Dovlecei de septembrie-octombrie 2009 *38*
Raspunsuri - Pagina 11
liliac1 spune:
delia punct lovit! Va rog fete sa explicati cum e faza asta cu datul de grinda. Il arunc in sus?? Ii spun vreo chestie?? Trebuie sa fie botezat sau...cum?
Eu deja imi fac probleme cum sa fac cu apa de la scaldatoarea de botez, ca cica trebuie dusa la un copac vanjos...si eu stau doar la etajul 5
iar in lift nu incape cadita. O si vad pe coana moasa cu balia plina de pene si alte acareturi cautand cel mai strasnic copac din cartier, ca doar deh, baiatul trebuie sa creasca mare precum copacul resprectiv.
La Andra am pus apa la un ficus batran...dar ea fiind fetita poate sa fie si mai pricajita ![]()
Acum am scos ficusul pe casa scarii si parca mi-e oarecum sa-l bag din nou in casa dupa ce au prins vecinii drag de el si-i mai toarna cate-o galeata de apa.
Liliana,
Andra-Maria (29.09.2003) &
Radu-Mihai (21.10.2009)
Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!
D'ale Andrei
monikus spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui liliac1 iulia te inteleg tare bine raportat la sfaturile "babelor" Cat despre optimism...pai nu mi l-am pierdut deloc dar am simtit nevoia sa impartasesc cu voi toate gandurile mele. monikus Uof, Doamne, dupa o sarcina atat de grea, acum o tineti langa-ntr-un urlet. O sa se potoleasca la un mom dat. Metoda "scarpinatul" ai aplicat-o? Eu asa am descoperit punctele care-l linistesc pe Raducan. Asa ca daca-l masez la talpite sau il mangai in spatele genunchilor e ca si cum i-as aplica cel mai fantezist masaj ![]() Liliana, Andra-Maria (29.09.2003) & Radu-Mihai (21.10.2009)Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci! D'ale Andrei |
Am ajuns tot cu el in brate ca sa-l linistesc. Sper sa treaca si perioada asta mai nasoala. Pana la urma ii multumesc lui Dzeu ca nu si vomita ca Alex al Ralukai ca atunci cred ca as fi luat-o razna (vorbesc serios). Sa stii ca la mine se mai potoleste cand il maigai pe frunte in rest nu am observat vreun punct. Ar fi si greu sa-l aflu pt ca urla de cate ori incerc sa-i fac masaj. Eu nu ii fac masaj, mai mult spor asa cu mainile si picioarele dar atat.
Cat despre ceai sa stii ca al meu bea cam 30 ml pe zi daca ii dau. Am zile cand ii dau baby calm pt ca vad ca ii trece burtica de la el. Cred ca i-am dat pana acum in vreo 10 zile din doua luni jumate. Eu merg pe premiza daca nu vrea, nu are nevoie nu bea. Asa mi-a facut cu laptele praf dar vad ca ceaiul il haleste cu placere.

Monica, mami fericita de
Rares Andrei (16.10.2009) ALBUM RARES ANDREI BEBE
POZE BOTEZ
pentru prima data in asteptarea lui
in trei
ninny spune:
La Multi Ani !!! multa sanatate fericire si implinire in noul an!!
IULIA in legatura cu sanul, am avut si eu aceasta problema la inceputul alaptatului, la fel cum ti-au spus si fetele continua sa-i dai sa suga din sanul dureros,()eu nu i-am dat o zi si mi-aramas sanul stang putin mai mic decat dreptul), inainte de ai da sa suga sa faci dus cu apa calda(sau compresa cu apa calda pe san), iar dupa ce mananca compresa cu apa rece, oricum copilul tb pus la san cat mai des posibil ca sa desfunde canalele infundate, eu nu prea suportam de durere si am folosit si o pompa de la avent,
http://www.totsites.com/tot/karina-ioana09
Daca mi s-ar oferi o mie de minuni pe care sa le
traiesc intr-o mie de vieti alegerea mea ar fi o
singura viata doar alaturi de TINE.singura mea minune.
nunta noastra 19.aug.2006
delia79 spune:
Monikus, m-am mai uitat la pozele cu frumosul vostru si m-am topit la asta. Imi pare rau sa aud ca inca e plangacios, dar compenseaza cu parutul... care e din belsug
.
Liliac, eu una, nu-s superstitioasa. Drept urmare, am aruncat apa de la baita de dupa botez direct in toaleta, ca de obicei
. Nu de alta, dar aici te poti trezi cu vreo amenda daca faci chestii ''bizare'' in vazul lumii
. Sunt sigura ca gasiti voi o solutie daca vreti musai sa gasiti copacul vanjos
.
Thea, bine ai revenit
.
Mamy de Sofia scumpa (20 septembrie 2009)
Pozici Sofia botez
www.monitorulsv.ro/Local/2009-11-23/Primul-bebelus-botezat-in-costum-popular-bucovinean" target="_blank">Sofia bucovineanca
Photos
raluk16 spune:
Elle
multumesc. Sper sa treaca depresia
, poate e de la vremea asta.
Ce mare si frumoasa e Anna!!! 
Pai imediat e si Alex asa, nu are rost leganus asa mic, bine zici, eventual daca ma trezeam mai demult, sa-i iau de la nastere sa-i fi folosit pana acuma...
Frumoase printese ai! 
Dana 
multumesc mult de grija. De abia astept sa ne spui cum a fost la parinti!
Madalina imi pare rau ca te-am intristat
. Multumesc mult
. M-ai distrat cu faptul ca si pletosul tau face asa cu bunicul lui, pai inseamna ca e de bine, ca sigur il iubeste mult
. Si multumesc mult de sfaturi
. Abia astept sa vad pozici cu voi de la Rev.
Delia multumesc mult
. Ioooii si ce scumpica e in poza urmatoare de dupa cea pe care ne-ai dat-o 
. Oofff, cu dintii astia, intr-adevar, daca sunt puii nostri sensibili e greu, ca tin durerile astea cateva luni... Speram sa le treaca repede
. O, si felicitari pentru salate! 

Ai avut noroc ca nu te-ai apucat de gatit
ca asa ai putut sa te apuci de regim rapid...
A, si referitor la sani, tot am vrut sa ma plang. Si ai mei au scazut, sunt zile cand sunt mici ca inainte de sarcina. Dar partea proasta e ca acum sunt lasati... inainte erau drepti, nu se atingea pielea sanilor de coaste deloc. Acum sfarcurile imi sunt mai jos cu 4 degete decat inainte! Si sunt lasati asa pe pielea de pe coaste 

sani mici si lasati arata tare rau...
Iulia n-are cum sa scada de la o zi la alta, daca ieri erau prea plini. Vezi ca recele scade laptele, eventual continua numai cu cald. Sa speram ca va fi bine.
Mami fericita de minune Alex (16 octombrie 2009)
raluk16 spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui iulia0807
Nu Raluk,nu numai al tau e bizar.Acum 2 saptamani mi se parea mie ca nu ia copilul in greutate cum trebuie si am cumparat o cutie e lapte praf sa incerc sa-i dau in completare dupa supt crezand ca laptele meu nu mai e suficient de gras.Si bineninteles ca nu a vrut neam!Asa se explica existenta laptelui in casa ,cit despre ceai copilul me a baut de la inceput Baby drink cu bibe,odat la citev azile. Acum despre alaptat,eu imi doresc din suflet,pentru ca vad ca e crunt cu biberoanele,sa le fierbi,streilizezi si sa faci formula.Mai ales noaptea ,imi inchipui.Insa azi noapte si azi l-am pus la san dinora in ora aproape si el tot plingea s baga pumnii pe gat!cit despre sanul intarit am incercat sa mulg si iese un pic de laptic ,se prelinge asa ,nu mai tashneste ca alta data.Si oricum o sa-l pun sa traga ,in speranta ca va reveni cumva laptele.Azi am facut iar ceai de stimulare poate ajuta si asta cumva.nu mai stiu ce as fac. ![]() Mi-a trimis Dumnezeu IMPLINIREA! E el,Raducu! Bebe voios de mami Iulia poze nunta |
Vezi ca al meu de aproape o saptamana is baga pumnii in gura toata ziua. Si eu credeam ca ii e foame, dar e de la gingii. Mi-e tare ciuda, ca asta era un semn, asa nu mai stiu sigur cand ii e foame, doar dupa plans
Deci e posibil sa fi inceput si la el sa-l manance gingiile.
Si cine ti-a zis ca laptele ar putea sa nu fie suficient de gras? Nu mai trage concluzii din astea din vorbele babelor. Eu am citit ca fiecare mama produce laptele perfect pentru copilul ei, exact cu ce are el nevoie. Copiii iau in greutate cum vor ei. Avem in odisee si copilasi "manechin" si "grasuni", fiecare e cu ritmul lui, nici noi nu suntem la fel. As pune problema asta daca bebe ar stagna.
liliac1 spune:
Ralukule ce simpatica ai fost tu, mamis, cu explicatiilde despre sani. Eu as vrea sa fie lasati...dar sa fie, ca dup-aia ii poti face saltati, rotunzi sau cum mai vrei tu...dar din platfus n-o sa ajung in veci nici macar la normalitate. Eu sincera sa fiu chiar imi propusesem sa strang bani sa-mi pun silicoane, dar am cantarit indelung si...mai bine mici si sanatosi. Ca sa spun tot-tot, pai sotul meu ii are mai mari decat ai mei. Acum l-am luat putin ca am laptaria deschisa dar stiu ce ma asteapta dupa ce seaca.
delia Eu n-am nicio treaba cu superstitiile dar asa cum am mai spus...nu ma pot pune cu bunicile, strabunicile, vecinele si alti binevoitori pe care eu ii numesc sugestiv "babele"...si cum eu sunt pasnica de felul meu, le las sa faca cum doresc ele numai sa nu aud comentarii. N-au decat sa gaseasca solutii. Eu nu ma cert cu nimeni si daca vine cineva cu vreo gaselnita de genul asta cer si solutia ![]()
Pai cu ceaiul, dupa ce m-a frecat maica-mea de mi-a iesit pe nas...am lasat-o pe ea sa caute solutia sa-l dea
si s-a chinuit cu lingurita si cu seringa... eu scoateam imediat fabrica de lapte la interval 
Liliana,
Andra-Maria (29.09.2003) &
Radu-Mihai (21.10.2009)
Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!
D'ale Andrei
raluk16 spune:
Liliana imi pare rau pentru prietena ta 
Delia eu prima data cand i-am lasat lapte in bibe a fost cand am mers la controlul de 6 saptamani. M-am muls cu doua ore inainte si i-am lasat si nu a vrut nicicum. Plangea cu laptele in gurita.
De atunci a mai trebuit sa-l folosesc doar acum, cand noaptea de Rev n-a fost voie sa pape laptic si i-am dat ceai pentru hidratare. Si apoi cand am inceput cu lapticul, primele mese tot in bibe, ca sa stiu cat papa, ca trebuia sa-i dau doar 10-20 ml. Cand am vazut ce scandal face si ce se isterizeaza, l-am pus la san si l-am tinut cronometrat. Dar el smecherul
s-a prins de faza si in acelasi interval suge din ce in ce mai grabit, ca stie ca scorpia de maica-sa il desprinde de la san...
Nici eu nu ma pricep la astea cu datul de grinda. N-am auzit nici treab cu copacul... hmmm, uite ca nu m-am gandit ce se intampla cu apa. La noi nu este nici macar obiceiul cu baia facuta de nasi a doua zi ![]()
Liliana pai sa stii ca daca nu imi erau lasati, mie nu prea imi pasa ca imi erau mici. Aveam niste fixuri cand ma apucau complexele (ca eu sunt grasuta tipul para) ca daca as avea sani mai mari nu mi s-ar vedea burta, fundul si coapsele
... dar asa, si mici si lasati e rau de tot...
. Si sa stii ca am observat ca femeile care au sani mai mici par mai tinere si mai siluete! 
biaz29 spune:
Buna seara, fetelor! Vad ca va tineti de sfaturi si discutii picante. Bravo!
Ma mananca si pe mine varful degetelor sa scriu cate ceva pe temele de mai sus.
1. Iulia, sa nu cumva sa renunti la alapta ca
. Glumesc! Vreau sa te incurajez si eu ca si fetele sa nu te dai batuta si sa nu asculti "sfaturile"
bine intentionate ale infasatoarelor de copii. Nu e nimic daca nu mai poti scoate lapte din sani. Ei produc atat cat cere copilul. Si daca nu il lasi sa ceara mai mult, adica sa stea mai mult si mai des la san, atunci ei nu vor produce. Asa ca arunca laptele praf din casa si odata cu el si piticii referitori la capacitatea ta productiva.
E normal, bebe creste si are nevoi mai mari iar corpul tau trebuie sa priceapa asta doar ca ii ia cateva zile.
_
Bia, mamica lui Busici (24 mai 2005) si a lui Mosorel (22 sept 2009)
biaz29 spune:
2. Raluk, ma bucur tare sa te mai vad online dar imi pare rau de buclucurile cu Alexutul. Vad ca ai si bucurii din ce in ce mai mari cu privire la el. Sa stii ca si nazdravanul meu face pasi asistat si mi se pare precoce dar si comic. E un scumpel puiutul tau! Ma gandesc ca daca tot trebuie sa ii dai lapte mai putin in perioada asta, profita si incearca sa-i faci program. Poate ca rutina il va ajuta sa se linisteasca. (Sa nu dai cu rosii, stiu ca e greu.)
In legatura cu sanii, stiu un banc care incepe sa mi se potriveasca: O femeie de la tara se duce la medic si intreaba unde se afla inima. Medicul ii zice la 2 cm sub sanul stang. De fapt ea intrebase fiindca voia sa se sinucida. Le impartaseste gandurile ei si altor doua prietene. Dupa aceea apar cateva stiri in ziarul local:
Prima zi: O femeie s-a impuscat in inima.
A doua zi: O femeie s-a impuscat in abdomen.
A treia zi: O femeie s-a impuscat in genunchi. ![]()
Eu sunt la a treia zi. ![]()
![]()
![]()
Dupa primul copil am ramas cu sanii un pic "blegi" (dupa estimarea utilizatorului principal
) dar acum o sa mi-i arunc pe spate si o sa fac fular din ei. ![]()
![]()
Acuma ziceti si voi, doamnele alaptarese de pe forum, vreti sa fiti mame eroine si sa nu se cunoasca nimica-nimicuta?

_
Bia, mamica lui Busici (24 mai 2005) si a lui Mosorel (22 sept 2009)