Boboteaza si Sf Ioan in gradina cu pitici (58)
Raspunsuri - Pagina 7
Ellyshor spune:
Apropo de laparo....stiu ca au fost mai multe discutii si cand au facut fetele procedura(Nico si Amy)...dar neuronul meu a retinut doar ca.....in tp procedurii se umfla burtica cu gaz si ca o sa alerge aia prin sala de operatie dupa mine pt ca o sa plutesc ca un balonas de sapun
Nico m-a invatat asta!!!
Babyboom...vino la mami...acum
galliciana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ellyshor Apropo de laparo....stiu ca au fost mai multe discutii si cand au facut fetele procedura(Nico si Amy)...dar neuronul meu a retinut doar ca.....in tp procedurii se umfla burtica cu gaz si ca o sa alerge aia prin sala de operatie dupa mine pt ca o sa plutesc ca un balonas de sapun Nico m-a invatat asta!!! Babyboom...vino la mami...acum |
maaaaaa,afurisita mica ce esti!!!
astept inca o minune in viata mea!!!
bebenov spune:
Neatza fetelor!
Elly eu am facut laparoscopie pentru a elimina o sarcina extrauterina si un chist de 5.5 cm de pe ovar. Mie nu mi-a placut. M-a operat dr. Ciontea de la municipal. A fost f. dragut doctorul dar...tot nu mi-a placut laparo.
Te urca pe masa, te leaga, iti pun antenele alea pentru urmarirea activitatii cardiace, vine anestezistul care iti pune masca pe figura si ii spune asistentei cat si ce sa iti bage ca tu sa pici lata. Iti introduc CO2 in burtica dupa ce tu nu mai stii de tine... si o minunata sonda ca sa poti face pipilica cand iti revii ca nu te poti deplasa imediat dupa. Am uitat sa-ti spun ca printre pragatiri se numara si o micuta clisma de seara si una de dimineata.
Te trezeste anestezistul dupa ce se termina operatia. Vine brancardierul, te cara la reanimare, ti-e frig, ti-e f. somn, esti f. ametita si te doare. Vin asistentele si iti fac calmante. Apropo de asistente era o tipa la reanimare dulce tare - doamna Lili, Dumnezeu sa-i de-a sanatate.
Cand iti revii mai bine te cauti sa vezi ce ai in plus fata de timpul T0 cand ai intrat in operatie, ca ce ai in minus vei vedea doar dupa o eco, sau vei simti toata viata (in cazul meu bebele). Mi-e imi atarna o sonda cu o punguta si din burtica, din una din cele trei gaurele imi iesea un tub care dadea tot intr-o punguta. Am scapat de ele a doua zi.
Eti umflata rau de la gaz, noroc ca eu am aproape o tona si am ramas loco. S-ar putea sa vomiti de la anestezic - mi-e nu mi s-a intamplat.
In rest totul e OK. A treia zi am plecat acasa, bucuroasa ca am scapat cu viata, trista ca am pierdut bobita si ca l-am vazut pe sotul meu suferind atat de mult.
Iti revii destul de repede. Mi-au dat 4 saptamani concediu medical din spital si mi-am mai luat si eu 2 de la medicul de familie. Asta s-a intampat in martie si am ramas cu trei gaurici mici care ma mai dor din cand in cand daca e frig sau fac efort.
Am inteles ca daca o faci la clinica la Tutunaru pleci acasa a doua zi.
Eu am avut si sarcina si chist si poate de asta a fost mai greu pentru mine. Era internata o tipa operata pe la 18 care pe la 22 s-a dus sa fumeze ca nu mai putea. Eu am zacut in pat pana a doua zi. Cred ca depinde de om si de motivul pentru care faci laparo.
Iarta-ma daca te-am speriat, mai cere parerea si fetelor de la Tutunici ca acolo mai toate au facut laparo pentru a vedea starea trompelor. Eu as fi vrut sa fiu informata inainte de operartie dar am descoperit acest site abia dupa ce am iesit din spital.
Va pup si va doresc o zi buna,
Mihaela
amy2007 spune:
Ellysor, nu zbori deloc de la gaz.
Eu m-am dus la ora 10:00 la clinica la Tutunaru, la 11:00 m-a suit pe masa dupa ce am completat formularele (ce boli ati avut..., acordul ca imi face anestezie si pot sa dau coltul), sus pe masa, pefruzie in manuta stanga si s-a rupt filmul.
In salon dupa vreo 45 de minute cu 3 pansamente de 6/6 cm pe gaurici, perfuzia in brat. La 17 plecam pe picioarele mele. Burtica o sa fie putin umflata dar sa nu te gandesti ca o sa fii ca in 9 luni. Asa, cam in 3 luni. Mi-a curatat 1 chist de pe ovarul drept, un chist de pe trompa dreapta mari de 5/5 cm si a curatat si endometrioza
In rest, mie imi schimba D pansamentele zilnic, dupa ce ma stergea cu Betadine. Nu dureri, nu nika.
Si sa nu uit, eu nu am mancat cu o zi inainte de pe la 18 si in ziua aia nika, spre seara am baut 2 guri de apa si parca 1 lingurita perlute de branza ca muream de foame.
Te pupic.
_
Nu judeca niciodata pe nimeni, nu se stie cand viata te pune in postura celui pe care acum il judeci.
http://lt2f.lilypie.com/cxxkp2.png
Ellyshor spune:
Mihaela
Iti multumesc frumos pentru ca mi-ai impartasit experienta ta.
Intr-adevar....fiecare organism are propriul lui mod de a reactiona la o interventie....deci nu am de unde sa stiu cum va fi in cazul meu. Eu vreau doar sa fiu oarecum informata ca sa stiu la ce sa ma astept.
Fac drilling ovarian laparoscopic....pentru reglarea ovulatiei. Adik, mai pe romaneste, o sa-mi faca niste gaurele in ovare ca sa pot ovula.
amy2007 spune:
Pfff, vad ca si bebenov a fost neplacut surprinsa de laparo la fel ca si nico. Eu nu am avut nici pe dracu si nici nu ma dor piticaniile de gaurici. Una nici nu se vede ca a fost facuta exact peste cea de apendicita.
_
Nu judeca niciodata pe nimeni, nu se stie cand viata te pune in postura celui pe care acum il judeci.
http://lt2f.lilypie.com/cxxkp2.png
Libra spune:
Buna dimineata, fete dragi!
Ma bucur sa va vad active, sa vad ca luptati in continuare pentru visul vostru.
Elly, am avut si eu 2 laparo, una la Iasi in urgenta pt extrauterina si una la Sp. Militar Bucuresti pt. fibroame uterine. Ca puncte comune au fost: gazul extrem de dureros cateva zile si tubul de dren, dar cel mai nasol mi s-a parut sonda urinara de la Bucuresti. Depinde cat de rezistenta esti la durere, in ce clinica faci asta si in ce hal se poarta asistentele cu tine. In orice caz scapi cu bine pana la urma si scapi de o grija, deci merita facuta.
_
made in Romania, '73 http://lbdf.lilypie.com/ckYrp2.png?OXtS3VM0
Ellyshor spune:
Multumesc, Multumesc Amy!
Asa cum spuneam depinde de organism si de gradul lui de toleranta. Totodata, mai cred ca o importanta destul de ridicata o are si medicul care iti face procedura. Pe mine ma opereaza dr mea in care am incredere pt ca in decursul ultimului an de cand merg la ea mi-a dat dovada ca isi iubeste meseria si o practica cu responsabilitate si profesionalism.
Sper sa fie bine pana la rezultatul scontat: