Fulgusori 2009 (186) - Bravo ELENIC si STRUMFY!!

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns laviniablaga spune:

Floricik...nu ai de ce! Calmeaza-te...si...vorba lui Monis, da la o parte depresia...ca de tine depinde cel mai mult sa ai laptic si starea de spirit conteaza mult!Pup!
Si cu privire la constipatie sfatul meu este sa nu ii pui supozitor decat daca e neaparata nevoie...si asta o data la doua zile-daca nu are scaun deloc...si la aceeasi ora...dacda decizi sa ii dai Debridat, la fel te sfatuiesc sa o faci pana isi regleaza tranzitul intestinal! Eu i-am dat lui Rares doua zile si apoi a inceput sa faca el regulat!

Lavi, cea mai fericita mami de Rares Cristian Blaga

AVEM O LUNITA!!!!
Minunea Mea Rares Cristian
NASTEREA UNUI FULGUSOR GRABIT

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floricik spune:

Citat:
citat din mesajul lui monis5

Floricik - nici una din noi nu stie nimic... invatam si noi pe traseu, chiar crezi ca esti singura?
Daca zici ca intri in depresie, nu prea ajuta la laptic. Chiar vroiam sa te intreb care crezi ca e cauza din care zici ca nu mai ai laptic? Si de unde ti-ai dat seama? Ai facut proba suptului sau cum?
Fetita cum e?
Intrebi ce faci daca se constipa? Adica doar teotetic sau ai vazut tu ca e constipata? Ca daca papa san, nu se constipa. Poate e in faza de care vorbeam ieri-alaltaieri, ca nu poate sa faca, dar nu e vorba de constipatie. Lamureste-ma ca sa pot sa-ti raspund din ce am mai experimentat si eu cu copilul.
Si nu uita, primul lucru contra lapticului este depresia. Asa ca uita de ea, esti o mama super, ca noi toate

monis si piticutzul Santiago (Iulian 02 nov '09) il asteapta pe Mos Craciun

poze de azi de ieri

Monis imi dau seama ca nu prea mai am lapte pt ca simt sanii goi, bebe trage putin si apoi incepe sa planga, vad ca in mamelonul ala artificial(eu asa alaptez pt ca am mameloane ombilicate) nu e lapte. Inainte era mamelonul ala plin de lapte, practic curgea laptele la bebe in gura, udam sutien, tricou, umpleam tampoanele de san... Acum trage putin si incepe sa planga isteric. Sa incerc sa pompez ?
Iar legat de constipatie, am observat zilele trecute ca se tot incrunta, isi freca piciorusele etc Apoi am realizat ca facuse kk in urma cu 2 zile. E bine ca un copil hranit la san sa faca kk asa rar? Ca la ce am citit eu...cu kk de nu stiu cate ori pe zi...
Nu stiu daca ai inteles ceva din ce am scris. Nu-s coerenta.

Floricik mami de Maria Ema-12.12.2009

Mergi la inceput

Floricik, un copil alimentat la san poate sa asimileze tot lapticul si sa aiba scaun mai rar - ceea ce nu inseamna neaparat ca e constipat, sau poate sa faca scaun ori de cate ori mananca...nu e o regula...tu trebuie sa observi daca se screme si plange...si din cate mi-a explicat doctorul nu trebuie facut abuz de supozitoare...ti-am mai spus...daca tu consideri ca are probleme da-i o data la doua zile si obisnuieste-o la aceeasi ora ca astfel isi formeaza si ea un program!Eventual...cand o schimbi incearca sa ii introduci un termometru in fundulet...sa o stimulezi...

AVEM O LUNITA!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

floricik - calmeaza-te. si a mea facea kk de 7-8 ori pe zi, acum face cam o data pe zi si atunci exploziv de murdareste tot ce e pe ea, in afara de caciulita...
citeste ce a scris monis in capitolul precedent la pag. 18 despre scaunele sugarului, citat din Dr. Spock. eu zic ca nu ai de ce sa te ingrijorezi. pune copilul in continuare la sani si lasa deoparte gandurile rele.

Ramonika Ruxandra tati si Vladutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monis5 spune:

Ramonika - ai mare dreptate

Floricik - iti copiez aici ce am scris la sf cap trecut ca nu stiu daca ai citit (si revin ca acum sunt cu bebe)

Dr. Spock zice asa: in primele saptamani, sugarii au cateva scaune pe zi sau chiar dupa fiecare supt. Sugarii alimentati exclusiv la san incep sa aiba scaune neregulate in jurul varstei de 1-3 luni... Unii incep sa aiba un singur scaun pe zi, altii un scaun la 2 zile sau chiar mai rar (asta intamplandu-se pentru ca laptele mamei este atat de bine digerat, incat rezulta prea putine reziduuri pentru a forma scaunul). Aceasta este de natura a ingrijora parintii care si-au format convingerea ca oricine trebuie sa aiba scaun zilnic.Nu exista nici un motiv de ingrijorare legat de aceasta atata timp cat bebelusul se dezvolta normal. Scaunele sugarului alimentat la san raman neformate (adica de culoare galben deschis, apoase, pastoase sau grunjoase, putand avea de asemenea consistenta unei supe mai groase) chiar daca ele se produc la 2-3 zile sau chiar mai rar.
Unii dintre acesti sugari alimenati la san care au scaune neregulate, incep sa se screama din rasputeri atunci cand acesta intarzie 2-3 zile. Cu toate acestea scaunul are aceeasi consistenta moale la emisie. SIngura explicatie care poate fi oferita este aceea ca materiile fecale sunt atat de lichide incat nu exercita suficienta presiune asupra peretilor rectului pentru a stimula evacuarea. [...]

Din capitolul: Scaunele sugarului

monis si piticutzul Santiago (Iulian 02 nov '09) il asteapta pe Mos Craciun

poze de azi de ieri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

lavi..gata..eu le pusesem..dar nu in album..doar in ,,fotografiile mele,,...uite:
MARIE REBECCA AYANNA

BINE AI VENIT BECCA...FULGUSORUL LUI MAMI IUBIT
pozici noi cu bebe shtrumf

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

VA DORESC..CRACIUN FERICIT...SI BUCURATI-VA......SE NASTE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS....MOTIVUL PENTRU CARE NOI INCA NE MAI BUCURAM DE BEBEII NOSTRI,MAI RESPIRAM SI MAI EXISTAM PE TERRA!!!!!!!!!!!
CRACIUN FERICIT TUTUROR....

BINE AI VENIT BECCA...FULGUSORUL LUI MAMI IUBIT
pozici noi cu bebe shtrumf

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floricik spune:

Lavi, Ramonika, Monis , multumesc pt raspunsuri.

Citisem ce a postat Monis din Dr Spock.
Doar un sfert de supozitor i-am pus pt ca nu facuse de 2 zile si tot strangea din picioruse si plangea. Asta se intampla marti. A facut atunci o gramada de kk( cam cum povesteste Ramonika). De marti..nimic...
Nici eu nu vreau sa o obisnuiesc cu supozitor. Am incercat atunci cu termometru dar degeaba...
Acum citesc cursul de alaptare scris de Dr Culcer poate ma mai luminez si eu.

Floricik mami de Maria Ema-12.12.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurairina13 spune:

Floricik, nu mai stresa, vezi ca poate bb are un puseu de crestere si se cere ft des la san. Daca vezi ca incepe sa planga dupa ce suge putin, ia-o in brate, plimba-te putin cu ea , vorbeste calm, linistit..mangaie-o! Da-o la tatic sa o plimbe putin, sa te calmezi si tu! In primul rand linisteste-te putin!!!
Si sanii mei sunt ft.moi, dar vad ca rechinasa sta bine mersi la san, trage de cele mai multe ori intre 3-5 minute si gata!!!atat de putin sta in ultimul timp la san si mi-a crescut in ultimele 2sapt 680gr!!
cu scaunele am aceeasi parere ca fetele, la fel si la mine acum face cam o data la 1zi jumate sau 2! Dr Spock explica ft.bine acolo. Nu te grabi cu supozitorul, iar daca decizi sa ii pui, taie un supozitor de glicerin pt copii in 2 pe lungimea lui, sa nu ii pui unul intreg.

PROASPATA MAMICA DE RECHINAS

rechinas in pozici

Mergi la inceput

MYLADY, MA BUCUR CA AI REUSIT! AICI O POTI VEDE APE MINUNATIA DE REBECCA...SI EA IN GASHKA FULGUSORILOR NOSTRI!MARIE REBECCA AYANNA

AVEM O LUNITA!!!!

Mergi la inceput