**Zmeurici de iulie-august 2009 (21)**
Raspunsuri - Pagina 13
Cornelia spune:
Pupam toate zmeurelele , va dorim petrecere fumoasa tuturor si sa ne auzim sanatoase in 2010!
Un An Nou cu sanatate, fericire si impliniri!
ungaras spune:
Buna fetelor! noi suntem cu o ora in urma asa ca o sa ardem artificii de doua ori. Odata in acelasi timp cu voi, sa va simtim aproape. La multi ani sanatosi si frumosi!
Petrecere frumoasa!
http://picasaweb.google.nl/glasiuli
flosideea spune:
am intrat asa rapid pt a va ura UN AN NOU PLIN DE BUCURII,SANATATE SI IMPLINIRI!sa dea Doamne Diamne sa reusim cu totii tot ce ne`am propus si sa ramanem aceeasi familie frumoasa,alaturi de zmeurei care mai de care mai scumputi si de mamici eroine pe care si eu si Denis o indragim!!
noi vom merge la nasi de rev,sa vedem cum o fi cu papa.oricum,avem si un incisiv central sus,il asteptam pe al 2`lea,deci avem 5 dintosi!!diversificare=pulpita de pui .
va pup dragele mele,fug sa fac baie ca imediat plecam
Andreea,mamica de Denis-Stefan(17.07.2009)
laura.s spune:
Salutare!
Noce, scoica (mea) e pana la 9 kg, asa scrie in carte. Sara are deja aproape 7,5 kg si cand e imbracata cu cosmonautul nu se poate misca deloc in ea, asa ca sta cuminte vreo 15-20 min, apoi se supara si face taraboi. Nu vreau sa o tin in brate in masina, locul ei e in scaun. La drumuri mai lungi, nu o imbrac asa gros si tot sta parca e impaiata. Ma gandesc ca un scaun pt 0-18 kg ii ofera mai mult spatiu, chiar daca are reductor pt bebei pana in 9 kg.
Ungaras, si a mea a luat o pauza, vreo saptamana nu a vorbit deloc cu noi, ea care vorbea de-mi facea capul toaca. Cred ca au bulversat-o atatia musafiri... Acum da semne ca isi revine.
Alinutza78, multumim pentru informatii! Cat despre scaunul auto, l-am gasit pe un site de la noi, dar fara detalii. Cate pozitii are spatarul? Husa e detasabila?
Pogos, merci pentru tip. Despre ricinus communis am gasit, pe scurt: "Secre#355;ie lactat#259; insuficient#259; (dilu#355;ii joase īn 5 CH, 5 granule diminea#355;a #351;i seara). Pentru a īntrerupe secre#355;ia lactat#259;: o doz#259; la dilu#355;ia 30 CH, timp de 3 dimine#355;i succesive." Asa ca, atentie la dilutie! Cand se deschid farmaciile, imi iau si eu.
Fara sa facem un obicei din asta (sper), azi i-am dat Sarei niste suc de para, din cauza de nefacut kk de 4 zile. Nimic altceva nu a functionat pana acum, tot cand vrea ea face, da' am eu o problema cu capu' . Nu-i vorba, are cu cine semana, ca si eu am probleme d-astea de cand ma stiu...
Intai a facut ochii mari ("oare ce-mi da zapacita asta?"), iar dupa 2-3 lingurite nu mai pridideam sa adun sucul din catronel. Acu', sper sa nu-i fi dat prea mult si s-o doara burtica.
Uram si noi zmeuricilor si tuturor celor dragi lor ca noul an sa va aduca tot ce este mai bun pe lume, sa fiti sanatosi si voiosi! La multi ani!
pogos spune:
da laura.s in dilutie f mica mi-a dat de 5CH, doar 2 granule pe zi.
Laura, mami de Ana Catinca (25.09.2006) si de Tudor Petru (22.07.2009)
pooh spune:
Dragi mamici si zmeurici,va dorim un an nou plin de sanatate,bucurii si impliniri!!!La multi ani 2010!!!!Pooh,mami de Timea(15.06.05) si Balįzs(09.07.09)
noce spune:
Alinutza, foarte bune informatiile despre diversificare. Multumim E drept ca tu ai postat un link mai demult cu raportul OMS, dar nu m-am invrednicit sa-l citesc
Asa am primit si eu raspuns la intrebarea care ma macina. De ce nu e bine sa-i dam sucuri copilului? Am retinut ca au scris Alina si Mqqm ca nu e recomandat sa dai sucuri de la 6 luni si nu stiam de ce si cand putem incepe. Banuiam ca ar putea cauza carii.
Eu ma gandesc sa-i dau suc de telina si morcov si mai tarziu sa adaug mar, sfecla rosie sau castravete si nu stiu cand sa incep cu el, daca aleg autodiversificarea. Daca e risc de carii dentare, prefer sa mai aman pana la 8-9 luni daca atunci e mai ok. Are timp toata viata sa bea sucuri naturale.
Multumesc si Clarei pentru raspunsul ei despre BLW. N-am apucat atunci sa scriu intrebarea mea. Daca mai aveti sfaturi legate de introducerea sucurilor naturale in BLW muchas gracias
Frumoase urari ati mai scris! Eu ma bucur de fiecare dintre ele si deja ma vad cu toate acele impliniri si bucurii! Doamne ajuta la toata lumea!
O noapte frumoasa si la multi ani!
Mami lui Filip, 1 august 2009
Primul Craciun in 3
alinutza78 spune:
pogos multumesc mult pentru sfat.
Am dat cautare pe net si am gasit produsul doar in reteaua de farmacii Dona. Tu il cumperi de la alta farmacie cunoscuta? Tin minte parca spuneai ca iti trebuie trimitere de la medic. Oricum sper sa gasesc produsul in Iasi, ca noi avem vacanta prelungita pana la sfarsitul lunii ianuarie
Alina spune:
Buna seara,dragi mamici de zmeurici!
A mai trecut un an,cu bune si cu rele...
In primul rind,va spun ca mesajul asta il scriu a doua oara,luni l-am pierdut prima oara din cauza laptopului meu ca s-a restartat pe nepregetite si aseara nu stiu,mergea si ff greu netul la noi...
Multumim mult pt urarile de Sf Stefan,le dorim si noi cu mare intirziere,celorlalti Stefani,numai bine,sanatate si multe bucurii.In Germania cica e mai bine sa adresezi urarile dupa eeniment decit in avans asa ca ne incadram dar alta data o sa fim punctuali.
Noi am petrecut bine,Stefan a fost cumintel la botez,la un moment dat i s-a facut foame tare si a tras din suzeta,se enerva daca o scapa.Poze o sa pun dar nu stiu cind,nu am ajuns sa mai urc poze in album de luni bune...,Mos Craciun mi-a adus de toate dar nu mi-a adus niste saci de timp .
Am admirat si eu aproape toate zmeuricile,care mai de care mai frumoase si mai costumate ,nu vreau sa nominalizez ca atunci sigur as uita.
Astept si eu sa vad ce scaunele de masa ati mai cumparat,eu nu m-am hotarit la unul anume insa prefer unul de lemn,robust,f stabil si care sa nu ocupe asa mult loc.
La fata am avut genul acela de scaunel introdus intr-o masuta,practic se puteau detasa si folosi pina tirziu la scris,colorat,facut puzzle.Cred ca stiu despre ce vorbesc.Acum prefer alt gen,am deja masuta cu scaunele.
Alinuta, ce aparat ai luat?
Eu v-am intrebat prin noiembrie,ma gindisem la un Beaba Babycook,daca intereseaza pe cineva,voi pune un link.
In rest,am luat si eu castronele,lingurite,canute toate bpa free,am mai luat si carti si de sapt viitoare vom face planul ce si cum.
Noi in 2 februarie avem programare la vaccin si atunci discutam cu pediatra despre diversificare,stabilim ce si cum ni se potriveste.
Oricum,e fara sucuri si supe,pe-aici nu se recomanda zemuricile astea.Sucul se poate da intre mese dar de supa strecurata nu am auzit/citit...
Nu te stressa din pricina laptelui,bine ca il primeste pe cel praf.
Motana,ce scumpa e Daris cu feliuta de mar in mina ,cam asa vad si eu inceputul diversificarii.Inspirata de Daris si de Filip al lui Noce,i-am dat si eu azi in minuta vreo 3 cm din banana,a mozolit-o ff incintat,minute in sir,pina am fost nevoita sa i-o iau intr-un mare scandal dar deja incepuse sa rupa bucatele...sigur a si inghitit cite ceva,mai molfaia de zor si dupa ce i-am luat-o.
Cornelia,cind vad pozele voastre,ma gindesc ca mi-ar place si mie cu 3 copii dar cred ca e cam tirziu pt noi .Vladimir e un cumintel dar Stefan pare tare nazdravan,asa tre'sa fie baieteii,iti spun eu mai tirziu cum va fi la noi,daca am deja nerfii pe bigudiuri sau nu .
Noce,,stai sa-ti spun ca exact asa ma gindeam si eu,cind Stefan va minca si altceva,alti zmeurici au ajuns deja la snitele si cartofi prajiti dar nu-i bai,au si ei toata viata inainte pt alte meniuri...
Badurox,sincer,numai pt o iritatie la fund,eu nu as folosi Elocom.Este totusi o crema cu cortizon...Despre dermatita citeam aseara in revista mea lunara despre bebelusi ca 1 din 10 are asa ceva si numai in cazuri extreme se folosesc creme cu cortizon,oricum ea apare pe un teren alergic si intii,trebuie inlaturat orice alergen...apropo,ce lapte ii dai?Sa stii ca si mie imi place croitoareala,am si masina electrica(nedesfacuta,in cutie...)dar m-am resemnat,numai la pensie cred ca o sa am timp...
Ungaras,ti-a adus cumva Moju,camera foto Luminix,Panasonic?Parca asa am retinut pt ca si eu am primit asta,printre altele.
Elenada,eu ascult online,Radio Kit Onesti,si au muzica f faina...
ClaraJ,daca ai timp,baga sosul de piper,am mincat si eu de multe ori dar nu ma pricep sa-l fac .In noaptea asta mincam peste,suntem saturati de carnuri,cirnati,fripturici si sarmale.
Uliiasi,,sanatate multa si tine nodulul sub control!Bine ca ai trecut de mastita si poti alapta in continuare .
Noi vom petrece acasa,sotul a cumparat niste artificii la insistenta fetei,vroia si ea sa marcam cumva inceputul unui noi an,sper ca mai bun...
Va doresc un AN NOU mai bun,cu sanatate multa,bucurii,zimbet si numai clipe senine.Fie ca toate zmeuricile si fratiorii lor sa fie sanatosi,mincaciosi si nemofturosi.Fie ca zmeuricile care mai vor fratioare,sa primeasca in anul care vine.
La multi ani 2010!
Va pup cu drag,
Alina spune:
Noce,sucuri putem da intre mese dar deloc noaptea,dupa ultima masa ca se invata copilul si e riscul cariei de biberon.
Sunt f multi copii care adorm cu sticla cu lapte,sau sticla de ceai,sau suc de fructe dar cum in toate trebuie sa existe o limita,dupa ce ies dintisorii,ne oprim cu obiceiurile astea,dupa ultima masa curatam dintucii si gata,luam pauza sau bem apa.Exista tot felul de lucruri pt curatul dintilor de lapte,limbutei.
Eu am lucrat un timp la pedodontie,in clinica si era incredibil citi copii mici(pina in 3 ani)veneau cu dantura praf...din vina parintilor(parere personala)ca nu le scoteau sticla de ceai/lapte/suc seara sau noaptea,ca altfel nu vor sa adoarma.Nu stiti ce greu e sa tratezi un copil asa mic,majoritatea primeau narcoza(anestezie generala)pt tratament,de cele mai multe ori extractii.Extractia timpurie a dintilor de lapte atrage o serie intreaga de probleme,de la cele digestive pina la cele estetice,pe termen lung...si mai bine,sa prevenim decit sa o tragem apoi.
Logica cum ca "sunt dinti de lapte,si asa vin scosi"nu e de prea mare valoare...