Varicela atat de periculoasa ????
Buna ziua............As vrea sa va intreb dak baietelul meu care are varicela are voie sa stea langa fetita care are doar un an...Poarta masca dar nu stiu ce sa zic........Se poate transmite si prin masca????
Multumesc antcipat
Raspunsuri
Androix spune:
Se poate transmite nu stiu daca prin masca dar prin cojile bubitelor. Mai greu dar nu este imposibil. Oricum a fost foarte contagios si cu cateva zile inainte de eruptie asa ca mai mult ca sigur fetita a fost contaminata atunci. Ca si ai mei, doar ca fata mea are 2.6 ani, o astept sa se umple de bube dintr-o zi intr-alta.
www.flickr.com/photos/bijuteriiunicat/" target="_blank">Creatiile mele
www.breslo.ro/Shop/androix" target="_blank">Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
natalia_nica spune:
De transmis se poate transmite, este f contagioasa. Dar, din cate stiu eu, nu prea e periculoasa, daca se evita suprainfectia bacteriana la nivelul bubitelor de pe piele. Sanatate!
Mami de Denis (17.06.2006)
Tisina spune:
Este foarte contagioasa, si nu stiu daca masca ajuta. Fata mea a avut-o acum trei saptamani si desi se juca "nas in nas" cu fratiorul mai mare, acesta nu a luat boala. In schimb am luat-o eu, care stiam ca am mai facut-o si cand eram mica. Probabil eu aveam sistemul imunitar mai slabit, nu stiu.
Sanatate multa tuturor!
Luna1 spune:
Se poate lua si prin masca insa eu am avut varicela si niciunul dintre copiii mei nu au luat (4 luni atunci si 6 ani) desi nu aveau imunitate data de nimic (nu erau vaccinati si nu au facut boala vreodata).
Ce iti pot spune e ca la adulti e periculoasa boala, pustulele pot aparea pe intestine, pe organe interne, de aceea se prefera sa se faca boala in copilarie, la copii este o forma mult mai usoara. Asa mi-au explicat atunci de la dr, ca si daca vor lua copiii ei o vor duce foarte usor insa eu a trebuit sa iau antiviral si m-am simtit groaznic, febra mare cu frisoane.
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)
mihaela7575 spune:
E foarte contagioasa,un dr. de copii a spus ca se poate lua chiar si pe sub usa, asa ca masca nu ajuta la nimic.
elyanne spune:
E foarte contagioasa, dar cred ca e f. importanta si imunitatea in acel moment... eu n-am reusit sa fac pana la 27 de ani, chiar daca am stat nas in nas la ore cu colegi care inca nu stiau ca's bolnavi, dar erau contagiosi... iar la 27 de ani, am facut odata cu trupa
A fost groaznic pentru minte... aveam bube si in gat, nu stiu mai departe, nu le simteam... im iera scarba sa mananc gandidndu-ma la bubele din interior... am facut febra, cu frisoane...
In schimb, copiii in afara bubelor, n-aveam nimic... Unul din baieti a avut mai multe bube... erau destul de mici (nici un an) si poate din cauza asta si la el a fost un pic mai rau, insa fii'mea, la 3 ani si ceva, a facut forma cea mai usoara...
Androix spune:
Da, si pe sub usa inchisa! Si am mai auzit eu o perla tot de doctor: virusul sta bine mersi si pe hainele unui om sanatos si care a facut varicela, si se poate transmite la hainele altui om care a facut si el dar acesta poate sa duca virusul acasa la un copil care nu a facut In concluzie se impune arest la domiciliu pentru toti membrii familiei, imuni sau nu la aceasta boala!
Sa nu ne isterizam totusi...
Moni, nu ne-ai povestit cum mai stati.
La noi Filip e pe trecute, bubele au facut coaja toate si au cam inceput care sa cada singure care sa fie rupte de el ba din greseala ba cu intentie. Ma consolez cu faptul ca pe fata nu prea a avut bube mari si deci nici coji mari nu au fost asa ca incet incet se curata. Georgia inca nu are nimic, dar nu e timpul trecut deloc. Abia pe duminica ar trebui sa inceapa eruptia si la ea.
Si ca sa va povestesc si de mine: si eu am facut varicela la 22 de ani. Imputita boala! Nu atat febra m-a dat pe spate, ca de fapt n-am avut mai deloc, cat mancarimea. Am avut o forma urita de tot cu milioane de bube, asa ca vreo 2 zile am facut carari prin casa plangand in hohote de mancarime. Imi venea sa ma zbor pe geam. Si mixtura era frectie la picior de lemn, ma ajuta fix 10 secunde atunci cand o aplicam, dupa care imi era la fel de rau. Nu stiu ce a fost in capul meu de nu mi-am vaccinat copiii. Am tot sperat ca vor face forme usoare, ca doar sunt copii dar uite ca Filip saracul a suferit ca mine. Acum s-o vad pe fi-mea ca e mai rezistenta ca noi toti la toate alea. Sa vedem daca o razbesc bubele sau ea pe ele.
www.flickr.com/photos/bijuteriiunicat/" target="_blank">Creatiile mele
www.breslo.ro/Shop/androix" target="_blank">Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
aandreea76 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Androix Da, si pe sub usa inchisa! Si am mai auzit eu o perla tot de doctor: virusul sta bine mersi si pe hainele unui om sanatos si care a facut varicela, si se poate transmite la hainele altui om care a facut si el dar acesta poate sa duca virusul acasa la un copil care nu a facut In concluzie se impune arest la domiciliu pentru toti membrii familiei, imuni sau nu la aceasta boala! Sa nu ne isterizam totusi... Moni, nu ne-ai povestit cum mai stati. La noi Filip e pe trecute, bubele au facut coaja toate si au cam inceput care sa cada singure care sa fie rupte de el ba din greseala ba cu intentie. Ma consolez cu faptul ca pe fata nu prea a avut bube mari si deci nici coji mari nu au fost asa ca incet incet se curata. Georgia inca nu are nimic, dar nu e timpul trecut deloc. Abia pe duminica ar trebui sa inceapa eruptia si la ea. Si ca sa va povestesc si de mine: si eu am facut varicela la 22 de ani. Imputita boala! Nu atat febra m-a dat pe spate, ca de fapt n-am avut mai deloc, cat mancarimea. Am avut o forma urita de tot cu milioane de bube, asa ca vreo 2 zile am facut carari prin casa plangand in hohote de mancarime. Imi venea sa ma zbor pe geam. Si mixtura era frectie la picior de lemn, ma ajuta fix 10 secunde atunci cand o aplicam, dupa care imi era la fel de rau. Nu stiu ce a fost in capul meu de nu mi-am vaccinat copiii. Am tot sperat ca vor face forme usoare, ca doar sunt copii dar uite ca Filip saracul a suferit ca mine. Acum s-o vad pe fi-mea ca e mai rezistenta ca noi toti la toate alea. Sa vedem daca o razbesc bubele sau ea pe ele. www.flickr.com/photos/bijuteriiunicat/" target="_blank">Creatiile mele www.breslo.ro/Shop/androix" target="_blank">Androix Bijoux Niste copii si toti copiii! |
Da, foarte tare asta cu usa inchisa...
elyanne spune:
Androix asta cu purtat virusul si eu am auzit-o, tot de la un dr. Nu stiu daca e perla...
Edit: nu citisem tot cu atentie... nu despre de purtat virusul pe haine am auzit... ci despre faptul ca il poti lua, iar daca ai avut varicela, ai anticorpii, care te protejeaza si nu mai faci din nou... insa virusul este prezent in organism o vreme, pana e "eliminat" de anticorpi... deci il poti da mai departe...
Despre semne... nu credeam, dar se atenueaza in timp ... pediatrul copiilor mi-a zis dupa prima tura de mers la mare, dupa primul bronz... si nu stiu daca asa a fost, dar intr-un an aproape nu se mai observa... De ex. la unul din baieti, au fost semne mari pe fund, pt. ca era bb, deci facea in pampers, cand il stergeam, spalam la fund se mai rupeau cojile... nu l-am tinut in fundu' gol, la mare... si acolo se cunosc mai bine... insa pe fata si la el, si la fii'mea, abiase vad, doar daca stii unde au fost si te uiti cu atentie, le vezi... iar unele erau maricele si adanci...
Mixtura... eu n-am mai folosit-o, pt. ca era ok 5 secunde, apoi ma manca ma irau decat inainte... asa ca mai bine suportam constant aceiasi mancarime...
Gabi_K spune:
se ia foarte usor, si daaaa, e periculoasa, mai ales sub 2 ani.
Nu intru in detalii, a mea a facut varicela la 2 ani, a slabit dela 12 kg, a ajuns sub 10 kile, era ca o umbra, atat de slaba, avea niste dureri cumplite, nu putea sa manance nici sa bea... chiar si doctorita a ramas masca atunci cand a venit la noi, pana atunci a crezut ca exagerez, of, bine ca a trecut, dar ne-au trebuit cateva luni bune sa uitam totul.
Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses3#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses4#" target="_blank">poze si mai noi
www.dropshots.com/kincses5#" target="_blank">poze cele mai noi
Povestea nasterii: Lili si Robert