***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007(113)***

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bettyR spune:

Multumesc fetelor pentru gandurile bune!

Didi, de cand o am pe Alexandra imi dau seama ca unele mamici ma considerau mama nebuna sau denaturata ca ma plang atat de Andreea, dar chiar e un copil dificil, f capos si f sensibil in acelasi timp. Cam toate sfaturile si metodele merg la Alexandra, la Andreea parca nu merge nimic. Nici noi nu avem televizor (adica avem pe calc sotului care e ocupat mai tot timpul, ne uitam de obicei de la 10-11 la 12-1 noaptea), cred ca parem de pe alta planeta, saraca Andreea nu stie cum arata, tare se minuna cand vedea la socrii sau la cumnata-mea.

Ana, eu astept metodele de disciplinare. Aseara mi-a urlat o ora intreaga cu vomitat si tot tacamul ca ii trebuia ciocolata in loc de mancare, si nu am vrut sa cedez ca is patita de asta vara cu iaurtul roz. Dar nu stiu cum sa o iau ca nu merge nici cu frumosul, nici cu vorbit ferm, pana nu-si face numarul nu se lasa. Precizez ca eu si taica-sau suntem calmi in timpul crizei, eu stau cu ea in camera, mai vorbesc cu ea, dar ii mai dau si pace. Mai plec si revin, dar daca plec vine ea dupa mine si se isterizeaza si mai rau.

Sau vrea sa doarma cu foarfeca si eu ii spun ca nu are voie si de ce, se supara si o apuca plansul, i se umplu ochii de lacrimi, incearca sa se abtina si spune ca vrea sa planga si se duce uneori intr-un colt de pat si plange. Asa reactioneaza la un refuz cand e intr-o stare normala, nu e obosita, flamanda, constipata. De cele mai multe ori cedez si o las sa faca aproape orice, cu exceptia unor chestii ca si cu foarfeca, ca mi se pare ca sta speriata si suparata de zici ca o persecuta cineva, ca ii este frica.

Ma gandesc ce o sa faca ea cand va fi mare sau in colectivitate, sigur ca mai creste si intelege si se controleaza, dar se vede caracterul ei.

Editez sa spun si un lucru bun, am reusit sa plecam azi la cumparaturi fara jucarii, am convins-o sa le lase acasa ca iar vroia sa plecam cu 3 trenulete thomas.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bettyR spune:

Idei pentru joaca, ce am mai facut noi in ultima vreme:

- listez de aici http://www.coloring-book.info/ si coloreaza, incepe sa respecte conturul;
- facem colaje, de ex autobuz, fructe, etc si ea le face ochisori, gurita cu pixul, e f incantata, in autobuz deseneaza personajele (ea si sora-sa).
- ne jucam cu mingea;
- deseneaza ea singura;
- ii place sa ma joc eu cu jucarii, un soi de teatru de papusi, se distreaza;
- sa-i spun povesti, nu sa le citesc;

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Al_Ma spune:

Hello! La multi ani!
Liv, am stat in cuib ca puiu' a fost cam infundat.
An si Tamara, ma bucur ca v-a folosit, si mie mi-a placut de Thiery, mi s-a parut cel mai la obiect si rational. Probabil ca-l ajuta si experienta pe care o are datorita practicii in afara (in Franta/Elvetia, nu mai stiu sigur).
Betty, condoleante! Si mie mi-a murit bunica anul trecut, in martie, nici acum nu-mi vine sa cred si ma trezesc de multe ori gandindu-ma la ea sau la ce spunea ea in legatura cu diverse lucruri. Imi pare rau ca nu a apucat sa o vada pe Mara decat o singura data.

Alina si Mara (27 iunie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mica0307 spune:

betty condoleante pentru pierderea bunicii tale. M-a uitat la pozele voastre zilele trecute, te admir cum te descurci singurica cu 2 copii, eu nu am curajul sa mai incerc inca o data. Poate ar trebui din primavara/vara sa o dai la gradi, la programul scurt cel putin si o sa vezi ce se va schimba.

tamara foarte tare poza cu talpile voastre, foarte frumos a conturat nisipul piciorul....am citi la un moment dat ca l-ai adus pe Matei la Bucuresti, insa nu ai spus si cu cine sta....

liv Craciunul l-am facut acasa, cu musafiri la masa si apoi plimbat pe la prieteni, a fost frumos si relaxant. Rev l-am facut la Rasnov, fara Maya pe care am lasat-o in drum la Piteti si am recuperat-o pe 2 ian.

Incarc cateva poze de la Craciun si Rev 2009 si va dau linkul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alyna24 spune:

Ioana, sora mea m-a intrebat ce sa-i cumpere de Craciun lui David si stiind ca se joaca cu un laptop mai vechi de-al nepotului meu, i-am zis sa-i ia unul mai de actualitate.Deocamdata nu prea il incanta ca are activitati mai dificile pt el.

Betty, am admirat familia voastra frumoasa.Cand va vad cu 2 prichindei, tare imi vine cheful sa mai fac dar.....am consimtit cu sotul ca ramanem la unul ca e de ajuns.Face cat 3 uneori.Iar bradul vostru parca e luat din reviste!

Lillylove, e super pustanul vostru.Ce aliniase el masinutele la poza!

Alynta 27
, sper din suflet ca la gradi sa se mai calmeze David.Daca ar fi dupa mine l-as da de maine dar....nu e dupa cum vreau eu asa ca nu ma grabesc in luarea deciziilor pripite.Cat despre silueta mea....tocmai sunt la cura de slabire...ca am cam pus pe mine de srabatori iar miscare nu fac aproape deloc!

Didi, nu cred sa fie agitat de la jucarii.El are ora lui de disperare in general seara cand suntem cu totii acasa, adora sa faca show, sa fie in centrul atentiei si de cele mai multe ori exagereaza si oricat am incerca sa-l domolim....parca mai rau face.El se cam joaca cu aceleasi jucarii care le imprastie de enspe mii de ori pe zi prin casa.Strang la ele in fiecare seara cand ajung acasa si le mai imprastie macar de 2-3 ori pana se culca.Dar macar ma ajuta!

Tamara, .Nici eu nu stiu ce sa mai fac cu David seara ca sa-i captez atentia cat mai mult timp.

Stie careva o gradi buna in sect 4, zona Metalurgiei/Brancoveanu?De stat ma refer.Am in vedere Casuta Piticilor dar mai vroiam niste pareri.
Multam.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilly love spune:

multumim mult pentru aprecieri, fetelor, la adresa lui Cristian!
Tamara, mai bun exemplu nici ca se putea , multumesc!; la noi nu e asa pronuntat iar bolta piciorului e adanca, pe cand la Matei vad ca e de-a dreptul plat. Are doar o calcatura inauntru pe care si tatal lui o are, si eu -se vede si la pantof dupa un timp [Liviana, nu e platfus si cred ca nici "un soi de platfus"; ...ai 4 ochisori frumosi foc acolo la tine, unii ai lui tati, unii ai lui mami!].

Didi, pe acel 'oricum ' il inlocuiesc cu "orice altceva mai bun decat oricum" -era cred 2 noaptea si aveam creierii obositi pentru mesajul tau -!. Stii ce ma tot intreb de atunci? in ansamblu, care e mai eficient? desi e gresit sa caut un rezultat exclusivist, axat doar pe rezultat la invatatura, pentru ca pierd castigul, binele in ansamblu. Tocmai pentru ca inca nu m-am lamurit, nu prea pot scrie.

betty, trebuie sa fie tare greu! pe tine te ajuta cineva?
imi spunea cineva [care are legatura profesional si ca studii cu domeniul picturii] ca e mai bine sa lasi un copil sa deseneze liber, fara contur, asa dezvoltandu-si creativitatea...asa ca i-am luat pensule lui Cristian si ..in afara de udat pensulele si culorile, n-am obtinut altceva decat aceleasi mazgaleli autentice.., eu spuneam:"norii?" si el:"da, norii!", si asa cu toate. Probabil ii mai trebuie si ceva talent
Asa ca, daca le capteaza atentia, e de bine!

edit: cred ca Andreea te incearca pe toate partile, cu tenacitate, extrem, doar pentru ca este foarte sensibila si vrea multa dragoste si atentie, constante, doar pentru EA. E foarte posibil sa ma insel

va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chris27 spune:

La multi ani tuturor!Fie ca anul ce tocmai a inceput sa ne aduca numai bucurii si zile senine! http://www.youtube.com/watch?v=GsbYe5VxAWc
Sa uitam ce-a fost urat ori prea greu si sa mergem mai departe!...Sa nu ne propunem sa fim mai buni ci sa fim...pentru ca nu putem fi altfel!...Cam asta imi trecea astazi prin cap cand ma gandeam ca imi doresc foarte tare sa mai intru pe la capsunici si sa va las cateva ganduri,poate off-topic(dar v-ati obisniut cu mine,nu-i asa?!?ca eu tare simt ca m-am integrat!!!...).
Imi pare rau ca nu am timp sa scriu mai des,viata mea e intr-o continua schimbare...chiar ii spuneam ieri sotului meu ca sunt momente in care mi-as dori sa fiu "mai mult minte decat trup",ceva imaterial...un duh ca si cel din lampa lui Alladin sa pot face tot ceea ce imi propun ,sa am timp pentru tot ceea ce imi propun ca sa nu dezamagesc niciodata pe nimeni!Independent de vointa noastra timpul nu asteapta si eu...cateodata simt ca nu mai am putere sa merg mai departe in ritmul asta alert si cand constientizez asta...paradoxal parca ma inraiesc cumva ori renasc din proprie cenusa si ..."mai mare drac ma fac",mai tare ma ambitionez si "trag de mine "in ultimul hal".Stiu ca nu-i usor sa crestem doi copii in situatia noastra(fara pic de ajutor extra si cu casa in constructii deja de atata timp)...Ii multumesc lui D-zeu ca sunt sanatosi,nu avem nici un fel de probleme din punctul asta de vedere...
Ma simt vinovata ca poate nu reusesc sa le acord destul timp(calitativ vorbind)...dar ma ajuta gandul ca le acord TOT timpul meu...ca altul nu mai am de oferit nimanui,nici macar mie...De curand totusi mi-am dat seama ca totusi si eu ii implic in diverse activitati,doar ca ele sunt diferite... Ai mei "se pricep" la ce facem noi,zidarie ,decoratiuni interioare .Daphne insista sa curete ceapa de fiecare data cand gatesc,sustine ca-i face "papa la tata"...nu ma supar,o las sa curete cata vrea...e bine ca am ceapa mereu curatata "in avans"!...
In 2009 eram o piesa de puzzle care nu se potrivea nicaieri...A fost Anul celor 3 meserii...M-am angajat intai la abator,apoi m-am intors la fabrica(unde n-am suportat regimul comunist, salariul dureros de mic si faptul ca nu-mi placea ce faceam)...Acolo sa fi vazut voi nepotriviri de caracter ...era suficient ca eventualul observator sa incerce sa traga aer in piept,tensiunile erau evidente...
Ce incercam sa spun era ca ador sa traiesc printre oamenii care iubesc muntele!Sunt asa de simpli si de diferiti!Doar ei ne trec pragul la lucru,nu am de-a face cu badarani...nici nu ma fac sa ma simt ca la lucru...parca ne-am intalni pe-o carare si "ne dam binete".E diferit de tot ceea ce-am trait pana acum !Unde mai pui ca lucrez impreuna cu sotul meu,cateodata ma scoate din pepeni si altadata parca am fi iarasi in etapa romantica a relatiei...Daca nu avem clienti...stam si povestim ...nici nu va inchipuiti cat mi-a lipsit asta!Si am avut parte de prima mea experienta "cu bicicleta pe zapada"...Nemaipomenit!Trei zile am mers cu autobuzul,acum cand a fost polei,nu va puteti inchipui cu cata tristete priveam spre pista de biciclete prin oras!...De maiine imi iau "calul"iarasi!...Asa sper...
Sfaturi nu am de dat!Pentru ca nu exista sfaturi general valabile...Poate ca unde procedez eu bine fata de copiii mei,vis-a-vis de alti puiuti nu ar fi bine...Cunosc multa teorie,dar practica ma ucide...lent...In functie de starea mea de spirit casa mea e cand "taram de basm"pe care se duc lupte pt printese...cand Irak ori Afganistan de simti ca esti in permanenta pe teren minat!..Albert e clasa a doua,are preocupari de baietel mare,proiectaza casute pentru copaci,are magazin de zbiciuri!Pentru Daphne am adaptat Capra cu trei iezi,i-am spus ca iezii au deschis usa si lupul i-a mancat ca nu aveau papuci in picioare...(Daphne se dezbraca des in pielea goala si nu tine papucii de casa in picioare)...Daphne iubeste papusile ,Albert m-a sunat la lucru sa-mi spuna ca detesta ca sunt atatea papusi prin casa,de cand a vazut un film de groaza cu papusi...
Cu voi ma simt ca si cum am povesti la gura sobei...Deschid cateodata usita si...mai pun un lemn pe foc...Se face cald si...tind sa vorbesc mai mult decat o fac de obicei...Nu mai sunt retrasa...nu s-a pus vreodata problema ca nu simt ca apartin acestui grup!Scriu rar si cand o fac..o fac cu suflet,in felul meu!Nu astept nimic in schimb,nu ma cert,nu contrazic...doar impartasesc trairi!..."Detalii tehnice",despre cresterea copiilor la mine nu veti gasi...Ii iubesc,ii simt ,poate am noroc ca reusesc sa-i cresc frumos!Poate ei sunt norocul meu si nu eu al lor!...
http://www.youtube.com/watch?v=LOAdb298p9Q Si melodia asta-i tot pentru voi!Pup
Album foto | Slideshow
excursie
www.sonia.as.ro/" target="_blank">ajutati o fetita minunata!
casuta noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Eu una va citesc destul de constant, dar nu am pretentia sa "ma integrez" si nici nu am timp sa scriu mesaje elaborate sau sa raspund tuturor.
Betty, condoleante pentru bunica .
V-am vazut pozele, fetele au crescut foarte frumos.
Ana si Tamara, mi-ar prinde bine si mie informatiile de la dr. Thiery. Vom face o programare la el probabil saptamana viitoare, dar as vrea sa si citesc si nu am datele de la contul comun. Aveti idee cat mai costa consultatia?

Stiu ca voiam sa mai spun ceva cuiva dar m-a lasat memoria .

Carla, mama Larisei din 15/06/09 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07

-----------------------------------
Sarbatori de iarna 2009
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns An@ spune:

Carla, consultatia parca a fost 150 ron.
Ref. la "integrare", pai tu esti dovada ca "daca vrei, poti"...tu erai din "afara grupului" (in sensul ca Saby e nascuta in iulie, nu altfel) si te-ai integrat f bine.

Vad ca dupa mesajul meu, toata lumea se "scuza" ca nu scrie mai mult, sau mai nu-stiu-cum,...nu am intentionat sa trag de urechi pe nimeni..pentru mine, sa fii integrat inseamna sa-ti faca placere sa participi la discutiile grupului, nu sa-ti cante grupul la multi ani sau sa te mentioneze prin mesaje.

Chris, tu esti gura noastra de aer proaspat de munte, chiar daca scrii des sau rar (ne-ar placea mai des ).
Ai dreptate, metodele unora nu merg la toti copiii...si eu m-am gandit la asta azi, in timp ce asteptam la coafor sa mi se blonzeasca parul (cine zice ca blondele nu gandesc?)...

Ma opresc aici, ca iar se interpreteaza gresit.

Pup you!

mami de Ana (22 mai 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Al_Ma spune:

Chris, super mesajul!!! Te invidiez (in sensul bun) pentru spiritul liber, eu ma simt incorsetata si nu stiu cum sa mai desfac itele. Anul asta sper sa reusesc sa rezolv ce mi-am propus, trec pragul, fac 30, acum incep sa traiesc.

Alina si Mara (27 iunie 2007)

Mergi la inceput