Vrem doar note bune!E gresit?

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns buli spune:

io-s la antipozi
Matei m-a rugat vineri sa il invat sa-l faca pe 6, ca nu-i iese la gradi si ... tot weekendul, luindu-ne cu distractia, am uitat
si asa s-a dus copilul la gradi fara sa stie sa-l faca pe 6.
ah, iar stinga si dreapta le-a invatat dupa ce a invatat sa scrie (i-am zis sa coreleze dreapta cu mina cu care scrie).

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui olympia
chiar cu pretul unei atitudini prea putin conforme cu statutul relatiei adult-copil.

uite o exceptie de sinteza care nu ma satisface. :-)) sincer, mi-as dori sa te ascult detaliind.

buli, eu zic sa respiri usurata. mai e pana la anul cand or introduce astia regula sa ramai repetent la gradinita daca nu stii sa faci cifra 6. :-))

abdominabila

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Pai pot detalia, dar nu-i neaparat un model de urmat. Adica ce fac ce nu fac, multi imi zic ca nu prea pare o relatie mama-copil ci mai degraba frate-sora si asta de pe cand aveam doar baiatul... Ai mei se poarta cu mine, cam cum s-ar purta cu cineva de varsta lor.

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andusha spune:

Haide mai ca nu e chiar balaurul negru scoala din Romania. Si fiu-meu e in clasa intai si nu am intrat nici unul dintre noi in depresie. Sunt, fara indoiala si invatatoare care fac exces de zel, dar nu te impiedica nimeni sa muti copilul la alta invatatoare. Sau sa ii explici cu sinceritate copilului cam care e treaba cu sistemul de invatamant si ce crezi tu despre cunoastere si despre cum se intampla invatarea.
Si ca sa raspund la topic: notele chiar nu conteaza, de asta e gresit sa vrei note bune. E pierdere de timp si de energie care ar putea fi canalizata spre scopuri mai bune: joaca, prieteni, uitat pe pereti. Unu, si doi: vrem-ul din titlu la cine se refera, la parinte si la copil in acelasi timp? Parca numai la bebelusi se vorbeste cu plurarul parinte-copil (bem lapticul, facem pipi), la copii de scoala situatia e clar nuantata: copilul are dorinte si vise complet diferite de ale parintelui, nu stiu cum un parinte ar putea crede ca copilul gandeste exact ca el. Doar am fost si noi copii si nu demult. Oi fi fost eu singurul copil care avea pareri diferite de ale parintilor (desi parerile parintilor erau decente si parintii minunati)?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Revin la "balaurul de scoala din Romania" ca sa-mi vars un of vechi de opt ani.
Ghiozdanele-pietre de moara!
Cara frate copiii nostri ca sclavii pe plantatie. Fiecare materie are trei-patru materiale auxiliare tiparite si le toooot plimba bietii copii scoala-casa... Multi merg cu masina, dar nu toti si chiar de-ar fi doar de la poarta scolii pana in clasa si tot sunt cumplit de grele!!!
Acu sunt si mai sensibila la subiect ca cea mica are deja atitudine scoliotica si trebuie sa facem kineto, masaj si controale regulate.

Mi se pare o inconstienta generalizata vis-a-vis de gravitatea subiectului si de posibilele consecinte, incepand de la minister (care dupa cum stim toti, pastoreste impreuna cu editurile tiparirea auxiliarelor respective) si pana la nivelul invatatorilor si profesorilor care nu incearca sa gestioneze cumva temele din manual sau din culegeri in asa fel incat sa evite purtatul geamantanelor burdusite de catre copii.

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns P&ANA spune:

eu scriu din postura de fosta mama stresa(n)ta

daca as putea da timpul inapoi ,cam 3 ani ,ar fi grozav! si ma refer la fii-mea cea mare ,in primele clase ,cand aveam senzatia ca nu va sti niciodata sa numere , sa scrie .. sa faca betisoare !

ei , uite ca a invatat Happyfor you! dar avem de munca inca din cl a III-a cu increderea in fortele proprii :( ma intreaba si acum : Mami, e bine? te-ai suparat? nu vreau sa invete pentru a-mi gadila orgoliu personal , vreu sa fie relaxata si sa nu-si piarda timpul cu intrebarea :"oare ce nota voi lua"!

ii repet asta in fiecare zi !

cea mica , are o alta personalitate si-mi taie din start cu argumente orice obsevatie legata de greseli . bine,recunosc ca se descurca foarte bine .

concurenta asta intre parinti ,ca eu asa o vad , nu aduce niciun beneficiu copilului .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita

[b]
de-aia am exagerat, folosind tuse groase la contur ca sa se vada ideea si de la o mila distanta: ca mai binele e dusmanul binelui atunci cand mai binele asta nu vine de la copilul absolut ok, dar absolut ok!, ci de la presiunea parintelui care exacerbeaza defectele cretine ale unui sistem cretin!

Am banuit ca ai exagerat ca sa te faci inteleasa si am intels ideile din spatele mesajului. Am vrut numai sa punctez cateva aspecte care mi s-a parut mie important sa fie intelese de toata lumea.

Si da, invatatura trebuie sa ramana o aventura frumoasa. Ar trebui sa se scrie desupra tablei, sub stema tarii. NU stiu in ce masura se si poate reusi 100%. Dar toata lumea trebuie sa stie macar care-i adevarul, spre ce tindem in anul 2010...

"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Hm... Eu sunt chiar curioasa de ceva.
Exista copiii in cls I_IV care fac totul singuri ne-ajutati si ne-impinsi de la spate?
Ma gandesc ca o fi fi-mea ciudata ...
Adica fi-mea se duce cu tema nefacuta fara nicio problema. Ba chiar ... s-a mai si dus desi eu ii iau toate paginile cartii la rand. Pentru ca n-a notat si nu stia ce are de facut. Daca nu intreb eu de tema ea nu aminteste (ca poate uit ).
Nu ii e in nici un fel "drag" de scoala. Mi-a propus de multe ori sa chiulim . Nu ii place matematica si nici romana, nu vrea sa invete nimic, i-ar fi mult mai bine sa se joace non-stop. Altminteri ii place invatatoarea, are numai note bune, etc.
Si cel mai nasol e s-o scoli de dimineata. Asta chiar e nasol-nasol.

Imi aduce aminte de mine la varsta ei. Eu am mai zis pe undeva ... daca nu era mama in capul meu pana intr-a IV-a (dar si mai tarziu) ... nu invatam nimic. Si m-as fi dus non-stop cu tema nefacuta .
Eu recunosc ca am inteles abia printr-a XII-a ca mi-ar folosi sa mai invat din cand in cand. In rest ... noroc cu mama

La un moment dat fi-mea mi-a zis ca mai bine se joaca non-stop si ia note mici ... nu intelege de ce ar trebui sa invete ceva ... ea e ok asa, fara sa stie ....

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

Citat:
citat din mesajul lui sorana

Exista copiii in cls I_IV care fac totul singuri ne-ajutati si ne-impinsi de la spate?
Adica fi-mea se duce cu tema nefacuta fara nicio problema. Ba chiar ... s-a mai si dus desi eu ii iau toate paginile cartii la rand. Pentru ca n-a notat si nu stia ce are de facut. Daca nu intreb eu de tema ea nu aminteste (ca poate uit ).
Nu ii e in nici un fel "drag" de scoala. Mi-a propus de multe ori sa chiulim . Nu ii place matematica si nici romana, nu vrea sa invete nimic, i-ar fi mult mai bine sa se joace non-stop. Altminteri ii place invatatoarea, are numai note bune, etc.

Imi aduce aminte de mine la varsta ei. Eu am mai zis pe undeva ... daca nu era mama in capul meu pana intr-a IV-a (dar si mai tarziu) ... nu invatam nimic. Si m-as fi dus non-stop cu tema nefacuta .
Eu recunosc ca am inteles abia printr-a XII-a ca mi-ar folosi sa mai invat din cand in cand. In rest ... noroc cu mama

La un moment dat fi-mea mi-a zis ca mai bine se joaca non-stop si ia note mici ... nu intelege de ce ar trebui sa invete ceva ... ea e ok asa, fara sa stie ....

Sorana si Monica (7 ani)

La categoria asta o vad incadrandu-se si pe fii-mea (noi incepem din toamna, dar bag mana-n foc ca tot cam asa se vor desfasuta "ostilitatile". Ma bucur ca citesc aici si mai prind si eu curaj. Adicatelea, varianta ca desi nu iubeste scoala, se descurca minunat , deci se poate si asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui sorana

Sorana si Monica (7 ani)

ce draguta ai fost
Exista dar foarte putini, fac parte din exceptii.
Al meu ,cel mare, a fost cam 70 % exceptie in sensul ca nu a intraznit never sa se duca cu teme nefacute si nu din cauza mea ci deoarece ii era jena sa o supere pe doamna. Deci aici nu am avut probleme deloc.
Motivatia sa le faca rapid si fara carcoteli a fost ca avea de 3 ori pe saptamana antrenament de la ora 16.00 si era musai daca vroia sa mearga sa le termine.
Deci a fost mai mult motivat de factori externi decat familiali
O alta motivatia a lui a fost si este inca ca el e baiat istet si poate sa se descurce excelent indiferent de situatie :) .( Modest in mod cert nu e .)

Cum spui tu am fost eu ca si elev, nu imi aduc aminte sa fi trebuit vreodata sa imi aminteasca mama de teme sau de ceva legat de scoala.

Cel mic al meu presimt ca imi va da insa de furca fiind mai aproape de varianta Monicai
Si Monica e o eleva super, tu stii ca eu citesc la voi si mai tin minte inca ce rationamente a putut avea legat de scoala. Asa ca fiica ta banuiesc ca doar "se preface" ca nu-i place la scoala, se alinta un pic

Mergi la inceput