Burtici cu flori de liliac de mai-iunie 2010 (27)
Raspunsuri - Pagina 6

taty_ana spune:
"Concediul pentru sarcina se acorda pe o perioada de 63 de zile inainte de nastere, iar concediul pentru lauzie pe o perioada de 63 de zile dupa nastere. Concediile pentru sarcina si lauzie se pot compensa intre ele, in functie de recomandarea medicului si de optiunea persoanei beneficiare, in asa fel incat durata minima obligatorie a concediului de lauzie sa fie de 42 de zile calendaristice. Persoanele cu handicap asigurate beneficiaza, la cerere, de concediu pentru sarcina, incepand cu luna a 6-a de sarcina ."
...asta am gasit pe net din legislatia pe 2009....19+

cris_09 spune:
Buna dupa amiaza burticutze!
Onana,distractie placuta la munte,speram ca aerul curat sa-ti faca bine!
Ela_anda33 si madutza09 bine ati venit in odiseea noastra,sper sa ne impartasiti numai vesti bune pana la termen
Nicoleta_B felicitari pentru rezultatul bun pe de bitestul...presupun ca nu mai e nevoie si de tritest...bafta la eco de vinerea viitoare,te asteptam cu modelul de carucior
Mira dc te mai plictisesti de munca,hai sa mai facem schimb de roluri ca mie mi s-a acrit acasa...e frumos si sa stai acasa...dar cateva saptamani...dupa,ti se i-a.
taty_ana pe mine doctora de familie m-a invitat pe 8 martie(culmea,de ziua femeii) pentru a intra in prenatal...DPN:9 mai
ck_29...wow ce de calcule!!!!m-ai pierdut de la pre si post natal,esti contabila?
Arturica ghici ce am mai primit de ziua mea?o rochita de graviduta MOV!!!O sa fac poza zilele astea sa-ti arat
In rest,nimic de raportat..decat ca de saptamana viitoare incepe "stresiunea" si nu am chef deloc de invatat.Stiu ca nu trebuie sa furi in timpul sarcinii,dar dc copiez se numeste furt?
(glumesc)
poze
Cristinacu Seby22+

ck_29 spune:
cris, nu sunt contabila......dar m-a strunit un sef idiot ...care m-a tinut la serv pana pe 24 dec, si intre craciun si revel...de pe 28-30 dec, la serv, cate 10-11 ore / zi la serv....fara sa ii pese ca sunt si eu insarcinata in 4 luni!!!
drept pt care...voi intra in prenatal, imediat ceimi permite legea...ma gandesc sa imi iau si niste concediu medical...ca sa mai stau si pe acasa 16+

madutza09 spune:
Salutare mamici...desi am plecat din 2007 si legile se schimba dupa cum stim in Rom exact cum a explicat ck este corect calculul concediului de maternitate stiu ca am calculat destule si ante si postnatale...Si eu chiar maine ma duc aici la un jobcentre sa aplic pentru maternity dar pot spune ca ma primit informatii din toate partile ce fel de beneficii am fiind prima mea experienta aici in UK...
[url=http://lilypie.com][/url]
[link=http://lilypie.com][img noborder]http://lbym.lilypie.com/cwXl.png

n_a_n_a spune:
Salutare burtici!
In primul rand
Cris!!! Scuze de intarziere, dar n-am mai intratat, in zilele libere nu am mai deschis calculatorul.
Bun venit fetelor noi, sa va dea DD belusi frumosi si sanatosi!
Despre prenatal si postnatal, va spun ce stiu eu, de fapt ce ati mai spus si voi: OBLIGATORIU 42 zile postnatal (daca nu se respecta se pierde indemnizatia), deci din cele 126 de zile de concediu mai raman 84 de zile pentru prenatal. Sfatul meu, mai ales pentru fetele care nu sunt programate la cezariana (deci nu stiu cand nasc ), calculati cele 42 de zile la doua saptamani dupa DPN-ul clinic (DPN-ul dupa ultima menstruatie), sa nu ajungeti la cezariana doar pentru a nu pierde indemnizatia. O prietena de-a mea si-a nascut fetita anul trecut in ianuarie la aproape 2 saptamani dupa DPN-ul clinic!
Despre concediul de odihna: se cuvin zile de CO inclusiv pentru perioada pre si post natalului, deci CK, eu am impresia ca ti-ai calculat mai putine zile decat ai dreptul. Stiu, pentru ca una dintre consilierele mele a nascut in sept anul asta, si asa i-am facut programarea de CO, iar de la HR de la centrala au zis ca-i super ok (nr zile cuvenite anual/365xzile pana la intrarea in CIC, sau mai simplu calculat cu luni si nu cu zile, cu precizarea ca zilele de CO se rotunjesc in favoarea salariatului).
Poate vi se par utile si informatiile de aici:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=123679
Nana20+cu
- am ajuns la jumatate!!!

M&M spune:
Neata!!! Cam liniste pe-aici...
Eu imi aduc aminte de acum 2 ani ca medicul de fam. nu a vrut sa imi dea concediu prenatal pana nu am dus o adev de la ginecolog conform careia intram in sapt 32 de sarcina si aveam acest drept.
Cristina,mami de Mihaita (30 iulie 2008) si
21+ cu
Matei Stefan

NicoletaB spune:
Neata' fetelor!
CEle care sunteti exploatate de angajator fara plata orelor suplimentare, de ce nu va bagati program de 6 ore?
Eu luna lui aprilie imi iau concediu toata luna (noua ne permite firma, urmand ca in anul in care ne intoarcem la munca sa ne socotim), iar apoi cu 1 Mai intru in prenatal. Eu ar trebui sa nasc pe 28 iunie.15+

ela-anda33 spune:
Buna dimineata! Ce fac burticutele?
eu am 19 saptamani si pe la sfarsitul lui martie m-am gandit sa imi iau concediu. in 19 saptamani