Locul fetelor Nou-Venite (54)
Raspunsuri - Pagina 10
Dragaica spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cora79 Babi,o sa pun si eu visine si niste nuci,fiindca mi-ai dat idei Eu de Craciun fac multe bunatati dar nu prea pot sa si mananc ,decat gust din toate,ma satur de mirosuri. Salata de vinete o mananc cu placere cu orice ocazie "DOAMNE FA SI PENTRU NOI O MINUNE CU PAMPERS" |
Acum a bagat 2 vinete babane la cuptor.
http://community.webshots.com/user/Dragaica
Mamica in devenire 5+
cora79 spune:
citat din mesajul lui anamira Iami tortul cu ciocolata de la Cora. Interesanta crema, n-am mai vazut-o pana acum. Suna tentant. Oare nu se poate face ca o prajitura nu ca un tort? Draga au zic sa faci un platou cu aperitive, salata de beuf sau vinete cu maioneza sau ridichi cu maioneza sau conopida cu maioneza, oua umlute (cam multa maioneza) Friptura de craciun e super cu de toate: putin porc, putina vita, afumatura, carnaciori afumati iami Sau poti sa faci doar ciorbita ca de celelalte au toti acasa si ai scapat. "Spune īntotdeauna ce simti si fa ceea ce gandesti" |
"DOAMNE FA SI PENTRU NOI O MINUNE CU PAMPERS"
anamira spune:
Negrese cu banane? Florentina rog reteta
"Spune īntotdeauna ce simti si fa ceea ce gandesti"
cora79 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Dragaica
Acum a bagat 2 vinete babane la cuptor. http://community.webshots.com/user/Dragaica Mamica in devenire 5+ |
"DOAMNE FA SI PENTRU NOI O MINUNE CU PAMPERS"
anamira spune:
Fetelor ca tot veni vb de atit pt. masa de Craciun si prin zona voastra se gateste asa in nestire ca la noi? De ex mama incepe cam cu 2 zile inainte si dai cu cozonaci, 3-4 feluri de prajituri, saratele cu branza si alte minuni, snitele, chiftele, carnati prajiti, rulada, salate de beuf, vinete cu maioneza. Oare am uitat ceva? Da friptura traditionala si sarmalele, plus ciorba Jur ca nu-mi vine sa pap nik in ziua de Craciun. La noi frate sparg astia magazinele si cumpara tot ce e comestibil
aleesicoo spune:
ce fac fetele mele???
vb numai de bunatati....
iam iam
cu noile emoticoane va place semnatura mea?
asa creste bebicu
alein 16 sapt
maTie Doamne sa am un copilas sanatos si cuminte
Florentina_C spune:
citat din mesajul lui anamira Negrese cu banane? Florentina rog reteta "Spune īntotdeauna ce simti si fa ceea ce gandesti" |
Negresa cu banane
Ingrediente:
3 banane bine coapte
6 oua
240g unt
320g ciocolata ( eu am folosit Poiana amaruie)
200g faina
320g zahar tos
1 pliculet praf de copt
Sucul de la ½ lamaie
Unt si faina pentru tapetat tava
Zahar pudra pentru pudrat deasupra
Mod de preparare:
Curatam bananele si le taiem cubulete marunte, dupa care le punem intr-un bol si le stropim cu sucul de la jumatate de lamaie pentru a nu oxida.
Intr-un alt bol amestecam faina cu 1 pliculet de praf de copt.
Taiem untul cubulete si il punem intr-o cratita. Peste cubuletele de unt adaugam patratelele de ciocolata si punem totul la topit la foc mic, amestecand incontinu.
Dupa ce s-au topit atat untul cat si ciocolata, stingem focul, adaugam zaharul tos si amestecam fara foc, pana se topeste zaharul.
Dupa ce zaharul s-a topit, lasam compozitia la racit, pana devine calduta.
Dupa racire, incepem sa adaugam ouale in compozitie, rand pe rand, amestecand dupa fiecare ou pana se incorporeaza complet, de preferat este sa folositi telul pentru amestecat, merge foarte repede si usor.
Cand toate ouale au fost incorporate, adaugam faina in ploaie si amestecam cu telul, pana la omogenizare.
Ungem cu unt o tava de 20/30cm, o tapetam cu faina si turnam ½ din compozitia obtinuta in tava.
Peste compozitia din tava presaram jumatate din cubuletele de banane.
Peste cubuletele de banana presarate, adaugam restul de compozitie, astfel incat sa fie distribuita uniform peste toata suprafata.
Apoi adaugam deasupra, uniform, restul de cubulete de banana, dupa care punem prajitura in cuptorul preincalzit si o lasam la copt pentru 55-60 minute. Timpul de coacere este relativ, fiecare poate face testul cu scobitoarea si poate scoate prajitura din cuptor cand considera ca este indeajuns de coapta.
Si, iata, asa arata Negresa cu banane, proaspat scoasa din cuptor. DELICIOASA!!! Lasati prajitura la racit si o puteti servi pudrata cu zahar pudra.
"Viitorul apartine celor care cred in frumusetea propriilor vise"
fericita 4+. sa am un bb sanatos si la termen"
***Poze***
anamira spune:
O Ale ce buticoasa esti? Sa-ti traiasca bebelu si sa se faca frumos ca maica-sa
Florentina_C spune:
citat din mesajul lui aleesicoo ce fac fetele mele??? vb numai de bunatati.... iam iam cu noile emoticoane va place semnatura mea? asa creste bebicu alein 16 sapt maTie Doamne sa am un copilas sanatos si cuminte |
Mie imi place mult...O sa imi inbunatatesc si eu semnatura maine ca acum acum vine sotul si trebuie sa fiu pe faza.
"Viitorul apartine celor care cred in frumusetea propriilor vise"
fericita 4+. sa am un bb sanatos si la termen"
***Poze***
aleesicoo spune:
multumesc frumos
daca as fi asa durdulie ce bine ar fi...de cand am ramas gravida tot la aceleasi kg sunt.....asimileaza fimiu tot
citat din mesajul lui anamira O Ale ce buticoasa esti? Sa-ti traiasca bebelu si sa se faca frumos ca maica-sa "Spune īntotdeauna ce simti si fa ceea ce gandesti" |
asa creste bebicu
alein 16 sapt
maTie Doamne sa am un copilas sanatos si cuminte