Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (363)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Piciulika spune:

Claudia, ma doare sufletul! E atat de trist! Nici nu stiu ce sa spun, ca iti simt lacrimile si stiu ca nu prea am ce sa-ti spun, sa te incurajez...

Doar si varsa-tzi amarul aici pe multzi umeri... Vezi ca sub multe lacate sunt multe povesti...

Piciulika, mami dewww.unserbaby.ch/Geomo/content-h3538-n243753-p5.html" target="_blank">
Michael, 2 ani + (8.10.2007) si AMR 1 sapt+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia1178 spune:

Si iar plang.........
VA MULTUMESC!

Mergi la inceput

Va multumesc din suflet ca sunteti langa mine chiar si virtual, va citesc de multtimp......si chiar daca nu scriu desc, va citesc regulat....
Ma gandesc ca...nu am fost o graviduta fericita, mi+am iubit si dorit copilul din prima secunda de cand am aflat ca sunt insarcinata.....dar mereu am fost singura, doar eu si ea.....
Cat am fost in spital, o luna de yile ca sa ia T in greutate, sotul meu a venit la spital in Iasi de doua ori, doar ca sa+mi ceara bani....

Mergi la inceput

Despre Doamna care a venit vineri, sunt lamurita cu ea.......m-a sunat ieri sa-mi spuna ca s-a imbolnavit.asa ca v-a ramane incontinuare cu vecina mea care e insarcinata si care peste cateva luni v-a naste...pana atunci planul meu e sa fac scoala de soferi si sa o au din mai la o gradinita particulara....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns veroboroda spune:

Buna, dragele mele!Am intrat sa va spun LA MULTI ANI! si sa-mi cer scuze ca nu reusesc sa mai scriu desi va citesc constant si....sunt socata si trista de tot ce-am citit. Mai ca imi este rusine sa ma mai plang de problemele mele care sunt atat de mici pe langa ce tragedii traiesc unele fete.Sunt alaturi de voi si ma rog la DD sa aveti puterea sa treceti peste toate problemele , sa va ridicati si sa mergeti mai departe. Sunteti minunate sa nu uitati asta, aveti niste copii frumosi si pentru ei trebuie sa va redresati cat mai repede.
Noi suntem bine, desi sarbatorile astea le-am petrecut singurei acasa doar noi ,pentru am lucrat pana pe 24 respectiv pe 31 si am fost foarte obositi. Am avut si un mic necaz : sotul meu a facut accident cu masina, Slava domnului ca el este bine, insa masina e cam varza. In rest ii multumesc lui Dumnezeu ca suntem sanatosi , ca inca ne iubim si avem un copil minunat care este centrul universului nostru.
Va pup si va imbratisez cu drag si sper din suflet ca toate problemele sa dispara si sa zambiti iar.
Mami de printesa Bianca Elena(29.08.2007)

Mergi la inceput

Magda, ce bine ca ai revenit, ca zana buna, cand fetele aveau nevoie de un gand bun (si intzelept!!).
Sa mai vii, da?! Ne lipsesti!

Devylla draga, partzial pot empatiza cu tine - nah, c-am mai spus-o! M-am vaitat la biata Bernix si mi-am dat offul cu soacra (apropos, sta la catziva pasi de internatul de balet , acolo in curtea balerinelor avea Radu garajul ). Si stiu ca muscatul limbii duce la niste tensiuni de te ia cu tremurici. Eu pe ea incerc (cand si cum pot) s-o menajez, dar dupa 7-10 zile mi se termina resursele! Pe ai mei ii clantzan cum imi vine - tot nu e fair! - dar macar nu se aduna. (Si in principiu nici nu avem asa divergentze esentziale.) Dar cu soacra asa frumos incerc sa-i explic, ca am si eu ideile mele... dar e ca si cum vorbesti singura. Ea e fost cadru didactic si oricum le stie pe toate. Nu discuta deloc in contradictoriu, asa, calm, asezat - dar face exact cum vrea ea, si eu turb.
De aia nu am sa-tzi spun sa incerci sa ii explici, ca stiu ca e un consum cam inutil de energie...
Incearca sa aplici strategia mea de auto-calmare: nu te astepta la nimic bun / asa cum vrei tu, fii multzumita de ce face bine si incearca sa te focusezi doar pe astea, spunandu-tzi: "Putea fi mai rau! Vezi, face macar asta - e ok!".

Piciulika, mami dewww.unserbaby.ch/Geomo/content-h3538-n243753-p5.html" target="_blank">

Mergi la inceput

In alta ordine de idei, e prima zi ca: a) Radu nu mai e full-time dad. Michael e la Tagesmami si pe Radu l-am trimis la lucru , sa nu-si pape zilele de concediu, daca BB tot nu vrea sa vina si b) am atata timp si nu-s muncitori in casa (ce linisteee...) ca m-am apucat sa lucrez pentru birou. Ii pregatesc prezentarea unui coleg care a preluat de la mine jobul si va trebui sa tina 1/2 zi cu studentzii full time MBA - trebuie insa mult updatat fatza de anul trecut cand il facusem eu... Sunt workoholica?

Si altfel fac bine, burta s-a linistit in f mare masura, mi-a trecut si o migrena ce m-a tzinut 2 zile (vorba lui Bula: asta-mi mai lipsea!). Si l-am pregatit pe Radu psihic pentru o nastere acasa, ca eu nu mai cred nici o contractzie deja, probabil se va vedea capul copilului si eu voi zice: "Stai, nu mergem, ca nu nasc...". Sunt ca in "Petrica si lupul", nu mai cred nimic! Pai de la Craciun tot asa ma joaca! (Si cand ma gandesc la Michael, ce plimbareli faceam, ce in mare forma eram in sapt 40! Saream ca o capra prin decor. Acuma numai au si vai si pffff...)

Na, ma intorc la foliile mele si mai vin pe la voi...

O saptamana buna si linistita tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yaia spune:

Citat:
citat din mesajul lui mandarinutza
Yaia, eu am avut profesorii foarte buni si in scoala, si la liceu si la facultate, intotdeauna vor avea un loc aparte in sufletul meu. Profa de chimie facea ore suplimentare cu noi ca sa pregateasca pt proba de bac, de exemplu. Nu stiu daca profesorii din ziua de azi sunt vinovati pt situatia din Ro, in opinia mea, cea mai mare vina o ai parintii

Da, dar nu poti sa-mi spui ca toti profesorii tai au fost buni, sunt sigura ca multi nu aveau ce cauta la catedra. Asta e, eu sunt mult mai exigenta cu ei.
Ce povestesti tu de profa ta de chimie e de domeniul trecutului. si acum fac pregatire cu copii, contra cost, acasa la ei. Cand fetita prietenei mele a povestit acasa cum un coleg a cerut profesoarei sa repete o explicatie ca nu intelesese si acea profesoara i-a trantit un'Da' eu mai dau si meditatii, draga!', cand sora-mea zice ca l-a dat la cea mai buna invatatoare din clasa, dar care are pretentia ca elevii ei sa faca meditatii cu ea la mate si romana DIN CLASA A 2-A (nu tip, doar subliniez un lucru), desi cel mai probabil nici unul dintre ei nu avea nevoie la acel moment, atunci iti dai seama ca noi am facut altfel de scoala, nu stiu daca mai buna sau mai rea, ziceti voi...dar altfel, asta e clar. Profa mea de romana din generala facea, cum spui tu, suplimentar cu cei ce voiau sa mearga la olimpiade, dupa ore, ca asa voia ea. Dar stia ca noi tragem tare si luam note bune la faza pe judet si era si datorita muncii ei si de asta o facea. Din pacate, marea majoritate a profesorilor din Romania astazi nu mai predau din placere, ci sunt intr-o continua goana dupa bani, ca mai toti de altfel. Si e pacat. Eu pot spune ca cei mai multi dintre profesorii slabi si dezinteresati i-am avut in liceu, desi era cel mai bun din oras si multi intrau la facultate fara probleme, dar asta era deja dupa revolutie, perioada de tranzitie, salarii mici, copii de buticari cu bani...stiti voi.

Si acum ca tot vorbim, eu am o teorie de care berbantu' tot rade, dar eu zic ca mare parte din vina pentru situatia valorilor din Romania, pe langa Iliescu & co care au facut ce au facut cu tara, o are serialul Dallas, la mare voga dupa Revolutie, care ce ne-a invatat prin cel mai iubit personaj al sau, Jere, cum ii zicea mama? Ca e ok sa inseli si sa faci orice ca sa te imbogatesti. Ca cel valoros e cel cu bani si ca morala nu are ce cauta in afaceri. Si romanii au absorbit pretioasele valori capitaliste predate de JR cu aviditate...plus tampenia 'e democratie, pot face ce vrea', fara continuarea 'atata timp cat nu deranjez pe altii si nu incalc legea'...atunci s-au rasturnat valorile. Parerea mea.
Iar unui parinte ii e greu sa insufle copilului adevaratele valori atunci cand societatea le ridica pe cele false la rang de cinste...e greu, nu imposibil, dar al naibii de greu.

===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si delfinas(a)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui claudia1178

Nu ma pot opri din plans, oare de ce nu e multumit cu ce are............as vrea sa vad un semn de iubire din partea lui........nimic......doar reprosuri....el nu contribuie cu nimic in casa asta....nici macar cu bani.....cred ca e complxat ca eu sunt descurcareata si el nu......
Imi doaresc sa am curajul anul asta sa plec...atat.
Imi e frica de viitor....... ma iertati, dar nu am mai putut tacea..............si aici este singurul loc unde simt ca....este cineva langa mine.

Claudita, pai daca financiar te descurci fara el, cu copilul la fel, emotional nu-l simti acolo...de ce ti-e frica? Si totusi, daca l-ai iubit candva, merita sa discuti intai cu el, sa iti spui nemultumirile si frustrarile dar sa te gandesti si la greselile tale care probabil i-au cauzat lui nemultumiri si frustrari. Va datorati asta voua insiva, sa va clarificati situatia. Asa cred ca e bine, corect, sanatos pentru amandoi, ca, in cazul in care o luati pe drumuri separate si de la capat, sa nu plecati cu bagaje grele si inutile in noua calatorie.
Putere si capul sus!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Piciulika

Citat:
citat din mesajul lui Yaia
...mai ca m-as baga la un drum pana in Cashcavalia, dar mi-e ca il sperii pe Bebe si iese mai devreme de 7 ianuarie, cand nu e Gina de serviciu...asa ca stau linistita, dar multumim mult de invitatie!

Buuun, deci te astept cu gogosarii pe 6 - ca atunci intra Gina in tura (6-9)! Sunt cu ochii pe cer! (Si sigur nu se sperie Delfinasa de niste gogosari!)

Nu-mi place 6...7,8 sau 9 imi sunt taaare pe plac.

Mergi la inceput