Burtici cu flori de liliac de mai-iunie 2010 (27)
Raspunsuri - Pagina 7

tigruta spune:
LA MULTI ANI!!!! UN AN NOU FERICIT SI MAI BUN!!!!bine v-am regasit burtici..mi-a fost dor de voi
noi am fost plecati toata periaoda sarbatorilor, ne-am intors pe 3..a fost frumos..dar acum intram in normal..merg sa va citesc din urma..
o zi frumoasa sa aveti..
elena14+

Reallaura spune:
Buna fetele
Am racit nitel, ma doare gatul si m-am simtit nasol toata ziua ieri.
Ma enerveaza zapada asta de nu se poate...si eu care credeam ca am scapat!!
nu putem iesi din casa, cu burta mea mare si cu Mirci pe zapada asta e prea mult.
Dupa Sarbatori ma indrept spre +6 kg! Imi vine sa plang, dar asta e.
SI mai e atat de mult din sarcina...
Ela, MAdutza bine ati venit! Sarcini usoare!
Laurita, mami de Mircea Ioan, 15 mai 2008 si
24+
Ilinca Sabina

cusa spune:
Neata!
Am intrat si eu sa va salut.
Sper ca toate ati petrecut cu bine sarbatorile si sunteti cu forte noi pt anul in care am intrat si in care ne asteapta multe bucurii....
Laurita sper ca nu ai racit prea tare si insanatosire grabnica!
Iunia82 bine ai venit si sarcina usoara si la termen!, nu iti fa probleme despre schimbarile ce au loc in organismul tau , exact asa am avut si eu si imi faceam griji , dar atata timp cat nu sangerezi sau nu te simti rau, totul e bine, daca te stresezi inutil ii faci rau la bebitza si tie!
Madutza09 ma bucur ca esti si tu printre noi, poate mai schimbam si noi cate o parere despre sistemul nhs de aici!
Astazi dimineata m-am cantarit si am reusit sa pun pana acum exact 4 kg de la inceput, habar nu am daca e mult sau putin, si tot astazi am intrat in 20 sapt , suntem la jumatatea drumului.
Va pup si o zi reusita!
Cornelia
20+

ioana1234 spune:
La multi ani, gravidute ! ....sa aveti un an bun cu multa sanatate !
Legat de prenatal , asa stiam si eu cu 126 de zile , cu cele 42 obligatorii dupa nastere, si abia dupa ce trec aceste zile trebuie sa depuna dosarul pentru indemnizatie, cele care aleg sa ramana acasa.
Si eu mi-am calculat si adunand zilele de prenatal cu zilele de concediu ce-mi revin + ce mai avem liber de PASTI , cred ca din aprilie voi sta acasa., Sa vad cum ma simt si in ce stare voi fi:) .

Crissy_C spune:
Buna dimineata burtici si La Multi Ani 2010!!!
Sa fiti sanatoase, vesele si frumoase, cu sarcini usoare in continuare si bebei sanatosi si dolofani!
N-am mai scris de pe la jumatatea lui decembrie si vad ca am ce citi din urma, capitole intregi!
Din pacate, stiti cum e cu zicala "De ce ti-e frica, de-aia nu scapi" - asa a fost si cu mine, daca va amintiti ca va intrebam ce parere aveti despre vaccinul pentru gripa noua. Ei bine, eu am luat aceasta gripa de la sotul meu in decembrie, asa ca am stat izolati vreo saptamana, fix pana de Craciun. Din fericire, am facut o forma foarte usoara, am avut febra doar o zi, si nu foarte mare - vreo jumatate de ora un puseu de 38.8 si in rest nu prea am depasit 38.2 - 38.3... Dupa aceea m-am simtit foarte bine, n-am mai avut decat o tuse usoara, nici macar nu mi-a curs nasul sau sa am alte simptome de raceala...
Cei de la Matei Bals mi-au dat sa iau tratament cu Tamiflu - care e un antiviral destul de puternic, si nu e prea bine testat in sarcina - dar eu am luat o singura pastila si pe urma m-am oprit, am stat doar pe paracetamol si oscilococcinum. Si cred ca datorita oscilo-ului am facut o forma asa de usoara, ca si sotul meu care e perfect sanatos parca a avut o forma ceva mai severa...
Ma rog, a trecut, m-am panicat, ca am citit tot felul de chestii pe internet despre efectele gripei asupra fatului, dar mi-am facut atunci imediat o eco si bebitza parea bine...
Maine ajung in final si la medicul care imi urmareste sarcina, si imi va face si el eco, abia astept sa o vad .
Va pup pe toate, aveti grija de voi!
Cristina, fericita 17+

ioana1234 spune:
Hello din nou.
Eu am cam lipsit de pe aici si nu am reusit inca sa trimit cele 10 mesaje pentru a scapa de "sub urmarire":) asa ca va voi da spam in perioada urmatoare:)
Inainte de sarbatori am racit teribil de tare, nu eram in stare de nimic, imi curgea nasul,tuse, febra 37,5 ( daca aveam 38 a zis doctorita ca ma interneaza) , ma durea gatul ....of..groaznic. Si pe langa toate acestea si o infectie urinara de toata frumusetea. Mi-a facut antibiograma si am luat augmentin 1 la 12 ore, paracetamol , oscillococcinum si trachisept. Mi-am revenit complet dupa 1 saptamana, dar asa rau mi-a parut ca a trebuit sa iau pastile ( desi dr. m-a asigurat ca nu afecteaza bebelusul) .
Sper sa nu mai raceasca nicio mamica de acuma:)

ck_29 spune:
nana, tot ce e posibil ca sa beneficiem de mai mult CO...v-am zis...HR-ul nostru e inca in vacanta...pana pe 11 ian; ce am scris este calculul meu..si eu asa stiam: CO se raporteaza la zilele lucrate...nu stiu daca Pre si postnatalul sunt considerate zile lucratoare...dar o sa aflu pe 11 si va zic si voua!
Cel putin 5 zile de CO eu sigur am...daca sunt si mai mult..cu atat mai bine.
Si am sa ma interesez si de programul de 6 ore...poate am noroc
Citat: |
citat din mesajul lui n_a_n_a Salutare burtici! ![]() In primul rand ![]() ![]() Bun venit fetelor noi, sa va dea DD belusi frumosi si sanatosi! ![]() Despre prenatal si postnatal, va spun ce stiu eu, de fapt ce ati mai spus si voi: OBLIGATORIU 42 zile postnatal (daca nu se respecta se pierde indemnizatia), deci din cele 126 de zile de concediu mai raman 84 de zile pentru prenatal. Sfatul meu, mai ales pentru fetele care nu sunt programate la cezariana (deci nu stiu cand nasc ![]() Despre concediul de odihna: se cuvin zile de CO inclusiv pentru perioada pre si post natalului, deci CK, eu am impresia ca ti-ai calculat mai putine zile decat ai dreptul. Stiu, pentru ca una dintre consilierele mele a nascut in sept anul asta, si asa i-am facut programarea de CO, iar de la HR de la centrala au zis ca-i super ok (nr zile cuvenite anual/365xzile pana la intrarea in CIC, sau mai simplu calculat cu luni si nu cu zile, cu precizarea ca zilele de CO se rotunjesc in favoarea salariatului). Poate vi se par utile si informatiile de aici: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=123679 ![]() Nana ![]() ![]() ![]() |

n_a_n_a spune:
burticile!
Laurita, iti tin pumnii sa te faci repede bine! Pe mine ma supara rau nasul, imi tot curge sange (mi-am luat o pijama noua, si aseara am imbracat-o prima data, si toata am stropit-o pe piept cu sange ).
Cristina, fata mea de care ziceam ca a nascut in septembrie, mi-a adus concediul de sarcina si lauzie scris de catre ginecolog. Si eu am vorbit cu medicul meu, si mi-a zis ca el imi scrie acest concediu... Cred ca si tu poti sari peste medicul de familie, daca te intelegi mai bine cu ginecologul. E important sa luam cat mai mult concediu in prenatal, pentru ca oricum postnatalul "se pierde", in sensul ca tot in ziua cand implineste bb 2 ani ne intoarcem la serviciu. Asa ca, daca se poate, odihniti-va cat mai mult inainte de nastere (eu ma tot "odihnesc" de la 6 saptamani ).
Poate o sa trag putin chiulul de la forum saptamana asta, pentru ca a venit mama de la Cluj la mine, si petrecem putin timp, asa, ca intre fete. In plus ma si sarbatoresc pentru ziua de nume (uffff! atatea sarbatori!), ca de fapt numele meu oficial este Ioana, insa m-am botezat singura la varsta 11 luni Nana, si asa am ramas, definitiv si irevocabil... Zapacitul meu de sot e chitit rau de tot pe Nana, asa vrea sa o cheme pe iubirici! Oricum mi-a zis clar, ca indiferent cum o sa botez fetita, el tot Nana Mica ii va spune! Sper sa ii vina mintile la cap si sa isi dea seama ca nu-i o idee prea buna.
Nana20+cu
- am ajuns la jumatate!!!

taty_ana spune:
fetelor fara probleme puteti lucra 6 ore pe zi...este lege data care trebuie respectata de angajator....va duceti la medicul de fam sau ginecolog si va da o adev medicala prin care recomanda program redus conform legii...eu lucrez la banca cu publicul si va dati seama ca au nevoie de mine dar n-au avut ce face,eu de la cateva sapt lucrez 6 ore/zi si e super bine
apropo de kg eu am luat 7 kg, zici ca-s in luna 7 nu in a5a dar asta este bebe sa fie sanatos....acuma ce sa zic am facut fiv si inainte de a ramane gravi am slabit vreo 3 kg, aveam vreo 49 de ziceai ca-s zombi la fata dupa care am recuperat cu varf si indesat
burticile
20 sapt fara 2 zile

n_a_n_a spune:
Crissy, Dumnezeule, bine ca esti OK acum! Sa ne tii la curent si cu bebelusul, dar sunt sigura ca e bine .
Ck, in mod cert se cuvin zile de CO pentru concediul de sarcina si lauzie, deoarece este asimilat concediului medical (cod 995 din nomenclatorul de codificare al bolilor "Persoane ce se adreseaza serv. de san.pt.motive legate de reproductie")
Nana20+cu
- am ajuns la jumatate!!!