*** Colectia aniversara de toamna-iarna 2005 (258)
Raspunsuri - Pagina 15
meems spune:
Roxi, ma bucur mult ca s-a gasit o familie pt Sam
Ca eu tot nu stiam pe nimeni, si mi-ar fi parut tare rau sa ramana orfan...
Mandy, eu inteleg perfect concluziile tale despre lume si viata. E nevoie de anumite experiente ca sa intelegi unele situatii. Si desi de cele mai multe ori ni se pare prea mult sau prea greu de dus, doar asa evoluam in caracter si ne maturizam. 
Tania, sanatate multa piticilor!
Noki, Rianna bea laptele din cana, de cele mai multe ori cu pai, uneori fara. Avea infinit mai mult spor la baut cand i-l dadeam in canutza cu cioc. Biberonul noi l-am scos la 1 an fix.
Vienna!! Si eu vreau. Tare de tot. Sper sa ajung in curand.
felicia74 spune:
Mandy te inteleg (chiar daca nu intru totul, desigur), nu pare nimic nebunesc in ce ai scris. Ma bucur ca ai reusit sa te redescoperi in anul ce a trecut
Mihaelutat wow, cap spart, copci? Ce inceput de an.
Despre cana/bibe - am trecut destul de usor la cana cu pai. Inainte bea laptele in timp ce se uita la tv, acum ii citeste tati o poveste. Asa ca nu stiu ce sfat sa dau, sorry.
Subiectul "mancare" e ok, ca e obisnuita cu ce-i gateste bunica. Nu e prea mofturoasa, dar evita sa testeze alimente noi (cum a fost fasolea verde, pe care noi n-o prea mancam).
Apropo de mancare, ce credeti ca a mancat Ilinca luni la gradi? "ciorba de plante" (adica de zarzavat
(i-a placut, oricum)
Felicia si Ilinca Teodora (15 noiembrie 2005)
pesimistul este un optimist bine informat.
Bic spune:
MihaT naspa. Cum ai reusit, frate? iti doresc sanatate maxima. Bine ca te-ai dus sa te controlezi imediat.
MandyWow, sint impresionata si iti invidiez experientele. Si eu am crezut intotdeauana ca lucrurile se intimpla dintr-un anumit motiv si ca orice infringere este un sut in fund pentru a progresa, dar apoi am venit aici si totul s-a schimbat pentru ca absolut nimic din ceea ce incerc nu-mi iese. Poate ar trebui sa incerc mai tare :-)
De fapt mi-a iesit ceea ce mi-am dorit dintotdeauna: sa am o familie (sanatoasa, mai ales). Poate asta e pretul.
In ceea ce priveste bibeornul si laptele, Smaranda nu mai bea lapte de vaca de cind am renuntat la biberon la 2 ani si un pic. Problema consumului de lapte e fluctuanta in functie de societate. Unele teorii moderne spun ca omul nici macar nu are stomacul si enzimele necesare sa digereze lactoza din laptele animal si, on consecinta, nici nu ar trebui consumat. Alte teorii, cele de cind eram noi mici, spun ca dimpotriva laptele contine calciu si trebuie consumat.
Parerea mea persoanala formata din ce am citit, dar recunosc si adaptata la refuzul Smarandei de a bea lapte este ca acea acea cantitate de calciu retinuta pe care o persoana o ia din lapte este mult mai mica decit cea care scrie pe cutie. Mult mai mult calciu si mai bine asimilat il poat dobindi cineva din consumul de sardele sau de frunze - probabil spanac ar fi cel mai apropiat in Romania, noi avem aici kale care este foarte bogat in calciu. De asemenea, calciul din brinza este mult mai bine asimilat decit cel din lapte.
Acuma, Smaranda nu maninca kale, of course, iar sardele eu cam uit sa-i dau, dar uite ca am fac o promisiune publica si poate ma tin de ea sa-i dau cel putin de doua ori pe saptamina.
O alta problema legata de consumul de lapte, foarte frecventa aici unde se consuma laptele on cantitati uriase, este ca un copil care consuma mult lapte pe zi va avea burta plina si putine intentii de a minca alte alimente.
Legat de mincare in general, ce am observat eu in ultimul timp este ca am intrat in perioada mofturoasa, in care are alimente preferate si, culmea, unele care erau preferate (cum ar fi dovleacul sau morcovu) nici nu vrea sa auda de ele. De asemenea, sintem in plina faza de atasement profund fata de piine sau orice carbs. Duminica, Smaranda a fost cu ta-su la cumparaturi si l-a rugat sa-i ia o pizza pentru a doua zi la gradi. Mare bucurie pt mine ca ta-su i-a ales o pizza buna locala, cu brinza, spanac proaspat si rosii. Ce credeti ca am gasit in cutiuta ei de mincare la plecarea de la gradi? Toata brinza, cu spanac si rosii puse frumos in cutie. Mincase doar aluatul. 
Dar altfel mi-am dat seama ca e important ii invatam sa faca diferenta dintre mincare sanatoasa si mincare nesanatoasa, chiar daca balanta inclina clar catre mincare nesanatoasa (cu toate eforturile mele, e clar ca intre o prajitura roz care orice adult stie cite chimicale contine si un morcov, fii-mea alege prajitura, dar ma gindesc eu ca daca e constienta ca aia nu e algerea cea mai buna pentru sanatate, tot e un punct cistigat.)
Smaranda Ioana, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii
www.askdrsears.com/html/2/T020100.asp" target="_blank"> Alaptati,
www.lalecheleague.org/bfinfo.html" target="_blank"> alaptati,
alaptati!
Cum se poarta un bebelus in wrap si discutia de pe DC
Noki_Lara spune:
Am uitat sa va povestesc cum cu 15 minute inainte de a se inchide gradinita bufnitei, la ora 18, eu, in drum spre ea, am facut pana la roata din fata, din cauza unei nenorocite de gropi pe care in bezna de pe strada nu am vazut-o. Instant s-a dezumflat. Adila era departe de gradi, taxiuri nu veneau, asa ca am merso-alergat mai mult pe jos! de la Parlamet pana la gradinita. Vreo 3 km...in 15 minute. Se vede sportul facut in Malta unde mergeam zilnici minim 5 km, dar am avut un record de 10 km calculati pe muchie intr-o zi!
M-am simtit excelent si nu am obosit deloc, desi of course, eram si pe tocuri de cizme elegantisime de 7 cm...
Mitzo- ii povestesc asta-seara bufnitei ca ti-ai spart capul. Incepe sa piuie ca vrea sa te vada, ca nu ma crede, asa ca era sa te trezesti cu o vizita pe capul proaspat spart. Vezi cum ma discreditezi in fata copilului? Credea ca fac misto de ea...
Asa ca te rog trimite o poza cu copcile, daca de vazut face-to-face nu e timp.
Poze cu noi
1 si 2
Filmuletze poznase www.dropshots.com/noki_lara" target="_blank">1 www.dropshots.com/saraly" target="_blank">2 www.dropshots.com/noki_lara2" target="_blank"> 3 www.dropshots.com/Saralyna" target="_blank">4 si www.dropshots.com/saralyna2005" target="_blank">5
Varsta Sarah
There are no shortcuts to happiness!
ioana_77 spune:
uau, m-am relaxat si eu nitel cu paginile umplute de doua zile
Maria nu mai bea lapte de vreo patru luni, sa zicem. Ea, care ducea pana la 1 l pe zi. Acum deloc acasa. Spune, in schimb, ca bea la gradi, atunci cand primeste dimineata. Ea nu a servit bibe, a sarit direct de la tzitzi la cana cu cioc. Dupa branza nu se omoara. Deci singura noastra salvare este calciul-supliment administrat la doua luni, dupa cum ne-a recomandat pediatra. a inceput sa prefere dulciurile si e mine chestia asta ma omoara. Oricum incerc sa-i limitez cat pot accesul la ele, in orice forma ar fi. Dar in principiu nu e mofturoasa, chiar stam bine la capitolul asta.
Aaaaaa si maslinele. ambii ar manca kg, chiar si din cele extrem de putin sarate. Nu-i inteleg aici![]()
Madau, ce vaccin de 4 ani????? Imi scapa mie ceva?
Mihaelo, vai de capul tau, la propriu. Pupam sa treaca buba fara sechele!
Feli, oau, ma intreci cu momentele de depresie.
Io zic sa incerci sa te bucuri mai des de partea plina a paharului- de exemplu d faptul ca ati reusit sa faceti un om de zapada, ca inca mai ninge si Ili poate sa vada live asa ceva
mandy

Tania, sanatate maxima la micii nazdravani!
Anda, sanatate lui Nic! Incerca o salina cat mai rapid. tatal tau nu poate merge cu ek in timpul saptamanii, daca tot nu merge la gradi?SI eu imi amintesc atat de bine senzatia de arsura a scalpului sub impactul gazului lampant. SI cum cadeau in cada micile creaturi negre dand din picioare![]()
Noki_Lara spune:
Ca sa va incepeti ziua de maine cu nitel soare, iacata prima transa de poze din Malta. Tot atatea...in episodul viitor.
Poze MALTA
Poze cu noi
1 si 2
Filmuletze poznase www.dropshots.com/noki_lara" target="_blank">1 www.dropshots.com/saraly" target="_blank">2 www.dropshots.com/noki_lara2" target="_blank"> 3 www.dropshots.com/Saralyna" target="_blank">4 si www.dropshots.com/saralyna2005" target="_blank">5
Varsta Sarah
There are no shortcuts to happiness!
lavi02 spune:
Corapina pastele goale, fara nicun topping
intra si in meniul preferat al Silviei 
Pizza mie nu mi se pare nesanatoasa, decat daca e consumata in exces. Pt ca raportul paine/altele e destul de mare.
Foarte misto ca Andrei mananca multe legume, Silvia mea agreaza cam putine.
Tania sanatate multa ambilor copilasi!
| Citat: |
| ROXI, mersi de urari . Cu ne-mancatul, o sa ajungi de la disperare la...resemnare. Calea e batuta, pe aci, prin colectie |
Confirm!

Madau concediu AI nu ma pricep.
Din lecturile mele
Sau Mallorca, doar ca nu cred ca sunt resorturi AI prea multe pe acolo. In Mallorca ai si de vizitat, e o catedrala superba in Palma de Mallorca si peisaje faine pe acolo.
Bic interesanta ideea de pizza cu branza, spanac proaspat si rosii

Daca se mai captuseste careva cu paduchi sa stiti ca exista acum cativa ani (trebuie sa existe si acum) la farmacie un sampon special, te speli o data-de doua ori cu el si ai scapat. Fara traume majore.
Noki bravo pt km facuti pe jos in Malta
mandyksch spune:
Neata buna.
N-am apucat sa mai intru ieri ca am avut musafiri si au plecat tarziu (lingandu-se pe bot dupa ciupercile umplute pe care le-am facut ieri pentru pranz
)
Of, Mihaela, cum ai reusit sa cazi? Ai alunecat? Imi amintesc de mama, cum intr-o iarna venind de afara a alunecat la bunicul meu in atelier (era croitor si avea atelier cu linoleu pe jos), a alunecat si a cazut lovindu-se cu capul de coltul unei oglinzi.Si-a spart arcada si curgea sangele siroaie.
Roxi, bravo tie,sa vezi ca o sa incepi sa te simti mai bine si nu o sa ai atatea stari de anxietate odata cu schimbarea atmosferei.
Tania, sanatate multa copilasilor, sper sa fie ceva ce sa treaca repede de tot.
Fetelor va multumesc pentru suport si intelegere. Nu stiu cat de corecta este perceptia mea asupra vietii dar asta sunt eu.
Probabil altii au trecut prin experiente mult mai ciudate sau grele, toate au darul sa ne schimbe, sa ne faca mai buni.Sper. Bic, uita-te la mottoul meu, l-am ales dupa ce mi-am dat seama ca mi se potriveste. Poate ca lucrurile pe care ti le-ai propus si nu s-au realizat nu sunt cele care ti potrivesc cu adevarat, care te-ar face fericita cu adevarat. As putea povesti o gramada de lucruri pe care as fi vrut sa le realizez si nu le-am realizat, am suferit pentru asta...dar in timp s-a dovedit ca a fost mai bine pentru mine.Destinul meu ar fi luat alta directie, si nu tocmai una buna.![]()
Noi nu ne facem deloc planuri de vacanta pentru acest an, ca nu stam bine cu niciun aspect, nici bani, nici zile de concediu.
. Dar trag nadejde ca lucrurile se vor aranja cumva.Nu ma intrebati cum, dar vom vedea la momentul potrivit.
coralia76 spune:
neatza,
Noki..da..cu siguranta o sa trec si Malta pe lista mea (imaginara deocamdata) de vizitat.Intr-una din poze parca era in centru la noi in Sibiu..fantana aceea din care tasnea apa de jos direct din asfalt
.Super vacanta ai avut!
Mai dar ce au copii astia ai nostri cu pastele?
Sunt si preferatele Andreei..doar ca ea prefera cu topping(cascaval sau telemea).![]()
Aseara a exersat Andreea niste scheme de karate pe bebe,nu-l mai lasa in pace deloc...pana in final cand nervoasa ca n-are cu cine lupta i-a aplicat o stanga,bebele a cazut si s-a lovit cu buza si dintisorii de sus de marginea patutului.
I-a curs ceva sange ...ziceai ca e un boxer care a terminat un meci.Dar in final n-a fost nimic grav,iar Andreea a fost pedepsita toata seara sa nu se mai apropie de el.A suferit saraca,dar n-am cedat deloc desi se mieuna ca vrea doar sa-i dea un pupic lui bebe de noapte buna.Nimic.
Azi de dimineata a expirat "codul rosu",si numai in pupici l-a tinut pe Cristian.Acum sa vedem cand vine de la gradi daca mai are "ganduri razboinice" cu el.
Asa ca se pot intampla atatea din "prea multa dragoste",ca explicatie a fost ca vrea sa-l invete sa se bata pe cand creste mare.