Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (139)
Raspunsuri - Pagina 9
aelita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Luminel am facut o ciorba de rata de tara...oare as putea sa-i dau si fetei? fara carne... Lumi, mami de mladita Elena Cristiana (26.05.2008) www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=733a9f9f274d6633afc942" target="_blank">Montaj |
ai mei scuipau carnea dupa molfaiau,ca era tare.
dar din pieptul de pui poti sa il toci la masina si sa faci perisoare .
aldaesme spune:
Salutare din nou,
despre mancare...Pai dupa ecursia in Romania Lorelei are liber la orice facut prin casa si care nu contine cacao sau ciocolata - am si eu un fix. Deja nu mai e lauda ca doar toata lumea stie ca ea mananca singura de mult. Aici nu prea sunt la moda ciorbele, dar din nou dupa romania acu' fata cere efectiv ciorba, si cum e la cresa ce mananca ea seara...ciorba, da' deasa nu gluma si cu smantana ca e ardeleanca, doar ca ea mananca o lingura smantana si una ciorba ca deh e originala. Mananca ca si pana acum la doua maini, atata doar ca acum dreapta a ajuns-o din urma pe stanga. Si apropo de facut ca "porcu'" asta mica doar intre 10 si 13 luni se facea asa,. Acum dimineata imi permit sa o imbrac sa ma imbrac si abia apoi sa ii dau sa manance fara sa fiu stresata ca se va pata sau ma va pata - obisnuia mai demult sa ma mangaie dupa ce isi inmuiase manutele in iaurt sau alte sosuri.
La noi nu mai exista masa de lapte insa pe parcursul zilei cand ii e sete primeste alternativ apa sau lapte. Dimineata mananca dupa caz:
- iaurt cu cereale (din alea normale multigran fara sare si/sau zahar),
- sandwich cu diverse (prefera cu branza si somon afumat-recunosc ca are gusturi, cu sunca presata sau cu urda...dar adio urda),
- paste in lapte sau orez in lapte,
- omleta, ochi sau ou fiert moale (am renuntat deja de cateva luni la facutul oualor tari),
- crenvusti;
In timpul mesei de dimineata bea lapte si dupa masa intotdeauna un fruct oricare ar fi acela.
Seara
-ciorba;
-legume fierte si peste;
-legume la cuptor;
-quiche;
- pizza (home made);
- paste cu diverse sosuri - ieri a fost pesto;
si dupa masa un fruct in timpul mesei apa sau lapte in functie de ce cere ea. Inainte de culcare mai bea niste lapte dar nu exagerat (adica niciodata mai mult de 100ml)
La amiaz ce se da la cresa sau ce mancam noi, fara retineri. Noi acasa la amiaz nu mancam niciodata din oras sau comandate (diversi pitici). Seara insa s emai intampla sa ne comandam noua de aia e ea pe regim aparte.
Apropo avem exact doua bavetici care se pateaza suficient de rar incat in urmatoarele saptamani sa incercam sa renuntam la ele
De fapt foarte lung voiam sa zic...ca eu i-as da fara nici o retinere supa de rata si rata aferenta!
Na' ca m-am laudat si eu :)
O seara faina,
Esme
Victoria_mami spune:
LA MULTI ANI DE SF. ION!
Multumim tuturor de complimente
Am vazut ca vorbiti de mancare; Victoria cere toata ziua, de cum se trezeste "Eat!" Papa Victoria mea intr-una; are 3 mese pe zi: micul dejun: cereale cu lapte (singurul lapte ce-l accepta), papa singurica, apoi un snack, apoi inainte de somnicul de amiaza papam supica (in general de pui, sau ciorbita), si pe asta o papa singurica (mai varsa ea, dar nu vrea sa o ajut, imi arata ca papa ea (isi atinge nasucul, asta inseamna "Victoria" in limba ei), apoi cand se trezeste (azi, la 3, de ex.) sunculita cu branza (azi), pe la vero 4-4 jumate fructe si la 6 cina. Si pana mergem la culcare mai papa ceva: ori biscuiti (de cereale cu 'crema' de fructe - cereal bar), ori biscuiti normali, pufuleti, ce-o fi. Asa ca eu nu ma plang, Victoria papa-ntr-una.
Azi am ajuns si eu de m-am tuns si apoi Felice mi-a tuns-o si pe Victoria, i-a taiat putin varfurile si i-a indreptat bretonelul, ca era crescut inegal. Asa cumintica a stat la tuns, doar ca nu a vrut esarfa aia pe ea, si Felice s-a straduit sa puna parul pe jos, dupa care i-a 'furat' fiica-mea peria Dar la final, ea i-a dat banii
Mai vroiam sa zic ceva, am uitat, ca de dimineata ma chinui sa scriu un mesaj...
EDIT ca mi-am amintit: Apropo de NU, Victoria l-a luat in brate acu' vreo 3-4 luni si zau ca nu-i mai da drumu'. Si daca vrea ceva zice No, dar da din cap ca da...
Sa va zic si ce mai zice Victoria:
Gook (Cookie)
cics - chicks and chips :)
this
Mami
Dada (nu vrea sa zica Daddy sau nici macar daddy...
dity (dirty)
Mik - milk
tilllli -tree
boop - poop (kk)
beep - pipi
nene - Renee (papusa aia neagra)
Emma
bed - bread si bed...
bop - pop (pepsi, cola, etc)
op - hop (adica iepurasul)
titzi - tzitzi
bats - pants
lachet - jacket
hat
ot - hot
one
two
tili - three
fav - five
ten
ed-head
ash-wash
bleep - sleep
up - up
app - apple (asta-l zice ca si up dar apasat pe pppp) :)
itz (ceva de genul) - kids
gis - juice
off
dan - down
Imi mai amintesc si va mai zic de zice...
_
Mami de Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!
Doloress spune:
Desiree ia te uita ce vorbareata mica ai tu acolo! Bravo! Si zici ca a stat cuminte la tuns? SI eu l-am tuns ieri, first haircut! de fapt e a doua, dar prima nu se pune, ca a fost in spital la cateva zile de viata, cand l-au ras pe jumate din cap, ca sa-i puna perfuzia, ca manuta i se invinetise toata. Ieri a fost tunsul in toata regula, am mers la salon la mall, nu oriunde. Dar a trebuit sa stea taica-su cu el in brate si nu a stat nici cu pelerina aia, asa ca s-a facut plin de par. Am sa pun poze, daca mai am timp.
Esme sa va fie de bine vacanta! Cam la fel au fost si punctele mele negative/pozitive dupa vacanta din Romania anul asta. Noi din pacate nu am fost inspirati si am facut majoritatea vizitelor dupa Pasti, asa ca m-am ingrasat cu 5 kilograme dintr-un foc
SI m-am ales si cu gastro-enterocolita.
Mai alergi? eu din pacate m-am lasat de sala, ca deh, muncesc de-acasa si mi-e lene sa ies. Dar oricum vreau sa raman insarcinata deci nu ma apuc acum sa fac in forta. Pacat ca am platit abonament pe un an si acum pierd banii aia. Asta este.
Vad ca Lorelei tot fetita cuminte a ramas, bravo! Al meu mananca singur numai ce ii place lui. Daca nu e carne, branza sau ou, arunca tot jos.
Lily pai hai cu vestea ca eu abia astept sa-mi mai exersez calitatile de medium
Aelita si eu am aceeasi problema, sa-i zic cum face porcul in romaneste sau in engleza, sau in franceza? Saracul copil e innebunit de cap, acasa asculta baby einstein si desene numai in engleza, ca astea ii plac, la gradi se vorbeste un melanj de franceza si romana, si acasa noi ii vorbim in romaneste. Identifica imediat, de exemplu cand il intrebi unde e gura, arata gura, cand il intrebi ou est la bouche, arata tot gura, deci stie cuvintele. INsa de vorbit cred ca asteapta si el sa se faca putina ordine in capsorul lui ca prea sunt toate amestecate.
La multi ani Ioni si Ioane, in special lui Mirci!
"Your children know more about you then you know about yourself"
Doloress spune:
Cateva pozici din ianuarie, piticul la sanius, piticul dand la lopata si piticul tuns:
http://family.webshots.com/album/576219455QNhAZW
"Your children know more about you then you know about yourself"
Luminel spune:
Esme, ca de obicei, m-am inspirat mult din mesajul tau, ref la mancare...multumesc..ca si de la Desiree, de altfel
Ma simt prost cu fata mea care nici nu mananca singura (decat bucatele de papa), nici nu vorbeste nimic... ce inaintate sunt printesele voastre
Noapte buna!
Lumi, mami de mladita Elena Cristiana (26.05.2008)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=733a9f9f274d6633afc942" target="_blank">Montaj
Victoria_mami spune:
Doloress, multumesc si ptr. Capitanul tau (bluzica din ultima poza, aia cu Tough guy, in caz ca nu stii de ce-i zic "capitan" )
Lumi, multumesc si sa nu-ti faci griji sau sa te simti nu-stiu-cum, stai linistita, draga mea, ca fiecare copilas are propriul ritm de dezvoltare; sunt convinsa ca a ta Printesa face alte lucruri mult mai bine decat Victoria. De ex., Victoria nu cunoaste culorile, drept e ca nici nu am prea incercat sa o invat... acum incercam sa invatam numerele din puzzle. Stie sa le puna la locul lor, dar daca-i cer nr... (oricare dfe la 1-10, nu stie inca, mi le da la nimereala)
Iaca a mai zis un cunvant acum seara: Him!
Si mi-am mai amintit din cuvintele pe care le zice deja de mult: away, bum, ball (bo). Si mai zice bowl (bou).
_
Victoria_mami spune:
Doloress, apropo de pelerina, zice azi Felice ca el cati copii a tuns nu stie nici macar 1 sa ii fi placut pelerina. :)
_
Victoria_mami spune:
Mi-am mai amintit cateva:
teeth, nu zce corect si nu stiu exact cum zice, ca acum nu vrea sa zica;
Joe (prietenul lui Chelsea)
dance
boopts - boots Culmea! Din majoritatea cuvintelor scoate macar o litera, in cuv. asta mai adauga una.
bac - vacuum
bap - back
assss - eyes
_
Victoria_mami spune:
Hah! Se pare ca se poate edita mesajul doar de vreo 2-3 ori... ultimele cuvinte nu aparusera:
Chelsea
Paul
babalsh - bubbles
nu mai stiu...
piece
cheese
please
Va pun un filmuletz... ca uit multe
Poze: Cateva noi de aici:
http://picasaweb.google.ca/nadia.boga/Victoria#5424165789606967346
si filmuletul: (imi cer scuze ca e asa lung... 4 minute, dar sunt multe cuvinte...)
http://picasaweb.google.ca/nadia.boga/VictoriaMovies?authkey=Gv1sRgCPu2oZvdl7XBWA#5424169805451305202
Am uitat sa ma laud Victoria isi face baita singurica adica ii dau un wash cloth si se ridica-n picioare in cada si se spala singurica, apoi sta jos si isi spala piciorusele Atat mi-e de draga
Am dat in limbarnita. Va mai pun filmuletul si ma duc, va las, ca v-am facut capul patrat cu atatea mesaje.
_