AJUTOR ! Sunt disperata.

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mayaione spune:

Cipriana e si perioada colicilor, dar ia in calcul si posibilitatea sa nu tolereze respectivul lapte praf, eu stiu cazuri, nu toti accepta Milupa sau Nan sau altele. De asemenea, sa nu aibe intoleranta, du-te si cere parerea unui neonatolog sau unui dr bun. Nu-i mai da ceai, impiedica absorbtia fierului si ii solicita si inutil rinichii. Pt colici eu ii puneam in lapte picaturi de sab simplex, biberon incearca sa folosesti anticolici, gen Avent, Nuby.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Eu as zice sa incerci sa mai pui copilul la san, daca zici ca inca mai ai lapte. Acum are putere sa suga si asa se si alina. Persevereaza, lupta-te sa alaptezi si vei avea un copilas sanatos. Laptele de mama e perfect si pentru foame si pentru sete.
Nu-i mai da ceai si in niciun caz indulcit. Eu stiam ca nici mierea nu e permisa pana la un an.
Laptele praf are tendinta de a constipa, sa faca doar cu supozitor e un chin pentru el, micutul, si daca nu-si goleste stomacelul, cum sa aiba pofta de mancare?

Pene colorate... cate putin din toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Cipriana. Eu am trei copii si am impresia ca ce am patit eu la al treilea patesti tu cu copilul tau acum. Din ce descrii, nu sunt colici ci o forma de reflux gastro-esofagian mai sever. Nu e nimic grav si nici neobisnuit. Nu seamana cu colicile. Colicile apar de obicei intr-un anumit moment al zilei si copilul plange din rasputeri o perioada (cateva minute-pana la o ora, rar mai mult).
Baietelul meu care acm are 4 luni si ceva, avea dureri infioratoare la fiecare supt. Aproape o luna nu a luat in greutate fiindca nu se putea alimenta cum trebuie. Cum a trecut? Nu a trecut, dar e ceva mai bine. Macar il vad ca nu are dureri atat de des. De regurgitat, regurgiteaza in continuare mult. Mai are zile, mai proaste, dar in general mananca ok. Ce a mers la noi? Sab Simplex (15 pic de 3 ori pe zi, inainte de mese). Mi-a spus o mamica din Franta, care a avut aceeasi problema cu baietelul ei, ca asa ceva i s-a recomandat. Asa ni se spusese si noua la primul copil: cateva picaturi pt colici, dar stiu ca ii dadeam 2-3 pic seara. Am incercat si sa-i spatiez mesele in asa fel incat sa aiba timp sa se digere bine lapticul. Si sa spun ca in cca 2 saptamani a fost mai bine.
Parerea mea ca doctorul vostru s-a grabit si cu antibioticul, pt putin rosu in gat, dar vazand disperarea ta la refuzul copilului de a se alimenta.....e explicabil. Copiii mei cat timp au luat antibiotice si-au pierdut si mai rau pofta de mancare. SI inca ceva, nu ceai! Nu e o solutie. Ceva imi spune ca ceaiul ii stimuleaza secretia de suc gastric si asta il dereanjeaza si mai mult! De ceai cu miere, nu mai zic. Interzis cu desavarsire.
Sanatate si incearca sa activezi PM-ul.

http://www.dropshots.com/dochia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miillyy spune:

Eu cred ca inapetenta este din cauza antibioticelor.O sa treaca daca nu fortezi copilul sa manance. Oricum, daca totusi simti ca e ceva in neregula, fa-i mai multe analize. Eu asa am patit cu baietelul, plangea la san (a fost alaptat) si nu manca mai nimic. Eu le-am explicat la enspe pediatri chestia asta...toti spuneau ca sunt colici, ca e normal. Atunci am intrat pe net si m-am pus pe studiat. I-am facut analize, printre care si urocultura - avea infectie urinara si tare se mai chinuia micutzul. Multa sanatate va doresc!

M. cu cei 2 iepurasi - Mihnea & Codrin
http://picasaweb.google.com/mylenna2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andata spune:

Cipriana, iti inteleg ingrijorarea, dar inainte de toate trebuie sa te linistesti. Bebe e bine, a crescut frumos.

Un nou nascut isi dubleaza greutatea avuta la nastere la 4 luni, al tau deja a depasit-o la 3. Nu il mai cantari asa de des, te vei ingrijora fara motiv. Ar trebui cantarit doar o data pe luna, maxim la 2 saptamani. In primele 3 luni trebuie sa ia cam 750g-1 kg/luna, apoi va lua doar 1/2 kg, deci sa nu te sperii cand il vei cantari iar.

Se pare ca din pacate ai dat doar peste pediatri aiuriti de moda veche, si aia din spital si cea la care te duci acum. Pe de o parte mi se pare ciudat ca nu te-au lasat sa il alaptezi, pe de alta parte ca nu ti-au dat drumul din spital chiar la o greutate cu un pic mai mica decat cea de la nastere (eventual te chemau dupa cateva zile la control) si nu in ultimul rand ca ti s-a dat cu atata usurinta un antibiotic destul de puternic la o varsta atat de frageda.

Acum, ca ai mentionat de miere, e posibil ca ea sa fie o parte din problema, daca nu singura problema cu care se confrunta micutul tau. In general, mierea nu este recomandata copilasilor sub 1 an, tocmai din cauza problemelor gastrice pe care le poate genera, aceasta deoarece pe langa faptul care are potential alergenic, se pare ca poate vehicula anumiti germeni care pot provoca la copii gastroenterite foarte grave (botulism).

Deci, daca imi permiti sa iti dau un sfat, incearca sa scoti ceaiul din mesele copilasului tau sau daca totusi vrei sa ii mai dai, cumpara doar ceai de anason pe care sa il dai asa cum e (are un gust f placut), sau daca nu il accepta neindulcit, fierbi in apa de ceai foarte putin zahar (mai putin de o lingurita rasa la 100g).

Incearca sa il pui la san, ii va fi greu si tie dealtfel, dar daca nu a avut gaura la tetina prea mare, ar trebui sa reuseasca sa se acomodeze. Fa din suptul la san o experienta placuta pt el, alinta-l, mangaie-l in timp ce suge, poti sa ii si canti. Nu te astepta sa reusesti din prima, dar persevereaza cu multa rabdare. As spune ca lucrul acesta e cel mai bun pe care il poti face pt micutul tau si pt sanatatea ta. Medicii te-au lipsit de o experienta unica pentru o mama si te-au stresat in mod inutil. Nu te gandi ca nu vei avea suficient lapte, in mod normal, corpul mamei regleaza automat cantitatea de lapte produsa dupa cantitatea de lapte supta sau mulsa.
Laptele praf NU e mai bun ca laptele tau, dar daca altfel nu merge...

Curaj, esti o mama f buna si cred ca te-ai descurcat minunat pana acum, in conditiile date. Relaxeaza-te, ai facut pt puiutul tau tot ce ai putut si vei face in continuare. Schimba pediatra cu una mai tanara si eventual mai in tema cu ultimele descoperiri in privinta cresterii copiilor. Nu uita sa scoti mierea din alimentatia bebelusului tau si observa cum se simte cu burtica. Probabil nu imediat, dar macar in urmatoarele zile ar trebui sa vezi o ameliorare.

Si tine-ne la curent cum va merge, as vrea sa citesc vesti bune.

http://community.webshots.com/user/annadana1

http://ganduri-de-mama.blogspot.com/

http://paul-mihaita.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coraly spune:

Citat:
citat din mesajul lui cipriana85

Mersi fetelor,
De stresata sunt stresat va da-ti seama,sa incep cu fiecare intrebare pe rand : am stat atata in spital pt ca nu ne dadea drumul acas, deoarece nuanca nici 50 ml/masa,apoi icterul a tinut 10 zile si nu avea peste 2,500gr, intr-un final ma lasat acasa dar greu si bebe avea 2,370 gr.
Laptele meu "nu e bun" pt ca bebe nu lua in greutate, stationa si din aceasta cauza acuma ii dau formula milupa1. Am mai incercat si alte formule, novalact, nan, bebelac, la fel se comporta la masa, doar nan il vomita.
Ceai ii dau baby calm si ii bag un strop de miere, care nici nu se simte la 100 ml/zi, cat ii fac, si ii dau intre mese, ex: acuma papam, dormim fix 1 ora dupa care incepem sa tipam de dureri si atunci ii dau ceai, dar nu bea decat aprox 20 ml/masa, i-am dat si baby drink dar face mai urat copilul si nu vreau sa il chinui in halul asta.
Scaunele sunt si nu sunt, adica doar cu supozitor, alfel nu, si ii dau 1/2 supozitor /zi la aceasi ora, iar bebe se chinuie si atunci, acestea sunt aproape solide, foarte urat mirositoare si aproape verzi, cu chegulete de lapte ne digerate.
Pt colici am acasa toata gama: Sab Simplex, Bonisan, Espumisan, Gripe Water, Debridad,dar degeaba nimic nu il alina.
De multe ori stau si ma uit la el , si cred ca are altceva decat colici ,ca prea urat se chinuie.
Am mers la 2 medici in localitate si au spus ca sunt colici, si la 1 medic in alta localitate si a spus ca e laptele si sa il schimb dar mi-a recomandat formulc care aici la noi nu se gasesc/ nu se mai fabrica.
Sapt aceasta am fost la pediatra iara si a spus ca are un pic de rosu in gat, i-am facut tratamentul( 5ml/8 ore ospamox- si biotix baby) daca si saptamana viitoare bebe se comporta la fel ma duc la spital, sa vad ce spun cei de colo sa ii faca niste analize mai amanuntite, ce stiu eu.
Multumest enorm de incurajari

Cipriana, nu vreau sa te superi, dar cand am citit mi-a fost asa de mila de copil ca am avut o stare de rau efectiv.

In primul rand, nu-i mai da miere, nu e voie pana la 1 an, poate contine toxina botulinica si e foarte periculoasa!

Saunele verzi nu sunt bune! Se impune coprocultura/coprocitograma pentru ca o infectie digestiva ar putea explica cresterea slaba in greutate.

As reduce ceaiul la maxim 50 ml/zi, si i-as da in schimb picaturi pentru colici.

Apoi, nu e bine sa-i dai zilnic supozitor, in loc de asta schimba alimentatia ta daca ii mai dai si san, sau schimba laptele

Apoi, eu consider ca ar fi foarte indicat sa schimbi acum pe o formula hipoalergena - incearca de exemplu HUMANA HA sau un alt lapte HA, pentru ca s-ar putea ca bebele sa nu tolereze proteinee de vaca si de aceea este constipat si sufera de colici atat de puternice! Daca nu gasesti la farmaciile din oras - ceea ce ma indoiesc, comanda online! Poti comanda orice!

Antibioticul cred ca a fost dat dupa ureche, si mai mult rau i-a facut. Ar trebui sa continui cu biotics sau enterolactis inca cel putin o saptamana, ajuta mult si la constipatie.

Pentru ca a amintit cineva de reflux, adaug si ca una dintre cauzele cele mai comune ale refluxului este intoleranta la proteinele laptelui de vaca. Deci, solutia e tot schimbarea laptelui. Dar, daca mai alaptezi, te-as sfatui sa incerci sa iti maresti productia de lapte si sa primeasca mai mult de la tine. Daca vrei sfaturi cum sa faci asta, te rog sa spui!

Coraly, Sergiu (3 ian 2005) si Dominic (11 mai 2009)

www.flickr.com/photos/13756075@N03" target="_blank">poze

Alaptatul - Help Line

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dicirstea spune:

Nu am putut intra mai devreme, sorry...
Se pare ca ne asemanam la probleme, dar ce ti-au spus fetele pana acum a fost foarte corect.

E asa cum am banuit, mierea face foarte rau, chiar acum cateva luni a fost un caz de bb intoxicat cu toxina botulinica de la miere, si chiar daca nu ar fi asa, da gaze.

Ceaiul e in cantitate prea mare, gandeste-te ca are un stomacel de 100 ml, sa zicem, daca ii dai 25 ml ceai normal ca va bea mai putin lapte.

Daca iti mai curg sanii inseamna ca mai ai lapte. Tine un regim usor, macar pana incepe bb sa dea de gustul laptelui tau. Printre prostiile pe care mi le-a spus si mie pediatra, s-a strecurat si un lucru bun: regim usor 6 saptamani, fara ceapa, cartofi, iute, muraturi, prajeala, crudaciuni, in schimb 2 l de ceai anticolici+lactatie pe zi. Eu beam (si mai beau) combinatia anason, fenicul, chimen si roiboos.

Cred ca nu mai sunt colici clasici si sa planga de durere de burtica de la constipatie. Nu e o solutie supozitorul pentru ca da dependenta.

Poate fi un reflux, dar cel mai bine ii faci o ecografie. A fost prematur? Matei a avut o pb cu canalul pilor, foarte mic dar la limita. Mi-au recomandat mese in cantitati mici la intervale mai mici. Adica in loc sa-i dau 120 ml/3 ore mai bine 90 ml/2 ore.

Cum are outele? Ale lui Matei se umflasera din cauza constipatiei si a scremutului. Am ajuns la urgenta cu el.

Pana acum bb a luat foarte bine in greutate, constant.Nu e semnificativ ca a scazut in 2 zile. Se poate sa stagneze 2 saptamani in greutate si sa se lungeasca in perioada asta.

Ii dai cumva supliment de fier sau alte vitamine? kk verde poate fi de la fier, care si constipa.

Rosu in gat poate fi si de la plans/tipat.

Incearca sa-i pui comprese calde la burtica, prosopele incinse cu fierul de calcat, fa-i si gimnastica cu piciorusele pentru usurarea defecatiei, incearca si cu termometrul, daca nu merge altfel.

Chiar si laptele formula e 80% apa si cum nu sunt 40 grade afara nu il doboara setea, nu-i mai da ceai.

La noi a functionat gripe waterul combinat cu debridat.

Matei a fost prematur, nascut cu 2.300, icter aproape o luna, a stat 7 zile la incubator, dar chiar si acolo il puneam la san. Adevarat ca si mie mi-a spus o asistenta ca nu va suge, dar tragea binisor. Si sugea cate putin, am plecat de la 5ml la o masa. Am iesit din spital dupa 8 zile, dupa prima zi in care a luat in greutate, am iesit cu 2.240.

Daca vrei iti trimi poze cu outele lui Matei, dar le poti verifica usor daca sunt tari.

CAPRA CU 2 IEZI

mamica lui Matei Constantin (21.05.2007) si a lui Theodor Cristian (03.06.2009)

MINUNEA MEA

www.flickr.com/photos/11558563@N06/" target="_blank"> A DOUA MINUNE 2

A DOUA MINUNE

www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipriana85 spune:

Dicristea, miere nu ii dadeam tot timpul ,ci cand si cand,nu a fost prematurla 38 de sapt ,dar a suferit de retard de crestere intrauterina,outele ii sunt moi si coborate,ceai azi nu i-am mai dat, dar tot am mai avut dureri si a mancat un pic mai bine, acuma sa vedem evolutia lui in zilele urmatoare.
Coraly, credema pe mine ma apuca starea asta din 3 in 3 ore,o sa ii fac niste analize mai amanuntite, iar legat de pusul la san ,nu stiu ce sa zic,nu l-am mai pus din prima luna, dar crezi ca mai poate lua titzi? daca da credema ca asi face orice sa il ia, si da-mi si metodele alea de crestere a lactatiei.
Andata, la noi aici nu prea avem medici, toti care vin pleaca la deva si raman toti aia vechi.
Bee, si eu m-am gandit la reflex, la cat de disperata sunt am citit de toate,dar nu pot sa spun nimic pt ca nu am experienta, de colici ii dau bonisan,i-am dat si sab simplex, dar in lapte nu inainte de masa, a! si bebe are suzeta,dar cand se linisteste i-o scot,nu doarme cu ea.nu stiu cum sa imi activez PM-ul, spune-mi cum te rog.
Darkbendis, eu nu ii mai dau lapte de al meu de la 1 luna,ca asa mi-a zis pediatra, acum la 3 luni are 4,775 gr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Cipriana, sa stii ca nu e rau deloc - bebe si-a dublat deja greutatea ceea ce e foarte bine.

Daca mai curge laptic din sani cand strangi sfarcul cu degetele inseamna ca mai ai lapte - si poti mari "productia". Pune-l pe bebe la san cat de des poti, bea multe lichide (eu si acum beau zilnic cateva cani de ceai fenicul+chimion+anason de la Fares, e foarte bun) si va fi si mai mult laptic. Nu uita, principiul e "cerere si oferta" Daca cererea e mare, si oferta creste. Cu cat pui pe bebe mai mult la san, cu atat productia de lapte e stimulata si va creste.
Nu-i da miere deloc. Asa cum au zis fetele, consumul de miere e interzis la bebelusii sub 1 an. Nu risca, infectia cu toxina botulinica e foarte periculoasa, intr-adevar e rara, dar la bebelusii mici poate fi fatala.

Despre laptele praf, nu stiu ce sa zic, ca nu ma pricep. Dar s-ar putea sa nu-i placa ce-i dai acum, mai stii?

Aaaa sa nu uit... scrie repede inca 3-5 mesaje (nu mai stiu, ai nevoie de 10 sau 12 sa iesi de sub moderare) ca sa te putem citi in mod "real". Asa, iti apar mai tarziu postarile

Mult succes!

Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008)

"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buburuza1979 spune:

pentru colici, reflux si alte probleme digestive recomand www.naturistexpert.ro/produse/88-toate-produsele/80-babys-jarro-dophilus.html" target="_blank">Baby's Jarro Dophylus este un probiotic excelent!

mierea scoate-o total! nu e recomandata pana la 1 an!!!

pt cresterea lactatiei: Galafor, Galactogil, ceai de anason+fenicul (il gasesti si la farmacie la pliculete) si inca un remediu bun homeopat Ricinus communis in dilutie de 5CH [a se avea mare grija ca dilutia mai mare (cea de 30CH) e pt stoparea lactatiei!!!]

succes!

mami de pic

primul craciun in trei

Mergi la inceput