AJUTOR ! Sunt disperata.
Raspunsuri - Pagina 5
sirimie spune:
Trebuie sa faci 2 lucruri:
- sa nu ii mai dai ceai deloc, sa ii dai lapte cind cere
- sa ii faci analize (hemoleucograma, din degetel) pentru anemie, cred ca e anemica si va trebui sa ii dai fier
Copiii mei amindoi au fost anemici de pe la 2 luni, e ceva ce se intimpla foarte des. Se termina rezervele de fier acumulate in sarcina.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)
Am blog
buli spune:
asa cum au zis si fetele, bebe a luat foarte bine in greutate, nu trebuie deloc sa te ingrijorezi.
pune-l la sin cit ma des, el se va invata sa suga si tu vei avea mai mult lapte. asta ca laptele tau nu e bun e o aiureala, nu stiu zau de unde scot unii asa niste bazaconii.
inceraca sa nu-i mai dai biberon, eu i-am dat cu lingurita lapte de la mine o perioada, cind nu voia sa suga (pe la 1-2 luni).
din cite stiu eu cea mai buna pompa e bebelusul.
iar pentru burtica tot cu lapte de sin il rezolvi.
deja cred ca ai prins ideea: tzitzi le rezolva pe toate
si daca reusesti sa-l pui la sin, nu-i mai da ceai. zahar si miere no way!
ps - unde-i Sabina? are tot felul de sfaturi bune pt mamici care vor sa alapteze.
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
cipriana85 spune:
Fetelor, am incetat sa ii mai dau ceai, ci ii dau un strop de apa fiarta si racita, intre mese. Lapte am, ca l-am pus la piept si trage ceva, dar urla ca nu curge ,sper ca cu timpul sa traga numai de la piept, credeti-ma ca asta imi doresc enorm de mult, sper sa si reusesc.
Hemoleucograma i-am facut-o si e anemic,ii dau fier 5 pic/zi .
De introducerea suculetelor ce ziceti? Mi s-a spus sa ii dau, ca trebe.
buli spune:
nici un suc - la 3 luni toata lumea zice ca e prea devreme. de regula tzitzi pina la 6 luni.
e foarte bine asa cum ai inceput. persevereaza si sigur vei reusi.
era un subiect "alaptatul help line" are multe sfaturi bune.
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
DarkBendis spune:
Cipriana, ma bucur ca a inceput bebe sa pape de la san din nou. Asa incetuc-incetuc...bea multe lichide, odihneste-te cat poti... cu calm si liniste... si va fi foarte bine .
Dar: NU sucuri. Nu ii fac bine la stomacel la varsta asta. Bebeii alaptati mixt sau doar cu formula incep sa fie diversificati dupa 4-5 luni, iar cei alaptati la san de la 6 luni. Aici sucul se recomanda doar dupa 6 luni, si superdiluat: o parte suc, cel putin 5 parti apa. Deci neaparat NU suc macar o luna. Stiu ca multi pediatrii de moda veche recomanda sucurile de la 2.5-3 luni dar crede-ne, mai bine nu!
DE CE ii dai apa (chiar fiarta)? Zau ca nu e nevoie la varsta asta. Lapticul ii ajunge
Oricum, sa stii ca te descurci foarte bine Cum zic astia de aici "keep up the good work!"
Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008)
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
cipriana85 spune:
Fetelor, am numai vesti proaste, lapte nu mai am, m-am tot muls si mai mult de 10 ml nimic, iar bebe, de ieri dupamasa a inceput iar sa tipe la fiecare masa si sa nu manance.
O sa mergem la doctor sa vedem ce ne mai zice
pony spune:
Buna, am avut si eu aceeasi problema cu baietelul meu care acum are 6 luni fix.Exact la fel.Nu manca lapte inca de la doua luni.La mine totul a inceput de la vaccinul obligatoriu.Am crezut ca va trece si nu a fost asa.In luna a treia mi-a luat doar 300 g pentru ca el manca maxim 60 ml la o masa si asta lungita pana la o ora.Nu era apatic, era vioi, energic, adica nu parea un copil bolnav, doar ca nu manca si nu lua in greutate.I-am facut tot soiul de analize si nu avea nimic.Am fost la mai multi pediatrii, unul dintre ei chiar mi-a subliniat ca nu este bine sa-l fortez ca sa nu faca anorexie care este foarte greu de tratat.O perioada ii dadeam sa manace doar in somn.Atunci am luat hotararea sa incep mai devreme diversificarea, lui pur si simplu nu-i placea laptele.A fost foarte greu, mai ales ca acum se recomanda inceperea ei la sase luni.Acest tipar nu cred ca etse valabil pentru toata lumea.Eu am luat aceasta hotarare cu inima indoita, dar a dat rezultate.E adevarat iti trebuie foarte multa rabdare mai ales ca la o varsta asa de mica nici nu stia sa inghita bine.Acum la sase luni mananca bine mancarica, dar in continuare nu bea laptic.La biberon, a renuntat inca de la patru luni.Laptele il pun in piureuri, in cereale.Greutatea lui este ok, este adevarat la limita inferioara pentru categoria lui de varsta, dar in aceste luni de cand l-am trecut pe papica mi-a luat in fiecare luna in medie 600 g.Acum la 6 luni are 7 kg 300
Am uitat sa precizez ca si el la doua lunite regurgita des, avea multe gaze in stomacel si probabil asocia laptele cu durerea de burtica.Am incercat de toate, lapte fara lactoza, lapte impotriva alergiilor, i-am facut ecogafii si nu i s-a descoperit nimic.
Asta a fost experienta mea si nu iti impun sa faci ca mine dar am vrut sa ti-o impartasesc.