Mamici cu 2 pitici (13)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ClaudiaH spune:

Buna fetele!

Nu ma dati disparuta sunt pe aici insa...am fost cam aglomerata.
La multi ani Ionilor si Ioanelor!!!!
Valentina, Danybv, bine ati revenit! Dar dragelor, asa scurt? va mai asteptam cu mai multe detalii despre voi si cei mici.
Iulia, da, simpatic Alex! Incepe cu replicile, intrebarile si interpretarile de pe acum. In ceea ce-o priveste pe Ioana, nu te necaji, la fel a fost si Lucia, multa vreme fara dinti. Apoi au tot iesit si acum are si ea in sfarsit 8 dinti si 4 masele. Ultimele doua masele nu-s complet iesite. Se spune ca o sa aiba dinti mai rezistenti daca ies mai tarziu.
Oana, eu te inteleg cand vorbesti de crize de isterie. Fiecare cred ca are o perioada din asta. Stefan al meu a avut asa o perioada intre 2 si 3 ani. Se trantea uneori in strada si se tavalea. La el venea si din frustrarea ca nu reusea sa comunice exact ce voia sa spuna si se enerva cumplit. Acum se pune in gura cu mine si comenteaza si discutam contradictoriu si in final rezolvam conflictul. Dar inca imi amintesc ce frustrata si neputincioasa ma simteam cand mi se intampla. nu stiu ce sfat as putea sa-ti dau. Stii si tu de altfel ca trebuie sa fii consecventa si cand ai zis ca merge la camin sa nu dai inapoi indiferent de show. Si discuta cu el muuult. Incearca sa-l recompensezi pentru fiecare zi in care merge la camin. Spune-i ca esti mandra de el, spune-le si altora de ex. chiar daca plange poti sa-i povestesti bunicii sau altcuiva de fata cu el : "Azi sunt tare mandra de paul caci a plans mai putin decat ieri. E pe zi ce trece mai cuminte baiatul mamei". Sau ma rog ceva similar chiar daca nu e adevarat in totalitate. Se va motiva pozitiv si va incerca sa te faca din nou sa spui lucruri pozitive despre el. NU stiu daca ti-am fost de ajutor dar... am incercat. Iti tin pumnii sa rezisti, va trece la un moment dat.

Trebuie sa plec acum dar... revin maine poate. V-am pupat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ClaudiaH spune:

Iata si cateva poze de la Revelion.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentina_22 spune:

Claudia,promit ca maine va dau mai multe detalii,poate reusesc sa postez si ceva pozici. Astazi am avut de rezolvat cate ceva si de dat gata doua oale cu mancare( a se intelege gatit ). Asa ca dupa atata alergatura,acum sunt franta dar trebuie sa ma mobilizez pentru povestea de seara,iar maine dimineata sa mergem la logoped.
O noapte frumoasa si petreceri de neuitat pentru sarbatoritii zilei!
La muti ani, Oana si dulceata Ioana de mami Iulia!!!

Unde omul se multumeste, acolo raiul îl găseste.

Vale, mami de ALEXANDRA - NICOLETA si ANDREI - GABRIEL
cum creste Alexuta
cat de mare este Andu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns julax spune:

Multumim mult de urari!
La multi ani si de la noi sarbatoritilor de azi!La muti ani,Karina,pui de Manu!Oana,n-am auzit de niciun copil care sa nu fi facut vreo criza de isterie,la Paul e mai accentuata,dar va trece.Aiurea ca nu te mai tin pe tine bateriile.Alex a zis si el saptamana asta ca nu vrea la gradi,dar asta din cauza ca era obosit dimineata,n-are nicio treaba cu Ioana.Oricum,eu nici nu ma trezesc dimineta,se ocupa L.de el,caci daca ma ridic din pat la 7 se trezeste Ioana,drpt pentru care aman momentul trezirii dupa 8,uneori 9,caci adorm destul de tarziu si prefer sa dorm mai mult dimineta si sa mai trebaluiesc seara.Hai sa zic cum mai depasim noi momentele de criza,nu sunt legate de gradi,dar poate te ajuta cu ceva sa-ti faci o idee.Cand trebuie sa vina la masa,Alex trebuie sa spuna intotdeauna ca nu vrea,ca nu ii e foame,nu mai insist,noi plecam la masa"Noi mergem si mancam cu totii,treaba ta daca stai aici singur"(vine in scurt timp dupa noi).Dar Paul ce spune cand il intrebi de ce nu vrea sa merga la camin?(inteleg ca totusi ii place acolo).Alex stie ca acolo e serviciul lui,asa cum tata merge la scola,asa si el trebuie sa mearga la gradi,chiar daca e greu sa te trezesti dimineta.La noi mai merge si faza cu supararea mea.De exemplu incepe sa se zburleasca cand trebuie sa faca ceva si ii spun"Vezi cum esti,Alex?Eu iti vorbesc frumos si tu tipi la mine...de ce faci asta?"(si am o fata suparata,el isi da seama ca nu a procedat corect si vorbeste mult mai calm).Ma gandesc ca ai putea incerca sa-l recompenseszi cumva (lui Alex i-am luat niste abtipbilduri cu animale,pe care le lipesc unde vrea el,de obicei pe care o masina sau pe dulap).E dificil de spus care e solutia,de exemplula Alex merge sa-l iau pe sus cu imbracatul,adica el e adormit,ilridic la marginea patului si incep sa-l schimb si pana sa se trezeasca e imbracat,asta nu stiu daca merge la toti copii,de asta trebuie incercate alte si alte metode.L.,de exemplu a observat ca dimineata nu mai e asa indispus (nu vroia sa se inchine dimineata) daca il trezeste direct,spune rugaciunea,apoi mai sta 5 minute in pat,dupa care se trezeste.
Nu stiu daca te-a ajutat cu ceva ce ti-am spus,dar cred ca trebuie incercate mai multe metode ,laudat pentru orice progres,fie el cat de mic si...Doamne-ajuta!Claudia,foarte frumoasa rochita Luciei,asortata cu incaltamintea,remarc ca i-a crescut parul si poate fi prins cu clamite,ii sta foarte bine,mi-a placut poza aia cu prima zi din acest an la micul dejun,eveai o fatza asa simpatica,se vedea ca e dimineata,in schimb copiii erau fresh.
Am auzit si eu de faza cu dinti mai rezistenti daca ies mai tarziu,dar tot astept sa-i apara odata,e suficient de tarziu.Ei,dar ca sa ma bucur si eu,azi i-a plesnit al patrulea dinteValentinaa,astept amanunte!Merg sa pun de o paine si poate adorm si eu mai repede azi,desi la cat e ora...
O noapte linistita!
Iulia,mamica de Ioana(24.09.2008)@ Alex(24.08.2006)
www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=16a7ba4b14da74203c245e&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">
Miniclipuri
Poze si filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaRusu spune:

Iulia, Paul imi spune simplu ca vrea sa stea acasa cu mine si cu Ana. Si eu as vrea, dar lucrez - de acasa, asa salvez aproape 2 ore zilnic cu deplasarea prin oras si altele - sau ca vrea sa mearga la bunici.

Partea proasta e ca de aseara se simte foarte rau am avut 6 sapt fara urma de crize - cat a fost acasa - acum, dupa 4 zile de camin e la pamant. La noapte o sa fiu singura cu ei, nu stiu cum o sa treaca...

Multumim de gandul bun - in principiu, avema cam acelasi comportament, dar nici tata si nici eu nu avem orar fix de lucru, doar el, bietul, are program fix de camin. El nu intelege ca noi il avem schibator pt ca asa e natura muncii noastre... poate de aici confuzia lui...

WE placut - noi speram sa nu fim mai rau... dar nici macar somnul de pranz nu a iesit, a tusit deja ff mult..

Oana, mami de Ana Maria (intr-o zi de 13... 13 iunie 2008) si Paul-Victor (ziua cea mai lunga: 21 iunie 2006)
Priveste partea buna a lucrurilor

Mergi la inceput

Iata am revenit in forta.
Intai de toate,multumim tuturor pentru primirea facuta! tuturor!
Pe scurt sarbatorile le-am petrecut in familie, alaturi de mama si de finii mei. Datorita unor probleme de sanatate pentru care ma tratez acum,am dorit si am avut parte de sarbatori linistite fara prea mult zgomot. Mosul a venit la copii si nu numai,incarcat cu multe daruri. Am pus-o pe Alexa sa-i scrie mosului o scrisoare in care sa-i spuna ce doreste atat pentru ea cat si pentru Andrei.Printr-o minune in seara de ajun, Alexandra si-a gasit scrisoarea in mainile mosului. Au primit tot ce si-au dorit si sa stiti ca au fost modesti copii, au inteles ca-i criza afara. Andrei a reactionat neasteptat de bine. La intalnirile cu mosul din Auchan era foarte irascibil si abia reuseam sa-l fac sa stea cateva minute langa mos.Acum insa a fost cooperant si prietenos,a spus poezia pe limba lui,i-a dat pupic mosului si l-a condus si la plecare. Poze nu am , am filmat dar am sa incerc sa fac cateva pozici dupa camera.

Oana,Alex are aproape 6 ani si tot are ifose si se ia la tranta cu frate-su. De multe ori ii las sa-si resolve singuri problemele. Degeaba intrevin ca tot ca ei fac, pana nu isi dau unul altuia cateva palme nu se lasa apoi se pupa si se comporta ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Se cearta de la orice, de la jucarii,de la scaunul pe care sa stea la masa, cine sa stea langa mine cand citesc povestea.....De cele mai multe ori in prezenta noastra certurile se rezolva amiabil dar amandoi pandesc neatentia nostra pret de un minut si gata....poc! In schimb ce imi place foarte mult este faptul ca sunt foarte uniti. Sa nu se ia cineva de Andrei sau sa vada Andrei ca vreo persoana vrea sa-i faca ceva rau Alexandrei ca s-ar la bataie. Amandoi sunt batausi. Nu stiu cum sa le mai temperez avantul asta. Ma bucura faptul ca se au unul pentru altul dar nici nu vreau sa-mi bata lumea la usa.
Si ai mei au istericale, cu Alexandra o rezolv relativ usor. In functie de gravitatea faptei ii limitam accesul la desene si calculator, acolo unde o doare pe ea cel mai tare. Andrei insa este in etapa urlat cat il tin ranuchii la cea mai mica observatie si trantit pe jos oriunde s-ar afla. Daca se intampla se strada il iau pe sus si intram in casa. Acasa daca il apuca nabadaile il ignor pur si simplu. Il las sa urle pana se plictiseste. Dupa cateva minute de plans fortat si alintat se linisteste si se comporta normal. Daca memoria nu ma inseala si Alex a facut la fel pana in jurul varstei de 3 ani. Asa ca nu-mi ramane decta sa am rabdare.

cum creste Alexuta
cat de mare este Andu

Mergi la inceput

Acum ca i-am facut destul de ras sa ma laud si eu cu ei un pic (cra-cra-cra)
Andrei papa singur, face nanic singurel, doarme fara probleme la pranz, a renuntat la binele de noapte si cel mai important am reusit sa scapam de pampersul de noapte. Peste zi nu mai foloseam demult, din vara, doar noaptea mai puneam. Meritul ii apartine in totalitate baiatului. La fel de brusc cum a inceput sa foloseasca olita, totla fel de usor si repede a renuntat si la scutec. Inca din prima seara fara pampers nu am inregistrat accidente. Motul i l-am luat in octombrie, ca ni se urase de pletele lui,acum arata si el a barbatel! Obiectele alese au fost in urmatoarea ordine: Pix; bani si cartea. Deci speram ca soarta i-a trasat un drum drum in viata. De vorbit inca nu si-a dezlegat limba. Inca ne chinuim sa intelegem chineza, trag speranta ca pana in toamna cand va merge la gradinita sa se resolve si aceasta problema.
Alexandra este o domnisoara in devenire. Foarte cocheta, a primit de la gradinita cadoul printre altele si o trusa de machiaj spre disperarea mea. Asa ca de cateva zile refuza sa plece la gradi daca nu este aranjata. A inceput sa vorbeasca foarte bine, insa am o mare problema cu ea. Vorbeste corect numai cand vrea ea. De curand ne-a surprins placut cand ne-a aratat cu mandrie opera la care muncise cateva minute.Un iepuras! Nu stiam ca poate desena atat de bine,acasa nu prea se ocupa cu asta are alte preocupari. Am inceput sa o incurtajam poate cine stie ce talent avem in casa si noi nu stim!
Pozici zilele urmatoare. Am o problema cu calculatoarul si pentru moment nu reusesc sa vad nici o fotografie dar nici nu mi se permite sa postez ceva. Virusii bata-i vina!
Oana, sa aveti o noapte linistita, fara incidente,iar Paul sa depaseasca cu bine aceasta perioada. Si sa tineti virusii la usa!
O seara buna in continuare!

cum creste Alexuta
cat de mare este Andu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns julax spune:

Oana,of,dragul de el,dragii de voi,dificil sa faca diferenta intre programul vostru flexibil si al lui fix.Macar sa stabilesti clar ca dupa ce vine de la camin face ceva ce-i place in mod deosebit(o anume activitate cu voi sau mai stiu eu ce)sau o vizita in weckend la bunici.dar cel mai rau e cu tusea...un motiv in plus sa fie indispus,sper sa treaca curand criza si sa fie din nou bineValentina,felicitari baiatului mare,super si un domnisoarei cochete.Cum de adoarme singur Andu?Sau doarme cu sora?Iulia,mamica de Ioana(24.09.2008)@ Alex(24.08.2006)
www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=16a7ba4b14da74203c245e&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">
Miniclipuri
Poze si filmulete

Mergi la inceput

Iulia, seara dorm amandoi in acelas pat din lipsa de spatiu(fie vorba intre noi speram sa remediem situatia in cel mai scurt timp ). Ii pun in pat si dupa o scurta harjoneala si cateva istericale de-ale mele adorm. Asta vara trebaluiam prin bucatarie si nu am observat ca ora de culcare de pranz pentru Andrei trecuse, cand am venit in camera sa-l culc(pe vremea aceea adormea culcat numai pe picioare ), l-am gasit adormit. Am speculat momentul si din ziua respectiva l-am pus singur in pat, uneori la pranz cand nu este si Alex acasa mai stau eu langa el si il mangai, adoarme mai usor asa. Recunosc insa ca si Andrei coopereaza. Pe Alex am culcat-o pe picioare pana aproape de 3 ani, cand se zburlea odata ma stia tot blocul. Andrei insa este foarte cuminte, uneori prea cuminte pentru un baiat.

cum creste Alexuta
cat de mare este Andu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alessia2005 spune:

Buna ziua dragi mamici....Am intrat si eu abia acum..caci nu v-am mai gasit...

Bine ca acum..stiu unde sa va gasesc...

Mami de doua printese: ALESSIA(10.08.2005) si SERENA(28.10.2008)

Mergi la inceput