Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (363)
Raspunsuri - Pagina 3
devylla spune:
Offf,am ramas fara glas.E tare trist ce povestesti Rox.
Si cu cata naivitate ma gandeam inainte si cat de superficial.Cum credeam ca intr-o astfel de situatie poti reincepe o viata fara prea multe batai de cap.
Aveti mult curaj,multa putere.
papanash spune:
Rox, multi
si imbratisari !
noi nu degeaba suntem balante, vad ca si hopurile le-avem in acelasi timp, si noi am mai depasit un moment de-asta anul trecut.
cred ca asa a fost sa fie, nimic nu e intamplator. De multe ori ne dam seama dupa ce se intampla ceva care-i sensul si rostul intamplarii. Eu sunt optimista, o sa ne fie bine !
............................................................
Mama de papanas Andreiutz
( 02.10.2007 )
devylla spune:
Eu n-am probleme cu consoarta.
Dar am mari probleme cu mama
Discutie azi dimineata:
Erika agitata pe langa noi,imi incerca nervi tipand si plangand ca vrea o bomboana(asta dupa ce primisese una deja)
Mama:Ei,lasa Sabina,ca poate reusesc aia la gradinita sa o dreseze!"
Eu,nu ridic privirea,ii spun:"Mama,copiii nu se dreseaza,cu ei se discuta,se educa!"
Mama:"Ba se dreseaza draga,asa ii faci sa te asculte!Voi nu faceati asa,cand va spuneam sa incetati cu figurile,faceati liniste"
(imi este si frica sa imi amintesc prea multe despre modul in care ne-a educat)
Eu,am ramas fara replica.
Ca sa nu va mai spun o faza aseara.
Erika tragea de o usa sa o inchida.
Mama nu o lasa,tinea de usa.
Erika nervoasa si frustrata ca nu e lasata sa inchida usa.Simteam cum se apropie o criza.
Mama tinea cu piciorul usa.
Eu,o adormeam pe Lisa.Intervin.Stop joc.Mama las-o sa inchida usa daca asta doreste.Raspuns mama:Dar o lasi asa sa faca tot ce vrea ea?
Sa nu mai vorbesc de alte "observatii" si ce educatie ar aplica ea cu Erika.
Oricat am incercat sa ii explic,sa o fac sa inteleaga modul meu de a incerca sa o educ pe Erika,fara bataie,fara dresaj,fara tipete si comenzi.Doar prin fermitate si cu multe multe explicatii.Ea considera ca eu gresesc,ca ar trebui sa o pun la colt,cu botul pe labe.
Plus alte probleme de sanatate pe care cred ca le are(mama) si care din pacate nu sunt tratabile asa usor.
Sunt cu nervii pe pereti,obosita si stresata si foarte epuizata de situatia in sine.
papanash spune:
Dewyla, si eu am avut mereu astfel de discutii cu mama, sora si tati de Adi, ca sunt foarte permisiva si "o sa vad eu mai tarziu, ce copil fara educatie o sa am la usa".
( 02.10.2007 )
Piciulika spune:
Sabina, am citit cam in diagonala - ca ma oboseste stilul unora. Si ma surprinde cata energie au! Si da, eticheta de "mitocan" tzi se potriveste la fix (sau "ca pumnul pe ochi", cum zice neamntzul). Ceea ce a fost demonstrat, noroc cu fetele alea sufletiste.
Oricum, nu toate suratele de aici stiu ce specimen avem printre noi (mascata intr-o "the rochia" care-i vine asa de bine!!), asa ca:
Inculpata Sabina, recunosti ca:
1) Ai instigat la alaptare femei de altfel de treaba. Ai folosit in acest context cuvinte josnice, ca "san & sfarc", "efort", "devotament"... de le-ai pervertit in ultimu' hal! Un dezmatz!
2) Ai indraznit sa te iei de niste bone minunate de altfel, improscandu-le cu noroi pentru simplu fapt ca pocnesc si injura copii! Ce, a murit vreunu' dintr-o palma aplicata corect?! Ele e fiintze bune, care pregateste copii pentru viatza reala, care le arata ca nimeni nu are nervii de otzel si si-o incaseaza cand enerveaza fiintze plapande si de rangul I. Rasisto! Ele e bine intentzionate si tu le declari inapte sa creasca copii!
3) Te dai rotunda ca ai o boala autoimuna. Maaare scofala! Sunt pline cartzile de medicina de boli si mai si, si mai rare si mai spectaculoase, cu bube, mucegaiuri si norori. De veneai cu un Anthrax luat de la arme chimice, ceva, mai impresionai audientza - dar asa?!? Doar ca te simtzi lesinata acolo... ce, asta-i boala?! Ce ca itzi schimba viatza si prioritatzile? Hai nah!
4) Ai o profesie de toata rusinea! In loc sa produci si tu morcovi, clantze, ceva clar - tu cu armoniile!
Oricum, clasa asta a "artistilor" ar trebui clar eliminata, ca sa aiba liniste societatea. Asta e un lux inutil, o pseudo-profesie. (... bine, acuma daca ai scrie si tu o manea de aia, sa mearga la inima obositului cetatzean, sa se distreze si el dupa atat stress (mai ales d-ala canadian!) - asta da, ar mai merge! Dar asa... Nici o scuza!!! )
Deci lista ar putea continua, ca am citit eu printre randuri ca-s muuulte capte de acuzare, dar Michael nu vrea sa kuki de pranz asa ca ma opresc aici. Fetele si-au dat deja seama.
Sabino, sa caligrafiezi 3 pagini cu: "Imi cer iertare ca exist si ma mai si exprim!" si mai vedem ce facem cu tine...
Piciulika, mami dewww.unserbaby.ch/Geomo/content-h3538-n243753-p5.html" target="_blank">
Michael, 2 ani + (8.10.2007) si
AMR 1 sapt+
Yaia spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui miaunici Yaia in loc de emticon cu floare ti-as oferi un emticon cu un borcan mare de compot de visine (asta in cazul in care mai mananci asa ceva) ca sa-ti multumesc pentru vorbele bune. |
E-he, cum sa nu mai mananc? Saru-mana, e tare bun compotul de visine, unul din preferatele mele in toate timpurile, cu sau fara greturi de sarcina!
Acum bag fasole batuta, alta preferata de-a mea si ma gandesc cu jind la gogosarii in otet de acasa. Mai, arabul meu cu magazinul lui nu e serios, nu s-a tinut de cuvant si nu mi-a adus gogosari turcesti. Acum trebuie sa o bazai pe sora-mea sa-mi dea reteta de otet sa acresc niste ardei rosii...ca nu se mai poate asa!
===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si delfinas(a)
cecilia L spune:
| citat din mesajul lui Piciulika Ma fortzez sa continui cu ce doream sa scriu, ca sa mai "schimb subiectul"... Yaia, merci, sper si eu sa fie baietzi desteptzi si sa se dezvolte drumos, din toate punctele de vedere. Si sunt de acord ca nu trebuie 'cautate' experientze de astea "extreme" (gen dictatura & mizerie), si ca nu-s o garantzie pentru o evolutzie pozitiva. Insa stiu ca societatea asta de consum produce multzi tineri debusolatzi, criza existentziala in pubertate e de genu': "ce marca are tricoul meu" si tinerii sunt cam "shallow". Numarul foarte mare de sinucideri (prima cauza de deces la tineri!) spune iar o gramada despre acuta lipsa de sens, de inter-relatzionare... Elvetzienii au conditzii prea bune si nu au imboldul de a da performantza (uita-te la sport, incl ski! NADA! (well, Federer confirma regula) Performantza de top cere sudoare multa, strans din buci - greu, nene! Cu scoala la fel: doar 17% au bacu' / studii superioare (bacu' are insa si alta valoare!) - insa in acelasi timp importa licentziatzi (muuultzi din Germania), ca le trebuie... E o societate cam bizara. Eu de mult mi-am format convingerea ca India si China vor papa de fund "westul" blazat: sunt asa de inteligentzi si ambitziosi! Respect! Pana nu-i vezi si simtzi, nu crezi. Altzii: Sud-Africanii, pentru care iar am tot respectul, mi-au explicat la fel: dupa apartheid, trebuie sa fii damm' good ca sa razbesti (politica de favorizare a celor de culoare) si e si o chestie de mentalitate... La fel in India, China: stiu ca au o sansa doar daca ies in fatza - si o fac big time! [editez, ca prea-mi suna a: "vremea noastra..." ]Una peste alta: tinerii amaratzi din tzarile in care fierbe drojdia schimbarii sunt foarte pe faza, axatzi pe performantza - iar aici s-a atins un nivel de comfort care prea-i tzine la caldutz, ii leagana in iluzii... si le rapeste din bucuria realizarilor personale. Sper sa fie ai mei mai breji Piciulika, mami dewww.unserbaby.ch/Geomo/content-h3538-n243753-p5.html" target="_blank"> Michael, 2 ani + (8.10.2007) si AMR 1 sapt+ |
cata dretate ai, si eu ii admir pe cei care au reusit sa faca o fac innainte de '89, eu eram in a 11-a, am mai prins putin din ceea ce insemna admitere pe bune, la 2-3 ani de la revolutie inca se mai dadea examen, apoi am vazut cu ochii mei cum se deterioreaza admiterea, examenele, ca sa nu mai spun ca ambitia a inceput sa scada, iar barajul de a termina fac si a nu-ti gasii de munca era deja de mare actualitate, se angajau doar cei cu pile sau care aveau un gram de noroc, nu te intreba nimeni cu ce medie ai terminat sau daca ai licenta sau nu.....acum toate astea sunt trecut, diploma este o hartie, iar notele nu reprezinta nimic, se descurca cine poate si cum poate....oare de ce toti vor sa faca o facultate daca nu le foloseste la nimic????? de dragul diplomei sau a parintilor care inca mai au mentalitatea ca daca ai o fac. vai ce destept este copilul meu?
Ma bucur ca, macar voi care ati plecat vedeti lucrurile altfel, apreciati ceea ce reusiti si aveti...pe cand aici totul se cuvine si pt nimic nu se "lupta", nu ne mai respectam pt ceea ce suntem ci pentru ceea ce avem....sper ca pt copii nostri sa fie altfel, sa reusim sa-i indrumam spre ceea ce e corect si nu spre ceea ce vrea societatea...oare sa-i invatam sa stie sa se descurce sau sa stie sa munceasca pt ceea ce vor?
....asta este parerea mea personala, sper ca nu supar pe nimeni, dar in ziua de azi a face o facultate fie de stat sau privata este egal cu zero, adica zero cunostinte....si asta spune multe despre societatea noastra.

e adevarat ca in Elvetia nu sunt facultati particulare?
daca da, oare de ce?
Cecilia si
Cristian Matei (07.09.2007)
papanash spune:
Piciulika
, te rog eu sa pui mesajul pt Sabina la subiectul cu pricina! eu am tot inceput sa scriu cate ceva dar la ce varza sunt acum, n-am mai reusit.
Cecilia
, multumesc, o sa-ti raspund mai tarziu un pic !
Rox, nu cumva sotul tau e ajutat de al meu la caratul bagajelor ? ca a plecat cu noaptea-n cap ( ca si ieri), in mutenia caracteristica. dupa cum a incuiat usa pe dinafara parea pus pe fapte mari
.
( 02.10.2007 )
Yaia spune:
| citat din mesajul lui devylla Eu n-am probleme cu consoarta. Dar am mari probleme cu mama ![]() Discutie azi dimineata: Erika agitata pe langa noi,imi incerca nervi tipand si plangand ca vrea o bomboana(asta dupa ce primisese una deja) Mama:Ei,lasa Sabina,ca poate reusesc aia la gradinita sa o dreseze!" Eu,nu ridic privirea,ii spun:"Mama,copiii nu se dreseaza,cu ei se discuta,se educa!" Mama:"Ba se dreseaza draga,asa ii faci sa te asculte!Voi nu faceati asa,cand va spuneam sa incetati cu figurile,faceati liniste" (imi este si frica sa imi amintesc prea multe despre modul in care ne-a educat) Eu,am ramas fara replica. Ca sa nu va mai spun o faza aseara. Erika tragea de o usa sa o inchida. Mama nu o lasa,tinea de usa. Erika nervoasa si frustrata ca nu e lasata sa inchida usa.Simteam cum se apropie o criza. Mama tinea cu piciorul usa. Eu,o adormeam pe Lisa.Intervin.Stop joc.Mama las-o sa inchida usa daca asta doreste.Raspuns mama:Dar o lasi asa sa faca tot ce vrea ea? Sa nu mai vorbesc de alte "observatii" si ce educatie ar aplica ea cu Erika. Oricat am incercat sa ii explic,sa o fac sa inteleaga modul meu de a incerca sa o educ pe Erika,fara bataie,fara dresaj,fara tipete si comenzi.Doar prin fermitate si cu multe multe explicatii.Ea considera ca eu gresesc,ca ar trebui sa o pun la colt,cu botul pe labe.Plus alte probleme de sanatate pe care cred ca le are(mama) si care din pacate nu sunt tratabile asa usor. Sunt cu nervii pe pereti,obosita si stresata si foarte epuizata de situatia in sine. |
Acum poate inteleg fetele de ce aleg eu sa ma lipsesc de ajutor dupa ce vine si Bebedoi, ca nu am chef de explicatii de genul asta cu soacra. Si la mine asta vara a fost doar chestia cu kk pute si ce rusine e, de parca daca ea face kk ar trebui sa stea la colt 5 minute!
Hai sa-ti zic, poate merge si la voi, sa-i explici ca si Erika e un omulet, cu dorintele ei, e copil ce vrea sa incerce lucruri noi, sa-si testeze fortele, sa exploreze. Si poate merge sa-i amintesti mamei tale de propria ei copilarie, sunt sigura ca adultii au ranit-o si pe ea si poate nu e prea tarziu sa-si aminteasca ce trista si parasita se simtea cand adultii nu o intelegeau, cand nu le pasa si de dorintele ei de fata mica. "Vrei ca Eika sa se simta trista si neiubita?" si o privire pe sub gene, eventual si ceva fluturari din genele tale superbe! Si apoi cu miere obtii mai multe decat cu vorba rea. Cu ce o incalzea pe ea ca usa ramanea neinchisa. Daca era un motiv, nu mai bine ii explica Erikai de ce vrea sa ramana usa deschisa? Copii inteleg mai multe decat cred adultii si e asa trist cand nu sunt tratati si ei ca niste omuleti cu dorintele lor...
Si sotul meu mai are tendinta sa impuna chestiii fara sa-i explice lui Tudor de ce si lucram la asta, sa fie mai rabdator si sa-i explice de ce. Si cand vede ca obtine rezultate, parca are si el mai multa rabdare si ambitie si il trateaza ca pe un omulet. Dar cu mama ta poate e mai greu sa lucrezi acum...de, varsta!
===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si delfinas(a)