AJUTOR ! Sunt disperata.
Raspunsuri - Pagina 4
coraly spune:
Cipriana, reinveti copilul sa suga - il pui la san cand e aproape ora mesei, deci sa nu planga de foame deja, daca nu trage singur, storci tu sanul sa curga lapte si i-l bagi in gurita. Vezi ce se intampla. Daca ziua face figuri si nu suge, noaptea neaparat pune-l la san adormit! Va suge instinctiv!
Ia-ti o pompa, chiar si una ieftinuta, si mulge-te regulat, dupa fiecare supt al lui, sau in loc de supt(daca nu suge atunci). Bea multe lichide, dar nu exagerat - ceai de fenicul/anason(este de la fares pt lactatie), compot de mere, apa. Mananca bine si incearca sa te linistesti psihic, ajuta mult la lactatie. Fiind tu mai linistita, si bb va fi la fel si poate va accepta si sanul mai usor. Galaforul e un supliment bun pentru lactatie si nu asa scump ca galactogilul, poti incerca. Dar principalul mod de a creste productia este suptul copilului + muls! Nu renunta la lapticul tau ca e pacat. Nu iti zic ce i-as face eu la doctorita aia!!!
Coraly, Sergiu (3 ian 2005) si Dominic (11 mai 2009)
www.flickr.com/photos/13756075@N03" target="_blank">poze
Alaptatul - Help Line
buburuza1979 spune:
mi-am adus aminte ceva...
vezi ca a aparut si la noi Infacol!
il gasesti in farmacia Dona!
ii dai o pipeta cu 10 minute inainte de fiecare masa pana vezi o ameliorare la durerile de burtica si dup-aia poti sa micsorezi doza.
iar pt reflux incearca cand ii dai sa pape sa il tii mai ridicat (45 grade) si dupa masa sa ragaie mult! multe mamici au ridicat un pic si patutul ca sa doarma inclinat.
mami de pic
primul craciun in trei
cipriana85 spune:
Buburuza1979, ai incecat tu prosusul Baby's Jarro Dophylus, cine ti la recomandat?
Au mai incecat si alte mamici acest produs ce parere aveti?
Iar legat de infacol, doar ala imi mai lipseste din gama pt colici in rest le am si le-am incercat pe toate.
Coraly, exact ce spui tu am facut eu cand am venit din maternitate, dar bebe se enerveaza foarte repede ca nu curge ca din biberon,si plange de mama focului,zici sa mai incerc?
cipriana85 spune:
A! am uitat, voi ce parere aveti? : laptele muls de mine nu e gras, de ce spun asta, pe pompa si pe sticla, nu lasa urma deloc,imi lasa pompa si sticla curata si neunsuroasa. Ofi satios laptele meu?
Iar daca ii dau si lapte de al meu cum sa il dau:
- la aceeasi masa intr-o sticla laptele meu si in alta completarea de lapte praf
- sau le amestec pe amandouasi le dau in aceelasi biberon?
cipriana85 spune:
De doua zile nu i-am mai dat antibioticul, a inceput sa pape un pic mai bine, dar cu tipetele cam tot asa stam,de azi i-am dat sab simplex 15de 3/zi (cum spunea si BEE) acuma sa vedem evolutia lui.
Eu cu moralul stau mai bine datorita voua in cea mai mare parte, ca o luam razna rau de tot.
Va multumesc enorm.
beshter spune:
Cipriana, nu exista lapte satios sau nesatios. Fiecare mama produce fix laptele potrivit pentru copilul ei. Nu-ti mai bate capul cu cat de unsuros sau albicios e laptele tau. Eu l-am alaptat pe fi-miu 11 luni si mi-am vazut laptele o singura data, cand a varsat imediat dupa masa:)
Laptele de inceput e mai subtire si mai albicios (e pentu 'sete'); laptele de sfarsit e mai gros si mai galbui (e pentru 'foame').
Daca ii dai lapte de-al tau, nu-l amesteca cu nimic, nici cu lapte praf nici cu altceva. Cel mai bine ar fi sa-l reinveti sa suga - si eu cred ca e posibil. Daca nu reusesti, da-i macar cu biberonul dar fara sa-l amesteci cu formula.
Succes!
Trouve avant de chercher
coraly spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cipriana85 Buburuza1979, ai incecat tu prosusul Baby's Jarro Dophylus, cine ti la recomandat? Au mai incecat si alte mamici acest produs ce parere aveti? Iar legat de infacol, doar ala imi mai lipseste din gama pt colici in rest le am si le-am incercat pe toate. Coraly, exact ce spui tu am facut eu cand am venit din maternitate, dar bebe se enerveaza foarte repede ca nu curge ca din biberon,si plange de mama focului,zici sa mai incerc? |
Pai normal ca se enerveaza, ca doar nu e prost! E smecher! Daca vine mai repede din bibe fara munca, de ce sa munceasca ca fraieru? Mai bine urla 2 min si i se aduce biberonul.. clar, nu? Si nu vorbesc in necunostinta de cauza, caci am trecut prin asta cand primul meu copil avea 2 luni si ceva. I-am dat timp de o saptamana supliment cu biberonul, si apoi brusc s-a decis ca sanul nu-i mai convine. Si ghici ce facea? Urla ca nebunul la san si nu tragea deloc! Si era si slabut, nu crescuse bine. Dar eu vroiam cu orice pret sa-l alaptez in continuare, am sunat o prietena si ea mi-a zis sa-l las sa urle, sa nu-i dau altceva, ca nu-i el prost sa moara de foame. Si am ascultat-o. Asa ca 2 zile am plans amandoi la supt, el nu tragea nimic, inghitea doar ce-i storceam eu, iar noaptea era adormit si sugea normal. Dupa 2 zile si 2 nopti a vazut ca sticla nu mai vine si s-a apucat de supt, dupa cum stia, ca doar nu uitase. Trebuie sa ai nervi tari daca vrei sa faci chestia asta, dar se poate!
Coraly, Sergiu (3 ian 2005) si Dominic (11 mai 2009)
www.flickr.com/photos/13756075@N03" target="_blank">poze
Alaptatul - Help Line
andata spune:
Cipriana, incearca sa renunti la biberon, sa ii dai direct sa suga. Va fi f greu, dar nu imposibil. Pe de o parte e o experienta minunata, pe de alta parte este direct steril si la temperatura necesara. Coraly te-a sfatuit excelent.
La ceaiul indulcit cu miere ai reusit sa renunti?
http://community.webshots.com/user/annadana1
http://ganduri-de-mama.blogspot.com/
http://paul-mihaita.blogspot.com
Bee spune:
Cipriana, stiu ca bebelusul tau a fost micut la nastere, dar gandeste-te ca a crescut foarte bine in greutate dupa ce ati iesit din spital. Asta ar trebui sa te linisteasca! Nu e cazul sa-l cantaresti zilnic! Exclus. Asta e cea mai sigura cale sa o iei razna. O data pe saptamana e suficient. Nu vizual poti aprecia calitatea laptelui tau! Laptele tau e bun, daca copilul creste multumitor, in conditiile in care el e ok: nu icteric (cum de obicei e un prematur sau un copil cu greutate mica la nastere- cm a fost al tau), somnolent. In general in prima luna, nu poti spune clar: laptele nu e bun. Dupa prima luna, e altceva. Tu mai ai lapte? SIncera sa fiu, daca tu mai ai ceva lapte, ceea ce te poate impiedica sa alaptezi e nu atat refuzul bebeluslui de a suge cat psihicul tau. Ar trebui sa ai foarte mare incredere in tine si in ceea ce faci sau multa sustinere din partea altora. Mie la primul copil mi-au lipsit ambele. La urmatorii doi am avut incredere in mine si in copii. Si am alaptat si alaptez cu succes, desi acum am avut probleme cu baietelul (un reflux gastric mai sever). Deci daca te decizi sa incerci, fetele ti-au dat sfaturi bune si oricum aici ai sa gasesti mult suport in privinta asta.
Cat priveste problema copilului, cu durerile, ca sa-l mai alini tb sa-l tii cat mai mult in brate, de preferat la verticala ca sa scoata aerul dupa supt, nu la suptul urmator impreuna cu laptele nedigerat care-l irita si-i provoaca dureri. Salteaua patutului ar trebui sa o ridici la 30 grade, tot ca sa-l ajuti sa nu-i vina lapticul inapoi prea usor. Eu una si acum il tin fff mult pe burta mea, in fotoliu, cand are probleme. Cand era mai micut si suferea rau, dormeam aproape in fund cu el pe burta mea. Ce sa spun, chiar si acum cam 2 zile si nopti pe saptamana mai urla de durere. Dar mananca bine, ia in greutate si asteptam sa mai treaca cu timpul.
Ai intrebat cu laptele muls/laptele praf. De ce nu-i dai laptele tau la o masa, iar la alta numai lapte praf? Nu de alta, dar sunt diferite, se digera diferit. Cat despre supt, are deja 3 luni, e adevarat ca se enerveaza ca nu curge ca la biberon. Ar trebui sa-i potolesti putin foamea cu lapte din sticla, apoi sa-l pui la san. Sau sa-i oferi sanul cand nu e flamand. Tu stii cum e ritmul lui de hranire, asa ca ar trebui sa simti cand poti sa-i dai sa manance de la tine. Ideea ar fi sa-l pui cat mai des la san si sa-l tii cat mai mult! Totul e sa accepte fara nervi si fara urlete. Si cu biberonul la fel! Nu-l forta sub nici o forma. Mai ridica-l la verticala sa elimine gazele, mai incearca sa-i mai dai sticla si tot asa. E greu, dar o sa treaca!
Sanatate.
http://www.dropshots.com/dochia
buburuza1979 spune:
da, eu ii dau constant Babu's Jarro Dophylus la sfatul medicului bineinteles. mi-a recomandat la un moment dat probiotic pt ca facea caca foarte moale si nu isi revenea si atunci aveam o brosura de la farmacie cu acest probiotic si i l-am aratat si a zis ca e foarte bun, asa ca i l-am luat. si farmacista mi-a zis ca ii da copilului ei si e foarte multumita. de asemenea la mine la odisee sunt mamici care au folosit cu succes acest probiotic tot la bebei cu reflux si s-a ameliorat problema si au scapat si de colici (sau cel putin nu au mai fost puternici)...
legat de infacol, incearca-l si pe asta, mai ales ca acum se gaseste si la noi...
cu alaptatul incearca cu san in continuare, iar daca ii dai biberon nu amesteca laptele tau cu cel praf. prepari in biberon separat cel praf.
si eu ma confrunt acum cu probleme cu alaptarea pt ca si al meu copil a inceput sa refuze sanul ziua. dar noi macar avem aproape 6 luni... eu ii intuiesc ora mesei si cu juma de ora inainte il legan si de multe ori adoarme sau oricum e aproape adormit si asa reusesc sa ii dau san. ma chinui cu el dar nu vreau sa renunt la alaptat...
e cel mai bun lucru care poti sa il faci pt puiul tau... si laptele de mama este cel mai bun!!! nu exista lapte de mama prost!
in ultima instanta daca nu e chip sa pape direct de la sursa incepe sa te mulgi constant la 2-3 ore ca sa nu pierzi laptele si dai-l cu biberonul!
pupici si tine-ne la curent cu evolutia piciului!
si scoate mierea aia ca eu cred ca si de la aia ii e asa rau piciului!
mami de pic
primul craciun in trei