Sondaj: cel mai subestimat autor de limba romana
Raspunsuri - Pagina 7
adra_bell spune:
Mie-mi place Gabriela Adamesteanu
adra_bell si Eva-Elena (14 nov 2007)
about Eva
secolul XX la subiectiv
Inseamna si asta ceva dar nimeni nu intelege ce
conchita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Mihaelka Inima ei se intampla sa fie tocmai libera.[/i] |
loool. ok, m-ai convins.
Gabriela Adamesteanu cu Dimineata Pierduta, asta e tot ce-am citit de ea, adra_bell. a mai scris si-altceva? tin minte ca asta mi-a placut, dar de cand cu faza cu Rebreanu, nu ma mai risc. tineretea citeste diferit.
conchita spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Mihaelka
Da, da, cu siguranta poti! Uite, te sustin si eu in promovarea acestui 'Balzac al ulitei evreiesti'. Mama mai are si acum in biblioteca o 'Calea Vacaresti' tiparita pe o hartie ingrozitoare - ca de ambalaj - pe care am citit-o cand eram mititica si plangeam de mila Estherei si ma bucuram de muzicalitatea numelor evreiesti... Trouve avant de chercher |
coperta era galbena si titlul negru, inflorit. o am si-acum, mi-a placut enorm. aceeasi intrebare ca si la Adamesteanu, e scriitorul unei singure carti sau mai are si-altceva?
btw de Eliade si detractorii sai (sorry, dar eu asa ii consider), pana si Philip Roth il tavaleste prin noroi, cu descrieri fizice si psihologice asa de caricaturale si de ingrosate, incat e clara si in cazul astuia "neutralitatea".
Monica, pai Eugen Barbu e personaj principal intr-o istorie compromitatoare de plagiat...
beren, cum ai putut tu sa grow out of Patul lui Procust, ntz ntz ntz...la 16 ani, cand imploda cernobalul, eu ma sechestrasem in casa educandu-ma religios cu Crima si Pedeapsa si sentimental cu Patul. nu le tradez, orice-ar fi. :-) tot asa s-a intamplat si cu ossiriand?
ma chinui sa-mi amintesc titlul si autorul unei carti inca de cand s-a deschis topicul asta. mi-am amintit doar Ecovoiu, dar nu si cartea sau prenumele...am citit-o inainte sa plec din ro, in 2001 sau foarte putin inainte...a auzit cineva de el? a citit? mi-as dori mult sa-l recitesc. mi-a lasat o impresie formidabila.
Llaura spune:
Alexandru Ecovoiu, dar n-am citit, sorry.
Unde, unde il face Philip Roth pe Eliade de doua parale, ca eu nu stiu?!
Sabina, esti scuzata!
Supertare (ca s-o citez pe nepoata-mea careia nu i-a placut Patul), beren a fost coleg cu Saul Bellow
Oare sa nu se numere numai voturile pro? ca asa ii dau si eu -1 lui Radu Tudoran, intotdeauna mi s-a parut ca scrie cam cum as scrie eu
beshter spune:
citat din mesajul lui monica70 Prefer de-o mie de ori stilul lui Cezar Petrescu sau ... Eugen Barbu - pe el nu l-a nominalizat nimeni? Dupa revolutie nu e si el cam subestimat,sau ma rog cazut in dizgratie? Eu eram lesinata dupa Groapa lui ... |
Si mie imi place Cezar Petrescu, desi mai putin in 'Intunecare' sau 'Calea Victoriei' si mai mult in 'Miss Romania' si 'La Paradis General'. Sunt niste romanele parodice absolut nemaipomenite. Comicul de situatie si cel de limbaj sunt covarsitoare.
Si Eugen Barbu mi-a placut rau de tot in tinerete:) Si eu ma 'nebuneam dupa 'Groapa' si 'Princepele' si 'Saptamana nebunilor'. Citite toate in regimul celalalt, carti ca astea au facut din mine o escapista si-o evazionista:). O obscurantista, ce sa mai!
Sa mai zic unu' subestimat: Silviu Angelescu - 'Calpuzanii'.
conchita spune:
citat din mesajul lui Llaura Alexandru Ecovoiu, dar n-am citit, sorry. Unde, unde il face Philip Roth pe Eliade de doua parale, ca eu nu stiu?! |
asa, asa, Alexandru...parca era ceva cu un pescarus...uf.
despre Roth, tocmai mi-am dat seama ca s-ar putea sa vorbesc prostii. e posibil sa incurc Operation Shylock cu Ravelstein al lui Bellow, drept pentru care mai bine tac si ma duc sa rascolesc prin biblioteca pe post de lecitina.
Sabina, esti scuzata! |
ca e ea geniala in muzica, dar nu ca ar fi drept. citesti doua pagini si cica autorul e naspa. :-))
Supertare (ca s-o citez pe nepoata-mea careia nu i-a placut Patul), beren a fost coleg cu Saul Bellow |
unde, unde?? asa, da-i apa la moara nu zic cui, ca parca n-are destule motive (inchipuite) de vanatoare.
beshter spune:
Si inca unul: genialul (post)modernist optzecist (cum am putut sa-l uit?) Mircea Nedelciu.
Trouve avant de chercher
Sabina spune:
eu recunosc, trec greu peste impresia...fizica...cand il vad pe Cartarescu mi se pare ca e undeva un soi de impostura...nu siu de ce, e o impresie pur instinctuala neexplicabila, nu-mi place deloc moaca lui, nu in sensul de trasaturi, ci de ce-mi transmite.
Sunt f f subiectiva irational, stiu.
Uite, nici Nedelciu n-am citit si mi s-a mai recomandat, cu ce sa incep?
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
monica70 spune:
citat din mesajul lui conchita coperta era galbena si titlul negru, inflorit. o am si-acum, mi-a placut enorm. aceeasi intrebare ca si la Adamesteanu, e scriitorul unei singure carti sau mai are si-altceva? |
Da pe-aia o am si eu.Si mai am una de-a lui: Noptile domnisoarei Milli e cam acelasi gen.
Cu ocazia asta am zarit in biblioteca si Europolis a lui Jean Bart si asta mi-a placut si nici de el nu am prea auzit pe la scoala.
MONI cu www.dropshots.com/DIA1" target="_blank">DIANA (01.01.2006) si www.dropshots.com/TUDOR1" target="_blank"> TUDOR (14.08.2009)
www.mihaieminescu.ro/opera/poezia/glossa.htm" target="_blank">
adra_bell spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui conchita
loool. ok, m-ai convins. Gabriela Adamesteanu cu Dimineata Pierduta, asta e tot ce-am citit de ea, adra_bell. a mai scris si-altceva? tin minte ca asta mi-a placut, dar de cand cu faza cu Rebreanu, nu ma mai risc. tineretea citeste diferit. nimic |
Drumul egal al fiecarei zile, am mai citit eu.
Cartarescu imi place, mai ales Orbitorul
Nedelciu, m-ati facut sa scurm prin biblioteca, Zodia Scafandrului e singura carte pe care am citit-o, dar nu mi-a lasat o impresie grozava, asa ca sunt si eu atenta la recomandari
adra_bell si Eva-Elena (14 nov 2007)
about Eva
secolul XX la subiectiv
Inseamna si asta ceva dar nimeni nu intelege ce