Strumfi de iul-aug 2007 (168)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns violetan spune:

Snowbunny, bravo, sa fie-ntr-un ceas bun, sa-ti mearga ca pe roate in noul job si sa castigi o gramada de bani cu care sa-i cumperi milioane de mingii puiului vorbaret si scump!

Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana2007 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Vivela

Citat:
citat din mesajul lui Ioana75

La multi ani pentru Ioane, Ioani si David! Multumesc frumos pentru urari.

Anto, ce ma bucur sa te citesc.
Vivela, asteptare usoara. Ai explicat asa frumos acum, imi pare rau acum ca nu am inteles si eu cand am fost gravida ca n-are rost sa dau banii pe dublu test si triplu test, daca tot nu fac amnio.

Ioana .
eu nu prea pot sa inteleg cum rationeaza persoanele care spun: eu fac TT, dar oricum nu accept decat daca iese bine, in consecinta oricum nu fac amniocenteza. nu exista decat 2 variante: ori iese testul negativ si stai linistita, dar ai pierdut banii pe el (oricum e singura varianta pe care o accepti, atunci de ce sa mai faci tt?), ori iese nasol si daca te opresti aici te alegi cu bani aruncati + mare stres + posibilitatea de a naste cu copil bolnavior.

e ca si cum ai zice: fac o analiza a calcemiei, dar daca iese prost, oricum nu fac niciun tratament. e din categoria: "stii si la ce te ajuta ca stii?".

in fine, nu incerc sa conving pe nimeni sa faca ca mine, nici nu-mi justific alegerea, scriu si eu p-aici pt ca sunt consemnata la pat , n-am somn, iar cartea pe care am inceput-o e cam plictisitoare .

_

Mami de pui nazdravan (2/9/07) + 17+
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba

Eu sunt din categoria asta, am facut testul, a iesit in limite normale dar riscul (in cifra) a fost mai mare decat la Victor, nu am facut amnio. Dar m-am dus sa-l fac in ideea ca eu nu renunt la copilul asta, am vrut sa stiu ca sa pot sa ma pregatesc pentru venirea lui. Unui copil cu nevoi speciale am presupus ca ii trebuie un alt cadru de dezvoltare, aici sunt multe organizatii de suport, familii care au astfel de copii, important e sa vrei sa colaborezi si sa te informezi ca sa-ti ajuti copilul.
Dumnezeu mi-a dat si un al doilea copil sanatos, dar am fost pregatita sa am unul "special".

Scuze, nu v-am spus nici La Multi Ani pe 2010, dar am citit si mi-a atras atentia mesajul lui Vivela pentru ca am fost acolo.

Diana mama lui Victor Christian, 24 Iulie 2007 si Sonia Theodora 15 Septembrie 2009

"Life's a journey, not a destination"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefania_97 spune:

Neata fetele :)

la toata lumean :)

Alina m-am topit dupa perele Elisei. Ce fata desteapta are mama si cu tati

Snowbunny felicitari pt noul job. Sa fie la fel de bun in realitate cum e pe hartie :)

Mie Catarina mi-a scos vreo cateva fire de par alb in weekend. Am fost la supermarket si pt prima oara de cand mergem la magazin impreuna a facut o scena pt un ou kinder care a cazut pe jos si s-a spart. Eu nu ii iau asa ceva dar a primit cadou de Craciun si acum stie ce e. Cand nu priveam l-a desfacut si vroia sa il manance cand m-am infipt in ea. A desfacut fara sa ma intrebe si drept urmare nu a primit nimic. In afara de asta a desfacut si vreo doua pachete de lapte si un bec. Parca era posedata.

I-am zis ca nu mai merge cu mine la magazin daca se poarta asa. Si o sa ma tin de cuvant de cateva ori.

Eu faceam curat in bucatarie dupa ce facusem deja in sufragerie si am iesit putin afara. Cand m-am intors suc de portocale pe jos in sufragerie si cereale imprastiate prin bucatarie. Cu greu m-am abtinut sa nu explodez mai ales cand imi este asa de greu sa fac curat in periada asta.

E greu sa fac fata de suparata cand vine si ma pupa sau ma imbratiseaza. Inspre seara dansam si ne jucam cu baloane si a mai trecut un weekend.

Nu stiu daca sunt hormonii de la sarcna sau daca sunt doar eu dar parca ma enervez mai repede ca de obicei

Stefania mamica www.tickerclub.com/cache/bc78ee8833.png[/img]" target="_blank">Buburuzei Catarina si 11+
www.flickr.com/photos/balexandre/" target="_blank">Poze Catarina
O romanca in Danemarca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

Citat:
citat din mesajul lui Diana2007

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui Ioana75

La multi ani pentru Ioane, Ioani si David! Multumesc frumos pentru urari.

Anto, ce ma bucur sa te citesc.
Vivela, asteptare usoara. Ai explicat asa frumos acum, imi pare rau acum ca nu am inteles si eu cand am fost gravida ca n-are rost sa dau banii pe dublu test si triplu test, daca tot nu fac amnio.

Ioana .
eu nu prea pot sa inteleg cum rationeaza persoanele care spun: eu fac TT, dar oricum nu accept decat daca iese bine, in consecinta oricum nu fac amniocenteza. nu exista decat 2 variante: ori iese testul negativ si stai linistita, dar ai pierdut banii pe el (oricum e singura varianta pe care o accepti, atunci de ce sa mai faci tt?), ori iese nasol si daca te opresti aici te alegi cu bani aruncati + mare stres + posibilitatea de a naste cu copil bolnavior.

e ca si cum ai zice: fac o analiza a calcemiei, dar daca iese prost, oricum nu fac niciun tratament. e din categoria: "stii si la ce te ajuta ca stii?".

in fine, nu incerc sa conving pe nimeni sa faca ca mine, nici nu-mi justific alegerea, scriu si eu p-aici pt ca sunt consemnata la pat , n-am somn, iar cartea pe care am inceput-o e cam plictisitoare .

_

Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba

Eu sunt din categoria asta, am facut testul, a iesit in limite normale dar riscul (in cifra) a fost mai mare decat la Victor, nu am facut amnio. Dar m-am dus sa-l fac in ideea ca eu nu renunt la copilul asta, am vrut sa stiu ca sa pot sa ma pregatesc pentru venirea lui. Unui copil cu nevoi speciale am presupus ca ii trebuie un alt cadru de dezvoltare, aici sunt multe organizatii de suport, familii care au astfel de copii, important e sa vrei sa colaborezi si sa te informezi ca sa-ti ajuti copilul.
Dumnezeu mi-a dat si un al doilea copil sanatos, dar am fost pregatita sa am unul "special".

Scuze, nu v-am spus nici La Multi Ani pe 2010, dar am citit si mi-a atras atentia mesajul lui Vivela pentru ca am fost acolo.

Diana mama lui Victor Christian, 24 Iulie 2007 si Sonia Theodora 15 Septembrie 2009

"Life's a journey, not a destination"

Diana, . Apreciez decizia pe care ai luat-o atunci si ma bucur nespus pt tine ca ai doi copii sanatosi .
eu spuneam ca daca rationezi la modul acesta, nu vad de ce sa dai banii pe triplu test, aiurea. daca accepti ca ai putea avea un copil special, accepti din start, fara sa mai fie nevoie sa-ti spuna o simpla probabilitate un test. concret, dupa aflarea rezultatului la TT, ti-ai schimbat atitudinea? ai facut ceva in plus? daca da, n-ar fi fost mai bine sa-ti canalizezi aceasta energie in sensul de a te interesa despre copiii cu probleme abia dupa ce ai fi avut certitudinea ca vei avea un astfel de copil special?
cand ai zis ca ai fi pastrat copilul, ajutandu-l si oferindu-i sprijinul, cu siguranta ai tinut cont de faptul ca tu esti acolo, in canada, adica unde intr-adevar ai parte de suportul unor organizatii, etc. aici, un astfel de copil nu prea are parte de asa ceva, mi se pare o diferenta uriasa, iar lucrurile acestea trebuie privite in contextul real, nu la modul ideal.

ps: am avut ocazia sa tin in brate si sa "ma joc" cu un copil cu SD, avea pe atunci vreo 2 ani si un pic.... stiu, in mare, cam ce inseamna viata unui parinte al unui copil cu SD in Romania.

vorbim de pe margine si nu e ok, eu inchei subiectul pe tema asta, ca nu-mi face bine sa ma gandesc acum la asa ceva, mai ales in asteptarea rezultatului la amniocenteza.

va pup , revin.

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Buna dimineatza!

Ma alatur si eu admiratorilor secreti ai flacaului |Loredanei si, binenteles, si al cozonacilor.

Timi ce scumpa-i Sarah, dar si Soph cu "say sorry", eu am alta "problema" cu care ma cam pune inh dificultate fie-mea: cand se joaca cu vreun copil, initial nu vrea sa imparta jucariile, iar cand se obisnuieste si doreste sa imparta se duce la copilul respectiv (de cele mai multe ori fetita prietenei mele) si zice "say please!" asa foarte bossy. Ce sa zic imi vine sa rad, dar na, sper ca prietena mea sa inteleaga (si o face acum), eu ma simt cam prost ca e fie-mea asa bossy.

Culmea e ca noi acasa nu prea insistam pe "say please!" ii mai aduc aminte uneori insa rar pentru ca stiu ca ma imita, ea zice mai mereu please si sorry si thank you si bless you.

Am vazut ca pleaca J. Ross de la BBC, imi pare rau oarecum, insa am mixted feelings, nu stiu daca stiai, cica i s-a redus salariul la "doar" 3 mil pounds pe an, de la 6 mil, apoi citesc ca de fapt avea vreo 18 mil. Ce sa zic, e super el de obicei (mai putin faza cu tel) insa cand am auzit cat primeste parca as fi si eu si mai si de banii astia.

Alina am uitat sa zic ca eu va vad mereu pozele ca va am la favorites asa ca am prioritate. Tare frumosi sunteti. Iar Elisa...o minune care il imblanzeste pe tata-su vad eu.

Sa va zic si eu de fata lui daddy? Pai vineri cand o trezesc sa o duc la gradi (eu o trezesc ca sa o las eu la gradi astfel ca daddy poate sa rasufle putin avandu-l doar pe Cosmin) se uita la mine si repede se strecoara langa tac'so in pat, sub plapuma, il ia de gat si ii zice "I love you daddy, let's sleep!" Tac'so terminat, mai sa-mi zica sa las fata in pace, n-a vazut ce mica manipulatoare avem, cum stia ea sa faca declaratii de dragoste dis de dimineata, poate scapa de gradi. (Stie ca cu mine cand pleaca dimineata ajunge invariabil la gradi).

Snowbunny nici nu cred ca stii cat ma bucur pt tine. Felicitari si spor, pupici lui Alex.

Diana eu cred ca Vivela are mare dreptate, e clar ca nu e o bucurie ca ai un copil cu nevoi speciale, insa in vest e mult mai unsor de crescut un astfel de copil deci noi vorbim din perspectiva asta, aici exista organizatii, scoli speciale, grupuri de suport, copii cu SD socializeaza intre ei, se face tot posibilul ca isi gaseasca independenta pe cand in Romania ultima oara erau tolerati si se susotea lumea pe la colturi cand vedea unul.

Stefania te inteleg perfect, si fie-mea are zile cand efectiv imi scoate peri albi, dar trec repede cu o imbratisare si "sorry".

Ptiu ptiu sa nu fie de deochi maica, fie-mea mananca de 3 zile de zici ca n-a vazut mancare in viata ei, am facut vineri seara niste paste cu ton, a ras doua castroane, de stateam si ne uitam amandoi si eu si al meu la ea ca la Monalisa de la Luvru.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

tot eu...dupa ce am citit din urma :)

Loredana,e asa frumos pustiul tau, ptiu sa nu-l deochi, o sa invarta fetele pe degetul mic .

Mioara, bafta la job, eu zic sa iti mearga bine sa-i cumperi si o casa in care sa-i incapa cele un milion de mingii de care zicea Violeta .

Alina, tare scumpa e Elisa, cum sa ramai nemiscat la asa declaratii de dragoste ?
(apropo de declaratii, dialog aseara intre mine si david:
- Mami, pe tine cine te iubeste?
- Nu stiu, tati?
- Mie(eu) te iubeste!" si ma ia in brate si ma pupa sa imi dovedeasca.)
face uneori - parca tot mai des in ultima vreme confuzie intre "eu", "mie", "mine" si le pune aiurea in propozitie.

Timi, fetele frumoase si destepte, tare dulci .

Stefania, te inteleg perfect, si eu sar de la o stare la alta, acum sunt calma, apoi ma scoate din sarite orice fleac...incerc sa ma calmez, sa-mi zic ca e totul normal, ca nu castig nimic daca ma enervez, ca nu fac decat sa agravez situatia. ma rog, teoria o stii si tu foarte bine.
am inceput insa sa nu mai fac scandal pt orice suc varsat pe jos, jucarii imprastiate... asta e, fac curat in limita posibilitatilor, cui nu-i convine n-are decat sa puna mana si sa faca in locul meu, am renuntat de mult la gandul ca o sa-mi faca cineva statuie.

Luna, foarte bine ca Adelise e mai bossy, asa tb sa fii in ziua de azi, ai nevoie de autoritate, cine stie ce femeie de afaceri o sa devina .

Ultima perluta scoasa de fi-miu: tac-su mare se imbracase cu o geaca cam voluminoasa sa se duca pana la magazin, si David: "unde te duci, hipopotamule?" .

_

Mami de pui nazdravan (2/9/07) + 18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Citat:
Ultima perluta scoasa de fi-miu: tac-su mare se imbracase cu o geaca cam voluminoasa sa se duca pana la magazin, si David: "unde te duci, hipopotamule?" .

_

(l-am cautat p'ala de se prapadeste de ras dar nu se incarca, asa ca ranjesc fasolea in schimb).

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loredana_76 spune:

Stefania multumim de cafeluta.
Te inteleg perfect cu suparatul pe Catarina,pai ma supar eu dar tu ca esti si gravi.
Vivela super tare cu hipopotamul.
Si David mai spune sint "suparata",probabil ei repeta exact cum aud,sau tie ti-e foame(adica lui).
Snowbunny bafta la noul job.
Alina am admirat-o si eu pe Eliza in poze,e foarte frumoasa si normal ca,cu aceste cuvinte il termina pe tati ei.
Luna,Vivela multumim de aprecieri.

Azi dimineata ii zic si eu lui fimiu,printul lui mami,da el,se uita la mine si zice nu mai ,eu sint dragon care scoate flacari,nu print.

Mergi la inceput

sa va povestesc cum era sa petrecem noi la tusnad?
sau mai bine sa va zic ca n-am mai ajuns, desi am plecat intr-acolo . ca pe drum, intre tancabesti si ciolpani ne-am intersectat fix pe acelasi drum cu un caine vagabond, care statea pe drum fara sa se sinchiseasca... mi-a fost mila de bietul animal, dar la 90km/h sigur n-a apucat sa mai simta nimic cand l-am luat in plin. era cam ceata, cainele de culoarea soselei...ceea ce a fost cred, totusi un noroc, ca cine stie, poate soferul (un amic al nostru) - in secunda aia ar fi avut vreo reactie, sa traga de volan sau sa puna frana brusc, ceea ce era cel mai prost lucru cu putinta. (recomand si eu, ca si altii de altfel, sa nu evitati la viteza mare cainii de pe strada, ca au murit oameni din situatii de genul asta. si, desi suna sadic, e recomandat sa-l iei pe centrul masinii, nu cu roata, ca exista riscul sa te rastorni.).
impactul n-a fost foarte puternic, cel putin noi cei din masina n-am simtit mare lucru, insa imediat s-au aprins lampile, au inceput sa tiuie alarmele, am tras pe dreapta si am constatat ca s-a spart radiatorul, apa s-a scurs, iar noi am ramas cu buza umflata si am inceput sa cautam solutii sa ne intoarcem.
si asa in seara aia, cand trebuia sa petrecem cu gratare si cu voie buna in jurul focului am ramas sa ne uitam la niste filme la dvd in bucurestiul nostru minunat. si in loc de off-roaduri cu atv-urile, ne-am ales doar cu un drum pana la ploiesti de recuperat copilul si activitati administrative prin casa...

_

Mergi la inceput

eu centrez, eu dau cu capul...
mi-am amintit ca am gasit in we (ca doar am avut timp...) un site cu software educational, rasfoiti si voi si vedeti daca vi se pare ceva interesant. site-ul este www.educational-freeware.com/online/" target="_blank">acesta

_

Mergi la inceput