Burtici cu flori de liliac de mai-iunie 2010 (27)
Raspunsuri - Pagina 8
discordia spune:
salutare, fetelor. Vad ca vorbiti de pre si post natal, tot asa stiam si eu ca avem dreptul la 126 de zile pe care le putem lua cum vrem, dar musai 42 din ele sa fie luate dupa nasterea copilului. Eu voi intra in prenatal undeva la inceputul lunii aprilie, mai am si CO de luat, dar nu prea as vrea sa iau ca pierd din sporuri si automat imi scade si indemnizatia, sper sa mai rezist si eu 3 luni la serviciu, daca nu macar 2, vom vedea.
Mie parca mi s-a facut frica cu gripa asta noua, acum este bolnav si sotul, de apropate 8 ani de cand suntem impreuna, aseara a facut pt prima data temperatura, m-am cam speriat si m-as duce la dr sa vad despre ce e vb, dar nush incotro sa o iau. La noi in oras nu prea cred ca se fac teste din astea, iar sa ajung la buc slabe sanse, caci sigur sotul zice ca sunt nebuna.
Va pup
mamica de fetita si
20s+ cu 
NicoletaB spune:
Cristina- aveti grija de voi!
Chiar citeam in Evenimentul zilei ca Tony Tecuceanu (carcotasi) a murit de gripa noua! Asa frica imi e de aceasta gripa....
15+
M&M spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ela-anda33 Poate ma trece cineva si pe mine in lista de pe prima pagina. in 19 saptamani |
te-am trecut deja in listuta..

Cristina,mami de
Mihaita (30 iulie 2008) si
21+ cu
Matei Stefan
Crissy_C spune:
Da, Nicoleta, am citit si eu si m-am ingrozit gandindu-ma ce se putea inatmpla... Dumnezeu sa-l odihneasca, e infiorator... la 37 de ani...
Ganditi-va ca femeile insarcinate sunt in categoria de risc inalt de a dezvolta complicatii in aceasta gripa, in aceeasi categorie cu cei obezi sau cu boli cronice... Ideea e ca noi avem capacitatea pulmonara diminuata din cauza sarcinii, plus imunitatea scazuta, si de aceea se poate agrava gripa aceasta, care ataca in primul rand plamanii... Pe mine au vrut sa ma interneze, ca asa au 'directiva' pt gravidutze, dar am refuzat, pt ca ma simteam bine... Plus ca dureaza 3 zile pana se confirma daca ai sau nu virusul, si m-am gandit ca daca nu-l am si ma internez la sectia de gripati, sigur il iau pana la urma...
Asa ca aveti grija mare de voi, incercati sa evitati aglomeratiile, metroul, cinema-ul... Asta e, pana prin martie tot o sa circule virusul asta nenorocit... plus grupa sezoniera...
A, si altceva: feriti-va de orice persoana care are chiar si simptome ft usoare de raceala... ca simptomele prezentate la TV la mine si la sotul meu nu prea au fost 'intrunite'. Mie nu mi-a curs nasul absolut deloc si tusea pe care am avut-o amandoi a fost productiva, nu seaca. Daca nu eram eu insarcinata sigur am fi considerat-o o raceala usoara, nu mi-ar fi trecut prin cap ca am acest virus...
Pup burticile!
Cristina, fericita
17+
mamanati spune:
Of tare trist cu gripa asta, sa ne apere Dumnezeu de ea si orice alta boala.
Bun venit noilor gravidute, sarcina usoara si bb sanatosi.
Ieri m-am intalnit cu 3 prietene care nu stiau ca sunt gravida, nu le-am zis nimic de la inceput, vroiam sa vad cine va observa prima. Niciuna n-a zis nimic, cica au crezut ca m-am ingrasat!

Deci arat ca o grasana nu ca o gravida.
www.dropshots.com/mamanati" target="_blank">POZE
Nati, mami de minunea Camelia-Nicole si
16+
M&M spune:
Acum am citit si eu de Toni de la carcotasi..Trist!!
Crissy, dar daca ati avut o forma usoara cum v-a trecut prin minte ca e porcina'??? Acum vreo 2 sapt si mie si sotului ne-a curs nasul si am tusit putin, dar a tinut vreo 2 zile ; a trecut cu paracetamol si osciloccocin. Nici nu m-am gandit ca ar putea fi porcina!!...Acum , dupa ce am citit ce ai scris tu ma gandesc ca cine stie, poate a fost gripa noua..
Nati, poate si din cauza ca e iarna si purtam haine mai groase nu isi da lumea usor seama ca suntem gravide..
Cristina,mami de
Mihaita (30 iulie 2008) si
21+ cu
Matei Stefan
Crissy_C spune:
Cristina, sotul a fost plecat intr-o delegatie o zi, si atunci a stat in frig afara cateva ore dimineata, dupa care a avut frisoane - deci febra ma gandesc eu, ca el nu si-a luat temperatura. Si a zis ca e de la faptul ca a stat in frig, mai ales ca pana seara si-a revenit. A doua zi insa, cand a venit acasa, incepuse si sa tuseasca usor, si eu m-am panicat si i-am spus ca trebuie sa mearga la dr neaparat, ca sa nu ma imbolnaveasca si pe mine, sa vada ce e. Si uite asa el s-a dus direct la Matei Bals si i-au confirmat ca asta e - fara sa-i faca teste, doar dupa consult si radiografie la plamani. Daca nu esti in categorie de risc, nu iti fac testele, ca cica nu au fonduri suficiente. Eu m-am izolat atunci, am plecat la mama, dar in 2 zile am facut si eu febra si m-am dus la Bals, iar mie mi-au facut si testul specific care a iesit pozitiv... Deci asta a fost.
Oricum, tu daca nu ai facut febra, nu ai de ce sa te ingrijorezi, ca febra si alte complicatii pot fi periculoase pt bb, nu virusul in sine, ca se pare ca nu trece prin placenta.
Sanatate multa!
Cristina, fericita
17+
mommy_to_be spune:
Salutare, burtici fericite!!!
Cam greu ne intram inapoi in ritm...
Dar incet, incet, ne revenim noi. Dupa cum vedeti si la semnatura, am trecut si noi de jumatate
si il rugam pe Doamne Doamne sa ne tina la fel de bine si sanatoase si cealalata jumatate pana la termen
. Acelasi lucru vi-l doresc fiecareia dintre voi.
Cris, eu nu ziceam ca ma plictisesc la servici. Ziceam, doar ca acum tanjesc dupa concediu, insa stiu ca odata ce voi intra in prenatal ma voi plictisi cu siguranta. Apopos de sesiune, si eu am sesiune de master acum, in ianuarie, si cum am facut o pauza de un an intre faculta si master, mi-am cam iesit din mana cu invatatul...
Sper sa fie bine. Multa bafta si tie si spor la invatat.
Tigruta, ma bucur ca ai avut parte de sarbatori frumoase![]()
Laura... Sa stii ca stai bine cu cele 6 kg. Din cate am inteles de la doctora mea, sunt in grafic pentru varsta asta de sarcina. Daca ai sti cat am pus eu....
10 kg...![]()
![]()
Degeaba ma dau eu acum cu capul de toti peretii. Rusine sa imi fie!!!!! Am exagerat cu dulciurile sarbatorile astea. Cu mancaruri nu m-am prea omorat, insa dulciuri am mancat in prostie... Iar acum imi pare taaaaare rau.
Cusa, tu stai chiar mai bine decat zice graficul. Felicitari!
Crissy, mi s-a facut pielea gaina cand am citit de gripa noua pe care ai luat-o si tu, si sotul. Slava Domnului ca nu a fost decat o forma usoara. Bine ca tu si bb sunteti bine. Asteptam sa vii cu vesti de la urmatoarea eco. Si eu am fost foarte racita, dupa cum mai spuneam pe aici. Si asta tot dupa o zi in care mi-a fost foarte frig. Mie nici prin gand nu mi-a trecut ca ar fi gripa noua... Bine, nu am avut febra deloc, insa mi-a curs nasul ca o fantana arteziana, am stat cu gatul in pioneze si am tusit putin. Eu m-am tratat cu paracetamol, Tantum verde si cantitati industriale de vitamina C din fructe... Inca nu mi-a trecut de tot, insa nici nu vreau sa ma gandesc ca ar fi AH1N1.
Ioana. nasol cu raceala asta. bine ca ti-ai revenit si tu. In ceea ce priveste pastilele, incearca sa nu te stresezi inutil, deoarece stiu ei, doctorii, de ce prescriu medicatie gravidelor. Sunt situatii in care daca ai ramane netratata, acest lucru l-ar afecta mai mult pe bebe. Sanatate multa!
Nana, nu te nelinisti cu sangerarile nazale, caci sunt normale in sarcina. Sunt de acord ca sunt foarte neplacute, insa nu e nimic ingrijorator.
Tatiana, super fain ca lucrezi 6h/zi. Ma gandesc sa discut si eu problema asta cu ginecologul meu, deoarece eu lucrez la birou, iar faptul ca stau aplecata asupra tastaturii exercita presiune asupra uterului, ceea ce imi da contractii destul de dese... daca ai pus 7 kg pronind de la 49, mi se pare lejer... Din cate stiam perosanele mai slabute se ingraja mai mult in timpul sarcinii, asa ca nu iti fa probleme.
Va pup burticute
si va doresc o zi excelenta.
Mira
fericita 20+cu
Maya Alexandra
minunea mea
madutza09 spune:
Neatza mamici cu burtici multumesc tuturor pt urarile de bun venit...
Cusa bineinteles de-asta am si intrat in clubul mamicilor cu atat mai bine daca am gasit o gravidutza plus ca e ceva timp de la prima sarcina...
Tocmai am vizionat filmuletzele "in pantec"
ca sa descoper in partea 8 chiar despre spitalul unde voi naste King's College Hospital si unde am avut pana acum trei eco doua datorita complicatiilor din sapt5 oricum nota 10 pana acum super profesionisti si intalnirea cu moasa cu care voi incepe sedintele sapt din 21 ian abia astept...
Am citit si eu articolul din ziar si este foarte trist...nu stiu exact ce campanie a fost in tara dar aici s-a facut mare valva numai ca eu am refuzat sa intru in programul de vaccinare pt gravide m-am sfatuit cu moasa si mi-a spus mai pe ocolite ca nu e chiar indicat fiind foarte nou, al doilea a fost ca inca nu depasisem primul trim desi spun ca nu afecteaza fatul si al treilea ca nu au avut decat vaccinul cu adjuvanti care este mult mai periculos si nu stiu a fost decizia mea, am sa ma feresc cat se poate, cat mai multe fructe si nu am avut probleme cu sistemul respirator in general complicatiile au aparut din cauza asta cel putin as ami-au spus doctorii si oricum au aparut mutatii deja ale virusului...cine mai stie doamne fereste...sanatate maxima
17+
& mamica de
Cristina 12.01.1999
aleesicoo spune:
buna ziua dragele mele si la multi ani!! sa dea dzeu sa fie un an mai bun decat cel precedent, cu bebelusi sanatosi si necoliciosi![]()
despre noi ce sa zic , ne am tot plimbat .... ne am programat azi pt morfo fetala pe 3 feb
...trebuie sa merg sa fac si eco 3 d... in rest suntem f bine...din ce in ce mai activi....bulbucim ca o broscuta
am inceput sa iau si eu elevit de ieri
va pup cu mare drag
asa creste bebicu
ale
in 17 sapt
ma
Tie Doamne sa am un copilas sanatos si cuminte