**Zmeurici de iulie-august 2009 (21)**
Raspunsuri - Pagina 7
badurox spune:
Hello mamicutze! Ne mai primiti si pe noi alaturi de voi in ciuda absentei indelungate? Imi cer scuze si-mi pare rau ca nu am mai intrat de atata timp, si desi nu ma pot plange ca vai de mine n-am timp deloc, cred ca mai degraba la un moment dat m-am simtit "off topic" pe forum. Mi se parea mereu ca problemele mele sunt deja "fumate", pentru ca noi suntem pe la sfarsitul odiseei si subiectele respective erau deja discutate. Apoi, colac peste pupaza, mi-a aparut la sanul drept un nodul si am preferat sa nu ma stresez deloc si sa nu ma sperie nimeni pana nu aflu ce e cu el ca sa nu pierd laptele. S-a dovedit a fi un "cosulet" neimportant, asa ca alaptez in continuare. O alta problema e ca fetita mea cred ca e cea mai mica din odisee. A luat intre luna a 3-a si a 4-a numai 300g. M-am uitat la poze cu copilasi minunati si toti sunt mai grasuti. Numai noi suntem asa mici. Doctorita m-a sfatuit sa incep sa-i dau cereale pentru 4 luni si sa mai vin la 2 saptamani la cantarit. Are la 4 luni 5800g si 60cm si mi-e o mila de ea saracuta ca nu stie sa manance si asteapta sa curga din lingurita ca la suculetul de morcovi. Ma rog, sper sa invete ea pana la urma.
Si ca sa trecem la lucruri mai frumoase, am avut un Craciun frumos, linistit, cred ca cel mai frumos Craciun din viata mea. N-am gasit pe aici sa-i cumpar lui Iris costum de craciunita si i-am facut eu unul. Tare frumusica mai era cu el, o sa i-l pastrez sa i-l arat cand o fi mare. O sa pun si poze cu ea, numai sa le incarc. A venit si mosul, si musafiri am avut, foarte frumos.
Acum stau si caut idei pentru meniul de revelion, ca parca nu vreau sa repet meniul de Craciun, dar pana acum fara rezultat.Vad ca se vorbeste intens despre diversificare: eu ii dau fetei suc de morcov+mar cand se trezeste, adica pe la 12-1 dupa amiaza, iar seara pe la 19-19:30 ii dau (sau cel putin incerc sa-i dau, ca mai mult scuipa decat inghite) cereale. N-am introdus inca supita sau alte legume, pt ca asa m-a sfatuit pediatra si vreau sa-i urmez sfatul, pt ca pana acum a avut dreptate in ce mi-a recomandat.
O sa incerc sa citesc din urma, ca am ceva; cred ca de la capitolul 17 n-am mai citit.
Nota: ceea ce am spus mai sus nu mai e valabil acum. Am avut atunci o stare din asta nashpa, mi-a trecut intre timp, pentru ca stiu ca mamicile de aici mereu m-au sprijit si mi-au dat sfaturi utile. Asa ca sper sa ne primiti inapoi si sa nu va suparati.
Ma apuc sa incarc nish poze, pup.
DN 22.10.1984
cum s-a nascut minunea:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=143845
danielle02 spune:
cornelia daaaaa asa de cuminti ca imi vine sa i-au lumea in cap,mai tare am fost eu si daddy bucurosi de cadourile ei,dar la ea (ebonee) ca si cum nu au fost ca ea e obisnuita cu,cadourile
mai tare am incurajat-o noi sa le desfaca si sa se uite in ele
toate cadourile au fost ale ei,Melissa nu a avut decat vreo 3 si alea micute,de pe la prieteni
mie nu mi-a adus mosu` nimicuta si nici lui daddy,chiar pt noi am ramas in ceata cu,cadourile,nu stiam ce sa ii cumpar ca are de toate si daca ii lipseste ceva isi cumpara singur :D si la mine s-a intamplat exact la fel:D
azi Ebonee a mai primit o tura de cadouri,si pt ce nu stiu ca a fost foarte rea si obraznica,o casca pt cand merge cu bicicleta cea noua de care e foarte incantata,drept pt care a adormit cu ea pe cap :D,
si un mini casetofon in care pui i-podu` si asculti muzica de care iarasi e ffff incantata fiindca avea deja i-podu`
motana,pe la voi nu e praf din asta ashton&parsons??
eu sunt tare multumita de el,cel putin la Ebonee ii dadeam putin pe limba de cum se trezea si nu mai aveam treaba cu ea.trebuia sa o controlez in gurita sa vad daca i a mai iesit vreun dinte ceva ca nu suferea niciodata din cauza lor.
din cauza dintilor mai au probleme si cu stomacelul,praful asta le rezolva pe toate.
cine are nevoie,pls pls sa spuneti ca eu trimit,nu ma costa absolut nimic fiindca i-au reteta de la doc si e gratis.
stiu cat e de urat si dureros sa fii neputincios cand ii doare
la toata lumea,
melissa mi-a dat o pauza insa sorasa` e pe capul meu
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Daniela,mami de Ebonee (02.10.2007) si Melissa (23.07.2009)
Melissa...from the Greek word for "honey bee".Always on the go,she can turn her hand to anything.
A truly versatile lady.
pozici
Cornelia spune:
Badurox, bine ai revenit! Pai eu cred ca e mai bine ca sunteti mai pe la sfarsitul odiseei , ca daca citesti pe aici stii cum sa abordezi problemele. Oricum decalajul asta nu se va mai simti dupa un an. In privinta greutatii, mai sunt mamici care au bebei mititei. Daca e sanatoasa, nu conteaza foarte mult.Iar cu ingurita, e normal sa nu stie inca sa manance, dar sigur va invata.
danielle, pai daca voi nu ati fost cuminti . Ai scapat de stresul cu sarcina?
Cat despre cadouri/jucarii pe care le cumparam copiilor, eu am o teorie: generatia noastra a fost asa de afectata de faptul ca nu am avut mai nimic, ca vrem sa compensam cumva, cumparand acum toate minunatiile copiilor. Eu, cel putin, ma uitam in Neckermanne si imi alegeam de pe fiecare pagina cate o jucarie si imi imaginam cum ma jucam cu ea. Iar dupa ce am mai crescut am trecut la haine, bijuterii si electronice .
badurox spune:
poze cu noi:
http://picasaweb.google.com/badurox5/PrimulCraciunImpreuna#
DN 22.10.1984
cum s-a nascut minunea:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=143845
buburuza1979 spune:
hielou si de la noi
Giova nu e voie paracetamol??? ca io am luat unu' cand ma prinsese raceala. din ala simplu care era permis si in sarcina, nu sinus...
badurox fi'miu la 4 luni avea 5800 si 65 cm ... asa ca nu esti singura la categoria pana! fix azi l-am cantarit si la 5 luni juma are 6360... doctora mi-a zis ca e sanatos tun si asta e ritmul lui, sa nu imi mai fac griji... si nu mai imi fac!
eu ii dau cu Calgel ca nu am stiut de dentinox... asa se cinuie saracu' si cand il apuca efectiv incepe sa tipe
eu tot astept pachetu' din state cu Orajelul ala...
ziceati ca se gaseste si la noi? il vinde careva? imi puteti da si mie linkul pe PM daca da?
ma duc la vizionat pozici ca iar sunt cu o mie de tabs deschise
mami de pic
primul craciun in trei
Motana spune:
Nu am vazut aici Ashton and Parsons dar am cautat pe net si am vazut ca e de fapt tinctura de musetel, nu stiam ce e matricaria asta (e de fapt German chamomile, nu Roman chamomile, dar diferenta intre ele nu e prea mare din cate imi amintesc). Daca gasesc, cumpar.
Am primit sfat sa ii masez gingiile cu degetul muiat in tequilla haha, tare! Ca asa se facea inainte si erau ok. La noi crek ar recomanda cu palinca, tot autohton!
badurox, tu ai fact costumasul ala de Craciunita? E super frumos, trebuia sa faci si sa vinzi E scumpa tare Iris si nu pare slaba deloc.
Io chiar ziceam intr.o zi ca mi se pare ca Daris e prea bolfoasa, dar vad ca toti copii is asa la varsta asta, mai incolo se mai schimba ei. Sanatosi sa fie!
Daria Alessia (12.07.2009)
"The key to effective parenting lies not in what we do but in who we are to our children." - Gordon Neufeld
"Ignoranta nu te salveaza... dar te face sa te simti destept!"
anielas spune:
Neata fetele!
Haideti la cafelutza.
Eu am o durere groaznica de cap din cauza unei colici biliare care nu-mi da pace, cred ca anul asta tb sa o operez ca tare ma mai chinuie.
Motana- sa sti ca asa-i..la varsta asta majoritatea sunt dolofanei...asa era si Inu..si sa vezi acum ce silueta e...are manuta cam la fel de groasa ca si Ania
badurox-e superba Iris..iar costumasul ti-a iesit perfect..chiar il admirasem inainte de a citi mesajul si ma gandeam de unde l-ai luat
danielle-tare dulcele sunt printesele tale, iar faza cu multeee jucarii o cunoastem si noi..se joaca atunci cum le primeste cu ele si apoi gata..dar exact cum spunea Cornelia noi tindem sa le luam tot ce ne-am dorit cand eram noi mici.
pogos-mai mai ce falcute am vazut eu acolo..numai bune de crantzanit un pic
pony- multumim de aprecieri
blanca-sa sti ca asa am patit si noi cu marul..vezi poate nu-i place soiul..noi am incercat pe rand ionatan, golden, iar intr-o zi am copt vreo 4 soiuri si dintre toate l-am gasit pe cel castigator..BOT DE IEPURE
Am incercat si eu zilele trecute sa-i dau suculet de morcov..in prima zi a ras vreo 30 ml..dar de atunci nik..nu mai vrea sa deschida gurita si pace..asta e..o mai las o perioada.
Acum avem o singura masa diversificata la ora 10 papa 2 marute coapte si cam 1/4 sau 1/2 dintr-o banana.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59135" target="_blank">Inutza-sufletzelul nostru minunat
Corinna1982 spune:
Neata!
Badurox, bine ai revenit! E frumusica foc Iris si are si falcute si gusita... asa ca stai linistita.
Fetelor, cred ca e randul meu sa ma depresez, acum la sfarsit de an...Sper sa-mi treaca repede ca de nu, desi nu ma dor gingiile, o sa incerc leacul cu tequila romaneasca
pooh spune:
Neata!!!!!Fetelor,va multumesc pt. sfaturi....tati a gasit doar dentinox,dar pana a ajuns de la farmacie,s-a linistit Balazs si nu l-am mai dat....V-am zis,nu sunt 100% convinsa ca de la dintisori,desi inclin sa cred ca ei il supara.... primii 2 dinti nici nu le-am simtit....acum insa baga tot ce prinde in gurita,musca jucariile la greu si are momente cand urla,tipa timp de cateva secunde,dupa care incepe sa planga.....Noapte se trezeste destul de des si e tare agitat,ar sta la tzitzi non-stop....Asta e,sper sa iasa odata,sa nu-l mai chinuie....Danielle,esti o dulce,deocamdata sper sa ma descurc cu gelul asta,daca nu,te anuntCrixia,si mie mi-e groaza de diversificare-iritatie la fundulet....Timea era tare sensibila,wow,cat am tras cu ea....acum sper sa fie mai bine,oricum,si diversificarea incep mai tarziu,poate nu va fi asa de sensibil.....Pooh,mami de Timea(15.06.05) si Balázs(09.07.09)
pony spune:
Buna dimineata si de la noi,
Azi raducu a inceput ziua mai prost.La masa de la opt nu prea a mai vrut sa pape.Abia daca i-am dat sa pape jumatate din ce-mi propusesem.El cand nu mai vrea sa pape face bolboroci la gurita, scuipa, sufla mancarica si face numai stropi in jurul lui.Si cel mai mult ii place sa gangureasca cu mancarita in gurita si sa-mi testeze mie nervii .Dar nu m-am enervat !Acum canta, scoate niste a-uri din alea ascutite si i-uri.E si constipat saracutu daca nu vrea sa bea lichide.Ma mai gandesc daca sa-i bag un supozitor sau nu .Mi-e asa mila de el cand se screme .
Badurox e scumpa foc printesa ta.Si eu am inceput diversificarea cu raducu devreme, cred ca am fost prima de aici din pricina ca nu vroia sa pape laptic.Multa rabdare iti doresc
Cornelia si eu tot cu calgel ii dau cand si cand, daar raducu prefera oricand jucariile din cauciuc.
Corina te rog nu te depresa
Aniela cat tii marul la cuptor, il pui direct in tavita?eu nu i-am facut nicioadata, poate i-o placea
Motana si raducu meu are niste falculte, de zici ca este cine stie ce de gras.Dar lui i se vad coastele.
danielle nici mie nu mi-a adus mosu nimicuta si am fost cuminte
Noi am trecut pragul de 7 kg