Strumfi de iul-aug 2007 (168)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mychydutza spune:

neatza....
hop si eu! am absentat motivat, pen' ca s-a imbolnavit soacra , cica o criza de fiere........eu cred mai degraba ca si-a muscat limba si s-a otravit! ma rog, asta e versiunea mea!!!!!
deci, am stat acasa doua zile.......
dana, sper ca dariutza sa se faca bine cat mai curand!!!
luna, te-ai impacat cu soatza?????????? si eu am trecut printr-un episod similar aseara.....il culcasem pe cupil, vine soatza , intra in camera, il trezeste.....andrei cica sa-i aduca apa "amala", adica din aia medicinala. soatza cica: n-avem apa "amala" iti dau plata! andrei: nu! si incepe sa urle........putea sa-i zica ca apa pe care i-a dat-o e "amala", dar nu.....a facut ce-a facut doar sa-l enerveze! dupa care a vrut "cacactolu", adica calclatoru........era ora 23.......si de aici a inceput circul: a urlat pana s-a invinetit, si-a scos ciorapii, i-a aruncat pe jos, a aruncat pernutza, plapumioara.........si dai si urla! va dati seama ce-a urmat....ma enerveaza soatza asta a mea cateodata, de-mi vine sa-mi iau campii..........
asta asa ca sa dau din casa, asa cum zicea Luna!

in rest...toate bune..........

cu vaccinu, eu nu-l fac.soatza cica il face...si soacra! eu astept, daca n-are afecte adverse la soacra, il fac si eu!!!!!!!

decat sa bei si sa conduci, mai bine sa fumezi si sa zbori!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ddanagh spune:

Vivela sa sti ca si eu m- am intrebat cu ce o ajuta educational puzzl- ul?? ma bucura insa ca se joaca si ea cu ceva singura si- mi acorda si mie ceva timp.

Cat despre spusul de poezii, sora- mea care, acum, adulta fiind, e mult peste media intelectuala a tarii ( vorbind modest) cand era mica, ne povestea mama, nu a invatat absolut nici o poezie. Incerca mama sa o invete si decurgea cam asa:
M - catelus cu parul cret
L - nu are parul cret
M - fura rata din cotet
L - de ce fura?
Adica nega tot dintr- o poezie

Dana mamica gingasei Daria (20.07 2007)

Mergi la inceput

....cat despre "educatia" copiilor la varsta asta, sau cat ar trebui sa stie, ce ar trebui sa faca..........eu imi doresc in primul rand un copil sanatos, si-i multumesc lui DD in fiecare zi ca mi l-a dat! nu-l stresez pe andrei sa faca altceva decat ceea ce ii place lui: nu-i place puzzle....sa nu faca! ce, eu faceam asa ceva la varsta lui? n-are rabdare sa-i citesc povesti? asta e! o veni si vremea aia? nu stie nicio poezie? are timp sa invete!
imi doresc , asa cum zicea si stefania , sa se bucure de copilarie anii astia ca dupa aia incepe scoala si gata cu binele! tocmai de aceea imi doresc sa-l dau la scoala la 7 ani! hai va pup.....

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ddanagh
cand era mica, ne povestea mama, nu a invatat absolut nici o poezie. Incerca mama sa o invete si decurgea cam asa:
M - catelus cu parul cret
L - nu are parul cret
M - fura rata din cotet
L - de ce fura?
Adica nega tot dintr- o poezie

asta e tare de tot. ma si imaginez, venind de la servici, obosita, stresata..si incep sa invat poezie cu fiimiu.... si sa-mi faca asa!!!!!!!!...of saracii parinti

Mergi la inceput

sunflower, ce frumos e denis!pare grasutz.....comparativ cu slabanogeala mea! si ce mos tare ati avut! ochelarii sunt de mare senzatie! si mai am o curiozitate: am vazut in poze o groapa de nisip acoperita? sau ce e aia????????unde e?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

Citat:
citat din mesajul lui mychydutza

sunflower, ce frumos e denis!pare grasutz.....comparativ cu slabanogeala mea! si ce mos tare ati avut! ochelarii sunt de mare senzatie! si mai am o curiozitate: am vazut in poze o groapa de nisip acoperita? sau ce e aia????????unde e?

michy, nu esti antena deloc , groapa aia cu nisip era groapa cu sare, e intr-o salina artificiala.

dana, super tare sora ta . incep sa-mi fac sperante pt David .

_

Mami de pui nazdravan (2/9/07) + 18+
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Vivela

michy, nu esti antena deloc , groapa aia cu nisip era groapa cu sare, e intr-o salina artificiala.

da?????????? credeam ca si-a "tras" groapa la subsol...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Salut!

Vivela n-am vrut sa zic ca tu esti dezamagita de David, dimpotriva, am vrut sa simpatizez citind printre randurile tale ca te enerveaza presiunea puse pe copii social si in invatamant. Normal ca aici ne laudam cu, ca zic poezii, ca numara etc insa sper eu ca nu facem asta sa le dam peste nas celor care nu fac asta.

Eu avand doi copii care au fost complet diferiti pot face o comparatie majora intre "geniul" de un an jumate Cosmin si lenesa de fie-mea. Insa nu consider ca al meu Cosmin e asa destept la scoala datorita faptului ca recita poezii la greu la 2 ani si turna apa ditr-un pahar intr-altul fara sa verse. Ci e chestie genetica inteligenta lui.

Acum puzzle e bine sa faca pentru indemanare si atentie la detalii. Asta nu inseamna ca un copil nu-si poate dezvolta indemanarea si atentia la detalii si altfel. Musso zicea ca al ei pui a analizat o cutie minute intregi, normal ca la detalii s-a uitat, doar nu la altceva.

Consider ca puiuta mea VREA sa se joaca puzzle. SI zic sa se joace. Adica nu o asez jos si ii zic "fa puzzle", ci se joaca deci o intereseaza. Daca nu o interesa nu-i luam decat unul prima data sa vad daca o atrage. SI gata. La fel, numara si stie ce numara, adica daca o intreb cate rate sunt intr-o poza, numara "one two three...etc" apoi zice "three". Dar asta nu ca am invatat-o special ci asa a prins ea, cand numaram treptele si la final saream pe ultima si ziceam "12 steps".

Aici cum zice si Stefania se pune mare accent pe independenta copilului la varsta asta si pe nevoia lui de exprimare. Mancat singur, imbracat singur, vorbit, strans jucarii etc.

Eu cred ca fiecare copil are inclinatiile lui, uite fie-mea e ambitioasa, a iesit din pampers din ambitie, dar niciodata in urmatorul an (zic eu) nu va face ceea ce face Andrei de Mychy cu un laptop iar Mychy urla pe aici ca e copilu' in pampersi, lasa-l frate asa ca nu are importanta. Asta nu inseamna ca Andrei nu va scapa de pampersi nicicand sau ca fie-mea nu va stii sa deschida un laptop toata viata ei.

In fine m-am lungit.

Dana Cosmin...cica ar fi stresat zice dr, el neaga, n-are probleme la scoala...Investigam in continuare. Aseara a fost mai bine. Cica anemic nu e, eu o sa-i iau niste fier oricum sa vad daca apare vreo schimbare.

Mychy m-am impacat cu soata, dar...ne-am mai impuns un pic aseara. Pentru ca Adelise la somn a repetat de vreo 3 ori "daddy smack" si i-am cerut in concluzie sa vina sa discute cu fie-sa ca se vede clar ca pe ea a afectat-o (nu fizic, insa ca sa intelegi, al meu e de un calm iesit din comun deci o plama e iesita din context, daca ii trageam eu una cred ca radea insa faptul ca a facut-o el a socat-o) iar el s-a rastit la mine ca fac din tantar armasar insa in final a mers si i-a explicat copilului ca a fost nervos si ca nu se va mai intampla. Of barbatii astia, si al tau, cred ca la toti le lipseste cateodata ceva din creieras, al meu se mira fantastic cand fie-mea face ce vreau eu doar prin metoda discutiei, el e de parerea ca e prea mica sa inteleaga.

Postez si vin cu o problemuta de dezlegat.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Ptiu ptiu cat am scris, am tiparnita (in loc de limbarnita) azi.

Asa...

Acum problema. Fie-mea de doua zile ma e speriata la culcare. Adica a inceput sa se sperie cam cum o fac copiii (din cate imi aduc eu aminte) spre 3 ani incolo. Nu urla sau mai stiu eu ce, insa imi zice reptat "monster coming, biting! " (vine monstru, musca). Acum eu o conving ca monstrii nu exista, apoi i-am aratat poze de pe coperta filmului Monster's Inc cum sunt ei de dragalasi dar doar in povesti... stiti si voi. A urmat "monster not coming, not biting" dar era la mine in brate si mi-a cerut sa o pun in pat repede sub plapuma ca "monster biting my feet". (o musca monstrul de picioare).

Nu stiu de unde stie de monstrii, cu Cosmin se jucau alergandu-se "monster's coming" dar radeau. Aici sunt si multe povesti cu monstrii insa toti monstrii sunt blanzi, buni, etc.

Ai vostrii au inceput deja sa pomeneasca de asa ceva?

Pe o nota pozitiva as putea zice ca asta denota ca fie-mea are o imaginatie fantastica deja iar daca ai vostrii nu sunt terorizati de monstrii la ora de somn inca e clar ca sunt lipsiti de imaginatie. (Gluma, sper ca s-a inteles).

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunflower1979 spune:

Micky, ce comica esti... esti aiurita rau - auzi tu, groapa de nisip. Multumesc Vivela pentru lamurire.

va multumesc tuturor pentru aprecierile la adresa lui Denis. adevarul e ca pozele nu redau intocmai realitatea. denis e micut, are 13 kg imbracat si vreo 89 cm. lui ii vin haine pt 24 luni. e rotunjor la fata si acum s-a mai implinit, dar in vara, cu bolile lui avea 10.5 kg. si cu cate scaune a tot avut...sunt multumita. bine ca au iesit analizele bune si e sanatos.

vroiam sa va scriu 2 poezioare dragalase pe care mi le-a spus denis si pe care le stie de la cresa. eu nu le-am mai auzit si m-am chinuit sa le inteleg:

"asta-i mana mea
si ma joc cu ea
si mananc la masa
supa cea gustoasa"

"ursuletul Martinel
a-nvatat un cantecel
si ii place ca-i usor
Mor-mor-mor si mor-mor-mor..."

ca activitati si lui ii place puzzle-ul, dar eu leg asta de firea lui, mai tipicar asa ca taica-su .
si daca tot a venit vorba de soti, v-am mai zis... si al meu e mai nervos, mai tipa la el si ma scoate din sarite, dar evident ca si eu tip uneori, dar pe mine nu ma vad... uneori mi-e ciuda pe mine ca imi pierd firea atat de usor, mai ales cand el e atat de scumpel. alteori, chiar nu stiu cum sa-l mai determin sa faca ceea ce trebuie (nu neaparat ce vreau eu).

Cristina, mami de superbaietel Denis Stefan (30.07.2007)

am editat pt. ca scrisesem poezioarele in paralel, dar cu spatiu intre ele si cand am postat s-au alaturat; nu se mai intelegea nimic.

Mergi la inceput