Mamici de fulgusori de nov - dec 2009 (187)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dankutza spune:

La Multi Ani, Ancutza! Sa fi sanatoasa si sa-ti dea Doamne Doamne putere sa iti cresti bebelusul!

Mami de amazoana

My Perfect Baby - poze recente cu Cezarica (nascuta in 09.12.09)

www.youtube.com/watch?v=kM5OW33_nlc" target="_blank"> Cezarica la externare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RamonaCopot spune:

Asa e si la noi cu moasa, in mare. Ea e cea care la 3 zile de la nastere (sau cand a venit bebe acasa cu mama) a pus ursitorile la copil. Acum la botez moasa vine acasa si imbraca copilul de la a la z, de mers la biserica si il duce in brate pana acolo, unde il preda la nasa. O ajuta pe nasa sa dezbrace copilul in biserica, pentru a-l baga in baita si apoi nasa il imbraca in setul de hainute cumparate de ea. Inapoi acasa il aduce nasa in brate si il da la mama. A doua zi dimineata, moasa ii face baita, de scos din mir si de data asta il imbraca in haine de la noi. Si gata cu botezul. Ah...si la botez, nasii si mosii impary contributia pt preot (care prin partile noastre[mehedinti] e in jur de 400 ron. Lumanarea pt botez o cumpara nasii.
Apoi de anu nou' se merge cu copilul la mosi 3 ani la rand sa ridice copilul la grinda, ocazie cu care copilul primeste cadou, iar parintii la randul lor trebuie sa se prezinte cu plocon.
La nasi se merge de paste la fel cu plocon. Insa daca vb cu ei ca "fara pretentii" atunci scap de ploconeala (von, carne, paine...) si mai bine le iau eu un cadou simbolic.

Ramona,
MAMICA DE BROSCOI - PRINTISOR DOMINIC ANDREI

Mergi la inceput

Buna fetele,

Vreau sa va scriu ce am mai aflat.
Acum cateva zile, a aparut sora-mea cu o sacoasa mare cu hainute pentru fetita. O verisoara de-a doua mi le-a trimis. Au picat super bine, avand in vedere ca noi nu aveam hainute. Stiti, noi suntem tampiti din aia, care nu cumpara nimic pana nu se naste copilul. Totusi, scapand de vigilenta mamei, am cumparat cateva costumase, dar nic unul nu ii vine la pisica mea de copil. Unele dintre ele sunt noi. Le-am spalat. Sunt numai de la Mothercare, Miniblu, Andrea Esca... Deci, am destule haine sa imbrac copilul, cel putin o perioada. Dupa aia plec la cumparaturi.
Asa, acum sa ajung unde vroiam. Verisoara asta, este si o "medicina". Este medic de familie. Are si ea o fetita de 9 luni. Si, am pus intrebari despre vaccinuri. Ca, deh, inca nu sunt lamurita ce sa fac.
Mi-a zis ca orice as face sa nu cad in extreme. Adica, nici sa nu ii fac vaccinuri, dar nici sa ii fac toate vaccinurile de care am auzit. Tendinta mea, era sa ii fac o gramada de vaccinuri , ca sa nu se imbolnaveasca de nimic. Zicea ca a vazut mai multe reactii la vaccinuri, decat boala respectiva facuta la un copil nevaccinat cu ceva. Am intrebat-o de Prevenar, Rotarix si altele. Mi-a zis sa ii fac minimum de vaccinuri. In nici un caz Infanrix Hexa. A zis si ea ca e mai bun Pentaxim. Dar mi-a zis sa nu fac Egerix B (cel pt hepatita B), pt ca a vazut reactii urate la copii.
Foarte important! Mi-a zis ca inainte de vaccin sa duc copilul la un consult neurologic. Medicul de familie si chiar pediatru, nu sunt suficienti de buni, in a detecta daca bebe are vreo problema. Numai dupa consultul asta sa ii fac vaccinurile.
In cazul meu, ar fi mai bine sa incep vaccinurile de la 3 luni si nu 2 luni, pt ca s-a nascut micuta si o luna in plus conteaza inainte de vaccin.
Cam asta am aflat. Poate va ajuta si pe voi informatiile astea.

Mami de amazoana

www.youtube.com/watch?v=kM5OW33_nlc" target="_blank"> Cezarica la externare

Mergi la inceput

Ia uitati cum ne facem noi inviorarea de dimineata.

http://www.youtube.com/watch?v=o_juSnOhMdc

Mami de amazoana

www.youtube.com/watch?v=o_juSnOhMdc" target="_blank"> Cezarica isi face gimnastica de dimineata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrecluj spune:

Lavi multumim, ne cade tare bine. Ancutzule multumim de tratatie. Monisule drag, Cuscrelu anuntati-ne si pe noi despre iesire sa kuam avionul si sa venim cu voi, sa vedem ce zici Chiara de baieti, da? Chiara Ada, vita mia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_boc spune:

Salutare,

Dankutza, foarte frumoasa Cezarica, si energica.

Copilu' asta al meu se trezeste tot timpul urland. Se opreste numai dupa ce ajunge tzitzi la gurita, in rest urla continuu. Si el da mult din maini si din picioare dar in general pe plans.

Lilyana mi-am comandat de pe net (Shea butter), si maine sper sa imi ajunga si sa aiba efectul pe care mi l-ai spus. Am vrut sa renunt la alaptatul la san dar dr de familie a zis sa nici nu ma gandesc, sa rabd ca n-am ce face. Daca m-ar durea numai cat alaptez n-ar fi asa rau, dar ma dor sanii/sfarcurile cam tot timpul.

CRIS , Andrei Cristian, 7 dec 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns krelia spune:

mersic fetele....am inteles oarecum.......cred ca cel mai bine o s-o intreb pe nasa......eu stiu numai faza aia cu baita de a 2a zi, pe care o face nasa....in rest...sunt paralela

Andre....cred ca mai la primvara...cel mai sigur...sa fie si cupkii mari

_
Krelia, mami de printes Rares-Mihai

"Orice copil te face sa vrei sa mai traiesti odata"
Muhammad Ali

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laviniablaga spune:

Cristina_boc, in legatura cu durerea de sfarcuri...o sa te doara pana cand se vor obisnui sfarcurile cu limbuta aspra a bebelusului, dar apoi va trece! da`ti cu crema si totul se va rezolva!

Lavi, cea mai fericita mami de Rares Cristian Blaga
poze noi cu bebeloiAvem doua lunite!!!!Minunea Mea Rares CristianNASTEREA UNUI FULGUSOR GRABIT

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RamonaCopot spune:

Cristina_boc, un buchet de si pt tine, ca sa treci in contiunare cu bine peste ragadele urate si dureroase. Daca ai laptic e pacat sa renunti sa-i oferi micutului singuruul lucru fara de care nu ar putea supravietui pe lumea asta. El poate trai si fara hainute de firma, si fara jucarii si fara multe nimicuri pe care dam banii asa sa ne simtim bine, dar tzitzi e sfanta. Incearca cu shea butter, garmastan, bepanthen sau chiar cu baneocin unguent(si te speli inainte de alaptat), iar intre alaptaturi stai cat poti de mult cu sanii la aer. Ajuta tare mult.O sa treaca si durerile astea si o sa devina o adevarat placere alalptatul (eu stiu ...pt ca si eu ma plangeam pe aici de aceleasi probleme). Si acum la 3-4 saptamani este primul puseu de crestere la copii, de asta sta atata la tzitzi...o sa vina si la tine vremea cand o sa ii ajunga 3 minute si atunci o sa vrei tu sa stea mai mult la tzitzi. Rezista... ca ai pentru cine si se merita.

PS. sper sa nu te fi suparat sfaturile mele gratuite si nesolicitate.

Ramona,
MAMICA DE BROSCOI - PRINTISOR DOMINIC ANDREI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laviniablaga spune:

RAMOC...mi-e dor de discutiile noastre din perioada cand inca eram ....si aveam timp sa discutam despre toate nebuniile posibile! plec ca s-a trezit junioru`.pup

Lavi, cea mai fericita mami de Rares Cristian Blaga
poze noi cu bebeloiAvem doua lunite!!!!Minunea Mea Rares CristianNASTEREA UNUI FULGUSOR GRABIT

Mergi la inceput