La Multi Ani licurici de ian-feb2009(77)
Raspunsuri - Pagina 17
cami_antonia spune:
stiu ca nu tre sa mai discut de eclere ca facem pofta lisei da nu ma pot abtine sa nu reamintesc si reteta postata anul trecut de bee:
ECLERE:
2 cani apa
1 cani ulei
2 cani faina
8 oua
Se pune apa la fiert cu uleiul. Cānd da īn clocot, se adaugq faina sub forma de ploaie. Se amesteca pe foc pāna se īnglobeaza faina; apoi se ia de pe foc si se amesteca pāna se raceste dupa care se adauga oualele pe rānd.
Se unge tava cu ulei si se fac bastonase subtirele cu punga taiata sau cu un cornet de cofetarie. Se coc la foc normal; la mine la cuptor cam 15 min la 200 grade si cam 15 la 150. Nu deschide cuptorul pāna nu sunt gata.
Nu e mare diferenta fata de reteta Lisei, insa mama a facut cum a stiut ea ca sa fie sigura ca ies.
Iti zic si crema daca vrei.
1 kg lapte, 10 oua, jumatate pachet unt, 8-9 linguri faina, esenta de vanilie, zahar vanilat, 12 linguri de zahar.
Fierbi laptele, il lasi sa se raceasca putin (cat suporti la piele).
Separat se bat ouale cu putina sare si cu 3-4 linguri zahar (separate de cele 12)
Incorporporezi ouale, zaharul, esentele si untul in laptele caldut.
Torni in ploaie faina si amesteci pana incepe sa clocoteasca si pana fierbe bine la foc mic
Lasi sa se raceasca si umpli eclerele.
Poti sa adaugi putina nutela.
naty felicitari pt asa sarbatori frumoase
interesante lucruri as ales nadia 

voi cum mai stai cu kg????
cred ca ne-ati ajuns din urma
ca noi stagnam de 2 luni zdravannnnnnnnnnnn
SPUNETI O RUGACIUNE PENTRU ALINA - operata pe creier SI ADRIAN - sa aibe putere sa o ingrijeasca
DOAMNE AJUTA!
DONEAZA 2 EURO LA SMS 879 PANA LA SFARSITUL ANULUI PENTRU ALINA DONESCU
povestea ei la www.alinadonescuumanitar.blogspot.com
Naty spune:
Pe mine m-a apucat nostalgia de Revelion ... pentru ca anul trecut pe 31 decembrie, dupa multe emotii, aduceam acasa o mogaldeata de 2,200 gr. Iar acum am petrecut de Revelion cu o fetita de 1 an si 2 zile, tot mica dar care nu mai arata de loc a bebelush, o zvapaiata ce umbla, se catara, intelege multe lucruri, raspunde la unele comenzi, ce mai, un copilas.
Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008)
NOI
Asa a venit pe lume Ioana
Naty spune:
Am inceput sa citesc cate ceva din urma ...
Va multumesc pentru urarile adresate Nadiei.
anna imi pare tare rau de cucuiul lui Vlad.
Ma intrebai de serbarea Ioanei, a fost super, daca vrei sa vezi, gasesti poze la semnatura.
Am vazut poze cu fetele adei, 2 printese tare frumoase.
veronica am vazut si pozele voastre, mi-a placut la nebunie de Alice cu pampoane!
anuc imi pare tare rau pentru mama ta. Multa, multa sanatate va doresc!
cadia am vazut-o si pe Clara, ce carlionti frumosi are!
cami Nadia nu are nici 8 kg la 1 an! Pe undeva pe la 7,900 suntem!
Si noi stam tare prost cu mancarea.
Cel putin acum de sarbatori m-a innebunit, vreo saptamana nu a mancat aproape nimic. E drept ca a fost si racita, dar totusi ... mananca cateva lingurite la fiecare masa.
Numai laptele de dimineata si laptele cu cereale de seara le mananca bine, cam 250 ml la fiecare dintre cele doua mese.
Am inceput sa ii dau Polyvital de vreo saptamana dar nu prea vad imbunatatiri. Tu ce vitamine i-ai dat?
carmen noi mai folosim suzeta, dar ea intotdeauna a purtat-o numai la somn, in timpul zilei niciodata.
Vad ca vorbeati de scaunele de masina. Noi am pus-o de vreo 2 luni pe Nadia cu fata, de cand am schimat scoica pe scaunel.
Vom face si noi curand Infanrixul si Priorixul. Prevenarul mai incolo ...
Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008)
NOI
CADIA spune:
CAMI, sunt pe aici, am fost sa mai fac putina ordina in buxatarie, ca acum se trezeste sefa![]()
In leg. cu petrecerea de 1 anisor, o sa facem poze si o sa ai de unde sa te inspiri (SPER)![]()
NATY, nu pot sa cred cat a crescut NADIA, si ce frumoasa si bucalata este

.S-a speriat Nadia de zgomote in noaptea de rev, ca dsoara mea nu a avut nimic, a dormit dusa?
Am pus si noi poze pe mailul comun si la semnatura, cu primul Craciun.
editez: NATY,ai PM
Claudia, mamica de puiutz Clara Maria cu falcutze incluse.
http://picasaweb.google.com/cristea.claudia/CRACIUN2009#
Naty spune:
cadia nici Nadia nu s-a speriat de loc, a dormit ca un prunc
!
cami am uitat sa-ti zic, Nadiei ii plac mult iaurturile (sau cremele, ce-or fi) de la Humana, mai ales cele cu vanilie si cele cu biscuiti. Ii dau la 5 cate unul si-l papa tot (asta e de fapt masa ei de dupa masa). Incearca si tu.
NOI
Venerata spune:
LA MULTI ANI!
Noi n-am mai intrat de multisor, dar acum, la inceput de An Nou, dorim sa va uram multa sanatate, la cei mici si la cei mari deopotriva, bucurii, si cat mai multe momente fericite alaturi de puiutii vostri dragi!!!
Noi, astia mici, suntem bine, aproape mergem in picioare la nici 11 luni, radem toata ziua, papam, mai radem putin, zicem, ta-ta, pa-pa, a-ba, da-da, Doamne fereste sa ne scape vreun "ma-ma", nici gand
! N-ai sa vezi!
Revenim cu mai multe si cu pozici mai pe seara.
Va pupam si incercam sa recuperam ultimele luni de absenta, desi sunt sigura ca e greu.
Toate bune,
Leditia spune:
Agnes
Bogdan Gabriel
David
baietel de eve28
La multi ani sanatosi si fericiti!
Ira,felicitari pt progrese.
Bebelusi,felicitari pt dintisor.Noi nu avem dom'le dinti.
Suntem singurii stirbi din grupa..:)
Dark,frumos Mister.Multa sanatate.
Carmen,noi nu folosim suzeta.Nu a vrut-o niciodata.
Noutati despre noi..David a inceput sa mearga singurel din ce in ce mai bine si sa bea apa.
Vorbeste toata ziua..de 2 zile o tine cu baba,bla bla..cuvinte cu b
Si-a revenit cu mancatul,dar si-a stricat programul de nani.Ieri a dormit putin la pranz,asa ca aseara la 7 l-a apucat somnul si a dormit pana la 21,30..Si de la 21,30 ne-am jucat pana la 12,cand am zis ca daca nu doarme eu ma culc pe jos acolo si el sa faca ce vrea ca nu mai pot(nah,mai am si niste dureri de-mi vine sa ma urc pe pereti),asa ca l-am pus la nani,doar k n-a vrut sa doarma..S-a foit si s-a jucat singur in pat si a vorbit pana la 1,30,am zis ca nu-i adevarat.
O zi frumoasa tuturor.
POZE CU NOI
de David Christian
Speranta si incredere pentru David
lisa79 spune:
salutare!
noi suntem bine,eu mucoasa
...cu cura sa vedem,am inceput-o in forta![]()
LA MULTI ANI LICURICI MICI SI MARI!
Noi inchidem ochi la comanda,pupam de zor pe toata lumea si am luat-o si noi la pas
,ca un om beat ce-i drept![]()
andre_ea spune:
Buna seara,
Ne auzim prima oara in acest an, asa ca va urez un an nou plin de bucurii si impliniri!
Urez
si licuricilor care s-au serbat zilele astea:
Lachlan Marius (Hoogmanay baby) oi fi scris bine?![]()
Eliza Teodora
David Andrei
Agnes
Bogdan Gabriel
David
baietel de eve28
Noi am petrecut frumos de revelion, am fost la nasii Ilincutei. Mandra n-a vrut sa se culce inainte de 12 noaptea, la fara 10 am renuntat si am imbracat-o si am iesit la artificii. Tot cu treziri de bebelus si ea ca si Andrei de IrinaC.
Inainte de trecerea in noul an ne-a spart si noua gingia cel de-al 7-lea dintisor.
Acum ma pregatesc de urmatoarea sarbatoare, cea a incheierii primului an al Ilincutei. Nimic pretentios, doar familia si nasii vor fi.
Felicitari Bebelusi pentru dintisor si Elizei pentru primii pasi!
Anuc, multa sanatate ii doresc mamei tale.
Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005 si Ilinca- 09.01.2009
am tot ce am visat

Delu Prichindelu'
Prichinduta
Speranta si incredere pentru David
bebelusi spune:
Andre_ea ti-am trimis cercelusii azi.
Anna esti la munte???Wawww....fain....poate te intalnesti cu Irinuca
Si noi ne-am cam stricat somnul cu revelionul asta, l-am culcat mai tarziu, sper sa revenim la 20,30.
Am alergat in tot orasul sa cautam lapte praf Topfer pentru ca ramasesem fara, am dispera, nu gaseam nicaieri, in ultima farmacie in care am intrat am gasit ULTIMA cutie de Topfer 2 desi vroiam sa trec pe 3, ca eu ca mama denaturata ce sunt nu am stiut ca de la 10 luni trebuie sa trec pe 3
Maine mergem la medic, nu mai suport iritatia lui Vlad de la fund, ii da sangele, nu ii trece cu absolut nimic 
, maine mergem la o doctorita noua....va anunt cum a fost
Mami puiutului Vlad Mihai
http://www.flickr.com/photos/33042663@N07/?saved=1
"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"