Mamici de fulgusori de nov - dec 2009 (187)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristina_boc spune:

Am pus si eu mana pe laptop si acum m-am pus pe vorba.

Tot am vrut sa scriu povestea nasterii lui Andrei dar nu prea m-am mai atins de calc in ultima vreme.
Vreau doar sa spun ca a fost o nastere naturala destul de usoara. Sambata (5 dec) am fost la cabinet la control (totul era ok) si gine mi-a zis sa trec pe la spital (ca era de garda) la un control si luni sau miercuri (in functie de cum ma simt).
Duminica noaptea am inceput sa pierd dopul, iar luni dimineata i-am spus sotului sa ma duca la spital sa vad ce zice dr... Eu, am plecat fara bagaje, urgenta era fie ruperea apei fie contractii in 5 in 5 minute.
Pe la vreo 9 apare dr, si ma duce sa fac un eco.Cica aveam contractii. Ma intreaba unde imi sunt bagajele.... acasa. Pai ca trebuie sa raman, ca voi naste. Ma duc rapid sa anunt sot, sa fuga dupa bagaje. Intre timp mi se face internarea, si asteptam papucii (eram in camasa si halat de la spital si in picioare cu ghetele)
De aici nu prea mai stiu sigur orele exacte la care s-au petrecut evenimentele, dar timpul a trecut repede. A aparut sotul cu bagajele, am fost dusa in sala de travaliu (salon cu un singur pat), m-a dus la control si dr mi-a rupt apa, dupa care trimisa la plimbare.
Ieseam la sotu' la povesti pe hol, si dupa 30 min ma intalnesc cu dr si ma intreaba cum sunt contractiile. Eu cu un ranjet pana la urechi...pai nu simt nimic..."Stiti, nastere fara durere nu exista. Perfuzie" Si uite asa am vazut si eu ce sunt contractiile. Moasa a stat foarte mult timp cu mine la inceput si pe final a fost tot timpul la mine in salon. M-a ajutat enorm de mult. La un moment dat ,cand durerile erau destul de mari, dar din pctul meu de vedere suportabile m-a pus sa imping, acolo in sala de travaliu. Am facut cateva exercitii acolo dupa care a venit dr si am fost dusa in sala de nastere. Acolo parca durerile au disparut si eram concentrata pe impins. M-a ajutat si dr si moasa spunandu-mi cand sa imping. Din vreo trei contractii am reusit sa-l scot pe flacau afara.
Si dupa aia a inceput distractia, cum am fost si taiata si m-am si rupt a cam crosetat dr pe pasarica mea. Il tot intrebam cat mai are ca ma plictisesc, si o tot trimitea pe moasa sa imi aduca reviste.
Dr a zis ca daca era un pic mai mare bb nu reuseam sa nasc natural. Ce-i drept multe amanunte le-am cam uitat.

V-am plictisit destul. Ideea e, chiar daca a fost prima nastere, si eu cam stramta...ce o fi insemnand si asta ...tot am reusit sa nasc natural.

Trimit sa nu pierd ..

CRIS , Andrei Cristian, 7 dec 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_boc spune:

RamonaCopot , multumesc de sfaturi si incurajari. Prind foarte bine. Aceste sfaturi au fost solicitate ieri, cand eram tare disperata.

Am o intrebare pentru fetele care alaptati mixt: cum faceti? de unde stiti cand este satul si cat sa dati completare?
Eu de ex il pun la ambii sani, dar in general nu mai mult de 15 min la un san (dupa o vreme il foloseste pe post de biberon ), dupa care daca ii mai este foame ii fac completare 30 sau 60 ml... si tot fac pana cand se satura.

Va multumesc pentru sfaturi si pentru faptul ca ma suportati si pe mine.

Ma duc sa ma pregatesc pentru baita la bb. II place asa de mult si doarme bine dupa.

CRIS , Andrei Cristian, 7 dec 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alinus25 spune:

Fetele va rog ajutati-ma...

Dupa cum va spuneam, Dragos e racit, mai exact e de vineri si are doar muci, multi muci. Am fost ieri la dr si a zis sa-i dau antibiotic, dar eu am zis ca daca nu face febra nu e chiar necesar. Dr a spus ca la varsta asta e necesar ca nu o sa-i treaca. Mi-a zis sa urmaresc evolutia si daca e mai rau sa-i dau daca nu atunci sa nu-i dau. De azi de la prans Dragos e mai rau de abia respira saracu, nu face febra, dra nu stiu ce sa fac sa-i dau sau nu antibiotic. Ce as putea sa-i mai dau pt nasuc? Acum eu ii dau Vibrocil cate o picatura in fiecare nara o data pe zi si in rest curat nasucu bine cu aspiratoru si ser fiziologic.
Va rog care stiti dati-mi un sfat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lidia74 spune:

Citat:
citat din mesajul lui cristina_boc
Il tot intrebam cat mai are ca ma plictisesc, si o tot trimitea pe moasa sa imi aduca reviste.

Frumoasa nasterea ta....
Da ai fost tare daca ai citit reviste cand te cosea nenea dr la pasa....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crlp spune:

cristina boc sper sa nasc si eu la fel de usor, mi-a placut povestea ta.

dragi mamici eu sunt tot acasa, nici o schimbare, deci probabil ca de Rev voi fi la spital si cu BB in brate ( daca va dori el sau dna dr. sa-mi provoace ceva)
oricum inca nici un semn

va ep toate

38+ cu ingerasul Matei

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dankutza spune:

Alinus parerea mea, desi neavizata, este sa nu ii mai pui Vibrocil ci sa ii pui apa de mare. Vibrocilul nu este bun nici pt gravide dar pt un bebe mic. Pui apa de mare si aspiri. E mai bine asa!
Referitor la antibiotic. Fetita mea a fost suspecta de infectie, imediat dupa nastere. I s-a dat antibiotic timp de vreo 4-5 zile, de mirosea numai a antibiotic si nu a lapte. Asa ca ma gandesc, daca medicii dau imediat dupa nastere, inseamna ca nu e contraindicat antibioticul la bebelusi.
Mai mult de atat nu te pot ajuta, pt ca nu stiu.
Multa sanatate!

Mami de amazoana

My Perfect Baby - poze recente cu Cezarica (nascuta in 09.12.09)

www.youtube.com/watch?v=o_juSnOhMdc" target="_blank"> Cezarica isi face gimnastica de dimineata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alinus25 spune:

Dankutza merci de raspuns. II dau si cu Marimer, dar eu stiam ca e bun si Vibrocilul. In cazul tau era suspecta de infectie si antibioticul e necesar. In cazul meu nu stiu cum sa-mi dau seama daca e infectie respiratorie sau viroza. In viroza stiu ca antibioticile nu-si au rostul, dar cum facem diferenta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RamonaCopot spune:

Alinus, e intr-adevar dilema asta. Ca eu stiu, dar poate ca ma insel, ca stiu doar din auzite, ca daca e viroza si dai antibiotic mai rau faci. Dar medicul nu-si poate da seama daca e infectie sau nu? Ca daca e, eu zic ca decat sa-l chinui pe bebe, sa-i dai antibiotic 5 zile si trece, sa nu se mai chinuie atata. Dominic a primit la antibiotice din cauza conjuctivitei aleia, de la 17 zile si pe vena si pe ochi si pe nas...doar in urechi au uitat sa-i mai bage. Daca insa ii dai antibiotic, sa-i dai si ceva protectie, ca mie nu mi-au dat si apoi a avut copilul meu stomacelul deranjat mult timp. Pentru protectie este fff bun Biotics.
Acum imi aduc aminte, ca noua dr ne-a dat pt nasuc ceva picaturi preparate in farmacie, PROTARGOL,ca si el abia mai putea respira din cauza mucisorilor si a fost mai bine dupa.
Sanatate multa va doresc si ...asculta-ti instinctul de mama, ca e cel mai bun.

Ramona,
MAMICA DE BROSCOI - PRINTISOR DOMINIC ANDREI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissa13 spune:

Buna seara,

Am reusit si eu sa ajung la zi cu citittul, in sfarsit.

Lavinia multumesc pt adaugarea lui robert in galeria fulgusorilor (scuze intarzierea) .

Fetelor va multumesc pt discuia despre problemele bebeicilor vostrii referitor la kk, datorita ei nu m-am panicat eu cand am vazut ca bebe nu a facut nimic de ieri seara pana acum. Ca altfel cred ca as fi fost pregatita cu supozitorul desi nu ar fi fost cazul.

Alinus nu poti sa consulti alt medic sa vezi daca intr-adevar e cazul de antibiotic? La noi se poarta recomandarea antibioticului din primul moment. De curiozitate ce antibiotic ti-a dat?

Cristina foarte frumoasa poveastea ta.

Cine a folosit centura postnatala de la sana??sunt curioasa la cat timp de la cezariana pot sa o port?Au trecut 2 sapt, o fi prea devreme? Mai am de dat jos inca 12 kg, si sper sa le dau jos cat mai repede.Am luat 23 kg in timpul sarcinii, eram cat ursul, si avand in vedere ca sunt mica de inaltime, va inchipuiti cum aratam.

Nu v-am spus ca bebelului meu ii place foarte mult la baita, nu spune nimic, plange doar cand il scoatem din apa.
Am inceput sa nu il mai tin asa de mult la san si nu imi mai varsa in jet, doar regurciteaza, dar cred ca este normal. Am inceput sa invatam sa scoatem si gazele. Incet incet ne obisnuim noi unul cu altul.

mamica de bebe Robert Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BoboMom spune:

Va pup!
Laurairina, pozele mele sunt la semnatura (pe un cont personal)

I-am dat lui bebe sa pape, l-am culcat si il lasam cu Buni. Mami si Tati se duc la film si la masa, pt ca azi facem 6 ani de casatorie si iesim sa sarbatorim.

Nu am apucat sa citesc prea mult din urma, dar sper sa recuperez si sa reusesc sa ma uit si la poze. Va pup si va urez un An Nou cu multa sanatate si bucurii!

Laura de Nicholas James 9 Noiembrie 2009
Poze

Mergi la inceput