Copiluti maricei de mai-iunie 2005 (6)
Raspunsuri - Pagina 12
nelia spune:
Ce mica e lumea, Gabitzam! Elisor, nu eram la ei, eram la prietenii nostri, la nasii copiilor mici, dar mama Sophiei e una din proaspetele mici de la Sezatoare si m-a incintat ce am vazut... mai ales ca eu am copilarit in Bucovina si primul meu costum national a fost la fel, plus bondita sau bundita, pe care nu a putut sa i-o faca papusicii mici, din cauza micimii. Si mie mi-a placut ideea, imi pare rau ca nu mi-a venit la botezul micutilor nostri, desi o aveam in cap pentru alt eveniment, pe care nu am mai apucat sa-l organizam.
Noi pe acasa, relaxare totala, mincare din belsug, vreme frumoasa, ninge usor si ne gindim sa iesim la sanius, dar vad ca sint -10 grade care se simt ca -18 din cauza vintului... asa ca, parca mi-a pierit cheful... sa vedem ce zice sefu'. Daca nu, ma uit la biblioteca sa vad daca e deschis si mergem sa schimbam cartile, nu am mai iesit luni sau marti cind voiam sa facem acest lucru. Sper sa ne fie tot anul asa, ca tare linistit l-am inceput.
De dimineata ne tot amenintam unii pe altii ca trebuie sa stringem, luni dimineata vin cei cu ferestrele si usile, i-am aminat pina pe 4 si nici atunci nu am chef sa-i primesc, dar e musai... si vad, ca pina una-alta, fiecare se retrage spre ale lui.
Aseara am vazut doua filme, unul romanesc, mai vechi, Vacanta cea mare, cu Marcel Iures (www.imdb.com/title/tt0096357/)... si altul frantuzesc, de Henri Verneuil - 588 rue Paradis, daca nu l-ati vazut merita: www.imdb.com/title/tt0103601/. Ne-a incintat seara (superba oricum - am tot sorbit din Cinzano cu gheata si lamiie si copiii s-au culcat de la 7, obositi dupa noaptea de Revelion).
Cornelia spune:
La multi ani!
Noi plecam luni in Bucovina, in vacanta si deja am inceput sa fac bagajele . Cred ca o sa luam toata casa cu noi si tot o sa mi se para ca nu am ce imi trebuie.
Va multumesc pentru aprecieri la adresa familiei mele. Nelia, noi doar dam bine in poze , suntem departe de ceea ce spui tu de sora ta. Si nici asa de tinerica nu sunt, doar ca nu reusesc sa ma mai maturizez , mama in schimb da, e o bunica tanara (are 58 de ani) si prezentabila .
Pupici tuturor, copilasilor cu varicela sa le treaca bubitele!
nelia spune:
Lasati, doamna, lasati! Ca eu va vazui si in realitate, asa ca nu te cred deloc, dar de-loc! Sinteti o familie superba si eu va iubesc pentru ceea ce degajati, chair daca numai din poze!
Vacanta placuta! Sa faceti poze multe. Unde anume plecati, daca mai apuci sa raspunzi. Sa saluti Bucovina din partea mea si sa-i spui ca nu am uitat-o!
Androix spune:
La fix doua saptamani de cand s-a umplut Filip de bube a inceput eruptia si la Georgia. Deocamdata are 4 pe gat si 2 pe spate, aparute direct cu punct de lichid. I-am dat jumatate de capsula de aciclovir si ii mai dau jumatate diseara, desi am sentimentul ca din teama ii dau prea putin si e frectie la picior de lemn. Vreau sa-i dau cateva zile pana se opresc valurile eruptive. Doza pentru adulti si copii peste 6 ani e de 20 de capsule de 200 mg pe zi impartite in 4 prize. Idiotii scriu in prospect ca nu se da la copii sub 6 ani din cauza prezentarii farmaceutice. Eu inteleg prin asta ca virgula capsula nu poate fi divizata incat sa existe doza si pentru copii mai mici. Dar daca doza pentru copii peste 6 ani e de 5 capsule la o priza, oare pentru aia mai mici nu putea fi o capsula, hai 2??? Ca sa vedeti si voi ce ma framanta pe mine acum. Ma rog, macar am sentimentul ca am incercat ceva. Sper sa nu fie ca la Filip sau mai rau ca atunci e naspa de naspa.
www.flickr.com/photos/bijuteriiunicat/" target="_blank">Creatiile mele
www.breslo.ro/Shop/androix" target="_blank">Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
elisor spune:
Andreea evident ca prin baie ma refeream la baie la modul general cu stat in cada cum ii place ei sa se stafideasca , dus i-am facut ca si fara actiunea hormonilor tot trebuie improspatat corpuletul. Maine o voi spala pe cap ca de fapt asta ma roade, de marti cred ca incepem gradinita, terminam si antibioticul amandoua asa ca incet incet va trebui sa ne reluam rutina zilnica, tocmai cand a binevoit si iarna sa se instaleze, ninge non stop de azi noapte. Noua ne-a dat medicul de la urgenta isoprinosine, adjuvant in varicela severa sau complicata (gripa si alte virusuri) si este si pentru cresterea imunitatii. Rabdare multa iti doresc pentru inca doua saptamani de acum incolo si bube cat mai putine, mancarimi usoare sau chiar fara! Noi atata i-am impuiat capul Biei sa nu cumva sa-si rupa bubitele ca ii raman semne pe fata frumoasa toata viata, iar daca o mananca tare sa-mi spuna urgent, am invatat-o si sa-si tamponeze usor locul mancaricios si numai bine c-a inteles toate astea, a fost foarte intelegatoare, pana ieri cand din scurt si-a rupt trei cojite, tare mi-e teama ca vor ramane semne
Cornelia va doresc vacanta placuta, cum procedati voi e cel mai bine, se termina cu isteria sarbatorilor, va fi mai lejer peste tot si veti putea savura mai bine vacanta de dupa vacanta
V-am admirat si eu in poze si subscriu ad literam la ce-a scris Nelia, sunteti superbi toti 5 si cu buni (si mama mea tot 58 a implinit de curand)
M-am uitat si eu la doua filme in doua seri consecutive (ieri si azi), nici nu stiu de cand n-am mai practicat sportul asta, Minti ucigatoare - m-a consumat mult timp dupa vizionarea lui, asta numesc eu film bun acela care continua si dupa terminare sa ma faca sa ma gandesc la el, la anumite faze - si Totul despre sex, relaxant, usurel, dragut.
Maine dimineata imi iau inima-n dinti si ma combin cu cantarul, sper sa nu fi depasit zilele astea pragul maxim admis si tot de maine incepem pilatesul.
Ce liniste-i pe-aici, va refaceti/reveniti incet incet sau sunteti inca in vacanta?
Mamisorul cu Bianca (13.06.2005) Andreas (17.08.1998)
"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"
Androix spune:
Deocamdata e bine, nu are atatea bube cum a avut Filip. Ii dau si azi aciclovir. Nu stiu daca de la el e dar incerc.In schimb ma ingrijoreaza Filip cu o tuse destul de urita de care nu mai scapa. Cred ca azi sun doctorita.
www.flickr.com/photos/bijuteriiunicat/" target="_blank">Creatiile mele
www.breslo.ro/Shop/androix" target="_blank">Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
Florentina G spune:
La Multi Ani, 2010!!!
Sper din suflet ca noul an sa fie un an bun pentru toata lumea si chiar daca previziunile nu se arata a fi prea bune macar sa ne bucuram de sanatate si de linistea unui camin fericit alaturi de toti cei dragi noua!
Am dus-o pe Maya la gradi, s-a trezit foarte curajoasa, incerca sa isi mascheze emotiile si se prefacea entuziasta si fericita! Cand a intrat in clasa nu a mai rezistat si a bufnit-o plansul... mi-a rupt sufletul ca o vedeam ca incerca sa se abtina si mi-a spus ca nu poate! Am avut noroc ca s-a intalnit cu prietena ei care a luat-o de manuta si a dus-o spre un scaunel, a inceput sa ii arate jucarii.. Majoritatea copiilor care au fost in grupa ei anul trecut, acum sunt la grupa mare si are multi colegi noi si educatoare noi... sper sa fie integrarea usoara si sa mearga si ea cu placere la gradi.
De revelion am stat acasa cu totii, la miezul noptii am ciocnit cate un pahar cu sampanie si am privit artificiile. Nu am avut tragere de inima sa iesim nicaieri desi am avut doua invitatii de la restaurantele cu care am colaborat. Daca ne organizam din timp si mergeam cu mai multi cunoscuti poate as fi mers dar asa mi se pare destul de aiurea sa te duci la restaurant si sa petreci noaptea dintre ani printre necunoscuti, doar de dragul de a iesi undeva.
Chrisdun, Gabitza, Nelia, Elisor, Saryta, Androix, Cornelia, Teddy, Mercedes,Newmami, Multumesc din suflet pentru toate felicitarile si urarile adresate de ziua lui Patrick! Am facut o petrecere restransa, cu cativa copii care au facut o galagie cat o grupa intreaga! Patrick a fost foarte emotionat si fericit cand i s-a cantat La Multi Ani, i-am facut tort cu poza locomotivei Thomas.
Chris, la Multi Ani cu mii de scuze pentru intarziere! Sa fi sanatoasa, sa ai parte de tot ce este mai bun in viata asta, sa iti vezi toate visele si dorintele realizate!
Elisor, multumesc mult pentru felicitare, iar ne-ai facut o surpriza placuta! Spre rusinea mea nu am reusit sa intru sa fac urarile la timp, nici macar sa iti felicit sotul, dar o fac acum daca nu e cu suparare! La Multi Ani Dan, sot de Elisor! Sa te bucuri toata viata de familia ta reusita, de copiii frumosi si de sotia ta minunata! Sa fiti sanatosi cu totii si sa va rasfete viata cu tot ce e mai bun!
Ma intrebai de nasii copiilor - ei sunt in Florida acum si chiar zilele astea am discutat cu ei despre infiintarea unei firme pe profilul afacerii noastre(accesorii si marturii de nunta). E destul de greu si acolo, nasha a inchis firma pe care o avea in Brasov si desi nashul are un job foarte bun ea nu are acelasi confort pe plan social pe care il avea aici.
Sanatate multa Biei si tie! Nu iti face griji din cauza semnelor ca si Mayei ii ramasese o gaurica pe fata care acum s-a estompat complet.
Imi place mult de voi cand citesc cum va petreceti timpul in familie, cum va jucati tot felul de jocuri...la noi nu este ragaz de asa ceva.. ne mai jucam pacalici din cand in cand dar alte jocuri nu deocamdata...Patrick nu coopereaza inca, se plictiseste si nu are rabdare.
Newmami, esti o fericita! Ai o familie atat de frumoasa si pe deasupra si atatia prieteni dragi! Nu vad ce ti-ar mai putea lispsi, cred ca e grozav sa iti regasesti prietenii de suflet pe meleaguri atat de indepartate!
Cornelia, si Maya este la fel de sensibila ca si Stefan cand e vorba de subiecte mai delicate... de exemplu imi spunea odata ca i-au dat lacrimile cand s-a gandit ce ar fi facut daca noi nu am fi fost parintii ei si a ramas marcata de cand i-a spus mama ca si ea va imbatrani si va muri candva.... asta ca raspuns la intrebarea "de ce nu mai traieste mama ta?". De atunci, in fiecare seara, cand isi spune rugaciunea se roaga sa nu moara bunica niciodata, sa traiasca "toata viata mea"...
Drum bun si vacanta placuta!
Ioanailinca, si caloriferul nostru tot pe ulei este. Cred ca din cauza ca s-a suprasolicitat prelungitorul a luat foc. Acum a schimbat Dan toata instalatia, a facut prelungitoare cu cablu gros de 20mm si cablul caloriferului la fel. Abia astept sa vad poze cu voi!
Andreea, te inteleg perfect... la fel am sperat si eu sa nu ia si Patrick de la Maya...si nu am scapat. Ar fi bine sa suni dr. sa ii dea un tratament lui Filip pentru tuse pentru ca acum are imunitatea foarte scazuta si poate face complicatii. Multa sanatate si sper sa scapati mai usor decat noi! Patrick dupa varicela a facut stomatita aftoasa ceea ce l-a facut sa slabeasca f. mult... si nu si-a mai recuperat niciodata bulanasele grase pe care le avea.
Am deschis o gramada de ferestre cu linkurile pozelor si sper sa reusesc sa vade ceva din ele...deja se apropie ora sa o iau pe Maya de la gradi (nu o las la prnaz pentru ca desi am cotizat nu s-au cumparat inca paturile!
Va pup!
Tina, mami de Patrick si Maya
"Nu te uita niciodata de sus la cineva, decat daca vrei sa-l ajuti sa urce" Jesse Jackson
gabitzam spune:
Gabi(Mercedes), am uitat sa-ti zic ca am vazut pozele cu Bianca. Ce coc si impletitura si aranjament frumos a avut pe cap, foarte frumusica balerinutza !
Alaturi de SEBI
Florentina G spune:
Am pus si eu www.dropshots.com/florentina" target="_blank">poze si cu ocazia asta am umplut contul de pe dropshots...mai aveam doar cateva de adaugat dar desi am sters niste filmulete din urma nu ma lasa sa mai adaug nimic... Si tot acum am observat ca aparatul meu foto este setat cu o zi in urma!
Tina, mami de Patrick si Maya
"Nu te uita niciodata de sus la cineva, decat daca vrei sa-l ajuti sa urce" Jesse Jackson
elisor spune:
In sfarsit o mica pauza pe ziua de azi, am stat acasa cu Bianca, ultima zi de vacanta. Ce-a fost bine in multele zile libere culcatul in creierii noptii, chiar si mult dupa dar si trezitul tarziu. Ma ucide iarna sculatul pe intuneric si iesitul in frig, e un frig afara, brrrr. poate avem vreo sansa pentru weekend sa se mentina zapada.
Pot sa spun ca dupa ziua de azi incep serviciul cu inima usoara ca sunt toate in regula in casa, am spalat, gatit si bonus am dezghetat si ffrigiderul, treaba destul de neplacuta si-o aman cat pot de mult, adica o data la 6,7,8 luni.
Nu stiu ce-are dropshotsul ca nu mi se deschide de ieri seara, arata cum incarca dar nu se finalizeaza, poate maine va fi mai functional.
Florentina cu multa placere! Ei, uite ca si tu mi-ai facut o surpriza cu urarea pentru Dan, multumesc frumos , de unde ai stiut, ai vazut pozele? Pentru ca m-ai surprins.
Succes Mayei la gradi, ce bine ca are o prietena cu siguranta ii va face acomodarea mai usoara. Bianca chiar si dupa o zi de pauza intru foarte timid in clasa, desi acasa imi peroreaza intr-una ca ii e dor de gradi ca fac multe activitati, fericirea ei . Ce nesimtiti sunt cu patuturile, pai ce-i impiedica sa le cumpere sau faca (desi ar fi avut timp pana acum) daca banii ii au? Taraganarea tipic romaneasca. Dar masa o ia la gradi sau nici asta nu e in program deocamdata? Daca va dormi la gradi poate se va acomoda mai usor petrecand mai mult timp.
M-ai linistit cu semnele de varicela sper sa fie asa cum spui si sa nu fim o exceptie .
Si eu sunt de aceeasi parere ca nu are farmec sa faci Revul la restaurant doar in doi. Am fost odata cu Dan de un 8 martie, doar noi doi, nu aveam nici copiii pe atunci si intradevar a fost cam aiurea noroc ca ne-am nimerit la masa cu o pereche mai in varsta cu mult decat noi foarte joviala si asa s-a mai antrnat noaptea.
Andreea si eu spun la fel ca Flore ca e cazul sa-l vada un dr. pe Filip sau macar un telefon pediatrei si sa te consulti cu ea, imunitatea lor e scazuta acum. Sanatate multa!
Ma dor urechile de atata liniste ce-i pe aici , pe unde sunteti petrecaretilor? Oriunde ati fi sanatosi sa fiti!
Mamisorul cu Bianca (13.06.2005) Andreas (17.08.1998)
"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"