***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007(113)***
Raspunsuri - Pagina 5
DidiAlex spune:
Mada iulia, Felicitarile mele!!
Bravo tie ca iti urmezi visu 
alo, alo..nu sterg mesajul. Multzumesc de Feed-back, l-am scris la repezeala si fara sa il mai retusez, asa ca ideile is la lopata, nu din condei scrise. si, in plus, acel oricum al Andreei (lililove)m-a dus la gandu', ca am scris mult si inutil. (se pare ca nu)
LiliLove. deci nu ma citeai?! e normal, de fapt mi-am dat seama
ca nu eram nicioadata pe lista, dar e perfect normal, pt ca nici io nu citesc pe altii, din inertie, din lipsa timpul si chefului de a descoperi noi minti, ma limitez la cateva mesaje. si cred ca e normal asa pt ca: 1. nu au cum sa fii intr-o frecventa cu mamici, pe singurul numitor comun, acela al datei nasterii copilului si 2. a'pai sa raspunzi la toata lumea e suicid total, ca asta ar fi job-ul zilnic si un We si apoi nimeni nu le stie pe toate.
De asta am si ramas nitel surprinsa de imaturitatea celor doua mamici, care imediat si-au spus oful ca nu isi gasesc locul, de altfel normal.
David e nr 2 la mine si daca io nu m-am regasit printre mamicile de la nr 1 al meu, nu a trebuit sa le urmaresc si sa arunc la prima ocazie, pietre in ele.
E normala si naturala selectia asta in timp.
Si, acu revenind la oile noastre, fiecare avem slabiciuni, mai "grele" sau vrem sa ne identificam cu autoarele unor mesaje dupa aci: Elteka sau Ella (asta e cazul cel mai larg inregistrat la Capsunici). si ne lipsesc mesajele, lor dar io am pus punct si nu mai chem pe nimeni, pt ca nici mi-e nu mi-ar placea, sa strige cineva dupa mine (aici, doar daca citesc), pt ca sunt destul de matura si scriu, cand vreau, si cand am chef.
Ca tot vorbeam de nemtii, la ei nu te intreaba decat o singura data, daca vrei ceva, ca altfel te-ar jigni( in capacitatea de decizie) .
Carmen, discutia asta am avut-o si cu cumnata mea. In momentul in care gradinitza e de stat, mi se pare corect ca toti copii sa fie egali. Platim toti la fel (dar de Ex in Hamburg costul gradinitzei e in functie de venit) deci toti primesc aceleasi servicii.
Si, cine vrea mai mult isi ia copilul de manutza si merge cu el, unde vrea, cand vrea.
La muzica, la gimnastica, la inot copilul meu merge cu noi, si dupa fiecare ora vb cu profu. Mi se pare normal. (platesc 25+14 plus 32, lunar)
In momentul in care io nu cer acest lucru, ca un drept, cealalalta parte nu isi va expune obligatia sa, care reiese din acel contract.
Sunt unii parinti caren u au bani, chef sau alte directii pt copiii lor.
Cum maine e Boboteaza e inchis la noi in land, noroc ca Hessen are alta orientare religioasa si nu o serbeaza. Mereu incurc care-i catolic, care-i evanghelic..
Colegu' e in CO pana joi, asa ca nici copii nu au inceput gradinitza.
Betty, Condoleantze. Doar timpul vor ameliora ranile.
imi aduc aminte ca in "Mandrie si prejudecata" era un fragment cam asa: sa ne amintim trecutul doar in masura in care ne face placere..
Vas, ce mititica esti..la 1 zi inaintea Lavinei (oare pe unde umbla?!) Cred ca momentul va ramane adanc in sufletzelul tau. Succes!!!
Corapino, nu stiu daca mai citesti dar vroiam de mutl sa iti zic ca m-au dat gata brutarii tai
An@ spune:
Hai ca am ajuns si io acasa...am recuperat cupilu de la bunici si am pus de-o mamaliga. Ana e mamaligara, 5 zile din 7 mamanca seara mamaliga cu unt si branza si ceapa verde
...pute de transneste pe urma
.
Lilylove ti-am povestit pe pm cu ortopedul.
Al_Ma inca o data multumiri pt recomandare. Si sor-mea a fost f incantata de Thiery, a lamurit-o in toate is cel mai important flacaul e bine si nu are nevoie de kineto sua alte cele.
Carmen_So, da, o tot tund pe Ana pt ca nu vrea agrafe, codite, plus ca mergem la inot si nu suporta uscatul parului. Nu mai vorbesc de spalatul pe cap in urlete...asa ca pana o fi don-soara in stare sa-si ingrijeasca parul, o tund scurt (mai e si chestia ca parul "mananca" vitaminele si noi nu ne permitem asta
...cu 10,5 kile stati bine...noi n-am ajuns inca la 10
...cateodata ma gandesc daca macar la 3 ani 'om atinge si noi greutatea asta. In schimb mi se pare ca s-a mai inaltat, vad ca pantalonii de 86 cm ii vin la fix si acum vreo 2 luni ii indoiam bine...vad sambata bilantul ca mai mergem pe la dr. Palicari...de fapt merg mai mult pt mine, pt o "consiliere psiho", ca Anei nu cred ca are ce sa-i faca, daca asta e rasa
).
Vas ti-am raspuns si tie cu ocazia asta. Asa e si Ana, orice boala (raceala), chiar daca trece usor peste ea, lasa "urme" la greutate...mereu da inapoi si pe urma pune greeeeeeeuu la loc.
trimit cama calareste fii-mea si mi-e ca pierd "bunatate" de mesaj
.
Ioana13, succes cu bb2...lasa ca si "procesul tehnologic" e placut
.
Didi am savurat mesajul cu gradi...
gata, nu mai pot scrie...
mami de Ana (22 mai 2007)
yoyoyo spune:
LA multi ani fetele! Multa sanatate si sa avem cat mai multe bucurii de la capsunile noastre :)
Ella pai ne-ai sedus si abandonat! hope not
sa faci bine sa apari maine pe laredoute, incep reducurerile :) sper sa nu lipsesti, te astept si te pup
imi cer scuze ca sciu mai rar dar atunci cind citesc si pot sa dau info, o fac cu placere :)
yoyoyo 21 sapt 

Yoyoyo cu TAVI (18.05.2007)
DidiAlex spune:
Buna dimineatza Capsunici,
vad ca s-a intrat in hibernare.
Yoyoyo, felicitari pt Funditze.
Sfarsit de Mai e DPN?
Edit: YOYO, cred ca ori mi-a scapat mie ceva ori tie..LR nu mai livreaza comenzi in Ro, pt ca s-a deschis LR.ro sau s-a revenit?
Domnitzelor va ca nu ati mai scris..in legatura cu mesajul de mai sus..si mie mi-e dor de mesajele lu E&E, dar tre sa le respect decizia de a nu mai srie pe DC..
Liv, ai poze de la Craciun..s-au le-am sarit io?
An@ spune:
Hai, Didi, ca-ti tine eu companie
.
Ai dreptate cu respectatul deciziei...dar, cine stie, poate dupa un timp, li se va face dor de (unele dintre) noi
si vor reveni.
Aia cu integratul (am mai vazut-o si pe la alte sub.), n-am inteles-o si n-o sa o inteleg ever: este normal sa se formeze "grupuri" din persoane care scriu constant sau sa te adresezi doar unor persoane (si de obicei acele persoane sunt cele "prezente", ca doar nu "vorbeste" nimeni la pereti).
Da, e cam greu sa te integrezi daca scrii din an in pasti, iar mesajele sunt doar de genul "am pus poze noi"
.
Ma rog, ar mai fi multe de scris, dar am treaba
...
PS: io am intrat tarziu in grup, nici acum nu sunt in lista
(btw), am avut perioade in care am scris raaar sau deloc, am si perioade cu limbarita (scurte e drept
), dar nu mi-a trecut prin cap ca nu m-as integra. Nici macar cand am pus intrebari si nu mi-a raspuns nimeni (pt ca nu s-a vazut intrebarea, pt ca nu stia nimeni sa-mi raspunda, pt ca...) si nu pt ca nu m-am "integrat"
. Daca nu sunt in lista, nu-mi ureaza nimeni la multi ani nici mie, nici lu' podoaba de fii-mea, iote ca nu ma supar deloc, ca nu mi se pare important.
Mi se pare important sa citesc mesaje de calitate, cu informatii utile, ce metode aplicati voi (chiar daca nu sunt toate pe "filosofia" mea), idei de diverse (activitati, meniuri,...) imi face bine sa vad mesaje de genul "si al meu la fel face", bla, bla, bla...ca PS e mai lung ca mesajul
.
An@ spune:
Cand mai am timp, o sa scriu si metodele de ""corectie"" aplicate lu' ""obraznicatura"" de fii-mea (am pus cate 2 randuri de ghilimele la cuvintele cheie ca acu' apare secta AP si ma reclama la protectia copilului 
)
doxinu spune:
Didi sunt multe fete care nu sunt interesate de muulte fete si mi se pare absolut normal,asa cum bine ai spus si tu.
Io iti citesc mesajele,mai ales pe cele in care povestesti despre gradinita,programul si activitatile lor...ma gandesc ca la noi nici in "n"-mii de ani nu se vor purta asa la gradi....
Chestia cu listuta mi se pare copilarie,la fel si cea cu integratul...........si cu toate frustrarile pe care unele fete le simt in legatura cu acest forum.
Sunt deacord cu An@ cand spune ca asteapta sa "auda" ce mai fac capsuneii,cu ce se joaca ce activitati au............defapt asta inseamna forumul pentru mine(asta spune si titlul),restul barfelor pe langa subiect le "sar"sau citesc printre randuri.
Degeaba cred ca o strigam pe ELTEKA caci mie una mi s-a parut o fata care nu revine asupra unei decizii,desi ne lipsesc mesajele ei lungi si pline de esenta in care reusea sa ne scrie la fiecare cateceva,lucru nu tocmai usor dupa cum bine spune Didi.
DidiAlex spune:
Noi ne.am dat este cap in vacanta. Daca cel mare se trezeste inca la 7, Peticel (asta e noua denumire a lu Aschiutza) abia la 9.30 se trezeste. el inca doarme in patutz.
Ioana-de la Cluj fix la fel am patit si io la nr 1 asa ca la nr 2 pt ca mi-am servit lectia il las inca in patutz si cred ca pan la 4 ani, sa merite investitia.
Oricum, de maine revin la program, 7 trezirea, 12 somn de pranz si 20 somn de noapte.
Noi incercam sa avem jocuri de seara care sa nu ii agite, fara alergari multe, fara mancare grea si fara TV. Io nu ma uit deloc la tv, uneori la stiri sau dupa ce adorm ei. dar nu pot sa ma exprim totusi ce as fi facut in ro, pt ca imi aduc aminte ca atunci cand intram pe usa primul lucru pe care il faceam era sa deschid Tv-ul.![]()
sunt cam in pana de ideei pe azi, le-am cam epuizat pe toate, si sa merg in centru comercial cu ei ar fi nervi facuti degeaba.
cred ca ii las in bucatarie sa picteze..
Cautand bilete ieftine am intrat pe Billigflug bilete la Tarom cu 96 adult, pt vara, Bucuresti FRa, super mi se par..
Alina24, D al tau nu e mai agitat cand primeste asa muuulte jucarii..se joaca cu ele pe rand..
nu am vazut pozele cu Carolina..tre sa le caut..
tamaraspt spune:
Betty condoleante. Toata seara trecuta m-am gandit la tine.
An@ am citit emailul, este acelasi material primit de noi de la Thiery (
Alina). Si noi am plecat multumiti de explicatiile date - ne-a recomandat sport mult si sa lasam mama natura sa indrepte lucrurile.
Lilylove uite aici cum arata talpa lui Matei, este o poza cu talpa plata a lui Matei si talpa mea. Pe langa asta de vreo jumatate de an el merge si cu picioarele in X. Dar ce m-a ingrijorat era ca una din glezne parea deplasata in interior (sper sa intelegeti). Am fost la Thiery si la Jianu si amandoi mi-au spus ca este normal (poate mama ar tb sa mearga la dr
)
Alyna24 mereu uit sa-ti spun ca l-am admirat pe David la Activitati diverse. Trebuie sa gasesc si eu noi activitati, niste idei noi sunt binevenite.
Tamara si
Matei Alexandru (20 mai 2007)
vas spune:
repede, repede ca ma duc acasa....in sfarsit...ma simt atat de rau, ma dor toate, cap , ochi, picioare....incepusem azi sa citesc simptomele gripei porcine la un moment dat cand ma simteam rau de tot.
Didi, nu prea am inteles la ce te referi cu mititica....
Integrata , neintegrata eu am spus si o sa mai repet: am avut multe de invatat de la voi, din experientele povestite aici, asa ca eu ma simt bine. Acum fiecare are preferati dar cred ca dupa mai mult de 3 ani ne cam cunoastem fiecare.
Cu televizorul si eu am o problema. Merge cam tot timpul dar Eliza nu e atrasa decat daca pun pe desene. Acum vrea la calculator sa se uite la Cenusareasa. L-am deconectat de tot ca sa o conving sa nu mai stea.
Doxinu,
.
Liviana, chiar nu cred ca am o memorie asa "fantastica", dar retin lucrurile care ma pun pe ganduri in momentul in care le citesc.
Cu dormitul nu e chiar banal pentru ca exact cum spunea Ioana , nu adoarme Eliza decat daca stau langa ea. Dar adoarme repede si ma mut repejor la mine in camera.
Ana, la noi ultima baliverna auzita a fost ca Eliza e slaba ca i-am dat sa suga prea mult. Nici nu ma mai complic cu explicatiile.
Mai aveam cate ceva de scris dar trebuie sa plec acasa.
Andreea , mamica Elizei
poze
13.05.2007