Dovlecei de septembrie-octombrie 2009 *37*
Raspunsuri - Pagina 6
lutoniana spune:
eu am preluat GLUMA de la Moni cum ca ne-ar face Cristina meniul
Lucia, mami fericita de minune David 13 Septembrie 2009
lutoniana spune:
kemsy am raspuns si pt tine dar acum alaptez ....
kemsy spune:
Luto
Citesc din capitolul trecut: pedepsirea copiilor.
Eu vorbesc doar in teorie acum, despre cum as vrea sa fac cu Loris. As vrea sa merg pe principiul recompensa si apreciere pentru fapte pozitive, dezaprobare si pedeapsa pentru cele "nastrusnice". Dezaprobarea se face pe loc, iar pedeapsa vine imediat. Nu : "pentru ce ai facut, nu ai voie maine sa faci...". Nu, pentru ca va uita pentru ce este pedepsit, si nu are efectul pe care il are pedeapsa imediata.Exemple de pedeapsa: stai in locul x si gandeste-te la ce ai facut", " nu te mai joci cu jucaria y (preferata), de acum pana la..."," azi nu mai privesti desenele..."
De asemenea, eu sper sa nu fiu nevoita sa ridic toate obiectele sus pe mobila, pentru ca el distruge. Vreau sa-l invat ca NU inseamna NU.
Ma gandesc sa fac si reguli ale traiului in familie, atat pentru noi cat si pentru el. Fiecare va avea obligatii si drepturi. Cine nu respecta, primeste pedeapsa.
sA VEDEM CUM VA FI IN PRACTICA
Gianina, fericita de gingas Loris Stefan (02.10.2009)
Asa s-a nascut Loris
lutoniana spune:
Pupam cu drag pe Raisa care intra la categoria de falcosi si pe mami a ei.
Kemsy nu va fi usor dar este realizabil si mai mult decat atat merita.
In primul rand felicitari pentru achizitie si acum o iei si tu catinel catinel cate putin in fiecare zi. Timp ai berechet, montezi scaunul de masina, pui copilul, mergi 2 -3 strazi mai incolo, te intorci si vei capata cu fiecare zi incredere mai multa in tine.
Pleaca la drum cu gandul ca se poate sa o zgarii de un boschet sau de usa de la garaj si atunci daca se vor intampla aceste mici accidente nu vei fi descurajata. Ni s-au intamplat tuturor
Sunt sigura ca vei reusi si nu ai niciun motiv de teama. Sa conduci e minunat, iti ofera foarte multa incredere in tine, ca poti
Stii prea bine ca si Danuta a inceput incet incet, dimineata cand nu era aglomeratie si a reusit.
Nu ai chiar nici un motiv sa fii stresata. Faci in fiecare zi cat crezi ca poti.
La un moment dat o sa inceapa sa-ti placa sa-ti aranjezi parul in oglinda sau sa te uiti la unghii in timp ce stai la volan....sau sa privesti ceilalti soferi la semafor
Eu iti doresc multa bafta si stiu ca va fi bine.
Daca ai nascut...acum ca sa conduci e o nimica toata
lutoniana spune:
acum ma retrag ca bate anul nou la usa si eu sunt netunsa, nemancata, neimbaiata etc....
Ne auzim mai la noapte, spor la trebuiri si la ce mai faceti voi, fiecare
MangaGirl spune:
buna dimineatza,
ei si am vazut-o si pe luci blonda si cu parl lung. sa sti ca-mi place tare cum iti sta.
andreiutzullui Santorini e un frumos si cred ca are bouncer cu rain forest, nu? am vazut si tatic mandru la plimbare cu marsupiu.
nela .
mereu m-am gandit ca testul meu ca parinte va fi rabdarea de fier (calitate care in general imi cam lipseste) cu care va trebui sa ma inarmez cand vine vorba de explicat de ce nu. imi doresc sa-mi cresc copilul cu vorba buna. stiu din proprie experienta ca intetdictiile nu fac decat sa-l intarate. nu mai stiu cum au resit ai mei sa ma tina departe de prize si de aragaz pana pe la 8-9 ani. pur si simplu stiam ca pot muri daca ma ating de ele si erau total off limits. aceeasi metoda nu a mai mers la fratele meu care la 2 ani, a bagat 2 andrele circulare in priza si a ajuns in partea cealalta a camerei. culmea e ca eu imi faceam lectiile la birou. aveam vreo 7 ani. si l-am vazut cum a aterizat langa mine. dupa cum s-a spus, aceeasi metoda nu merge la toti. dar stiu ca amandoi eram receptivi la laude. dk eram crtiticata, eu nu demonstram contrariul. o luam de buna si consideram ca dk mi se spunea ca sunt rea sau lenesa sau orice alt cuvant negativ (am dat niste exemple) inseamna ca asa eram. fratele meu a fost mai altoit decat mine pentru ca era genul de strica pe tot ce punea mana. suparat ca nu ii dadeam voie la geam la bucatarie pntru ca stateam la 3, a dat un pumn de s-a crapat. dar, cand eram laudat si luat cu frumosul, era un copil extrem de receptiv si bun.
diana super exemple. despre ce carti e vb?
mihaela sper ca Josh sa fie bine si sa nu fie salmonela. ma documentez si io si sunt cu ochii pe scutece, dar azi nu a facut nimic inca.
crystina felictari pentru dintisori. sper ca am retinut bine. cat depsre cat eram eu de odihnita, cred ca a fost meritul Luciei, care e asa de calda si tonica. ca eu eram dupa o noapte de febra si dureri de san. ah si inca ceva, am un fond de ten bun.
MangaGirl, Mami de Aidan Gabriel, bb scump si carliontz - 03.10.2009
www.mariaciubotaru.blogspot.com
Micul nostru Foc a venit pe lume
kemsy spune:
Luto, stiu ca e minunat, te bucuri de o mare libertate . Poate ca asta ma va ambitiona, pentru ca urasc sa fiu dependenta de cineva.
Am cautat link-ul cu pozele tale, dar nu am gasit Vreau si eu sa te vad blonda
Gianina, fericita de gingas Loris Stefan (02.10.2009)
Asa s-a nascut Loris
4mykids spune:
Buna ziua fetele mele dragi,
Ioi cat am de recuperat, nici macar nu stiu la ce capitol am ramas ;
Noi ne-am intors ieri din Birmingham, a fost super, Isabella a fost o cumintica tot drumul(4 ore) si acolo;
Din pacate noi tot nu dormim noaptea se tezeste aprope din ora in ora , sunt tare obosita,dar fericita;
Iulia a fost ca un titirez in ziua de Craciun can a vazut cadourile,a fost de vis,Isabella se bucura din plin de ceea ce ia adus Mosul.
Va pup cu drag, va urez Un An Nou Fericit,liniste in suflet si multa sanatate.
Mie tare dor de voi.
Ioanna81 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui kemsy Neata!! Uff, trebuie sa scriu repede ca bib s-a trezit si incepe sa urle! Mai am de recuperat, vad deja ca se vorbeste de gatit si sorturi sexy. Eu gatesc maine, mie imi place sa fie totul proaspat facut! Si eu vroiam sa va intreb legat de somnul lui bb. Al meu doarme ziua cate 3-4 reprize de 15 minute, iar cand e treaz plangeee, neamule. Nu se calmeaza decat in brate sau la tzitzi. Nu stiu ce sa-i mai fac de marait ce e. Macar noaptea doarme. Nu inteleg de ce ziua plange iar noaptea doarme. Se plictiseste oare??? Ca a inceput sa se ridice, daca il tin inclinat, incearca sa se ridice. Daca il tin pe verticala (in brate la min e, vai de salele mele)), tace In rest, ma pandeste o mica depresie...Nu ma intrebati de ce, asa mi se intampla in preajma sarbatorilor petrecute printre straini... Sper sa ne mai auzim azi...daca ma lasa micul plangagios. P.S in stilul asta nu apuc eu sa citesc cartea lui Monti.... O zi buna tuturor |
cam asa e modelul si la mine. 15-30 de minute ziua dar doarme noaptea dedtul de mult. i-am cumparat i-a adus mosul un leagan de la Graco ca sa mai stea si ridicat ca poate asa e mai liniste. dar n-as putea spune ca lesina de placere
Ioana de Carol Ioan Pataniile noastre
MangaGirl spune:
al meu doarme cam 30 de minute pe la 11 dimineata. apoi dk il scot afara, doarme vreo ora si mai are un somn de dupa amiaza de 2-3 ore. in general, sta cam 2 ore treaz si atipeste/doarme la intervalele astea. daca nu doarme, nu-i mai intri in voie. per total, cred ca inca doarme 4-5 ore pe zi.
geanina felicitari pt masinuta. ai sa vezi ca trece frica dc o iei incet, incet. luci are mare dreptate.
pupam si frumusete de Raisa cu ochisorii ei albastri si mari. ma duc sa spal vasele si poate sa dau si un mop.
MangaGirl, Mami de Aidan Gabriel, bb scump si carliontz - 03.10.2009
www.mariaciubotaru.blogspot.com
Micul nostru Foc a venit pe lume