Burtici cu iepurasi de Mar-Apr 2010 (70)
Raspunsuri - Pagina 7
avionika spune:
dayanara, scuze, dar sincer n-am putut sa ma abtin. Poate ca honey s-a referit la altceva si a iesit ce a iesit. Eu inteleg sa intrebi orice, dar nu chiar orice care tine de viata de zi cu zi. Un copil nu este extraterestru, este un om ca si noi, numai ca la dimensiuni reduse si mult mai sensibil, mai ales in prima perioada a vietii. Atit. In rest are aceleasi nevoi ca si noi, "oamenii mari".
Yaia spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui irinabobe vroiam sa intreb si eu mamicile ce produse sunt mai bune pentru bebe, ma refer la creme si produsele de spalat. nu stiu ce crema zilnica sa iau din aia pt schimbat scutecul... |
Pt. iritatiile de scutec, eu cred ca nu exista crema mai buna decat Weleda cu galbenele si zinc. Parerea mea! De spalat, eu am folosit la inceput produsele Acco, foarte bune, dar s-ar putea sa fie produse locale, nu stiu sigur. Si acum folosesc Avene trixera, super bun pt. corp. La par, deja l-am trecut pe sampon normal ca are mai mult de 2 ani si noi folosim un sampon foarte bun.
Si mai voiam sa-ti spun ca nu e voie sa dormi pe spate sau burta, ma rog, trebuie evitat din urmatoarele motive:
'Try not to lay on your back or stomach from this point forward. It cuts of circulation to the baby.'
'Incearca sa nu stai pe spate sau pe burta din acest moment (28 saptamani adica). Taie circulatia catre copil (si oxigen si papa).
Eu l-am pus pe sot ca daca ma vede dormind pe spate, sa ma impinga pe o parte.
Asta daca am inteles eu bine si dormi noaptea pe spate...daca stai pe spate din alte motive
===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si delfinas(a)
dayanara spune:
denisa aici nu stiu notiunea de spirt, dar cel folosit era alb in orice caz, iar daca nu se murdareste, nu transpira, nu e musai sa.l schimbi dimineata, il poti schimba mai tarziu , sau chiar daca sta o zi intreaga nu se intampla nimic
cu buricul, dupa ce.i faceam baie, il uscam prin tamponare cu compresii de tifon apoi puneam alcool pe alt tifon si tamponam, sa nu ramana umezeala pe rana si in felul asta sa fie mai predispus la o infectie, stiu mamici carora li s.a intamplat sa li se infecteze buricul bebelusului
operatiunea cu alcool o faceam de doua ori pe zi, o data dupa baie , o data dimineata sau la pranz depinde, sau daca facea pipi in sus si se murdarea , puneam imediat alcool pe tifon si stergeam
roxana
28
silvana aroa si
ivan leonard(2.12.2006)
POZE
irinabobe spune:
avionika la cum arata denisa ceva ma face sa cred ca ea nu se imbraca noaptea in pijamale...ce face in cazul asta? ete ca nici eu nu folosesc...nu putem sa intrebam?
28
Rares
nibi_niki spune:
avionikao dai dintr-o gluma mai nesarata in alta.Ti-ai editat si primul mesaj(apoi am vazut chestia cu schimbatul apei)-tu ce crezi?..ca o sa schimbe apa la baita de a doua zi?
Denisa si aici se recomanda alcoolul alb de 70 de grade sau 90.
29+ 
http://www.flickr.com/photos/44856184@N03/
avionika spune:
Mai, dar ce fete serioase sint la odiseea asta. Ma bucur ca ati remarcat replicile la mesajul lui honey, dar intrebarea mea (serioasa, de altfel) nu ati bagat-o in seama. Chiar incepe sa-mi placa acest grup de sprijin.
irinabobe spune:
yaia multumesc pt sfatul cu dormitul...eu as vrea sa dorm altfel decat pe spate dar cum ma asez pe o parte ca pe burta nu se mai pune problema, incepe bebe sa buseasca rau, pe orice parte dorm...iar restul...am stat atata pe spate ca in mod cert cand voi ajunge sa mai bag si altceva decat somn sigur o sa vreau alta pozitie ![]()
avionika scuze daca esti si tu la primul copil chiar ca imi explic reactia ta atoatestiutoare. in plus ma gandesc ca parca nu da bine ca de la primele 16 mesaje pe forum sa incepi cu raspunsuri de genul asta mai ales la un subiect plic de gravide pline de hormoni...
as vrea sa va mai intreb ceva, pe voi va doare uterul in partea de jos? am uneori o senzatie de durere, usturime, sigur nu contractie...o fi ok?
28
Rares
vladimirescu spune:
Honeybaby, nu e musai nevoie de livretul de familie. Tu, fiind la primul copil, probabil ca nici nu ai asa ceva. O sa-ti faci dupa nastere, cam odata cu certificatul de nastere al bebelunei. Daca imi amintesc eu corect, parca ziceai ca tu nu esti casatorita? Daca asa e, fii fata desteapta si trece copilul pe livretul TAU de familie - adica familie = tu + copilul. E in regula, chiar daca copilul poarta numele tatalui (asa e la mine), copilul e declarat in intretinerea ta. Ceea ce te va ajuta probabil pe viitor la alocatii etc si te fereste de cine stie ce rele... Ti-am zis asta doar pt ca recent am auzit de un caz in care copilul e pe livretul de familie al tatalui (parinti necasatoriti) si... in fine, parintii s-au despartit si mamei ii e tare greu sa-si recupereze copilul. Noua n-o sa ni se intimple asa ceva, evident, dar eu sint din aia care crede ca paza buna trece primejdia grea... Ai citit doar ca eu miam pus bonele sa faca dus in fiecare zi, incusiv pe par, la intrarea "in tura", nu? :)) Ei, ca sa-ti amintesc cit de precauta sint din fire :)))
mami de vladimir (4 ani si 7 luni, bun si dragastos)
briza_marii spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui avionika Mai, dar ce fete serioase sint la odiseea asta. .....Chiar incepe sa-mi placa acest grup de sprijin. +27 |
Pai la cat "sprijin" ai oferit tu
nu stiu ce raspunsuri astepti. Cel mult unele in acelasi ton cu al tau...www.brizamarii.sunphoto.ro/bebe/" target="_blank">poze
24+
Eric Mihai