oricum din ian 2011 va merge si Ami la preschool trei ore pe zi dim Ari va fi full time, incet incet se aseaza lucrurile se vede o luminitza la capatul tunelului.
La Multi Ani! Tudor si Maria sa fiti fericiti si sper ca ati avut o zi minunata.
Si eu am cont de facebook da nu l-am folosit decat sa vad pozele unei prietene, in rest nu prea m-a fascinat, adik nu ma omor cu siteurile astea gen facebook, twitter si etc.
Gabitzam spor la farming.
La noi a fost acuma unul care a scapat din inchisoare si tot isi updata contul pe facebook si ii chinuia pe politisti da l-auprins in final dupa vreo luna, isi gasise nu stiu cati fani.
Zsuzsu, Dany foarte frumoase pozele!
Iulia multa sanatate mamei tale.
Camy pai mi se pare f normal si mie sa tai capul sa il inlocuiesti cu al papusii, esti culmea si tu, ntz, ntz. Si eu incerc sa nu ma bag intre ele da uneori trebuie sa ii mai atrag atentia lui Ari ca a cam dat-o pe Ami de vreo cateva ori cu capul de parchet ca nu isi da seama ca Ami nu are echilibru inca, a mai cazut peste ea de vreo doua ori, odata a calcat-o pe mana cu papucii, na din neatentie nu intentionat da tot ii atrag atentia poate poate are mai multa grija.
Alessia2005 bine ai venit. Bafta la proiectul bb3. Si eu as mai vrea un bb da mai incolo putin sa reusesc sa fac cursurile si sa am si eu un job, sa mai creasca fetele.
Iulia si mie imi place sa mai vb cu fosti colegi, amvreo cativa cu, care tin legatura, sa ma uit la poze, eu ador pozele si sa fac eu poze dar sa ma si uit in albume si da prefer alea printate.
Claudia da asa e, si eu ma apuca nostalgia, mai ales cand vad bebe mic sau gravidutzacare trebuie sa nasca, ma inmoi toata si mai vreau si eu un bb, si da e frumos si acuma, greu dar frumos.
Oana multa sanatate la puiutii mici , greu tare cu bolile si noi abia ce am fost gripa toata familia, apoi varicela Ami inca nu i-a trecut de tot ca a avut extrem de multe bube.
Claudia multa sanatate la printesa , se poate sa faca si trei zile febra mare si sa treaca, o fi ceva virus de asta de sezon.
Si la noi e ca la voi, Ami vrea sa faca tot ceface Ari, Ari nu vrea sa imparta ca asta e al ei sau ceva, sau vrea exact jucaria care o are Ami, Ami ea si ea incapatzanata si mai nou se arunca de pamant si urla daca nu primeste ce vrea si tot asa. Plus ca inca nu merge, merge da in genunchi , a zis health visitorul sa o mai lasam doua luni si de aici si mai mare scandal ca nu poate sa urce sus pe scari nu se poate sui sus dupa sorasa pe canapea, Ari ii face in ciuda, ca la nebuni la noi serios.
Am admirat si pozele, sunteti o familie tare frumoasa.
Valentina bafta la logoped.
Noi cu Ari avem alta pb acuma e la stage-ul de defiance, ne ignora ce ii zicem nu asculta, se enerveaza, e numai draci si nervi. Ii repet frumos de nspe mii de ori si tot invers face, ioncerc sa nu bag in seama ce e rau prea mult si sa apreciez si salaud ce face bun, hugs, kisses si tot degeaba,imi vine uneori sa fug pe camp.
Na am reusit sa recueprez cat de cat,oricum va trimiotem pupici la toate fara discrinare.

"Time is a great teacher, but unfortunately it kills all its pupils ... "

Louis-Hector Berlioz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaRusu spune:

Mada, sa-ti traiasca papusicile pe amandoua

Oana, mami de Ana Maria (intr-o zi de 13... 13 iunie 2008) si Paul-Victor (ziua cea mai lunga: 21 iunie 2006)
Priveste partea buna a lucrurilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alessia2005 spune:

Buna seara dragi mamici...

Ce mai faceti?

Noi..suntem ocupati cu invatatul...caci m-ama apucat sa invat ptr titularizare..sper sa fie posturi...

Madabafta si tie la job si BB3

Mami de doua printese: ALESSIA(10.08.2005) si SERENA(28.10.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alessia2005 spune:

Eu invat noaptea mai mult ca ziua...e mai greu..mai ales ca am un vecin care s-a apucat de renovat..si...e un zgomot

Dar de..fiecare renovam..problema e ca..el nu stie..ca-i 13.00, ca-i 15.00..nu conteaza..asa ca Serena mea dormi f putintel...

Mami de doua printese: ALESSIA(10.08.2005) si SERENA(28.10.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns julax spune:

Gabi,sunt si eu fermier de cateva saptamani,tocmai am plantat cate ceva mai devremePoate ne invecinam,iti trimit pe mess numele de pe FBMada,ce printsese am vazut euCe tinute frumoase de Craciun,ce cadouri,ce veselie,frumos!!!Ma bucur ca am aflat cate ceva de voi!Oana,Ana
Alessia,spor la invatat!Te-ai apucat din timp,e bine.
Iulia,mamica de Ioana(24.09.2008)@ Alex(24.08.2006)
www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=16a7ba4b14da74203c245e&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">
Miniclipuri
Poze si filmulete

Mergi la inceput