**Zmeurici de iulie-august 2009 (21)**
Raspunsuri - Pagina 12
Moniland spune:
Va pupam si noi si va dorim un 2010 in care sa aveti parte doar de lucruri bune si copilasi sanatosi!
Noi vom petrece Revelionul intr-un Club, iar maine plecam la o cabana pana poimaine cand ne intoarcem in oras pt re-revelion. Fetitele vor fi bineinteles la bunici.
de Laura Ioana Irina Maria(26 iulie 2009)
alinutza78 spune:
ca sa nu uit, am si eu doua amendamente la subiectul diversificare discutat pe forum:
1. ordinea introducerii alimentelor: legume inainte de fructe sau invers
In rapoartele OMS nu am gasit o recomandare precisa cu privire la alimentele de inceput. Se specifica clar ca diversificarea alimentatiei trebuie sa tina cont de urmatoarele:
- curba de dezvoltare ponderala a fiecarui bebelus;
- alimentele de inceput sa aiba un aport nutritiv consistent;
- scopul principal este acela de a obisnui/invata bebelusul cu abilitatile de a mesteca, de a inghiti...de a-l obisnui cu diferite arome si texturi..si nu de a inlocui laptele matern sau formula.
In etapa de dezvoltare 1, OMS conisdera ca alimente de tranzitie:
- cereale fara gluten;
- piure din cartof dulce;
- piureuri din legume si fructe.
Cantitate: cantitati foarte mici de alimente solide se dau bebelusului o data pe zi (in aceasta etapa de dezvoltare) pentru a invata bebelusul sa manance alimente solide si sa se obisnuiasca cu noi texturi si arome.
Ce este interesant: mancarea ar trebui data bebelusului dupa alaptare tocmai pentru a evita riscul de a inlocui laptele matern.
In cartea dr. Sears "Family nutrition book" este tratata si ordinea introducerii alimentelor. El spune ca teoreticienii recomanda introducerea mai intai a legumelor, tocmai pentru a invata bebelusul ca nu toata mancarea are gust dulce. Desi directiva suna bine in teorie, in practica multi parinti s-au confruntat cu refuzul total al legumelor din partea bebelusilor. Bebelusii sunt obisnuiti "by default" cu gustul dulce. Recomandarea dr Sears este aceea ca desi legumele au un aport nutritiv net superior fata de fructe, in prima etapa de diversificare nu este atat de important continutul nutritiv cat obisnuirea bebelusului cu refluxul de a inghiti si cu noi texturi. Daca se insista asupra introducerii legumelor, se recomanda alegerea legumelor dulci: morcovi si cartofi dulci.
LLL sugereaza urmatoarea progresie alimentara:
- banana, avocado, cartof dulce;
- carne (ei considera ca dupa 6 luni principala carenta care ar putea aparea este deficitul de fier. Ei recomanda dupa aceasta varsta introducerea carnii sau a altor alimente bogate in fier in locul alimentelor imbogatite artificial cu fier (de exemplu cereale cu fier);
- cereale integrale (faina de grau si porumbul dupa varsta de 9-12 luni);
- fructe proaspete (citricile dupa varsta de 9-12 luni);
- legume;
- produse derivate din lapte (laptele neprelucrat de vaca dupa varsta de 12 luni).
2. sucurile de fructe/supa de zarzavat
Eu am fost sceptica de la bun inceput cu privire la inlocuirea unei mese de lapte cu sucul de fructe sau supa de zarzavat. Rolul ambelor il vad doar in obisnuirea bebelusului cu gusturi noi, insa nu ma poate convinge nimeni ca o supa chioara de legume (care apropo nici nu mai contin atat de multe vitamine dupa fierbere) are un aport nutritiv echivalent cu laptele matern sau cu laptele formula. Eu as "scapa" in sucul de fructe si putina pulpa de fruct (pentru fibra), sau in supa de zarzavat as lasa morcovul pasat bine.
In raportul OMS am gasit urmatoarele: din punct de vedere nutritional, sucurile de fructe au un aport nutritiv asemanator cu fructul in sine, cu exceptia fibrelor. Sucurile de fructe sunt importante datorita aportului de vitamina C si sunt administrate bebelusului ca parte a unei mese. Cu toate acestea cantitatea de suc trebuie limitata pentru a evita inlocuirea laptelui matern sau a formulei. In plus, sucurile de fructe contin glucoza, fructoza (sau alte zaharuri) care vor duce in timp la cariile dentare.
Nu am gasit in raport nici o mentiune referitoare la supele de zarzavat. Recomandarea lor consta intr-o prelucrare termica cat mai redusa a legumelor sau utilizarea unei cantitati reduse de apa in prepararea lor in vederea unei pierderi minime de vitamine.
Am incheiat rapid ca iar ma solicita strumful
mai revin io cu urarile de rigoare
elenada spune:
Aho , aho prieteni dragi,
Stati putin si ascultati
Maine anul se noieste
Elena va doreste
Mult belsug si sanatate
Numai reusite-n toate
Ce sa va aduca anul
Norocul sa umple carul
Pace si bucurie
Sanatate si iubire! La multi ani 2010!
Va pupam dulce!
Daca doriti sa votati un pitic o puteti face AICI
elena fericita de Ana Maria & Matei Stefan - 18 iulie 2009
Piticii mei iubiti
Povestea noastra in Tabu
***CAMPANIA NOASTRA *** www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!
liluc spune:
Noce Ai dreptate, partea buna e totusi ca putem invata de la alte mamici mai inaintate in ale diversificarii, si le multumesc forte mult!
Laura.S Eu o sa optez pentru http://www.chicco360.com/ (sper sa nu fie considerata reclama) si asta din lipsa de spatiu in bucatarie pentru un scaunel cu cadru.
Giova O sa cumpar si eu revista Mami sa ma inspir, cu toate ca nu avem decat 4 luni si ceva, dar tare ma bate gandul sa incep mai devreme chiar daca alaptez, ca mi-a tare mila cand o vad cu cata pofta se uita cand mananc ceva si ma gandesc ca si regula de 6 luni e orientativa si ca depinde de la bebe la bebe. Sper sa le treaca raceala puiutilor!
In alta ordine de idei, am admirat Craciunite si Craciunei ... sa-i mananci nu alta de copilasi frumosi ce sunt in tufa!
In incheiere va uram si noi Un An Nou Fericit, care sa va aduca tot ce va doriti!
fericita de Cleo Marie (DN 20 aug)
alinutza78 spune:
mqqm mi-a placut tare mult "mostra" de baietel suparat din bumbo. Ericelu, ca sa nu se lase mai prejos, dupa 10 minute de bumbo, pleaca cu el. Insa s-a dovedit foarte util in mesele in familie...l-am asezat pe mister exact in mijlocul mesei cu bunatatile de sarbatori si am putut manca linistiti. Era atat de absorbit de mirosurile si culorile din jurul lui incat uita ca era tintuit acolo. Ca urmare, la fiecare masa Eric ne insoteste in bumbo si ne urmareste foarte atent cum mancam.
doinique acum ti-am vazut postarea de Craciun.Te asteptam mai des pe la noi sa ne impartasesti experientele cu Ioana.
buburuza am vazut una bucata de Craciunel frumos tare...are ochii tai. Si tie iti sta foarte bine blonda... Te inteleg foarte bine cu problemele de lactatie...numai ca eu am acasa un pitic papacios tare..si nu mai stiu cum sa-i fac fata numai cu laptele meu. Si eu am pompat mai des pentru a creste secretia lactata, insa nu mai da rezultate.
Sunt in consens cu tine cu privire la o combinatie intre BLW si clasic...si tot din acelasi motiv: lipsa timpului
Motana, la multi ani sotului tau (cam tarziu, stiu). Daris e tare cool in filmuletul cu marul...in schimb vreau sa remarc ca s-a facut o pustoaica tare scumpa
pony ma bucur ca Raducu este ok din punct de vedere neurologic. Am gasit in research-ul meu pe net cu privire la alimentatie, un www.keepkidshealthy.com/nutrition/food_refusal.html" target="_blank">articol interesant despre cauzele refuzului alimentar la copii.
emanouela felicitari pentru cununia religioasa si multa sanatate lui Darius
Patricia am vazut pozicile de Craciun. Ai un Craciunel foarte frumusel, expresiv, iar Rebecca este o domnisoara frumoasa si finuta. Imi pare rau ca ai probleme cu bila, insa vezi si partea buna a lucrurilor..ai slabit. Eu am avut o pofta imensa in perioada sarbatorilor, dar asta mai mult pe baza de stres si oboseala. Dar vine noul an cand mi-am propus sa ma apuc serios de o dieta echilibrata si de sport intensiv. Multa bafta la introducerea meselor de formula...eu de cand i-am introdus lui Eric o masa de formula (adica de doua zile) stau cu frica in san sa nu refuze laptele meu. Deja este evidenta preferinta lui catre laptele praf..probabil e mult mai dulce ca al nostru
Am vazut pozici cu Eva de blanca (un adevarat fotomodel), cu printesa Corinnei, cu Craciunitele de Moniland, cu Bryce de Clara, cu Denis de Flosideea, cu gemenasii Elenadei, cu Maria Catalina de ungaras si craciunitele de anielas....toti sunt superbi.
Cornelia mi se pare foarte echilibrata abordarea ta pe diversificare....de altfel pe mine ma incanta tare mult cum gestionezi atmosfera de familie...si cei trei nazdravani de acasa, atat de diferiti unul de celalalt
adriana felicitari pentru dintisorul Anastasiei..si iau notite din schema de diversificare abordata. Poate vii cu mai multe amanunte
pogos ma delectez de fiecare data cu pozele cu Tudor si Ana. Se vede din poze ce personalitate are fiecare si cat sunt de diferiti...iar Tudor ramane un scump si un dolofanel. Cum au fost sarbatorile? Te-au ajutat sa te inveselesti si sa lasi depresia deoparte?
badurox bine ai revenit Craciunita ta e superba Eu zic sa stai linistita cu greutatea fetei..esti in parametri. Cat despre mancat..e si normal ca la varsta asta sa intampine probleme in mancatul cu lingurita. La aceasta varsta, bebelusii au inca reflexul de impingere a mancarii cu limba (reflex de expluzie). In primele 4 luni acest reflux impiedica ca bebelusul sa se inece cu alimente (limba respinge automat orice aliment solid introdus in gura). Intre 4 si 6 luni acest reflex dispare.
uliiasi, o pentru o mamicuta curajoasa. Super ca poti sa alaptezi in continuare.
ely_cta mai ce dolofanel ai tu acolo. Asteptam pozici
laura.s noi avem www.britaxfirstclass.com/" target="_blank">scaunul asta, care este pretabil pana la 18 kg si are si un dispozitiv care adapta scaunul si pentru bebelusii pana in 6 luni.
Giova am vazut si eu ca Edi si Eric au avut acelasi costum de Craciun. Costumul era scurt la picioare si lung la maini...am crezut ca a intrat la apa dupa ce l-am spalat, dar se pare ca asa a fost gandit. Nu stiu daca ii mai ajunge sau nu laptele meu lui Eric, insa eu perseverez ca marea majoritate a meselor sa fie laptele meu. E tentant cand vad ca dupa o masa de lapte praf sta satul 4 ore dar cat mai am lapte sunt pe pozitii Sunt super multumita ca laptele de la congelator si-a atins scopul. In plus Eric a luat foarte bine in greutate luna acesta si cred ca se datoreaza in mare parte si laptelui mai gras care era stocat la congelator.
nu stiu cine se plangea...Corinna sau Siacob...cu zmeurica care urla cand ajunge in locuri straine. Am experimentat si eu cateva faze cu Eric...care urla si cand ajungeam la mama acasa. Si plangea copilul cu sughituri de se scutura camasa pe el...Eu eram efectiv consternata, pentru ca nu-l mai vazusem in astfel de situatii...stiam de asemenea ca undeva in jurul varstei de 7 luni incep bebelusii sa planga in prezenta persoanelor necunoscute. Buey..dar mama a fost alaturi de el primele patru luni de viata..numai persoana necunoscuta nu era. Ulterior, am observat ca daca il tineam primele minute in brate (de obicei pe unde ajungeam imi lua copilul din brate direct de la usa) si il plimbam prin casa si vorbeam calm cu el, iesea repede din starea de anxietate si radea la toata lumea.
fetelor...sa nu uit...multumesc mult pentru incurajari
mai aveam un milion de lucruri de spus, aveam atatea idei si intrebari zilele astea, insa mi-e capul doar la petrecere. E prima iesire de cand am nascut unde nu o sa se vorbeasca in soapta (poate doarme si strumful mai mult de juma' de ora), unde nu o sa stau ca pe spini sau cu ochii pe ceas cand sa ma mulg, cand sa-i dau papa, cand da semne de oboseala...bla bla. E buna si o iesire din asta.
de diversificare vorbim mai multe la anul..
va doresc un an nou care sa fie cel putin la fel de spectaculos ca anul asta, anul in care majoritatea dintre noi am devenit mame pentru prima data...cu zmeurici sanatoase, papacioase ...Pentru noi doresc sa ne revenim la greutatea de dinainte de sarcina, sa ne redescoperim ca femei, iubite..sa gasim acel echilibru fragil intre aspectele vietii noastre.
ehh...dupa toata elucubratia de mai sus...la multi ani 2010 si sa ne revedem sanatoase si fericite la anul
pogos spune:
Mamici si zmeurici,
Va urez ca anul nou sa va aduca numai fericire, sanatate si impliniri de toate felurile. Sa fiti iubiti/e si sa va ocoleasca grijile.
La multi ani!
Noi de Revelion o sa petrecem cu cumnatii si cu bebelul lor si cu niste prieteni. O sa fie un Revelion cu copilasi dragalasi. Iar in meniu...vor fi o gramada. Friptura, salate iar ca desert eu am facut o prajitura iar cumnata un tort care cred ca ne va lucra la cantar
Este primul Revelion cu doua minuni, asa cum a fost si Craciunul (care a fost atat de frumos cu casa plina de copilasi care mai de care mai fericit sa desfaca cadourile si sa-l impresioneze pe Mos Craciun)
Va pup pe toate si sa ne vedem cu bine in noul an!
Laura, mami de Ana Catinca (25.09.2006) si de Tudor Petru (22.07.2009)
sara_amira09 spune:
Salutare fetele!Am intrat sa va urez un an nou fericit, cu zmeurici sanatoase, papacioase si somnoroase!Eu asta imi doresc!
Am citit tot insa nu am timp sa scriu fiecareia ca ma pregatesc pentru petrecerea de diseara. Vine sora mea la mine cu cumnatul meu!Am ales sa fac acasa pentru ca Sara nu e obisnuita inca cu altcineva si imi doresc ca primul an cu bebe sa il fac acasa. Desi cum spunea alinutza e bine si cate o iesire.
Ne vedem la anu'!
Va pup si sa imbratisez cu drag!
pogos spune:
alinutza de Craciun a fost minunat. Am trecut de depresii, am doua minuni care nu merita o mamica suparata. De fel sunt f optimista dar mai cad si eu uneori. Imi pare rau ca ai avut probleme cu laptele. Eu am vorbit cu un medic homeopat si mi-a dat un tratament. Nu am de ce sa ma plang, am lapte cat sa-l sature pe grasan si sa ia bine in greutate. sper sa o tin asa pana pe la un an. Asa mi-am propus, acum a vedem daca reusesc. Medicul de care-ti zic a spus ca voi avea daca fac tratamentul dat de el. Daca te intereseaza, mi-a dat Ricinus communis cate 1 gr de 2 ori pe zi sau daca vrei poti lua legatura cu el.
uliiasi
Laura, mami de Ana Catinca (25.09.2006) si de Tudor Petru (22.07.2009)
emanouela spune:
alinutza78 multumim tare mult
gata pt anul acesta cu forumul....ma mobilizez si eu sa mai fac una alta ptin casa si sa primesc uratori.
va pup pe toate si va doresc tot ce e mai frumos pe lume, multa sanatate si liniste.
La multi ani! si sa ne recitim cu drag in 2010
blanca000 spune:
Un an nou plin de sanatate, noroc si satisfactii pentru toate zmeurelele si toata tufa noastra.
-------------------------------------------
Mami de Eva Ilinca 25.07.09
"Bratele mamei sunt facute din tandrete. Acolo copiii dorm in siguranta." Victor Hugo
My precious baby girl...
Bubi mic poze...din burtica si din afara ei