**Zmeurici de iulie-august 2009 (21)**

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elena_adina spune:

Neata!
La mine,Razvan doarme doar noaptea in patutul lui,ziua nici nu vrea sa auda de el.Dimineata il iau in pat pe la 7juma,dar stau cu frica sa nu il loveasca.In noaptea de revelion,minume,a adormit singur pe la 23:45,eram happy ca adormit singur,dar si nervoasa ca nu a mai stat sa trecem in noul an cu el in brate(era un moft al meu).
UNGARAS-la noi le zice Arnauti,da,nu stiu de la ce si cum,asa se fac in satul vecin(eram la o verisoara).
La multe lunite lui LUCA ANDREI de Ylla2009.

http://picasaweb.google.com/sanora2013/DropBox?authkey=Gv1sRgCMPa6s-ByszSZw#5421756930342221410]

AdinadeRazvan(14.08.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_adina spune:

nu am vazut:
Albert Andrei si Eduard

http://picasaweb.google.com/sanora2013/DropBox?authkey=Gv1sRgCMPa6s-ByszSZw#5421756930342221410]

AdinadeRazvan(14.08.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinutza78 spune:

La Multi Ani tuturor zmeuricilor si mamicilor lor scumpe!!!!!

Corinna, daca imi permiti...si eu am vrut la un moment dat sa-i introduc cereale de orez la masa de seara. Din research-ul pe net am gasit ca nu exista studii care sa dovedeasca ca introducerea cerealelor la masa de seara va genera un somn prelungit. Americanii considera practica "choking hazard" (pericol de inecare). Exista insa discutii aprinse legate de introducerea cerealelor in biberonul de lapte. Studiile au identificat o legatura directa intre introducerea cerealelor in biberon si obezitate.

Parerea mea...Cerealele de orez sunt ok ca si aliment de inceput in diversificare. Avand in vedere ca Maria are aproape 5 luni nu cred ca exista pericolul de introducere prematura a meselor solide care sa priveze zmeurica de nutrientii necesari din lapte. Dupa parerea mea, totul tine de hazard...adica e posibil sa dea rezultate sau e posibil sa nu. Singurul amendament este asupra modului de administrare a cerealelor, si anume cu biberonul. Eu te sfatuiesc sa incerci cu lingurita.

uite aici un articol in care se trateaza pe larg introducerea cerealelor in alimentatia bebelusilor.

aaa..in plus am facut si eu experienta cu laptele praf la masa de seara. Si nu am avut nici un rezultat notabil...se trezeste la fel de des

Mergi la inceput

La multe lunite zmeuricilor care fac astazi 6 luni
Edi de Giova
Luca de Ylla
Albert de Dienutza

...mult succes in noua etapa de dezvoltare si diversificare usoara!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Solike spune:

Neata

Crixia, bun motivul dat de medic referitor la produsele fierte pentru stomacelul lui bebe. Apropos de recomandarile medicilor, pediatra Olgutei este o tipa in varsta, aproape de pensionare, iar eu tot timpul ma tem sa nu imi spuna ceva invechit iar eu sa aleg sa fac exact invers. Dar pana acum se pare ca este in pas cu tendintele. De fiecare data cand vb cu ea, chiar si la telefon, imi repeta: san la cerere pana la 6 luni, nimic intre mese. Numai ca Olguta mea nu prea se mai ingrasa, asa ca s-ar putea sa incepem mai devreme. Singura chestie care nu o are pediatra este cu homeopatele.
Patricia, felicitari pt kg, imi pare rau pentru motivul ce a dus la pierderea lor. Odihna placuta pana la inceperea serviciului. Deja la job?
Unguras, pediatrul Mariei - Catalina nu ti-a dat nici o idee in legatura cu diversificarea? Dar voi mai aveti, din cate am citit de la tine, bebita mananca binelaptic de mami. Doar 4 mese pe zi? Sunteti disciplinate, nu gluma. Foarte bine.
Blanca, frumusica Eva model. Cum sta cu greutatea? Vad ca ati inceput diversificarea inainte de 6 luni. Din motive de laptic? Pupam fetita frumoasa.
Buburuza, parca situatia cu parul s-a remediat partial. Iti sta bine blonda. Eu am parul negru, iar in ultimul an mi-au aparut zeci de fire albe. Mascarea lor acum este imposibila, deoarece vopseaua fara amoniac nu acopera firele albe, iar vopseaua cu amoniac in timpul alaptarii este interzisa.
AdrianaFedorca, papati para si marul piure? Despre slabit, nici gand. Eu, pe langa cele 10 kg ce au ramas, cred ca am mai pus 2 de sarbatori. Mi-am propus sa incep sport acasa, daca si Olguta este de acord cu planul meu.
Motana, Daris este o dulceata. Totusi, marul nu este periculos? Se pot desprinde bucatele destul de mari si riscul de asfixie prin blocarea cailor respiratorii este serios. Take care.
Badurox, nu te ingrijora. Cerealele ajuta la ingrasare. Si Olguta este slabanoaga rau si lunga. Costumasul lucrat de tine este frumos, iar Iris o printesica in el.
Pony, bravo pt 7 kg.
Uliiasi, ce bine ca ai scapat de partea cea mai grea si poti da san in continuare. Bravo! Si eu am luat antibiotice si am alaptat, numai ca in acea perioada Olguta nu a luat decat foarte putin in greutate. Mea culpa.
Simina, welcome.
Cornelia, ce Craciun animat de sufletele copiilor ati avut voi. Felicitari pentru familia numeroasa si frumoasa, si, de asemenea, tuturor mamicilor care au avut curajul de a trece de la 2 la 3 bebei!

Fac o pauza, sa verific cupilu'.

Trebie sa ma laud insa cu Olguta mea sportiva.

Oana, mami de Olguta punkista (25.07.2009)

Bucuria mea Olguta
Botezul Olgutei
Asa a inceput viata cu Olguta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blanca000 spune:

La multi ani...,

ce faceti?

Noi am petrecut revelionul, cum v-am zis, la niste prieteni..noi cu Eva si ei doi..puiul meu a adormit la 12 fara ceva si noi pe la 2..halal party ...imi era ca se trezeste de la artificii dar nimic..bubuiau alea pe langa noi si ea dormea lesinata.
Ieri am fost cu sorcova pe unde am nimerit..si a capatat Eva ceva banuti ..sa o invat deja sa faca banii ..

Solike, Eva sta ok cu grautatea..adica suntem in grafic..are la 5 luni vreo 6600-6700 g...am inceput diversificarea caci am vazut-o pregatita pentru alte gusturi..nu am considerat 6 luni ca fiind limita pana la care sa asteptam (pana la urma e doar o recomandarea perioada asta). Oricum tot la suc suntem, caci pireul de fructe nu e bun ..dar nu o grabesc..in ritmul ei.
Giova..abia astept sa ne zici cum face Edi la mancarica
Motana, vazand filmuletul cu Daria si marul am zis sa ii dau si eu Evei asa..insa cand mi-a muscat capatul feliei si o bucata mare de mar i-a ramas in gurita (noroc ca am vazuto la chiar in acel momet) m-am speriat si instant mi-am varat degetul sa scot bucata...sotul se crispase tot..mmmmm...nu recomand nici eu marul asa.
Pooh..off pupam pe Balasz.
Ungaras lasa ca se reinvata Maria Catalina in patut iarasi..in maxim 3-4 zile eu zic.

Aaaaa..acum vreo 2 zile am zis sa o pun pe Eva in bouncer sa fac eu nu stiu ce prin bucatarie. Ea langa mine. Cand deodata vad ca se ridica de spate, ajunge in fund si apoi hop..se lasa in fata sa culega ceva de pe jos..noroc ca era prinsa acolo ca altfel cadea in freza. Nu mai e chip sa mai stea acolo..numai asa face..vrea sa se dea jos si sa plece la plimbare.

Azi mi-a mancat suculetul cu pofta..plecaia din buze sa ceara..dar mama ei (io ) a varsat din greseala tot suculetul pe bebe si pe scaunul de masa (care e Chicco Poly-intreba cineva..e super, deci recomand)..asa ca dupa ce ca am patat pantaloni, body, bavetica, sosetele..am lasat si fata cu pofta in gat ..deh! mama denaturata.

-------------------------------------------
Mami de Eva Ilinca 25.07.09
"Bratele mamei sunt facute din tandrete. Acolo copiii dorm in siguranta." Victor Hugo

My precious baby girl...
Bubi mic poze...din burtica si din afara ei

Mergi la inceput

Aici
un articol despre diversificare.
Recomandarile pt o diversificare optima sunt de citit, la pag. 4 a articolului.

Alinutza, Corinna, cerealele sunt recomandate de la 6 luni pt bebeii care iau greu/putin in greutate. Cerealele dezvolta tesutul grasos, nu muschii sau reteaua arteriala. Evident, se recomanda o masa putin mai consistenta de cereale, nu ca alimentatie principala.

Bucuria mea Olguta
Botezul Olgutei

Mergi la inceput

solike nu pot accesa linkul, se considera reclama. Pune linkul cu spatii

Mergi la inceput

http: //www. nou-nascuti .ro /nutritie. html?id=1897

Sper sa fie ok asa.

Bucuria mea Olguta
Botezul Olgutei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

buna fetele
cum ati intrat in noul an????
eu am intrat varza.....obosita rau! abia aseara ce am reusit sa mai dorm putin....eh, imi revin eu.
ne pregatim de plecare.......dar ma consolez la gandul ca la sf lui martie vin in Romania iar si atunci stauuuuuu cevaaaa....vreau sa fac scoala e soferi si dupa, in iul sa placam hai hui in concediu
va si promit ca atunci cand ajungem acasa la noi sa fim mai prompte

Mergi la inceput