***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007(113)***

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Al_Ma spune:

Liv, nu prea pot sa explic in detaliu aici . Arcadia, si, si. Pe scurt, ideea ar fi ca acum cam stiu ce vreau si ce atitudine si metode sa adopt ca sa obtin ce mi-am propus. Vas, sa dea D-zeu sa va indepliniti planurile. Si noua ne place sa calatorim si asta face parte din rezolutiile mele pentru 30+.

Alina si Mara (27 iunie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns An@ spune:

Si mie mi-ar placea sa faca Ana germana, dar din pacate sunt putine gradinite
care fac germana cum trebuie (adica cu profe "sasoaice" din ardeal,
unde la grupa mica se vorbeste mixt ro-de si apoi numai de), normal ca sunt aglomerate gradinitele astea sau nu sunt in zona noastra.

Pe de alta parte, daca nu va merge la scoala germana, ca sa aiba continuitate cu germana, se pierde. Si am inteles ca Liceul german din buc nu e asa bun dpdv al pregatirii, profesorilor...plus criteriile de acceptare sunt cum sunt (adica sa ai ceva radacini nemtesti,...).

Faptul ca ar face toate materiile in germ nu ar fi greu pt ei, pt cei ce incep devreme, ar fi natural (eu am facut liceul la clasa bilingva si am avut vreo 2 materii in germana: istoria Germaniei si geografia Germ si nu era complicat, in conditile in care pana la liceu am facut germana normal la scoala, adica 2 ore/sapt).

Dar este o mare dif. intre cei ce invata de mici si cei ce invata abea la scoala si doar programa. Vad diferenta asta intre mine (germana facut la scoala din clasa 5)si un coleg de-al meu de birou, mai in varsta, care a facut primele clase la scoala germana din fosta Cehoslovacie (ta-su ambasador acolo)...el vorbeste natural, cu accent, are simtul limbii...eu vorbesc "chinuit" (bine, eu cred ca trebuie si oares'ce talent ca sa inveti lb straine: unii le prind imediat, au "ureche muzicala" si prind accentul, altii invata....mai mecanic sa zic asa).

Copiii acum poate nu inteleg ei ce si cum cu diferite limbi, dar simt diferenta: Ana ne-a auzit (pe mine si ta-xu) vorbind la tel engl (cu clienti, nu io cu el ) si intreaba: "mama, ce zice tata acolo?". Si i-am spus ca vorb engl..."stii, cum vorbeste Bocanila cu Bambi" (p-asta il are in engleza, nu dublat in ro si asa a invata Ana sa zica dupa Bambi: bird, butterfly si flower si intr-o zi striga prin casa bunicilor cuvintele astea si maica-mea: "ce zici, Ana, ca nu inteleg" - chiar nu intelegea saraca si ANa:" bobesc ingheza" ).

Aaa, mai stie si "oan, ciu, fri" si incepuse ta-xu sa o completeze cu "pamela vrea copii..", da' i-am taiat-o repede.

Aoleuuuuu, cat am putut sa scriu ...

Revin .

mami de Ana (22 mai 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_So spune:

neatza, fetele

Ce mult ati scris de cand am intrat io data trecuta, e asa placut sa lecturez la cafea...tocmai de asta intru, sa vad ce mai faceti, ce mai ziceti, mai aflu una-alta.

Chiqui, salin de care isi cumparase Ella am luat si eu, nu mi s-a parut ca ar mirosi altfel aerul, dar daca nu-l pun seara, au nasul infundat de dimineata fetele. Am dormit intr-o noapte cu ele si uitasem sa-l pun, au sforait toata noaptea. Era pe o strada prin spate pe la Titulescu firma de la care l-am luat, da o cautare pe google dupa salin s2 (a pus cineva o poza, nu mai tin minte cine exact).

In legatura cu somnul, si noi am avut mai demult o problema, nu voiau deloc sa adoarma singure, mai ales nr 2, plangea sau adormea si se trezea plangand. Am incercat sa fim fermi, stateam putin langa ele (pe rand, cand eu, cand tati) si incercam sa respectam ritualul: de pe la 9-9.30 incepem sa ne pregatim de baie. Zic "incepem" pentru ca mai intai le avertizez: peste 5 minute mergem sa facem baie. Nuuu, ca e filmul, nu, ca mai am de desenat. Facem baie (dureaza si aia cel putin 20-30 minute, ca "inoata", "gatesc" in cada) apoi inchidem lumina, aprindem veioza, ne asezam in paturi, bem laptele si spunem povestea. Eu sau tati stam pe canapeaua din camera lor si citim o poveste pana pe la 10, 10.30. Apoi, depinde: eu reusesc sa plec "si am incalecat pe-o sa si am spus povestea asa", noapte buna, le pup si gata. Tati e mai pacalit, mai staaai, mai staai si uneori, daca n-are chef de tipete, sta acolo si motaie pe canapea. De ce am insirat toate astea? am constatat eu ca e foarte important ritualul si pregatirea pentru somn. Incep de la 9, 9.30 ca sa le culc la 10, 10.30, chiar 11 uneori, depinde de cate povesti, daca uscam si pletele dupa baie*2 pletoase, sunt mai multe. Si intotdeauna le spun din timp: in 5 minute mergem la baie. Sau "dupa baie spun o singura poveste", adica le spun programul ca sa stie la ce sa se astepte, ca daca stiu, sunt mai cooperante.

Liv, si la noi e la fel, nr 1 adoarme mai repede, nr 2 mai greu. Dar de la o vreme nu mai pleaca din camera, isi aseaza papusile, le schimba de haine, gasesc dimineata urmele activitatii ei. Noroc ca a mare doarme de rupe.

Didi, ce ziceai tu cu rugatul de mai multe ori e tare, pe mine ma scoate din minti mama cand ma intreaba de 3-4 ori daca nu vreau ceva si io, ca sa fiu draguta, o las in pace. Cu limba straina, nu ne stresam, nr 1 cica face engleza si germana la gradi, da' invata poezii, cantece, nu mi s-a parut ca stie bine intelesul cuvintelor, sau sa vorbeasca. Asa, cat sa zicem ca aude "stereo".

Alyna, Kid, ne recunoastem si noi in multe din manifestarile pe care le descrieti voi. Nu pot sa zic ca se tavalesc pe jos, da' plang, tipa, ca de ce n-am apasat eu pe buton, de ce n-am bagat eu cheia...Incerc sa le las in pace, respir adanc si le fac cheful, daca e unul rezonabil, adica, le las sa bage cheia daca-si aduc aminte repede, daca deja am ajuns sus, nu ma mai intorc si le las sa urle. La noi mai mult nr 2 face crize, dar cand e obosita, am observat, si apoi, cum ziceai tu, Poohy, se linisteste singura, brusc.

An@, Vas, bine ca nu-s singura cu greutatea asta, adica nu ma bucur, dar sunt mai linistita ca-s si altii la fel. An@, as vrea sa pot sa le tund pe amandoua, dar vor parul lung ca printesele, vor coc, cozi impletite, n-am cu cine. Dac-ar fi dupa mine, le-as tunde scurt, asa cum sunt eu, dar nu vor cu nici un chip. Si ce chin la pieptanat, la uscat, daca inoata in cada in fiecare seara, nu stiu cum reusesc sa se ude si cu casca, e ceva de vis.

Poohy, intrebai de mucegai, si noi am avut in baie, si am scapat de el curatand bine de tot cu o solutie (de la Bison, scrie pe ea ca-i pentru mucegai si miroase a clor), apoi cand s-a uscat am vopsit. E mai greu daca e calcio vecchio, nici nu stiu daca merge curatat cu solutia asta, poate ar trebui incercat intr-o zona unde nu se vede. Si eu voiam sa iau dezumidificator, d-ala cu pastile, da' daca n-a mai aparut mucegaiul, n-am mai luat.

Chris, ce frumos povestesti tu! Mama, bicicleta pe zapada, pai nu e greu?

Al-Ma, daaa, ce varsta, 30! Nu stiu cum poti sa traiesti cu ea. Eu schimb anul asta la 40 si tot mai cred ca e o greseala, ca nu e vorba de mine.

Kid, m-a distrat teribil povestea cu probatul si cea cu "paioia". Pai e avansat Dodutz, ca stia ce-i lipseste...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Al_Ma spune:

Carmen, nu se vede

Alina si Mara (27 iunie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Arcadia, frumoasa Ioana ta, seamana la ochi cu Calin, in rest ce mai face bebelina? Ati scapat de colici? Bretonul lui Calin arata f bine, si eu am facut-o pe frizerul.
Vas, ce frumos ca v-ati facut planuri pt concedii, s ava distrati frumos. Si eu am mers cu ai mei parinti ani de zile in CO cu cortul, tare bune vremurile alea.
Poohy, cum mai stati cu planurile pt mutat?
Al_ma, pt mine e ok si pe PM, daca vrei sa-mi detaliezi.
CarmenSo, chiar ca e bine ca nr 1 nu e deranjata la somn de cea mica. Matei n-ar inchide un ochi sa-l stie pe frate-sau bantuind prin casa; la fel si reciproca. Nu stiu cum vom ajunge sa-l vedem pe B dormind singur... Pana la urma tati a acceptat salinul venit de la Mos, nu? Ziceai de baie seara, le faci zilnic? Noi de 2 ori pe sapt., acum iarna. Cu lb engleza si mie mi se pare ca Matei invata mecanic si mai mult retine din ce-l invat eu decat de la gradi; de acolo invata poezii nu retine si cuvintele individual.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alynta27 spune:

Salutare!
Arcadia..............ai doi copii frumosi, iar tu esti draguta si "neingrijita"!
Poohy..............pentru mucegai este o solutie speciala cu pulverizator de la Sano! E foarte buna! Au folosit-o parintii mei! Trebuie folosite de mai multe ori ca sa ramana curat in urma!
Ioana13.............e frumos cu doi copii! Succes!
Betty..........multa rabdare iti doresc si sanatate!

Alina-Mirela cu DAVID (27.06.2007) si MATEI (15.05.2009)

POZE

www.totsites.com/tot/davidipate" target="_blank">pagina lui David
Cum a aparut Printul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_So spune:

Liv, stii de ce le fac zilnic? ca am vazut ca sunt mai linistite daca le imbaiez. Le bag pe amandoua o data, le las sa se joace acolo, mai trec din cand in cand sa vad ce fac, le spal la final si gata. Inainte, cand le spalam o data, de doua ori pe saptamana era un chin cu culcatul, si am vazut eu ca imbaiate cedeaza mai repede. Ce-i drept, si apa e calda spre fiarta, ca mie asa imi place, desi ele protesteaza. Cu bantuitul, asa e si la noi, aseara au venit pe rand, mai intai a mica, apoi a mare, s-a trezit urland prin casa ca nu e sora-sa in pat (da' era, numai ca n-o vazuse).

Da, a acceptat tati salinul, imi faceam griji degeaba, ca el nici n-a observat, decat tarziu, cand i-am spus ca-l avem de mult

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns An@ spune:

Carmen, mi-a zis si a mea zilele trecute ca nu vrea sa-i mai taie tanti parul...dar ea nu vrea nici agrafe, nici codite...deci va fi distractiv .

Si noi suntem cu baia luuunga in fiecare seara. Si la fel: cat mai spre fierbinte..o scot ca racul de acolo. Ta-su e responsabil cu pazitul ei la baie, se joaca cu jucarii, se stropesc,...si io sunt aia rea care o scoate din baie . Apoi ne cocotam in patul mare la citit povesti, taica-su ne aduce o gustare sa "mancam ca porcii" (expresia ANei )adica de obicei paine prajita cu unt si miere, dar poate fi orice: masline goale, bucatele de branza/cascaval, iaurt cu fulgi de porumb, miez de nuca cu paine,...deci citim povesti: 1,2, 3,...cat dureaza gustarea. (Edit: ne spalam si pe dinti la un moment dat). Apoi laptele, mutat in patut si somn (uneori adoarme repede, alteori trece de 11:00 pana adoarme si in timpul asta ne tinem de mana, o masez pe spate, facem schimb de perne, sau ea vorbeste si vorbeste si io dorm . Cateodata, cand abea atipesc, mai vrea apa sau supliment la lapte ).

Io d-asta nu o mut in pat junior, ca sigur ar bantui prin casa cand eu adorm .

Chiqui, daca imi fac poza ca freza, iti trimit. Stilistul a zis ca m-a tuns ca Victoria Beckam , dar mai "cuminte" asa....ca i-am zis ca meseria nu-mi permite extravagante .

Ptiii, ce facusi Mica, ma trecusi in listuta ...ca mie imi placea mai incognito asa ....(iti dau si datele, dar nu acus ca iar sunt in viteza).

Liviana, nu sunt, mama, membru de baza, sunt membru junior (am inteles ce ai vrut sa zici ).

mami de Ana (22 mai 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelabv spune:

LA MULTI ANI 2010 !! La fel si celor care si-au serbat ziua numelui ieri !! Intru si va citesc dar din pacate nu sunt genul care sa scriu prea mult... Nicole creste, are 12 kg si 90 de cm, toata ziua e in miscare, fuge, se joaca cu mingea si si cu "hockey stick" cu mingi mici de plastic, deseneaza, danseaza, cere desene :Curious George, Canusareasa, Pinochio...si vorbeste non-stop, mai mult engleza, cu toate ca eu ii vorbesc in romaneste...
Eu am 2 off-uri : nu mai doarme la prinz- dar la 8:30 mergem la culcare si in 10 minute a adormit si OLITA...aici avem munca multa, anul trecut statea pe wc - olita nu ii place, amorteste pe ea- dar acum tipa si nu vrea de nici o culoare, rar cind sta si faca pp...oare o stresez eu, mai sunt capsunei care nu fac la olita/wc? Eu sunt atre stresata, cu toate ca toti imi spun ca fiecare e cu ritmul lui, bla, bla, bla...

Am vazut pozele cu capsuneii, tare frumosi si vad ca deja s-a animat subiectul gradinita, cresc puiutii repede, noi mergem de la 4 ani JK si SK - junior kindergarten si senior kindergarten- dar e o zi da/o zi ba, acum se discuta sa bage full-time, sa vedem...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankaa spune:

Buna si de la noi.Si LA MULTI ANI tuturor celor care si-au serbat ieri ziua..de citit citesc cam tot,dar cum spunea cineva (nu mai retin,scuze:) nu mai apuc sa scriu.
Azi am despodobit si noi bradul,desi eu l-as mai fi tinut pana la Craciunul viitor,ca tare imi place.Si lui Alex la fel,dar mi-era ca mai ramanem doar cu betzele pana duminica.Si ca sa nu planga si sa nu facem iar scandal,cum se obisnuieste cateodata la noi,am inventat un joc.In locul bradutului,pe care l-a luat Mosul inapoi,i-a lasat un cadou,Si toata lumea a fost fericita.Al meu copil e "copilul lui Mos craciun",cum ii spune sotul.De dimineata pana seara face cadouri.Isi pune jucariile in plase de cadouri sau le inveleste in ce prinde si ni le aduce in dar.Nu se mai plictiseste de jocul asta de la Craciun.
Am citit si despre copii "nervosi" si al meu face parte din categoria asta.Tocmai am citit un articol despre asta intr-o revista si m-am mai linistit.Cica ar fi ceva normal la copiii de varsta asta.Si e bine sa nu-i ignori,sa nu-i certi ci sa le vb pe un ton linistit,calm.Mie nu-mi iese tot timpul .
Am vazut si pozele cu capsunei,de obicei ma uit la toti sa vad cum cresc...avem niste copii tare frumosi.
Cu somnul avem si noi probleme,adoarme dupa vreo 4-5 povesti si cantece dupa amiaza..seara e la fel de greu,dar e adevarat ca rutina ajuta foarte mult..Partea buna e ca adoarme in patut,motiv pt care nu-l schimbam nici noi deocamdata.
ANGELA-legat de olita si noi ne chinuim inca.In vara facea dar nu spunea..Era si ala un progres,dar apoi am fost internati in spital si cand ne-am intors n-a mai vrut nici s-o vada,asa ca am amanat.Acum spune si face,dar doar pp.nr 2 nu vrea si nici nu face daca nu are pampers.Cu rabdare se rezolva.Doar ca noi vrem sa incepem gradi in toamna si sper sa si reusim.
Cam atat deocamdata...iar nu apuc sa-l trimit.O seara frumoasa sa aveti.

anka, fericita de Florin Alexandru(23.06.07)
POZE
FILMULETE 4luni

Mergi la inceput