Sondaj: cel mai subestimat autor de limba romana
Raspunsuri - Pagina 8
monica70 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui conchita Monica, pai Eugen Barbu e personaj principal intr-o istorie compromitatoare de plagiat... |
Auzisem ceva de genul asta ,dar culmea chiar cartea aia pentru care e acuzat - Incognito - n-am citit-o ,poate pun intr-o zi mana si pe ea sa vad ce si cum.
Totusi raman celelalte ... Groapa in primul rand.
MONI cu www.dropshots.com/DIA1" target="_blank">DIANA (01.01.2006) si www.dropshots.com/TUDOR1" target="_blank"> TUDOR (14.08.2009)
www.mihaieminescu.ro/opera/poezia/glossa.htm" target="_blank">
monica70 spune:
Pe Cartarescu nu l-am citit inca,nici nu prea m-am indemnat,ca l-am mai auzit prin interviuri si e asa un oarecare contrast intre mutra lui si ce zicea,mi se parea cam fortat,artificial,nu stiu cum ... cred ca o inteleg pe Sabina la faza asta . Poate ar trebui intai sa citim cartile si dupa aia sa vedem moacele scriitorilor respectivi .
MONI cu www.dropshots.com/DIA1" target="_blank">DIANA (01.01.2006) si www.dropshots.com/TUDOR1" target="_blank"> TUDOR (14.08.2009)
www.mihaieminescu.ro/opera/poezia/glossa.htm" target="_blank">
beren spune:
monica70, nici o dezbatere despre valoarea lui Eugen Barbu, dar e imposibil sa fie considerat subestimat, cel putin din cauza pozitiei privilegiate pe care a avut-o in comunism.
Llaura, Bellow s-a mutat din Chicago in 1992, cand inca mai credeam ca Patul lui Procust rocks :) ("gurile rele" spun ca el credea ca se muta la Harvard (edit: MIT, corectez inainte sa mi se ceara "surse precise" si citatul de presa al FBI), dar a trebuit sa se multumeasca cu Boston Univ.).
conchita, de ce nu e posibil sa-i apreciem corect lui Eliade realizarile (mari) in literatura si istoria religiilor, dar la fel de corect si pozitiile lui politice sau alte aspecte de etica? Ar fi multe de spus sine ira et studio. Probabil ca asa ceva merita un subiect separat, si nu in acest sub-forum. (Tol Galen in Ossiriand [...] became like a vision of the land of the Valar, and no place has been since so fair, so fruitful, or so filled with light. ).
Nici eu nu stiu prea multe despre Nedelciu ...
Ne apropiem de 4-5 nume la egalitate pentru primul loc (i-am aplicat corectia lui Tudoran :). E clar ca subiectul ar trebui redefinit "Arta de a nu face un sondaj"
conchita spune:
citat din mesajul lui beren conchita, de ce nu e posibil sa-i apreciem corect lui Eliade realizarile (mari) in literatura si istoria religiilor, dar la fel de corect si pozitiile lui politice sau alte aspecte de etica? Ar fi multe de spus sine ira et studio. Probabil ca asa ceva merita un subiect separat, si nu in acest sub-forum. (Tol Galen in Ossiriand [...] became like a vision of the land of the Valar, and no place has been since so fair, so fruitful, or so filled with light. ). |
beren, te intrebasem de ce te-ai dezis de ossiriand, la fel cum ai facut cu Patul.:-)
ok, am deschis subiect separat:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=147374
Llaura spune:
citat din mesajul lui Sabina nu-mi place deloc moaca lui |
Sabina, fair enough deci daca Levantul l-a fi scris Banderas ti-ar fi placut (nu-mi place de Banderas dar n-am avut alta rima). Lasa sa-i mai objectificam si noi pe ei ca si ei ne objectifica pe noi
(Glumesc, ca de altfel inteleg ce zici, eu l-am write off pe Patapievici din aelasi motiv + faptul ca se citeaza pe sine, "ce important sunt, pana si eu vorbesc cu mine cu dumneavoastra".)
Autori subestimati...m-am mai gandit la Panait Istrati; si, legat de subiectul celalalt, Satra lui Zaharia Stancu (nu Zaharia Stancu cu totul).
beren spune:
Ah am inteles altceva - era doar un profile glitch.
Dar nu mi-a disparut niciodata aprecierea pentru tehnica naratiunii in Pat, pentru precizia si eleganta limbii la Petrescu, si nu in ultimul rand pentru caractere. Doar ca la 16 ani nu prea ai cu ce sa compari (desi atunci eram convins ca da, evident), iar mai tarziu totul devine redimensionat, contextual. Nu e tradare ...
Insa asta aduce inca o idee in prim-plan: dupa cum spunea denizel, de ce nu un topic despre hit-urile adolescentei? De parca n-ar fi destule motive de depresie
P.S. Subscriu la Panait Istrate, avem acum 6 nume la egalitate pentru primul loc ... un update mai tarziu.
beshter spune:
Pentru cine vrea sa citeasca Nedelciu, eu am inceput cu 'Zmeura de campie' si am continuat cu 'Tratament fabulatoriu'. La momentul respectiv habar n-aveam ce citeam, erau doar niste carti din biblioteca mamei:) Abia apoi am aflat ce lucruri importante citisem (mi se parusera interesante oricum) si tot abia apoi am aflat tot felul de 'trivia' (care l-au umanizat pe Nedelciu de tot), cum ar fi ca Nedelciu fusese coleg de liceu cu mama.
De Scoala de la Targoviste am zis??
Trouve avant de chercher
Ingrid S spune:
Nedelciu l-am citit din plictiseala, nici Tratamentul, nici Zmeura, nu m-au incantat deosebit. E trecut din punctul meu de vedere, la categoria "si altii". O am inca in biblioteca (un singur volum), daca am o pauza, ma bag s-o mai rasfoiesc, desi impresiile mele raman aceleasi de regula.
Ingrid S si Diana
www.dropshots.com/Ingrid28_photo" target="_blank"> FILME 1
www.dropshots.com/Ingrid28photo" target="_blank"> FILME 2
www.dropshots.com/Ingrid28photo1" target="_blank"> FILME 3
Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues
Sabina spune:
Llaura, si cu P am probleme, nu-l vad urcand pe munte, e tipul de intelectual blegos, limfatic, scaaarzzzzzz, nu pot sa sufar
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
viviana spune:
Lilanda - raspuns intarziat Herta Muller. Nu ma dau in vant dupa ce scrie ea. Am citit o singura carte, cea care a fost tiparita in anii 80. Acuma stiu ca a fost cenzurata. Dar nu cred ca asta este un criteriu. Pur si simplu nu imi plac nici stilul ei si nici subiectele si nici felul in care transmite informatia. Nu imi ajunge la suflet. Este o parere pur personala.
Sabina nici mie nu imi place Cartarescu. A fost comparat cu Faulkner. L-am citit pe Faulkner in intregime. A fost mai greu sa ma obisnuiesc cu stilul lui de fraze lungi amplu descriptive. Dar fraza lui, spre deosebire de cea a lui Cartarescu are consistenta si inteles. Te poarta undeva, are ordine descriptiva, spirituala si temporala. Cartarescu nu are.
Eu am citit mai multe pagini din Cartarescu decat tine (sic!) si la un moment dat am spus: Stop. Sunt atatia scriitori care merita sa-mi ocupe timpul, si eu nu am decat o viata. Chiar nu vreau sa o irosesc.
Am incercat poeziile lui. M-a amuzat "Poema chiuvetei", dar nu am apreciat-o asa cum la Dinescu m-a amuzat "Dati-i si mesei de bucatarie o sansa" dar nu o voi aprecia niciodata.
Parafrazand-o pe Denizel: nici Cartarescu si nici Herta Muller nu sunt iubibili.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi