copii speculeaza ft bine!!!
cum sa fim mai convingatori in fata copilului? cand el stie cat de mult il iubim si ca ne dam peste cap sa-i facem poftele. de exemplu fetita mea de doar 4 luni nu vrea deloc sa doarma in patut, cand o asez acolo, chiar si adormita, se trezeste imediat si plange. cand o asez langa mine in pat, nu mai are nici o problema. acum e mica si nu are cum sa cada dar pe viitor...va fi o mare problema. inca ceva..nu ma pot abtine sa o iau in brate de fiecare data cand plange..ea stie ca nu o las sa planga niciodata..si daca ma credeti toata ziua asa mi-o petrec cu ea in brate. face ce vrea din mine si ma sperie gandul asta.
Raspunsuri
Alexa Ioana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui patrisuca face ce vrea din mine si ma sperie gandul asta. |
te sperie ideea de a fi dedicata trup si suflet copilului tau, de a'i raspunde prompt la orice dorinta sau nevoie, de a'ti face copilul sa stie ca mama lui e acolo, alaturi de el, oricand si orice ar fi ?
te sperie gandul ca astfel copilul tau va creste echilibrat emotional, va fi sigur intotdeauna pe dragostea mamei lui si se va dezvolta armonios ?
mi se pare firesc sa o iei in brate cand plange. mi se pare firesc sa o pui cu tine in pat daca acolo se simte mai bine. mi se pare ca procedezi normal, si ca instinctele tale sunt bune, fiindca datoria noastra e sa ne ingrijim si de nevoile emotionale ale copilului (cum ar fi nevoia de a fi tinut in brate), nu doar de cele fiziologice...
iar referitor la ideea ca "copii speculeaza" ... prefer sa nu comentez, presupunand ca e doar vorba de o alegere neinspirata de cuvinte...
bucura'te de fetita ta. bucura'te de fiecare moment petrecut cu ea in brate ! sa fiti sanatoase si fericite !
alex_andra spune:
Buna dimineata!
In primul rand, sa-ti traiasca fetita si sa fie sanatoasa, sa te bucuri de ea si de tot ce face....chiar daca uneori ce face te epuizeaza
Meseria de mama este foarte frumoasa dar si foarte grea si iti dai seama de acest lucru abia atunci cand se intampla.
Eu pe fetita mea, Eva, ca sa nu otin in brate mereu , ma intindeam pe canapea langa ea si o mangaiam si ma jucam cu ea.
Seara, intotdeauna o adorm bine si apoi o pun in patutul ei. Foarte rar a dormit cu noi in pat (exceptie facand primele 3 luni cand dormeam eu la ea in camera si o mai luam cu mine pe canapea).
Stiu ca iti vine sa o tii mereu in brate, e normal, e puiul tau. Oricum , la 4 luni, cred ca e cam devreme sa zici ca te manipuleaza. E normal sa vrea numai in brate, pentru ca la mama in brate e cel mai bine. Are cine sa te ajute? Sotul? Parintii? Sa mai faceti si cu schimbul.
Fetita mea are 11 luni, iar eu abia de vreo 2 luni am inceput sa-i fac o oarecare "educatie", la modul ca daca o vad ca plange ca o doare ceva, o iau in brate si o consolez, dar daca vad ca se matzaie, pur si simplu de rasfatz, o pun langa jucarii, stau langa ea, dar nu o iau in brate....si exemplele pot continua. pe parcurs o sa diferentiezi atunci cand plange motivat fata de atunci cand plange "fals".
Oricum nu trebuie sa te sperii, ci doar sa ai multa dragoste de oferit si foarte multa rabdare si o sa vezi ca o sa iasa bine pana la urma.
Inca ceva. Eu i-am cumparat Evei diverse jucarii ca sa ii distrag atentia, sa nu se mai plictiseasca (de multe ori ei plang de plictiseala) si sa-i stimulez intelectul. de exemplu, la 4 luni, ii cumparasem acea paturica cu activitati, care are 2 bari transversale deasupra, pe care se agata diverse. paturica este colorata si scoate diverse sunete. Eva statea pe spate si se juca cu atarnatoarele. Cand a mai crescut, se juca pe paturica.
Iti urez mult succes!
Andra.
anca_a spune:
Patrisuca, la 4 luni copilul isi vede mama ca pe o prelungire a sa, asadar prezenta mamei e o nevoie la fel de legitima ca si nevoia de hrana, somn, confort. E absurd sa ne imaginam ca un copil la varsta asta incearca sa-si manipuleze mama prin plans, pentru a obtine ceva.
Copiii "rasfatati" nu cresc din parinti atenti la nevoile lor, e o premisa gresita. Spui ca vrei s-o tii in brate, foarte bine, fa-o, increde-te mai mult in instinctele tale si in copil si mai putin in ceea ce societatea incearca sa iti inoculeze.
Alex_andra, la 11 luni e la fel de devreme sa crezi ca fetita ta se matzaie din rasfat...ea plange pentru ca are o nevoie nesatisfacuta. Nevoia de atentie de exemplu. "Educatia" de care vorbesti tu in cel mai bun caz ii formeaza un reflex pavlovian si-i transmite un mesaj foarte gresit si anume acela ca atunci cand isi manifesta sentimentele negative nu este dorita si ca mama o iubeste doar atunci cand se comporta conform asteptarilor acesteia (extrem de nerealiste).
Chuny spune:
Andra, fetita mea are 18 luni si e foarte lipicioasa. Eu cand nu mai pot sa o tin in brate ma pun cu ea jos langa jucarii. Si continui sa o tin in brate pana imi da ea drumul ca sa mearga la jucarii. Asta e singura modalitate pe care am gasit-o, dureaza vreo 3 minute "operatiunea" si nimeni nu iese sifonat :-)
Patrisuca, subiectul e pe bune ?
Pe viitor, ca sa nu cada din pat o pui la perete. Noi am mutat patul si l-am lipit de perete.
Sibylle
http://aripicarecrescinnoi.blogspot.com/
Vladimir ***** ***** Anna
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">MULTUMIM PT CEEA CE ATI FACUT PT SONIA
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> "Cine a vazut acel licurici nu-l va uita niciodata ... i-a intrat in suflet pentru vesnicie"
szivarvany spune:
Eu recomand mereu parintilor sa incerce sa se puna in locul copilului.
Tu cum te-ai simti sa ai doar 4 sau x luni de viata si sa fii obligata sa stai departe de mama ta ???
-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
NU RAMANE INDIFERENT !
BOGDAN
si
DAVID
Tala spune:
vrei sa nu devina o 'problema' tinutul in brate? fa ca mine: de cand s-a nascut l-am tinut continuu in brate (din diverse motive: alaptat, reflux, deci nu-l miscam sa nu verse, de drag si iar de drag) rezultatul: nu-i mai trebuie. Acum, la 3 ani si 4 luni nu mai sta neam in brate (il alerg eu si-l iau cu forta, asta e!).7
Sau 'educ-o', si va invata ca numai cand e bolnava sau zbiara prea rau primeste atentia mamei. La urma urmei are doar cateva kile, habar nu are ce-i cu lumea asta pe care a aterizat, dar afla usor ca e rece, fara caldura, fara consolare.
Vorba Mamagiulia, ai incercat sa te pui in locul ei? (la dimensiunile si 'experienta' ei de viata, e f important)
poate am fost prea dura, dar subiectul asta chiar pare 'la misto'
mamica de sef mic (08.09.2006)
Bucurie!
blackgirl0 spune:
Gandeste-te asa: esti suparata, plangi, ai un necaz si astepti de la sotul tau o consolare, o vorba buna, o imbratisare. In schimb, esti trimisa in alta camera, singura, cu "n-ai decat sa plangi singura cat vrei, eu nu te tin in brate caci vei dori mereu asta si ma sperie gandul acesta!" Iti cade bine?????
Nu, normal ca nu! Atunci de ce sa ceri asta de la un bebe de doar 4 luni! Adica sa inteleaga... ce? Ca-i mai bine la distanta de mama ei (chiar si in patut la ea) decat langa mama ei? Este greu, insa cu timpul, cand va sta in fundulet, cand va descoperi mersul de-a busilea se va mai lua si cu joaca si nu va mai fi chiar atat de mult agatata de gatul tau. Insa pana atunci, isi cere si ea dreptul sa stea langa mama!
LoraG76 spune:
Eu si acum o tin pe fiica-mea in brate de cate ori simte nevoia si are 5 ani.
Gandeste-te ca are doar 4 luni....e doar un bebelus care nu stie ce e viata, poate se sperie de orice zgomot, poate o doare ceva, poate se simte singura....adapteaza-te tu la nevoile copilului, e copilul tau doar. Fii fericita ca poti fi langa ea si o poti alina! Sunt copii care simt nevoia apropierii de parinti (a dormitului impreuna cu parintii, de ex.) si sunt copii care nu suporta sa doarma cu cineva in pat. Cred ca ar trebui sa fii mai atenta la nevoile pe care le are fetita ta! Sa-ti traiasca si sa fie sanatoasa!
Lora, mami de Iustina
Bazar pentru Robi
Ajutati-o pe Alina!
Teledon pentru Dan
www.inimacopiilor.ro
Bazar pentru Sebi
(Niciodata sa nu spui niciodata!)
buli spune:
Patrisuca, in primul rind te felicit ca nu te poti abtine si o iei in brate atunci cind plinge.
asa e corect, instinctul tau de mama iti spune bine. poate ca sint persoane in jurul tau care cred ca bebe trebuie lasat sa plinga. ei bine, ei nu au dreptate, tu ai dreptate.
fetele ti-au dat sfaturi foarte bune si argumente excelente.
daca fetita doarme mai bine in patul mare, las-o acolo momentan, vei cauta o solutie atunci cind va incepe sa se rostogoleasca. citeva luni mai merge o perna pusa la margine sau alte obstacole blindute.
daca pe tine te sperie gindul ca fetita face ce vrea din tine, gindeste-te cit de speriata este ea ca doreste apropierea de mama si nu ii este permisa. eu cred ca tu poti gestiona mai bine aceasta spaima decit un bebelus de 4 luni.
la virste asa mici copiii isi schimba preferintele. se poate ca luna asta sa nu vrea in patut si peste citeva saptamini sa nu mai doarma decit acolo. mai poti incerca s-o pui din cind in cind, cu jucarii dragi si moi.
cind era Matei mic avea si el o faza cind nu dormea decit in patul mare. il inconjuram cu jucarii zornaitoare/fosnitoare si atunci cind se trezea ori incepea sa e joace cu ele ori incerca sa treaca peste ele si in tot cazul, ne atragea atentia.
sint solutii, cauta-le cu inima de mama si le vei gasi.
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
flower-power spune:
Copilul simte ca il iubesti. Asta e adevarul. Mai "convingatori" in ce sens? Sa-i demonstrezi prin ceea ce ai face ca nu e asa? Daca la influenta celor din jur[ori a cutumelor]te gandesti sa faci in asa fel incat copilul sa simta altceva decat simte acum, nu vei reusi decat sa-l transformi intr-un copil anxios, pentru ca va primi semnale contradictorii .
Tala a punctat foarte bine . Acum nu e obligatoriu sa fie fix asa, doar ca intr-adevar copiii ne simt f bine. Copilului ei atat i-au trebuit 3 ani, sa stie sigur ca e iubit neconditionat. Acum nu mai are nevoie de dovezi de genul asta.
Si fetele ti-au dat sfaturi bune, lasa la o parte parerea celorlalti si increde-te in instinctele tale[care dupa cum vezi functioneaza cat se poate de bine]. Asa vei avea un copil multumit, sigur pe el, cu care vei putea comunica. Si cand iti va fi mai greu sa tii piept binevoitorilor, gandeste-te ce-ti doresti tu mai mult? O relatie sanatoasa, pozitiva, plina de incredere si iubire cu copilul tau ori sa fii pe placul mamaicilor?
"Parents need to fill a child's bucket of self-esteem so high that the rest of the world can't poke enough holes in it to drain it dry." --Alvin Price