AJUTOR ! Sunt disperata.
Raspunsuri - Pagina 2
cipriana85 spune:
Mersi fetelor,
De stresata sunt stresat va da-ti seama,sa incep cu fiecare intrebare pe rand : am stat atata in spital pt ca nu ne dadea drumul acas, deoarece nuanca nici 50 ml/masa,apoi icterul a tinut 10 zile si nu avea peste 2,500gr, intr-un final ma lasat acasa dar greu si bebe avea 2,370 gr.
Laptele meu "nu e bun" pt ca bebe nu lua in greutate, stationa si din aceasta cauza acuma ii dau formula milupa1. Am mai incercat si alte formule, novalact, nan, bebelac, la fel se comporta la masa, doar nan il vomita.
Ceai ii dau baby calm si ii bag un strop de miere, care nici nu se simte la 100 ml/zi, cat ii fac, si ii dau intre mese, ex: acuma papam, dormim fix 1 ora dupa care incepem sa tipam de dureri si atunci ii dau ceai, dar nu bea decat aprox 20 ml/masa, i-am dat si baby drink dar face mai urat copilul si nu vreau sa il chinui in halul asta.
Scaunele sunt si nu sunt, adica doar cu supozitor, alfel nu, si ii dau 1/2 supozitor /zi la aceasi ora, iar bebe se chinuie si atunci, acestea sunt aproape solide, foarte urat mirositoare si aproape verzi, cu chegulete de lapte ne digerate.
Pt colici am acasa toata gama: Sab Simplex, Bonisan, Espumisan, Gripe Water, Debridad,dar degeaba nimic nu il alina.
De multe ori stau si ma uit la el , si cred ca are altceva decat colici ,ca prea urat se chinuie.
Am mers la 2 medici in localitate si au spus ca sunt colici, si la 1 medic in alta localitate si a spus ca e laptele si sa il schimb dar mi-a recomandat formulc care aici la noi nu se gasesc/ nu se mai fabrica.
Sapt aceasta am fost la pediatra iara si a spus ca are un pic de rosu in gat, i-am facut tratamentul( 5ml/8 ore ospamox- si biotix baby) daca si saptamana viitoare bebe se comporta la fel ma duc la spital, sa vad ce spun cei de colo sa ii faca niste analize mai amanuntite, ce stiu eu.
Multumest enorm de incurajari
cipriana85 spune:
A si tetine am incercat de toate felurile si formele, la fel se comporta, lapte de la mine nu ii mai dau ca nu mai am, si il alaptez mai mult cand doarme ca altfel nu pot
s-a nascut cu 2,250 gr si 41 cm, in prima luna a ajuns la 3 kg si 47 cm( in 10 zile a pus aproape 500 gr.) in luna a doua a avut 3,945 gr, iar acum la 3 luni am avut 4,775 gr.iar in doua zile adica ier a scazut 15 gr, ca il cantaresc zilnic
ioanadara spune:
Exact la ceea ce spune dicirstea ma gandeam si eu citind mesajul tau Cipriana insa trebuie sa-ti spun ca mi se pare foarte important punctul 6 din lista ei.
Daca ii mai dai inca lapte de la tine. Asta este foarte important pentru ca daca ii mai dai, atunci in mod sigur poti intrerupe ceaiul fara a-ti face griji pentru ca se hidrateaza sigur prin san la 3 luni.
Daca e doar pe lapte praf nu iti pot spune acelasi lucru pentru ca nu am fost in situatia asta si cred ca aici doar un pediatru bun poate intelege daca este sau nu vorba de o problema si tot el cu copilul in fata te poate sfatui ce sa faci.
lara_c spune:
Intreb si eu ca si cineva dinaintea mea
De ce ii dai ceai??
Fiica mea are 15 luni, nu a gustat ceai.
Nu i-am vazut niciodata rostul, nu mi s-a recomandat niciodata.
Daca nu are bea ceai sigur ar bea lapte...Sfatul meu, renunta la ceai.
Errie's mummy
Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali
joklk spune:
Eu nu inteleg de ce un copil nascut normal e considerat la 2250 g prea mic sa fie pus la san (doar daca au existat si alte probleme). Fetita mea s-a nascut prematur (1050 g) cand a avut 1400 g a fost pusa la san. E adevarat ca a durat pana am invatat sa sugem dar si acum la un an si trei luni o mai alaptez inca.
In al doilea rand nu inteleg de ce trebuie sa bea ceai. Indicatiile clinicilor de neonatologie sunt ca fie ca e alaptat fie ca mananca formula bebe pana la sase luni sa pape doar lapte. El isi ea tot ce are nevoie din lapte.
In al treilea rand eu in locul tau as schimba pediatru. Faptul ca bebe nu ia foarte mult in greutate nu inseamna ca laptele tau nu e bun. Exista copii care pur si simplu asimileaza mai greu. Plus la trei luni este un puseu de crestere. Tu crezi ca el nu mananca destul dar el mananca mai des.
Daca crezi ca are colici si inca mai primeste lapte de la tine bea t ceai contra colicilor. In acelasi timp exista multe medicaente pentru colici in farmacii. Incearca ca masa in sine sa fie ceva placut atat pentru tine cat si pentru bebe. Si nu te stresa caci ii transmiti toate starile tale.
Johanna mami de strengarita Karla Luiza (14.09.2008)
pozele noastre
Povestea piticului nostru drag Karla-Luiza
universul meu de copil - poze
cipriana85 spune:
Fetelor , voi cum ati realizat ca nu mai aveti colici? bebelusi vostri cum reactionau cand nu au mai avut colici,care era diferenta?
cipriana85 spune:
Joklk, asa mi s-a spus in maternitate ca e prea mic si oboseste si sa nu il pun la san , sa ii dau cu biberonul,iar dupa 2 sapt , cand am venit acasa l-am pus la san dar nu a mai vrut, acum nici atat , mie imi mai curge pieptul nu foarte mult , dar curge .si asami s-a spus ca un copiul alimentat artificial ,are nevoie si de ceai pt hidratare si sa ii dau ceai
SufletDInger spune:
Cand avea 2 luni si copilul meu refuza sa pape lapte. O perioada am procedat asa... dupa 15 min de cand adormea ii dadeam papa. Apoi o perioada cand era ora mesei, ieseam afara , papa acolo. O perioada , de obicei se intampla dupa amiaza, cand era foame mergeam cu masina ca sa pape.
www.Satmarean-Alexiss.piczo.com
http://b1.lilypie.com/3q8rm7.png
flloryy spune:
Si baietelul meu a avut intr-o perioada colici la greu (si acum are dar mai rar). Ii dadeam si lapte praf si san. Credeam ca nu mi-e bun laptele, asa ca ma mulgeam si il aruncam, pana odata cand a venit pediatra la noi si a vazut lapticul si i-am spus ce fac. A ras, m-a certat si mi-a zis ca nu exista lapte de mama care sa nu fie bun....
Colicile sunt normale si din pacate nu prea ai ce sa faci. Cat despre ceai, eu ii dau foarte putin baietelului (10 ml) neindulcit. In rest lapte praf, san nu mai am doar foarte foarte putin, din pacate.
DarkBendis spune:
Ceaiul anticolici bea-l tu Pe bune, ajuta! Bebe NU are nevoie la varsta asta de ceai, indulcit sau ba! (zahar nu se da la copilasi pana la 1 an). Stomacelul lui e de marimea unei nuci, iti dai seama ca daca il umpli cu ceai unde sa mai intre si lapticul? Zic si eu ca Lara, NU II MAI DA ceai/apa. Doar laptic. Eventual SabSimplex, sau Infacol (cele cateva picaturi recomandate) pentru colici. Asta il supara pe el, de aceea vrea sa traga vanturi, e rosu la fata, plange...Oricum, deja daca are bebe 3 luni, colicile vor dispare in curand... deci curaj si rabdare
Nu am inteles daca ii dai doar laptic de la san sau si formula. Banuiesc ca mixt acum, nu? In orice caz, cand il alaptai doar de la san punea mai incet in greutate, asta e normal. Ca laptele tau nu e bun, astea sunt aiureli. In locul tau, as mai discuta cu inca cineva (medic pediatru)...si nu as renunta la alaptarea la san, cat mai poti.
Deci bebe sa nascut cu 2.250, a iesit din spital la 2 saptamani cu 2.370... cat are acum la 3 luni? Ca stii cum e, unii copilasi pun mai mult/repede in greutate, altii mai putin/greu - atata timp cat sunt in grafic, e OK. Toti cresc mari pana la urma
Inca o data, curaj si calm (caci noi le "transmitem" si bebelusilor starea noastra de nervozitate) si totul va fi bine
Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008)
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"