Mamici prin fiv (11)
Raspunsuri - Pagina 7
amzulica spune:
Ramyca - fac bine, am activitate, in fiecare zi acelasi program. Ne-om intalni sper in primavara asta, nu voi avea incotro si va trebui sa vin cu flacaul na la Ilincuta. Numai sa nu incepi serviciul ca apoi tre sa ma intalnesc cu bona. ![]()
Elenada - ce pitici mari ai. Fetita mai gogosica decat flacaul. Cand ai zis de greutate ma speriasem si am dat fuga sa vad la 6 luni noi cat aveam. M-am linistit - aveam 9,1 kg. Dar papam tzatza non-stop. Ce frumos ca bebelusii tai se joaca impreuna, bebele meu e tare dornic de copii si ma uit la el ca de cate ori vede un copil rade si se duce la el sa-l imbratiseze. Bine ca nu plange si se sperie cum am auzit la altii.
Bianca - ce frumos ca merge deja singurel. Si al meu deja face 5-6 pasi singur cu manutzele intinse si apoi cand realizeaza ca merge se sperie si se aseaza in funduletz. Mai cade, se mai loveste, are la cucuieee. Dar noi l-am invatat sa nu se sperie, de cate ori cade si se loveste nu reactionam si se ridica singur.
Cami mamica lui
Luca Alexandru 25 Februarie 2009
http://community.webshots.com/user/amzulica
rami 73 spune:
Amzulico, noi va asteptam.
Cred ca in primavara inca ma gasesti. Deci si flacaul tau merge, bravo,
pai atunci vino mai repede s-o invete si pe a mea.
Ca si Ilinca e dornica de copii, mama-mama ! Rade cu gura pana la urechi cand ii vede. Pupici 
Elenada, Ana si Matei sunt adorabili !
Si noi aveam 8300 g/69 cm la 6 luni.
Fetelor, ce sa-i mai fac de mancare bubulinei la aproape 1 an, ca sunt in pana totala de idei... Nu stiu ce sa mai inventez, doar-doar o manca ceva. Ma enerveaza ca nu prea o tenteaza nici bucatele de fructe, paine etc. Ii pasez mancarea tot cu furculita. Doar biscuiti ce mai rontaie din cand in cand...
pussi spune:
salutiiiii
ciarli noi am mai fost in august in Antalia si a fost ff cald, asa ca acum vreau sept. sa putem sta afara mai mult si apa sigur av fi calda!
ramy cu urina... spala bine olita, las-o sa se ususce intoarsa invers.. si inainte de uscare spal-o cu apa plata. Apoi pune in olita doua trei recipient de urina cate iti incap.... eventual dai si ei unul doua sa se joace cu ele, sa le puna capacul pana sta pe olita! Ideal e prima urina, jetul de la mijloc....si s-o speli pe
inainte daca poti! Dar e bine si cea de la ora 9
Cu papa, pana ajungeti la pofta de mancare incearca: snitele, chiftelute... eu am avut succes cu astea. poate pufuleti!
PUSSI
mami de gemenele
ELENA &
ANA 19.11.2007Suntem mari
DOAMNE AJUTA!
rami 73 spune:
La asta cu borcanelele in olita nu m-am gandit
, e o idee, merci pentru pont, Pussi.
Cat despre snitele si chiftelute, a mea inca nu serveste delicatese din astea... cred ca daca-i pun un snitel pe masuta se joaca cu el.
Serios acuma, voi papati snitele la 1 an ? Eu i-as da, dar nu vrea ea, toate chestiile solide i se par suspecte si nu se atinge de ele.
In schimb baga in gura toate prostiile... Tu cum le-ai determinat sa manance asa ceva ? Trebuie sa astept pana e pregatit copilul sau o pot stimula cumva ? Mie pediatra mi-a zis ca incepand cu 10 luni pot sa-i dau diverse bucatele (banana, mar etc.), ceea ce am si facut, dar nu le baga in gura, doar se joaca cu ele pana le striveste.
Bianca B spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui amzulica Bianca - ce frumos ca merge deja singurel. Si al meu deja face 5-6 pasi singur cu manutzele intinse si apoi cand realizeaza ca merge se sperie si se aseaza in funduletz. Mai cade, se mai loveste, are la cucuieee. Dar noi l-am invatat sa nu se sperie, de cate ori cade si se loveste nu reactionam si se ridica singur. Cami mamica lui Luca Alexandru 25 Februarie 2009http://community.webshots.com/user/amzulica |
Si noi facem la fel, dar nu mi-a fost usor sa nu reactionez la cazaturile puisorului. La nici o mama nu-i este usor. Acum cade, asteapta cateva secunde apoi se ridica si isi continua activitatea.
pe cucuiele lui LucaRami
si de la sensibila. Ieri i-am gatit cartof, conopida, spanac, putin usturoi (doar de gust) si am ras cascaval cand era inca fierbinte. Astazi ghiveci de legume (cartof, brocoli, linte, mazare in suc de rosii si putintel usturoi). Maine paste cu brocoli si somon.Primul Craciun
David, puisorul nostru drag (17.02.2009)
Bianca, mamica celui mai frumos copil din lume
Daca vreodata nu primesti zambetul pe care il astepti, fii generos si daruieste persoanei respective un zambet. Deoarece nimeni nu are mai mare nevoie de un zambet decat persoana care nu stie sa zambeasca celorlalti
pussi spune:
ramy sa inteleg ca la voi e problema ca nu baga singura in gurita? nu ca nu mananca?
PUSSI
mami de gemenele
ELENA &
DOAMNE AJUTA!
rami 73 spune:
Pussi, si una si alta... Ca nu baga singura in gurita deocamdata nu m-ar deranja asa tare... important e sa manance...
Kariris spune:
Rami la copil asa mic se recolteaza la orice ora din zi nu e o regula ca sa fie la prima ora. eu zic tot ca Pussi sa fie in olita super curata si uscata, dar nu clatita cu apa plata ( ca aia contine o gramada de minerale sa nu cumva sa influenteze).
Lachi mamica de Karina si Iris
http://www.dropshots.com/lachione#albums/a%20treia%20luna
rami 73 spune:
Da, Lachi, la olita cred ca o sa apelez.
Bianca, tu cum ii servesti mancarea lui David, ca atare sau pasata cu furculita ? Si eu ii dau ce ai spus tu, mai putin somon, ca a zis pediatra ca e gras pentru ficatul lor si usturoi (dar cred ca o sa-i pun, pentru gust). Pana acum la masa de pranz i-am dat cam asa :
- pui+cartof+morcov
- pui+pastarnac+telina+rosie
- pui+orez+morcov
- ou/pui+spanac+rosie+lamaie
- ou+conopida+brocoli+rosie
- ficatel (f. rar)+cartof
- peste alb (f. rar)+brocoli+lamaie/rosie
- supa cu taitei de casa/cu galuste
- pui+fasole verde+rosie
Ma rog, cam astea sunt in mare, cu diverse variatiuni. Toate fierte, fara sare/ulei, asa i-am dat de la inceput. Si totul pasat cu furculita. Pana acum vreo 3-4 saptamani manca si 300 g la o masa, eram ingrijorata sa nu devina prea grasuta... Acum mananca la jumate sau mai putin. La celelalte mese ii dau bineinteles branzica, iaurt, smantana, fructe, cereale, biscuiti etc.
Nu stiu ce a apucat-o, dar sigur exista un motiv pentru lipsa poftei de mancare. Sper sa fie numai dintisorii... Sau poate nu-i mai place cum gatesc.
Va trebui sa mai lucram si la capitolul mancat singura cu lingurita/servit bucatele, dar deocamdata nu vrem nici de la mami...
Inca ceva : am incercat sa-i dau si suculet de portocale (pentru prima data pana acum) din biberon si nici nu vrea sa-l vada ! In schimb apa bea la greu. Lapte bem 240 ml dimineata la trezire si 300 ml seara la culcare.
pussi spune:
ramy incearca cu carne de vita... ciorba de perisoare...si pune ulei de masline sau unt!
PUSSI
mami de gemenele
ELENA &
DOAMNE AJUTA!