Se poate si asa?

Se poate si asa? | Autor: asteryaro

Link direct la acest mesaj

Intreb daca se poate sa pozitionez o masina de spalat astfel incat sa o pot alimenta cu apa doar atunci cand o folosesc, deci nu racordata permanent.
Evacuarea apei murdare este simpla, o voi efectua direct in wc.
Am intrebat in stanga si-n dreapta, parerile sunt impartite.
Daca se poate (oricum cale de inors nu mai am, deci TREBUIE sa se poata ), ce anume trebuie sa caut la magazinele de specialitate? Ce fel de racoarde/instalatii?
Multumesc.

Cristina si Razvan (31.01.2006)
"Viata e ca carosabilu': unii vine, altii trece..." (adusca, membru DC)

(1),(2),(3),(4),(5),(6)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

Se poate, dar mare grija, deoarece racordul de la teava de alimentare e de plastic, iar cel al robinetului e de metal, deci grija, pt ca plasticul se toceste mai repede.
Unde tii masina de spalat? In baie? De ce nu faci alimentarea directa de la teava de apa rece?

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses3#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses4#" target="_blank">poze si mai noi
www.dropshots.com/kincses5#" target="_blank">poze cele mai noi
Povestea nasterii: Lili si Robert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Citat:
citat din mesajul lui asteryaro

Intreb daca se poate sa pozitionez o masina de spalat astfel incat sa o pot alimenta cu apa doar atunci cand o folosesc, deci nu racordata permanent.
Evacuarea apei murdare este simpla, o voi efectua direct in wc.
Am intrebat in stanga si-n dreapta, parerile sunt impartite.
Daca se poate (oricum cale de inors nu mai am, deci TREBUIE sa se poata ), ce anume trebuie sa caut la magazinele de specialitate? Ce fel de racoarde/instalatii?
Multumesc.

Cristina si Razvan (31.01.2006)
"Viata e ca carosabilu': unii vine, altii trece..." (adusca, membru DC)

(1),(2),(3),(4),(5),(6)

da, se poate, depinde insa care este distanta de la masina de spalat pana la sursa de alimentare cu apa.
eu nu am avut loc sa instalez masina de spalat in baie, asa ca am amplasat-o pe hol, intr-o nisa a holului, pe acelasi perete cu baia. am cumparat furtun de alimentare si furtun de evacuare mai lungi decat cele standard cu care sunt dotate masinile de spalat. in momentul in care vreau sa spal rufe, intind cele 2 furtune de la masina pana in baie - furtunele merg paralel cu peretele, nu se impiedica nimeni de ele, singura problema ar fi ca nu se mai poate inchide usa de la baie cat timp spala masina. furtunul de alimentare cu apa il racordez la furtunul de dus, la care scot para (imi scapa denumirea tehnica), iar furtunul de evacuare il pun pe marginea cazii. dupa ce termina masina de spalat, las furtunele pe pardoseala baii pentru a scurge complet apa din ele, apoi le strang in colac si le "depozitez" intre masina de spalat si perete.
pare putin cam complicat, dar nu am avut chef sa-mi gauresc peretii ca sa fac trecerea furtunelor prin pereti pana in baie.
asadar, trebuie sa cauti in primul rand furtun de alimentare cu apa si furtun de evacuare cu lungimea necesara (daca cele din dotarea masinii nu sunt suficient de lungi), apoi sa cauti piesa de racord intre furtunul de alimentare cu apa si furtunul de dus, daca alegi aceasta varianta. mai poti racorda furtunul de alimentare direct la bateria de apa de la cada, daca ai teava robinetului detasabila (se scoate teava si se monteaza furtunul direct la bateria de apa).

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
Printesa mea este in concursul Pampers, aici
http://concurs.pampers.ro/gallery_details.php?id=1068 si http://concurs.pampers.ro/gallery_details.php?id=1043
Multumim pentru orice vot primit !

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vladis spune:

da, se poate, exista masini de spalat care au un sistem de comutare pe roti pentru deplasare, dar numai la modelul cu incarcare verticala, pentru ca sunt mai reduse ca dimensiuni, deci mai usoare decat cele cu incarcare frontala; concret, sub masina de spalat exista o "maneta" de care tragi, masina se ridica pe roti, o deplasezi in locul dorit, apoi dai maneta la locul ei si masina coboara pe piciorusele de sprijin pe podea; nu este o explicatie prea "tehnica", dar sper ca m-am facut inteleasa eu am avut ceva asemanator cu modelul www.casesigradini.ro/oferte/f/45/Electrocasnice/14904/MASINA-SPALAT-WHIRLPOOL-AWE-6316" target="_blank">acesta, baia fiind f mica tineam masina pe hol si atunci cand spalam o aduceam pana in usa baii, o conectam la pipa de la chiuveta (dar trebuie sa fie din aceea clasica, rotunda), pe care insurubase sotul un conector cu filet care ramanea permanent acolo, nu deranja cu absolut nimic) si evacuarea in wc. noi nu am vrut sa ne complicam cu modificari in baie, stiind ca va fi o situatie temporara, dar se poate face si o teava de alimentare la care sa o conectezi in momentul spalarii, ca sa nu tii chiuveta ocupata. sper ca ti-am fost de folos.
spor la treaba!

mami de miruna(27.01.1996) si vlad (20.07.2005)

Si Mihaita are nevoie de voi!

Speranta si incredere pentru David

www.dropshots.com/vladis" target="_blank">POZE

Mergi la inceput