femeie moarta la clinica stanca

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ari spune:

Xio, repet, nu prea ai idee despre sistemul medical canadian.
Nu-i nici asta perfect, dar e foarte departe de cel romanesc! Aici nici un medic nu si-ar permite sa raspunda la critici prin *Vezi ca asa-i si in alte parti!* Daca tu, ca medic, vii cu asemenea argumente, nici nu intrevad o rezolvare a situatiei in Romania deocamdata.

Daca tot vrei sa aperi sistemul romanesc, cred ca daca ai cauta alte argumente, ai fi mai credibila.

Are dreptate Olina : ceea ce in alte tari (despre care vorbesti tu, cu foarte multa convingere, culmea!)este exceptional, in Romania este regula. In afara de spaga luata de personalul medical, care pe aici nu exista nici ca exceptie...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Ari, daca spun ca se intampla peste tot in lume nu apar sistemul romanesc pe care l-am criticat si il critic ci vreau sa inlaturi ideea asta tampa care ma irita "doar la noi in Romania".
Am alergie a generalizarie astea.
Si da, ai dreptate, din cauza mea sistemul sanitar va ramane asa cum e.
Sunt tare mandra ca am o aseenea influenta.

**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ari spune:

OK, Xio. Fie cum vrei tu.
E ca si cum nu am vorbi aceeasi limba.
N-are rost sa replic, daca deja incepi sa vorbesti despre idei tampe. Ca ar trebui sa-ti demonstrez contrariul si cred ca a fost deja demonstrat.
Succes in gasirea unor idei inteligente de *vindecare* a sistemului!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulianm spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Iulianm este atat de revoltata ca la intrebarea ei despre cat tine consultatia si cum decurge eu am dat exemplu si Canada. De ce crezi asta? Pt. ca in viziunea ei doar in Romania se intampla sa existe medici prosti, consultatii care nu satisfac pacientul si erori medicale.
Si atunci ma simt nevoita sa ii explic frumos ca asa este peste tot si sa specific ce anume de la noi nu gasesti in alte tari.

N-am scris ori sustinut nicaieri, nici la subiectul de fata, nici la altele, ca "se intimpla doar in Romania". Una este sa nu intelegi ori sa nu citesti din ce se scrie, alta este sa denaturezi si sa minti, ridicind slaba ta intelegere la rangul de afirmatie a unui participant la discutie.

Tu suferi de pacatul celor care stiu prea putin, si gindesc ca stiu aproape totul. Cei care investesc timp si resurse sa invete si sa cunoasca, realizeaza destul de repede ca, cu cit inveti si cunosti mai mult, cu atita ramine enorm de mult de cunoscut si invatat. Si ca, atit invatarea cit si cunoasterea, nu o sa se termine niciodata.

Scrii de pe pozitia unui proaspat absolvent, neluind in considerare ca din punct academic si profesional, inca esti la foarte inceput de drum, si inca ai foarte multe de invatat, si mai ales de demonstrat (examene, rezidentiat, specialitaate, contributie proprie, rezolvare proprie a cazurilor).

Esti la citiva ani buni distanta de momentul in care sa poti trage concluzii bazate pe activitatea ta sustinuta in sistem, pe cazurile rezolvate de tine, pe contributia ta ca rezultat al studiului si experientei personale, fara suportul si responsabilitatea trasferata unui mentor sau indrumator.

Tu, la sfirsitul a sase ani de invatamint superior, intr-o facultate cu traditie, inca nu esti capabila sa faci diferenta intre cautare stiintifica vs google, intre referinta de specialitate vs referinta la un articol de mass media. Ca BMJ (British Medical Journal), JAMA (Journal of the American Medical Association), Lancet si altele, asemanatoare lor, nu sint echivalente cu Evenimentul Zilei, Timpolis, Agenda, Reuter ori "Mirror, Mirror on the Wall" survey. [pt cine nu stie, "mirror, mirror on the wall" este traducerea lui "oglinda, oglinjoara mea" din povestea Alba ca Zapada].

Ti-am cerut in trei rinduri referinte la articolele de specialitate citate in spicuirea ta de pe Reuters, nu pt ca nu as fi de acord cu concluziile lor, ci pt ca eu obisnuiesc sa citesc articolele in intregime, sa inteleg eu din articolul intreg, si sa trag propriile concluzii. Si pentru ca nu pun absolut nici o baza pe modul in care alegi fragmentele.

Din articole de specialitate si din experienta mea trag eu concluzii si scriu ori comentez, nu din mass media, nu din experienta vecinilor, prietenilor, restul lantului lui Caragiale, etc. Nu argumentez ca un sistem (in care nu am profesat ori nu l-am folosit, si mai ales, intr-o tara in care nu am trait) e prost, argumentind cu "chiar o fata de pe DC a spus ca".

Tu "cunosti" sistemul canadian prin experientele tatalui tau, experiente care par sa fie majoritar nefericite si negative, de la jobul in care nu i se recunoaste valoarea, la oamenii/canadienii de care este inconjurat, care sint sub nivelul lui, si la sistemul medical in care are parte de atita ghinion si neintelegere. De citiva ani, tot asta citesc cind afirmi si argumentezi cit de rau se prezinta continentul nord american.

Cit despre partea cu "sint nevoita sa ii explic frumos", nu te simti nevoita pentru ca nu explici frumos chiar deloc. Explicatiile tale si modul in care le faci au depasit de mult limitele lui l'enfant terrible si sint blocate in zona celor sapte ani de acasa neabsolviti.

In concluzie, data viitoare cind pui link special pt mine ("Iulia, din nou pt tine"), alege articole publicate in jurnalele mentionate mai sus (BMJ, JAMA, Lancet si restul asemeni lor), in care statistici despre Ro ori rezultate ale medicilor romani sa fie prezentate. Si poti da doar referinta, ma descurc eu sa le gasesc si sa le citesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns msl1 spune:

Mai degeaba va certati aici pe tema asta ca padure fara uscaturi nu exista!
As putea si eu sa dau n exemple de medici incompetenti de aici,( si cum m-am certat ca la usa cortului cu ei sa imi interneze copilul care avea pneumonie astai doar un exemplu, pt cine vrea sa auda povesti de medici incompetenti de aici pot sa le scriu)
dar conditiile de spitalizare sint net superioare aici astai adevarul; pe de alta parte si in Ro sint medici competenti si umanisti si incompetenti, de ex. tatal meu a fost foarte bine tratat cind a fost in spital si ultima data s-a facut tot ce s-a putut pt el fara sa dea bani la nimeni, in schimb mama internata recent a cam lasat de dorit cum a fost tratata...deci depinde cazuri si cazuri...
fiecare sistem din fiecare tara are 'uscaturile" si incompetentii lui
n-are rost sa va mai tot certati pe tema asta zau asa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaiulia spune:

AIUREA DISCUTII

Am 2 baieti. Nascuti la STANCA in 2007 si 2010 o clinica cum se mai zicea cu bune si cu rele.Dr. Nanu e ruda cu mama mea si toata lumea din fam era socata cu nu merg la particular ci la stat.Am nascut prin cezariana prima data deoarece istoricul fisei spunea asa: 5 sarcini pierdute rh neg varsta 37 ani; dr meu a zis ca el asa imi recomanda iar eu am mers pe mana lui.La bb2 in saptamana 34 a vazut la eco ca placenta e accreta si mi-a prezentat situatia care nu era prea roz.La 37 de sapt si3 zile s-a considerat ca nu merita sa mai riscam si am intrat in sala dar tot era pregatit pt orice. Dr mi-a a promis ca va face totul pt. a salva uterul desi viata o considera mai importanta. Am intrat in operatie cu rahi anestezie si am auzit discutii diverse, pe bebe cand l-au scos , mi l-au aratat ,pe urma fata prelunga a dr care certa rezidentul culmea aveam sa aflu ca fusese unul din cei de garda in noaptea cand s-a intamplat aceea nenorocire pe urma catre anestezist : adoarme-o intram in histerctomie.
Am fost pe muchie cum se zice.Mama mea e asistenta med. iar sotului i sa spus ca am pierdut enorm de mult sange ca medicul era desfigurat de efortul depus dar fericit ca copii adusi de el pe lume vor avea mama.

Regret ca a patit aceea mamica dar eu despre Stanca spun ca e adevarat ca un grajd unde trebuie sa dai mita portarului mai multa ca dr. dar medicii sunt super (NU REZIDENTII ).

O mamica fericita si norocoasa cu doi baieti minunati unul de 3ani si 4 luni si norocel cel mic de 8 luni si 3 zile.

Mergi la inceput

A si am primit 4 l de sangr 0 rh neg am stat 4 zile in terapie deci am putut sa vad ce inseamna med si asistente din toate sectiile. Cat despre rezidenti se baga si ei ca musca in c... calului , e drept ca trebiue sa invete (eu i-am spus dr ca pe mine de ma coase vreun rezident si fac cheloid ca la prima cezi am facut si am fost cobai de rezident) dar intai multa ffff multa teorie anatomie studiu pe cei trecuti in lumea cealalta si pe urma stetoscopul dupa gat (chipurile sa se diferentieze de asistenti) si aere de viitori medici.

Mergi la inceput

Si inca ceva...In locul acelui rezident care la 6 luni dupa aceea tragedie despre care se stia clar ca a fost din vina rezidentilor inca mai era in clinica, eu zic TUPEU fratilor , nu trebuie sa te trimita nimeni la plimbare o faci tu daca ai constiinta si poate nu ai ales specializarea potrivita...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns en_kvinna spune:

Din plictiseala am citit tot. XIO are dreptate cand zice de cezariana ( in Suedia o faci daca e cazul, nu daca tu o vrei ), ea si-a spus parerea despre cezariana pe drept vorbind ( ca in Romania cezariana fac toate, si toate se pricep la cand tre facuta cezariana).
N-a incercat sa convinga pe nimeni , voi restul ati incercat sa o faceti sa para ea deplasata si normal ca ripostat.
Voi toate vorbiti din experiente personale sau a celor apropiati , XIO cat de cat are un orizont de cunoastere mai larg decat atat.
Asa cum in Romania toata lumea se pricepe la politica si fotbal, tot asa vad ca se pricepe si la medicina . Pai atunci de ce nu nasteti acasa, singurele , cu vecina care are experienta si care stie ce si cum etc. Ca bunica asa a nascut 11 ! copii (toti sanatosi), ultimii, gemeni, fiind in 1949!!!
Si stau si ma gandesc, daca intreg sistemul medical romanesc pute rau cum dracu facem ca mergem in spital da mai si iesim vii si sanatosi de acolo, ca io nu vad sa scada populatia drastic.
Si da... o da... erori medicale sunt cu duiumul in Occident, in Lumea Buna. Zilnic citesc ziare din 5 tari diferite , si le citesc de cativa ani buni , deja m-am obisnuit cu articole despre erori medicale. Multe au fost mediatizate pe la Oprah. Chestia asta spune ceva ... e normal sa fie asa.
Inca ceva.... dr deja sunt obisnuiti cu moartea. Ei nu sunt atat de impresionati cum suntem noi, ca la ei e ceva normal sa se mai intample ,aste le e meseria, . Dar si dr au vieti personale , au bolie, ca sigur nu-s toti sanatosi , frustrati ,d epresivi si chiar betivi . Ca nu-mi spuneti ca pe unde munciti voi va detasati complet de viata si grijile voastre cotidiene. Asa cum voi n-o faceti , tot asa nici dr. Nu-s roboti.

P.S. Mesajul e offtopic nascut din indignarea provocata de reactiile voastre. AAAAA... cum a venit o pers. si a zis ceva bun de sistemul medicl sau de clinica, cum restul o sarit cu c..in sus ca NUUUU .. e asa cum zic ele... asta da toleranta ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui danaiulia

A si am primit 4 l de sangr 0 rh neg am stat 4 zile in terapie deci am putut sa vad ce inseamna med si asistente din toate sectiile. Cat despre rezidenti se baga si ei ca musca in c... calului , e drept ca trebiue sa invete (eu i-am spus dr ca pe mine de ma coase vreun rezident si fac cheloid ca la prima cezi am facut si am fost cobai de rezident) dar intai multa ffff multa teorie anatomie studiu pe cei trecuti in lumea cealalta si pe urma stetoscopul dupa gat (chipurile sa se diferentieze de asistenti) si aere de viitori medici.

Cicatricea cheloida apare din cauza organismului, nu din cauza medicului care sutureaza. ;)
Ce anume inseamna ca te coase un rezident? Ca face el nodurile sau ca baga el acul in piele?
Nu am citit ce greseala a facut rezidentul de care spui ca ar fi trebuit sa se retraga, dar el este supravegheat de un medic si medicul acela raspunde de ce face el.

**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput