putem vaccina copiii?
Putem face copiilor vaccinul impotriva gripei porcine? e sigur? l-ati facut copiilor?
Alex al meu are 9 ani.
Raspunsuri
lara_c spune:
Citat: |
citat din mesajul lui axxa Putem face copiilor vaccinul impotriva gripei porcine? e sigur? l-ati facut copiilor? Alex al meu are 9 ani. mama lui Alex iubit |
Sigur ca poti.Fiica mea avea 14 luni cand i l-am facut.Nu a fost nici o problema .Noi ne-am vaccinat toata familia.
Errie's mummy
Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali
ellinia spune:
Dar nu e spunea ca nu se va face decat studentilor si elevilor de liceu ca nu e sigur pentru copiii mici? Nu mai inteleg nimic...
Lara, tu ce tip de vaccin i-ai facut fetei? Romanesc?
Si eu ma gandesc tot mai serios la posibilitatea de a ne vaccina, dar doar eu si sotul, copilul stiam ca nu e bine de vaccinat.
mariucasara spune:
S-au incheiat testele pentu varianta pentru copii a vaccinului de la Cantacuzino? Ca nu am mai auzit nimic. Campania de care se tot vorbeste e pentru 16 ani+
Mamica Sarei Maria (22.11.2006) si 36+ Sebastian Petru
lara_c spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ellinia Dar nu e spunea ca nu se va face decat studentilor si elevilor de liceu ca nu e sigur pentru copiii mici? Nu mai inteleg nimic... Lara, tu ce tip de vaccin i-ai facut fetei? Romanesc? Si eu ma gandesc tot mai serios la posibilitatea de a ne vaccina, dar doar eu si sotul, copilul stiam ca nu e bine de vaccinat. |
Elenia, nu stiu de ce se spune in Romania ca vaccinul ar fi periculos pt copiii mici.Nici nu stiam ca exista vaccin romanesc.
Noi am facut vaccinul aici in Bangladesh ( clinica este britanica, numai pt angajatii britanici si familiile lor si respecta toate normele/vaccinurile din UK, inclusiv medicii sunt britanici).Vaccinul a fost importat din UK.
Am facut si 'vaccinul pt 'seasonal flu' , daca cumva cineva se intreaba daca se pot face amandoua.
Vaccinurile pt copii mici se fac in doua doze.Deci prima jumatate si dupa 2-4 sapt (depinde cat de mic e copilul) a doua jumatate.
Este posibil ca vaccinurile sa se administreze initial la categoriile de risc, deoarece nu sunt suficiente.
Noi avem de asemenea prioritate.Deci nu iti pot spune daca sau nu se administraza in acest moment la toata populatia nici macar in UK, din Romania nu am deloc informatii.De asemenea nu stiu daca e se plateste , noi avem gratuitate pt tratamente medicale/vaccinuri.
Stiu insa ca nu e nici o problema.Niciunul dintre copiii vaccinati aici nu a avut nici o problema.
Errie's mummy
Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali
makydenis spune:
Buna, si noi i-am facut lui M 3 ani si 11 luni in momentul vaccinarii: o singura doza, se cheama Fluval P.
Nu au fost probleme de nici un fel.
delsim spune:
Cel de la Cantacuzino se va putea face copiilor de la sfarsitul lunii ianuarie dupa ce se vor incheia studiile clinice si se va da ok-ul.
mariucasara spune:
lara_c in Romania, ministerul sanatatii a aprobat folosirea doar a vaccinului produs de institutul Cantacuzino.
Vaccinuri sunt suficiente pentru toti care vor sa se vaccineze. Varianta pentru copii inca este in teste. Nu a zis nimeni ca nu e bun vaccinul ci doar ca inca nu e disponibil pe piata, deoarece studiile clinice nu s-au incheiat. Abia dupa ce se incheie studiile se poate spune daca e bun sau nu pentru copii.
delsim multumesc de raspuns. Asa retinusem si eu dar nu am mai citit nimic despre asta.
Mamica Sarei Maria (22.11.2006) si 36+ Sebastian Petru
tab spune:
Eu nu stiu ce sa fac, eu o sa ma intorc la munca si intru cu foarte multi oameni in contact .Sint in dubi nu stiu ce sa fac
Imi este frica sa nu-mi inbolnavesc copilul sotul care are probleme cu sanatatea , si pe cei care-i iubesc .este o decizie foarte grea ptr mine si nu stiu ce sa fac.Sunt mamici care s-a vaccinat in romania ? dati-mi si mie un raspuns va rog este cea mai grea decizie ptr mine
maminuta spune:
Aseara pe Realitatea a fost invitat printre altii si Strainu Cercel.
La intrebarea daca putem vaccina copii impotriva AH1N1,D-lui a spus asa:
La sf lunii ianuarie vor parveni rezultatele testarilor pe grupa de virsta 6-16 ani si se va decide daca se poate incepe vaccinarea pe aceasta grupa de virsta.La copii mai mici de 6 ani,exclus.
Pentru adulti,persoanele interesate pot gasi vaccinul la medicii de familie contra sumei de 4 lei.Daca am inteles bine.
http://webtv.realitatea.net/emisiuni/ora-de-foc-05-01-2010?autoPlay=true#ve_video_player_a
axxa spune:
nu stiu cum e mai bine sa facem. Am auzit ca nu ar fi testat pentru copii, asa cum ati zis si voi, si nu stiu cum sa fac, ma sperie totusi gripa asta,care mai are de "bantuit" vreo 2 luni de-acum incolo...Si pe de alta parte nu ii fac vaccinul daca nu este testat pentru copii.
Luni dimineata am promisiunea sotului ca va merge la spitalul de contagioase de aici, cele care sunt din Constanta stiu poate de dr. Rugina, un infectionist bun, cu care sotul a colaborat intr-o perioada. Poate asa aflu.