Rugaciune colectiva pentru a avea prunci buni (52)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MaraAnisia spune:

LA MULTI ANI! Multa sanatate, numai bucurii si sa aveti parte de cel putin o minune in viata voastra in 2010.

Spun si eu Bun venit fetelor noi, sa aveti o rugaciune binecuvantata, cu folos pentru sufletele voastre.

Livsy, , ma bucur ca ai petrecut asa frumos de Revelion. nu uita ca nimic nu e intamplator si cine stie "de ce" ai petrecut tu Revelionul impreuna cu un bebelus . multumesc tare mult pt perseverenta cu care ne scrii Psalmii zilnic si pt ca ne mai spui si cate o vorba buna.

Ma bucur ca ne-a scris si Lauraa, pe care eu o admir din suflet si am urmarit-o mereu, esti un om foarte puternic, draga mea. si sa ai parte numai de bucurii alaturi de familie.

Anadomnica si Anaomaria , impreuna cu Mariucile lor dragalase, sunteti mamici scumpe de minuni 2009, va doresc numai bine si indrazniti sa ne impartasiti si noua din bucuriile si emotiile de mamici, eu una citesc cu mare drag toate povestile spuse de mamici.

Cami_antonia, ce mai face Alina? Doamne ajuta si multa sanatate.

Sandaa si multumesc pt cele scrise. vorba Anei (Livsy), mult s-ar bucura sufletul meu daca as reusi mereu sa citesc lucrurile frumoase postate de fete inimoase la subiectul nostru.

Oachi si ma rog pt tine su sotul tau .

Happymum

noi am petrecut f frumos aceasta vacanta - de Craciun au venit la noi la masa parintii si bunicii si a fost o atmosfera foarte placuta si calda si plina de surprize sub bradul de Craciun. apoi am plecat 3 zile la munte impreuna cu niste prieteni, a fost f frumos, m-am simtit iubita de Dumnezeu si I-am multumit fiindca am prins 3 zile superbe - cu ninsoare abundenta, zapada multa si curata, apoi ultima zi cu un soare incredibil, si mai ales nu a fost deloc aglomerat pe drum (si la dus si la intors aglomeratia era pe sensul celalt). apoi de revelion am petrecut acasa la noi impreuna cu o familie de prieteni iar pe 1 am reusit in sfarsit, cu ajutorul Bunului Dumnezeu, sa ajungem la Biserica la moliftele Sf. Vasile - emotii de nedescris si trairi minunate . ma scuzati ca m-am intins asa mult dar deh, se simte ca am lipsit de la voi de ceva timp.

va imbratisez cu drag pe toate si va doresc numai bine

si abia astept sa se sparga gheata pe anul asta la bebei

Cu drag,

Mara

Cu Dumnezeu in gand

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nike974 spune:

Fetele,
se pare ca nu e de glumit cu raceala mea devenita traheobronsita, devenita acum un fel de arici care ma impiedica da inghit ceva si n fel de gheara imensa pe inima si plamanul stang.
Treceti-ma si pe mine la rugaciune(nicoleta).Medicamente nu pot lua, iar medicii nu ma consulta din motive de alergie(ca si cum asta s-ar lua).
Leucocitele sunt mai maricele, 12600 fata de minima de 9000.

Multumesc anticipat.

In acelasi Hristos Domnul,

Nicole

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanact spune:

Doamne Ajuta!

Vin cu vesti nu tocmai bune despre verisoara mea.
De Luni au internat-o in spital si i-au pus morfina, i s-a deplasat si inima ..se simte din ce in ce m rau.
Numai Dumnezeu prin rugaciunile noastre poate face o MINUNE, cum a facut si cu Alina (cumnata cami_antoniei)

Livsy multumim pt psalm!
Gina, Sandaa, caciantoni va multumesc pt tot ce ati postat referitor la Botezul Domnului respectiv sinaxarul.
criss_2081 ma bucur ca ne-ai scris.
..si eu am facut parte din ASCOR, cat am fost studenta la Facultate/Master..si asa au procedat fiecare citea cate un psalm insotit de rugaciunile de la inceputul catismei.

ALBUM
POZE RECENTE
Ioana creste mare

Cum creste bebe Justina

ALINA de IOANA (11 Ianuarie 2008) + 25+ - Justina
DOAMNE AJUTA-NE, sa ne nastem sanatosi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happymum spune:

la multi ani sarbatoritelor zilei.

si special pentru micuta ioana , sa cresti mare si sa fii sanatoasa. acusi acusi ai si 2 lumanarele pe tortul aniversar. domnisorica mare...

citat:
Sfantul Ioan Botezatorul

In fiecare an, pe 7 ianuarie, sarbatorim Soborul Sfantului Ioan Botezatorul, zi in care il cinstim pe cel care l-a botezat pe Hristos in Iordan. Sfantul Ioan Botezatorul s-a nascut in cetatea Orini, in familia preotului Zaharia. Elisabeta, mama sa, era descendenta a semintiei lui Aaron. Nasterea prorocului Ioan s-a petrecut cu sase luni inaintea nasterii lui Iisus. Nasterea sa a fost vestita de catre ingerul Gavriil lui Zaharia, in timp ce acesta slujea la templu. Pentru ca nu va da crezare celor vestite de ingerul Gavriil, Zaharia va ramane mut pana la punerea numelui fiului sau.

Cum ajunge sa-L cunoasca Sfantul Ioan Botezatorul pe Hristos?

Potrivit Sfintei Scripturi, Ioan Botezatorul a saltat in pantecele maicii sale, in momentul in care Elisabeta se intalneste cu Fecioara Maria atunci cand aceasta Il purta in pantece pe Domnul. Desi a saltat in pantece, Ioan afirma ca "nu-L stia pe Domnul” (Ioan 1, 31). Aceasta marturisire a lui Ioan este adevarata, caci el nu putea cunoaste din proprie experienta ca Cel purtat in pantecele Mariei este Fiul lui Dumnezeu. Parintele Dumitru Staniloae, comentand acest episod, spune ca Ioan "a simtit venind din Acela o lumina, sau de la Duhul Sfant din El, care la- facut sa salte de bucurie. Sunt cunostinte care apar in noi in chip tainic, fara niciun efort al nostru de a le castiga”.

Raspunsul la intrebarea "Cum ajunge sa-L cunoasca Sfantul Ioan Botezatorul pe Hristos?”, il gasim la Evanghelistul Ioan (In 1, 34), care reda marturia Boteazatorului: "Cel ce m-a trimis pe mine sa botez cu apa, Acela mi-a spus: Peste care vei vedea Duhul pogorandu-Se si ramanand peste El, Acesta este Cel ce boteaza cu Duhul Sfant. Si am vazut si marturisit ca El este Fiul lui Dumnezeu” (In 1, 33-34). Parintele Dumitru Staniloae, talcuieste acest eveniment astfel: "Dumnezeu il poate face pe om sa auda in forma omeneasca ceea ce vrea El sa-i spuna, si sa vada in forma in care vad ochii omenesti vointa Sa dintr-un anumit moment. Ioan a fost proroc cand Dumnezeu i-a spus cum va cunoaste pe Fiul Sau intrupat, si a fost apostol cand a vazut pe Duhul Sfant pogorat peste Hristos si a auzit glasul Tatalui cu privire la El. Cum putea vorbi omeneste Fiul lui Dumnezeu intrupat, asa si Tatal Lui a putut "vorbi” sau face pe Ioan sa-L auda vorbind. Se arata si in aceasta ca omul este dupa chipul lui Dumnezeu”.

Misiunea Sfantului Ioan Botezatorul

Sfantul Ioan Botezatorul a inceput sa predice in al cincisprezecelea an al domniei Cezarului Tiberiu, pe cand Pontiu Pilat era procuratorul Iudeii (Luca 3, 1-2). El a avut menirea de a pregati poporul pentru primirea lui Mesia si de a-L descoperi pe Acesta si a-L face cunoscut lui Israel. Mesajul principal pe care el il transmitea era: "Pocaiti-va, ca s-a apropiat imparatia cerurilor!“.

Ioan Botezatorul model al smereniei

In conditiile in care, omul cazut in pacat nu mai doreste sa se afirme decat pe sine, se vrea atotputernic si suveran peste tot si toate, Sfantul Ioan Botezatorul, cel care L-a botezat pe Hristos, afirma despre sine: "Nu sunt vrednic, ca plecandu-ma, sa-I dezleg cureaua incaltamintei” (In 1, 27). Desi afirma de doua ori: "Iata Mielul lui Dumnezeu: Cel ce ridica pacatul lumii”, iar dupa botezul Domnului in Iordan: "Am vazut Duhul coborandu-Se din cer ca un porumbel si a ramas peste El", marturiseste: "Eu trebuie sa ma micsorez, iar El trebuie sa creasca." Pare nefiresc ca un om sa doreasca sa se micsoreze, cu scopul ca aproapele sau sa sporeasca. Firesc ii este omului cazut din har, sa doreasca a creste si a se imbogati pe seama si in dauna celorlalti. Semenii trebuie sa existe pentru un om cazut in pacat, doar sa-l admire si sa-i slujeasca.

Ioan Botezatorul ne poate fi tuturor indreptar spre a birui mandria. Trebuie sa retinem ca avem capacitatea de a iesi din noi si a ne jertfi pentru aproapele nostru.

Intelesul duhovnicesc al imbracamintei si hranei Sfantului Ioan Boteazatorul

Din Evanghelia dupa Marcu, aflam ca Sfantul Ioan Botezatorul era imbracat in haina din par de camila, incins cu o curea de piele si ca se hranea cu lacuste si miere salbatica.

Camila poate simboliza atat curatia, cat si necuratia. Daca in Vechiul Testament ea putea fi privita ca un animal curat pentru ca era rumegator, ea putea fi vazuta si ca necurata, daca tinem seama ca avea copita despicata. Daca ramanem la prima semnificatie, cea de animal curat, camila simbolizeaza poporul ales, in timp ce necuratia prefigura neamurile pagane.

Faptul ca Ioan purta o haina din par de camila, semnifica chemarea evreilor si a paganilor la Hristos.

Cureaua, provenita de la un animal mort, semnifica prin incingerea cu ea, omorarea patimilor.

Cat priveste hrana sa, trebuie sa stim ca albinele si lacustele erau considerate a fi curate in Vechiul Testament, semn ca Ioan se hranea doar cu cele placute Domnului.

Moartea Sfantului Ioan Botezatorul

Din Evanghelie cunoastem ca Irod, la un ospat prilejuit de sarbatorirea zilei de nastere, a taiat capul Sfantului Ioan Botezatorul, la cererea Irodiadei. In acea vreme, Sfantul Ioan era intemnitat in castelul lui Irod de la Maherus. Ioan il mustrase pe Irod pentru traiul lui nelegiuit cu Irodiada, care era sotia fratelui sau. In ura ei de moarte, Irodiada a sfatuit-o pe Salomeea, fiica ei, care dansase si placuse oaspetilor si indeosebi lui Irod, sa ceara de la acesta capul Botezatorului ca rasplata.

Sarbatorile inchinate Sfantului Ioan Botezatorul

Biserica a inchinat lui Ioan sase sarbatori: zamislirea lui (23 septembrie), nasterea (24 iunie), soborul lui (7 ianuarie), taierea capului (29 august), prima si a doua aflare a capului lui (24 februarie) si a treia aflare a capului sau (25 mai).

Blog

Mergi la inceput

http://video.crestinortodox.ro/2Yx58NWFH02/Slujba_Aghiasmei_Mari_VIDEO.html

Mergi la inceput

si cateva poze (scuzati calitatea) de la slujba de Boboteaza de ieri, la biserica sf atanasie patelarie AICI, de la aceasta poza incolo.

icoana este cea de care v-am zis... am vb cu doamna preoteasa un picut ieri si dansa mi-a zis ca s-a vegheat 40 de zile la icoana pana a fost adusa aici.
mi-a mai spus ca in tara sunt doar 2 icoane la fel, una la galati si una la iasi.
a fost adusa de la muntele athos, de la manastirea Vatopediou.

Blog

Mergi la inceput

La multi ani tuturor celor care poarta numele Sf Ioan Botezatorul!
Sanatate, bucurii si pace sin suflet!

Mergi la inceput

La multi ani tuturor celor care poarta numele Sf Ioan Botezatorul!
Sanatate, bucurii si pace sin suflet!

Mergi la inceput

.

imi amintesc de una din zilele de practica la maternitate.trebuia sa anunt un proaspat tatic de faptul ca are doi bebei deodata,sotia lui avand vreo 42-43 de ani.imi tot imaginam scheme de comunicare,ce si cum sa-i spun,ca bietii de ei i-or fi asteptat de vreo 15 ani sa vina si sa il iau incet.
ajung,constat ca era singurul mascul treaz.trag aer in piept si ii spun: sa va traiasca domnule copilasii!
tipul se uita la mine si imi spune: va multumesc dra,ca avem trei acasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pogonici1977 spune:

la multi ani ioanact..
pentruca nu mai stiu care mai este ioana si derivatele....dintre voi...va doresc la toti la multi si sa dea domnul saauzim numai de bine

urmeza laparoscopie pentru scoaterea trompelor si apoi FIV cu dct kovacs la clinica kalii....care va fi primul si ultimul caci doamne doamne ne va ajuta si vom reusi

Mergi la inceput