Strumfi de iul-aug 2007 (168)
Raspunsuri - Pagina 19
Vivela spune:
Luna, chiar auzisem zilele trecute pe cineva ca - in problema cu monstrii - un psiholog i-ar fi recomandat parintelui sa nu nege existenta monstrilor. cica ii negi copilui universul, el pricepe ca mami si tati nu il inteleg, se mira ca parintii nu "vad" si ei monstri si intr-un final ajung sa fie terorizati tocmai pentru ca nici macar nu mai pot cere ajutorul parintilor (cum sa ceri cuiva sa te ajute intr-o problema daca acel cineva neaga existenta problemei).
sfatul era sa zici ceva de genul: "monstrul? unde e monstrul? aici, gata, il batem, il alungam, uite a plecat!" si mimezi o lupta sa fii mai plauzibil, eventual sa implici si copilul in "lupta", sa-i spui ca e mai puternic decat monstrii aia, sa-l asiguri ca daca are nevoie de ajutor tu vei fi mereu acolo sa te lupti cu monstrul, etc.
mie mi s-a parut o abordare foarte ok a problemei, daca ne vom confrunta cu asa ceva, probabil o sa incerc sa aplic.
nu stiu daca am fost coerenta, incerc sa fac mai multe lucruri deodata si mi-e si foarte foame
.
_
Mami de pui nazdravan (2/9/07)
+
18+
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba
Luna1 spune:
Vivela da, e o abordare ok insa mi-a dat putin de gandit. Daca totusi eu prin lupta asta imaginara o incurajez sa intre intr-o lume fantastica, ma gandesc la copiii care te exaspereaza cu o lumea a lor, a imaginatiei lor in care traiesc aproape permanent. Nu stiu, mi-e teama.
Poate voi gasi o cale de mijloc, ceva de genul, " nu au cum sa vina monstrii ca mami te apara" fara a da prea multa apa la moara luptei cu ei.
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)
stefania_97 spune:
Luna citisem undeva, nu mai stiu exact unde, ca nu e bine sa le spui ca monstri nu exista. Ca negi ceea ce traiesc ei. In schimb poti sa o faci sa vorbeasca despre ei si ca sa o ajuti sa ii dai ceva cu ce sa invinga monstrii (un catel de plus magic care o apara si ii musca pe monstri de exemplu,o bagheta magica care ii face sa dispara, etc).
Stefania mamica www.tickerclub.com/cache/bc78ee8833.png[/img]" target="_blank">Buburuzei Catarina si
11+
www.flickr.com/photos/balexandre/" target="_blank">Poze Catarina
O romanca in Danemarca
Vivela spune:
Stefania, cred ca psihologul ala de care ziceam eu a citit si el cartea de care zici tu
.
Luna, nu prea cred ca ai cum sa eviti lumea fantastica pe care si-o creeaza copii. si daca e in anumite limite, cred ca nici nu trebuie neaparat impiedicata.
insa, probabil ca nu e usor sa traiesti cu copilul care are, de exemplu, un prieten imaginar foarte prezent in viata lui. (am o cunostinta care are un baietel mai mare cu vreo 5 luni decat david, a venit de la gradinita cu bobo, prietenul lui. initial maica-sa a crezut ca bobo e vreun coleg, insa a constatatca la gradinita nu e niciun copil bobo si nici cu nume asemanator si doar el are astel de prieteni imaginari. si bobo trebuie hranit, bobo face prostioare in locul copilului, bobo vrea ciocolata, bobo nu mai vrea la gradinita - deci nici el nu poate sa mearga...bobo justifica un comportament indezirabil al copilului si cred ca te poate aduce la disperare pe tine ca parinte. ).
_
Mami de pui nazdravan (2/9/07)
+
18+
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba
greierash spune:
La multi ani pe 2010...
Stateam in umbra asea si va citeam.... dar Luna m-ai provocat cu povestea cu monstrii...as vrea sa iti impartasesc experienta mea dar cu ...."lupul".
A fost o perioada cand lupul era "prezent" tot timpul in casa noastra. Respectiv daca manca, Andrei ii "oferea" si lupului. Daca nu vroia sa faca ceva imi spunea ca nu face pentru ca "vine lupul" . Si cam asa o buna perioada. Am presupus ca a auzit povestea la gradinita, sau a fost teatrul de papusi la gradi cu povestea asta...ca povestea i-o spusesem si noi mai demult dar reactia a venit mult mai tarziu. Ok. La sedinta de sfarsit de an, in decembrie, se plange un parinte ca fetita lui tot pomeneste de lup pe acasa, altul zice: Pai , si al meu! sar si eu si zic: Si al meu.... In concluzie toti copii din grupa lui fi-miu erau "obsedati"(poate e prea mult spus) de lup.
Intre timp educatoarea s-a schimbat, iar eu, profitand si de contextul sarbatorilor, i-am zis ca lupul nu e , ca a plecat la mama lui, sa stea si el cu ea, sa ii aduca si lui mosu cadouri. Si cum mai pomenea ceva de lup, ii spuneam:
- " Ai uitat? a plecat la mama lui...".
- "De ceeee?"
- " Pai ii era si lui dor de mama lui, si acuma e cu ea.."
Si tot asa...
Acum cred ca i-a cam trecut....Inainte nu era zi sa nu aud de lup de cateva ori pe zi, acum nu mai stiu de cand nu l-a mai pomenit.
Asta a fost experienta noastra... Am incercat sa scap de el pentru ca uneori parea sa ii fie teama de el, dar cateodata ii dadea si lui din ce manca el, era o chestie amestecata asa, si nu mi s-a parut in regula...
Numai bine va doresc tuturor. 
greierash mamica de Andrei
- "Traieste clipa" -
Luna1 spune:
Vivela si Stefania m-ati convins, merg diseara acasa si-i zic la fie-mea ca exista monstrii.
Glumesc, daca pomeneste iar diseara am sa-i spun ca mami e puternica si fortoasa si o sa o apere de ei impreuna cu bunny dog (ursuletul cu care doarme ea).
Greierash buna si experienta ta impartasita, vad ca si al tau are imaginatie.
O sa incerc si asta, dupa ce ii zic fie-mii ca sunt fortoasa etc etc o sa-i zic ca oricum monstrii sunt plecati la mamica lor sa se joace cu zapada impreuna si nu pot veni la noi. Mi-a placut atitudinea ta, l-ai facut pe lup prietenul familiei si l-ai trimis la ma-sa.![]()
Multumesc mult mult de tot fetelor, chiar mi-ati fost de un real ajutor. 
Luna1 spune:
Ah am uitat sa va zic, aici a nins iar aseara, azi mi-a luat doua ore drumul de acasa la servici, drum de 20 min in mod normal. Asa ca aici e o atmosfera asa , campeneasca, se da la zapada, la servici ajunge doar cine poate, plecam devreme, ce mai, iubesc iarna inzapezita!![]()
siminoc spune:
Buna!
Multi ani si buni, sanatate si numai bine!
N-am mai dat de mult pe aici, serviciu cu deplasari, copil, etc. Din pacate acasa de cele mai multe ori n-am timp sa va vizitez, iar daca am, cu Miruna nu pot scrie nimic la calculator!
Da' spre marea mea surpriza (placuta), mi-am amintit parola fara prea mare efort. Poate pentru ca am stabilit-o in prima sarcina si acum sunt gravi iara, si iar am cate un pic de timp, la munca!![]()
Asa ca am venit sa va 

! Si sa mai citesc cate ceva!
Mi-ati lipsit foarte mult!
Simona, mamica printesei Miruna (13 Iulie 2007),
20+,
CarlaV spune:
Simona, bine ai revenit si sarcina usoara!
Cristina, este un dulce Denis!
Vivela, unul din primele sfaturi legat de sofat pe care le-am primit a fost sa nu iau un caine in plin la mai mult de 40km/h, ca-mi sparg radiatorul. Dar prefer un radiator spart si eu in viata decat frana brusca pe polei si alte nenorociri.
Carla, mama Larisei din 15/06/09 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07
-----------------------------------
Sarbatori de iarna 2009
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"
CarlaV spune:
N-am mai scris demult si nu am apucat sa urez "La multi ani" celor cu numele de Ion/Ioana.
Ma gandeam sa fac un bilant la cei doi ani si jumatate ai Sabinei, legat de ce stie sa faca, dar citind din urma ma gandesc ca mai bine ma abtin si va spun doar ca este tot in pampers, dar vrea sa il schimbam dupa fiecare pipi/caca.
Vivela, astept vestile bune.
Timi, la noi merge bine diversificarea, am inceput-o fix la 6 luni si Larisa are aproape 7, papa bine legumele la pranz si i-am dat de 2-3 ori mar, avocado si cereale. Daca ar fi dupa ea ar papa solide toata ziua si ar uita de san, ca sa recupereze noaptea. Cum nu vreau sa-mi scada lactatia atat de mult si nici sa ma trezesc noaptea la 2 ore, o tin deocamdata doar cu o masa de solide, rar a 2-a.
Carla, mama Larisei din 15/06/09 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07
-----------------------------------
Sarbatori de iarna 2009
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"