La multi ani!Clopotei ianfeb '08 in sarbatoare 245
Raspunsuri - Pagina 9
ginnette spune:
Pentru cine are chef si timp de-aici incep pozele de la Craciun.
Roxana si Adela - 09.12.2007
!
Buburuza de 2 ani
Albume
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=72a107299dc6373d65cb12&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">Adela
Ellenuta spune:
roxanici abia asteptam poze cu buburuza ta frumoasa! ce locsor a gasit sa puna steluta in bradut. e o scumpa si o dulce adeluta ta. i-a placut la zapada din curte? am admirat si bradul .. ce mare e si ce frumos l-ati decorat!!
eu am terminat de facut o praji cu nuca
. este f buna si e f usor de facut .. daca doriti reteta, sa-mi spuneti.
de revelion pregatim piftie de curcan, salata de ciuperci, tartine cu somon, branzeturi diverse cu nuci si mere si struguri, salata de ton, stiuca la cuptor cu cartofi natur/broccoli, pulpe la cuptor. am praji asta cu nuca si mama imi face un tort mic diplomat. o sa va dau reteta caci e super bun. l-a facut si miri acum 1 an la ziua lui bruno si zicea ca s-au lins pe buze invitatii.
aha .. si desigur un bors de pui pentru a doua zi.
pupici
Elena, mami de
Eva Maria (14.01.2008) si
Anna Sophia (04.10.2009)
Eva
Anna
papa bun
codrutaa spune:
Buna, zuzici dragi!
Habar nu am ce fac toata ziua, dar nu mai reusesc sa tin pasul cu voi. Cu scuze multe vreau sa urez multa sanatate, multi ani fericitituturor clopoteilor care au implinit deja doi anisori.
Si pentru ca noi facem bagaje fiindca plecam 4 zile la munte, vreau sa urez un an minunat tuturor cu sanatate, fericire, noroc, belsug si liniste in familii.
Va imbratisez cu drag pe toate si pe toti clopoteii, si sa stiti ca desi nu am scris ma gandesc mereu la voi si la clopotei, si seara sunteti in fiecare rugaciune a mea!
ginnette spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Ellenuta roxanici abia asteptam poze cu buburuza ta frumoasa! ce locsor a gasit sa puna steluta in bradut. e o scumpa si o dulce adeluta ta. i-a placut la zapada din curte? am admirat si bradul .. ce mare e si ce frumos l-ati decorat!! eu am terminat de facut o praji cu nuca . este f buna si e f usor de facut .. daca doriti reteta, sa-mi spuneti.de revelion pregatim piftie de curcan, salata de ciuperci, tartine cu somon, branzeturi diverse cu nuci si mere si struguri, salata de ton, stiuca la cuptor cu cartofi natur/broccoli, pulpe la cuptor. am praji asta cu nuca si mama imi face un tort mic diplomat. o sa va dau reteta caci e super bun. l-a facut si miri acum 1 an la ziua lui bruno si zicea ca s-au lins pe buze invitatii. aha .. si desigur un bors de pui pentru a doua zi. pupici Elena, mami de Eva Maria (14.01.2008) si Anna Sophia (04.10.2009) Eva Anna papa bun |

E innebunita dupa zapada - acum, in parc, mereu zice 'nu e apada'.
Si cand plecam de-acasa, vrea 'tania'.
Cu bradul, ne-am scos de cand avem casa; dar gandeste-te ca, si la bloc, tot asa mare il faceam, de umplea juma' de sufragerie
Ce papa bun faci acolo ... yummy!
Dak ai timp, vreau eu reteta de praji cu nuca, pliiizzz!
Noi (adik mai mult mama) o sa facem, piftie, salata boeuf, salata de vinete, 'porcarii' de la Craciun - tata e, mai mult, amator cu astea - friptura de pui la cuptor cu legume si o ciorba de cocos, pt a ne drege.
Si vreau sa fac torul cu crema mascarpone si mouse de cioco - ce-am mai cautat ieri reteta, ca am pierdut-o de cand mi-ai dat-o ultima oara - si sa praji asta a ta, cu nuca.
Saru'mana.
!Buburuza de 2 ani
Albume
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=72a107299dc6373d65cb12&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">Adela
Ellenuta spune:
PRAJITURA CU NUCA
Blat
500g faina
Un praf sare
1 pachet unt
1 ou
150g zahar
1 plic zahar vanilat
Se pune faina cernuta intr-un vas/lighean, la mijloc se face o gaura unde se pun oul, praful de sare, untul, zaharul si vanilia. Se framanta cu mana pana cand se topeste zaharul. Se incorporeaza toata faina pana se intareste aluatul si nu se mai lipeste de mana. Aluatul trebuie sa fie mai tare pentru a putea fi intins cu vergeua. Se acopera si se lasa sa se odihneasca pana se face umplutura.
Umplutura
250g nuca
4 oua
300g zahar tos
Coaja de la 1 lamaie
jumate de lingurita de scortisoara
Oualele se freaca bine cu zaharul. Se adauga nuca si coaja de lamiae si se amesteca. Blatul se intinde cu vergeaua, apoi se ruleaza si se pune in tava, se intinde cu mana sa acopere toata suprafata tavii (eu am una de 22/30 cm). Deasupra se toarna umplutura si se baga in cuptorul bine incins. Cand se baga in cuptor, se lasa focul la mic. Se lasa la cuptor 20 minute sau pana se face aramie-aurie! Se taie rece si se pudreaza cu zahar pudra.
POFTA BUNA!
care anume tort il vrei? ala cu crema de mandarine la mijloc? sau cel cu bezea deasupra?
Elena, mami de
Anna Sophia (04.10.2009)
Eva
Anna
papa bun
aweya spune:
LA MULTI ANI SANATOSI, FERICITI SI NOROCOSI PENTRU SARBATORITII DIN ULTIMA SAPTAMANA:
Benjamin
Thomas Alexander
Ema
Bianca Maria
Radu Stefan
Mathias
Stefania
Paula Gabriela
Andrei Cristian
Radu Teodor
Alma
Rares Stefan
Yiannis Alexandros
Mihai Viktor
Karla
Luca Gabriel
Imi pare rau ca nu am putut sa intru in fiecare zi si sa le urez, dar de o saptamana stam numai in vizite sau cu vizite
...si asa o vom continua si saptamana asta.
Tuturor clopoteiilor le dorim sa creasca mari, sanatosi si fericiti alaturi de familiile lor minunate!
Nicole-mami de Mihai Alexandru (26.01.2008)
Sunt baiat mare
Blog - O lume minunata
aweya spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Ellenuta PRAJITURA CU NUCA Blat 500g nuca Un praf sare 1 pachet unt 1 ou 150g zahar 1 plic zahar vanilat Se pune faina cernuta intr-un vas/lighean, la mijloc se face o gaura unde se pun oul, praful de sare, untul, zaharul si vanilia. Se framanta cu mana pana cand se topeste zaharul. Se incorporeaza toata faina pana se intareste aluatul si nu se mai lipeste de mana. Aluatul trebuie sa fie mai tare pentru a putea fi intins cu vergeua. Se acopera si se lasa sa se odihneasca pana se face umplutura. Umplutura 250g nuca 4 oua 300g zahar tos Coaja de la 1 lamaie jumate de lingurita de scortisoara Oualele se freaca bine cu zaharul. Se adauga nuca si coaja de lamiae si se amesteca. Blatul se intinde cu vergeaua, apoi se ruleaza si se pune in tava, se intinde cu mana sa acopere toata suprafata tavii (eu am una de 22/30 cm). Deasupra se toarna umplutura si se baga in cuptorul bine incins. Cand se baga in cuptor, se lasa focul la mic. Se lasa la cuptor 20 minute sau pana se face aramie-aurie! Se taie rece si se pudreaza cu zahar pudra. POFTA BUNA! care anume tort il vrei? ala cu crema de mandarine la mijloc? sau cel cu bezea deasupra? Elena, mami de Eva Maria (14.01.2008) si Anna Sophia (04.10.2009) Eva Anna papa bun |
Elle dar cata faina se pune la blat, ca nu-mi dau seama

Sunt baiat mare
Blog - O lume minunata
Ellenuta spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui aweya
Elle dar cata faina se pune la blat, ca nu-mi dau seama ![]() Nicole-mami de Mihai Alexandru (26.01.2008) Sunt baiat mare Blog - O lume minunata |
imi cer scuze ..
este vorba de 500g FAINA la blat, nu nuca ..
Elena, mami de
Anna Sophia (04.10.2009)
Eva
Anna
papa bun
ginnette spune:
Hellen
pt reteta - eu n-am vazut ca nu scrisesesi de faina 
Ala cu jeleu de mandarine.
Codruta , un An Nou fericit si tie!
!
Buburuza de 2 ani
Albume
aweya spune:
Merci Elle... cred ca incerc si eu reteta, ca sunt innebunita dupa prajiturile cu nuca.
Sunt baiat mare
Blog - O lume minunata