Rugaciune colectiva pentru a avea prunci buni (52)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Livsy spune:

Buna seara,

Pentru Anadomnica, draga noastra, uite mai jos citat din mesajul lui Happy Mum, careia ii multumim mult!

Citat:
citat din mesajul lui happymum

Credinciosii gusta din Agheasma Mare timp de 8 zile de la Boboteaza, pana pe 14 ianuarie inclusiv, cand se incheie praznicul cu slujbele si cantarile Bobotezei, dar si in zile de post, la indemnul duhovnicului.

Nike974, Dumnezeu sa iti ajute!!! Si El sa iti calauzeasca fiecare pas, acum si mereu! Voi trece imediat si pe Mioara si Diego-Madalin pe listuta de familii in rugaciune pentru a avea copilasi.
Iti multumesc tare mult ca impartasesti cu noi din lucrurile pe care le cunosti, este o mare binecuvantare. Dumnezeu sa iti rasplateasca!

Iata si Psalmul, pentru maine, de-acuma... Doamne Ajuta si sa fie de folos!

Psalmul 94

O cantare de lauda a lui David

1. Veniti sa ne bucuram de Domnul si sa strigam lui Dumnezeu, Mantuitorul nostru.
2. Sa intampinam fata Lui intru lauda si in psalmi sa-I strigam Lui,
3. Ca Dumnezeu mare este Domnul si Imparat mare peste tot pamantul.
4. Ca in mana Lui sunt marginile pamantului si inaltimile muntilor ale Lui sunt.
5. Ca a Lui este marea si El a facut-o pe ea, si uscatul manile Lui l-au zidit.
6. Veniti sa ne inchinam si sa cadem inaintea Lui si sa plangem inaintea Domnului, Celui ce ne-a facut pe noi.
7. Ca El este Dumnezeul nostru si noi poporul pasunii Lui si oile mainii Lui.
8. O, de I-ati auzi glasul care zice : " Sa nu va invartosati inimile voastre,
9. Ca in timpul cercetarii, ca in ziua ispitirii in pustie,
10. Unde M-au ispitit parintii vostri, M-au ispitit si au vazut lucrurile Mele.
11. Patruzeci de ani am urat neamul acesta si am zis : " Pururea ratacesc cu inima ".
12. Si ei n-au cunsocut caile Mele, ca M-am jurat intru mania Mea : " Nu vor intra intru odihna Mea ".

Alinushca, nu ne mai scrii nimic despre tine?

Va imbratisez cu drag pe toate! TUTUROR!!

Doamne Ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami_antonia spune:

feteleeeeeeeeeee

bunaaaaa

nike a punctat totul f bineeeeeee ... imi place modul in care gandesti ...

deci
happy ... preotul nu vine acasa sa iti lase agiazma mare .... cea cu care stropeste el este de anul trecut, aghiazma mare se sfinteste in ziua de 6 ianuarie sau in cazul catedralelor mari in ajun datorita cantitatii enorme care se imparte ... consider ca e bine sa mergi la biserica sa iei aghiazma mare proaspata... asa se face ,,... asa e corect ... poti sa-ti duci propriul vas cu apa si il iei la sfarsitul slujbei ... eu asa voi face maine ...

pe de alta parte, preotul cand vine cu botezul prin casele noastre e de multe ori in criza de timp ...mai ales la orase. Zilele putine dinte Craciun si Boboboteaza fac imposibila o vizita pastorala in adevaratul sens al cuvantului. La tara,se pierde timpul cu deschisul portilor, cu legatul cainilor sau cu diverse alte motive. Nu e nevoie sa mearga prin toate camerele...pentru asta se face sfestanie...se stopeste cu aghiazma camera principala, icoanele, mancarea, oamenii si animalele. Sunt unii cu pretentii uriase...cel putin in zona noastra...au case de vacanta cu 20-30 camere si vor ca preotul sa treaca prin toate....e o absurditate...E frumos in Moldova caci acolo vizita preotului e anuntata de copii si toata lumea e pregatita.
Stropirea caselor are o dubla semnificatie dupa mine...vestirea pocaintei si alungarea raului. Sa mergem maine la Biserica nu doar pentru a lua aghiasma ci si pentru a ne pocai.
Aghiasma se ia numai pe stomacul gol...pe nemancate...8 zile incepand cu ziua de 6 ianuarie...(pana pe 14 ianuarie cand se este odovania-sfarsitul praznicului). Apoi se pastreaza si se ia cu binecuvantarea preotului...in post, miercurea sau vinerea, cand suntem bolnavi, cand ne simtim deznadajduiti sau simtim raul pe aproape. Agheazma inlocuieste pe moment impartasania atunci cand omul este oprit de la aceasta pentru pacate.

Cat despre discutia cu CM-ul nu ma mai repet ... sunt de acord cu cele zise de nike .... aceasta discutie am tot avut-o

va doresc o boboteaza superbaaaaaaaa

SPUNETI O RUGACIUNE PENTRU ALINA - operata pe creier SI ADRIAN - sa aibe putere sa o ingrijeasca
DOAMNE AJUTA!
DONEAZA 2 EURO LA SMS 879 PANA LA SFARSITUL ANULUI PENTRU ALINA DONESCU
povestea ei la www.alinadonescuumanitar.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurraa spune:

buna dragele mele in 2010!!!! sa va dea Dumnezeu tot,absolut tot ce va doriti

noi ne luptam cu aparitia dintisorilor, in 20 de zile au iesit 4, asa ca suntem "pline"

angel, eu am ramas cu Maya insarcinata la 3 luni de la pierderea sarcinii de 21 saptamani; si drii ziceau macar un an,dar m-am lasat in voia Domnului si a Maicutei, asa ca roaga-te la Ei
nike, incantata sunt sa te citesc

va pup fetelor, merg la somn

mami fericita de Maya Teodora (17.05.09) binecuvantarea si minunea noastra
poze cu noi si printesa ***www.onetruemedia.com/shared?p=925437d7a0f0c96a6a0847&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulete Maya***www.onetruemedia.com/shared?p=834e5a3921b68aa10112f5&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> albinutze mai iunie 09]***www.copilulvedeta.ro/voting.php?cid=2176" target="_blank"> acordati-ne un vot va rugam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happymum spune:

laurica

cami ai dreptate in ceea ce zici. eu am facut comparatie cu anii trecuti. nu vreau sa supar pe nimeni si nici sa isc discutii.

citat:
Botezul Domnului - Boboteaza

Pe 6 ianuarie praznuim Botezul Domnului, cunoscut in popor sub denumirea de Boboteaza. Botezul Mantuitorului in Iordan, poarta si denumirea de "Epifanie" sau "Teofanie", termeni care provin din limba greaca si inseamna "aratare", "descoperire". De ce aratare sau descoperire? Pentru ca in momentul in care Hristos a fost botezat, cerurile s-au deschis, Duhul lui Dumnezeu S-a coborat in chip de porumbel si a stat peste El, iar Tatal a marturisit: "Acesta este Fiul Meu cel iubit, intru Care am binevoit!" (Matei 3, 17). In acest sens, Sfantul Ioan Gura de Aur spune: "Hristos n-a ajuns cunoscut tuturor cand S-a nascut, ci cand S-a botezat".

Boboteaza - scurt istoric

Sarbatoarea Bobotezei este amintita din secolul al II lea, la Sfantul Clement Alexandrinul. Mentionam ca in primele secole, Boboteaza era sarbatorita impreuna cu Nasterea Domnului, pe 6 ianuarie. Incepand cu secolul al IV lea, cele doua sarbatori au fost despartite: 25 decembrie fiind data stabilita pentru praznuirea Nasterii Domnului si 6 ianuarie pentru Botezul Domnului.

Boboteaza, ziua in care Hristos S-a descoperit lumii

Afara de cele graite de Iisus la varsta de 12 ani in templu, Hristos nu a savarsit nici o minune si nu a rostit nici un cuvant retinut de evanghelisti. Incepand cu Botezul Sau, Hristos iese din umbra si incepe sa propovaduiasca. A primit botezul la 30 de ani, varsta maturitatii la evrei.

Iisus a venit la Ioan si i-a cerut sa-L boteze, nu pentru ca avea nevoie de curatire de pacate, caci era Dumnezeu-Omul, ci pentru a sfinti creatia. Ca Mantuitorul nu a venit sa primeasca iertare de pacate de la Ioan, reiese si din faptul ca botezul lui Ioan il ajuta pe om sa constientizeze starea pacatoasa, insa, nu oferea iertarea. De aceea se si spune ca era "spre iertarea pacatelor" (Luca 3, 3), pe care avea s-o aduca Hristos.

El primeste botezul de la Ioan pentru a readuce Duhul Sfant in creatie. Prin caderea in pacat, omul Il pierduse pe Sfantul Duh, asa cum ne marturiseste Sfantul Chiril al Alexandriei. Botezul Mantuitorului reprezinta momentul redeschiderii izvoarelor harului, care fusesera zavorate pentru om si pentru intreaga creatie. Prin cuvintele din rugaciunea citita la Boboteaza: "Astazi firea apelor se sfinteste...", nu trebuie sa intelegem ca harul lui Dumnezeu se pogoara in timpul slujbei de sfintire a apei peste toata apa care exista in diverse locuri, ci doar peste apa pregatita din timp pentru acest lucru.

In Botezul Domnului stau inceputul si temeiul Sfintei Taine a Botezului crestin

Acceptand sa Se cufunde in Iordan, Hristos l-a ingropat pe vechiul Adam si a inceput astfel zidirea unui om nou. Apele Iordanului primind pe Dumnezeu-Omul nu au avut ce sa curete, ci au fost ele insele purificate. Hristos a curatit prin cufundarea Sa in Iordan, creatia intinata de caderea omului in pacat si a inlaturat puterea satanei. Astfel, in clipa cand El S-a lasat botezat de Ioan, izvoarele harului s-au pogorat peste creatie.

In rugaciunea de sfintire a apei de la Botez, se cere venirea Duhului pentru curatirea apei de lucrarea puterilor demonice, pentru ca ea sa devina, prin pogorarea deplina a Duhului, loc al nasterii omului nou in Hristos.

Astfel, ritualul Botezului crestin repeta aceste momente, care semnifica trecerea dintr-o etapa existentiala in alta: el se deschide cu lepadarile, menite sa alunge puterea satanei si se incheie cu primirea darului Sfantului Duh.

Boboteaza - sfintirea apei

In ajunul si in ziua de Boboteaza, in toate bisericile ortodoxe, cu puterea Duhului Sfant, la rugaciunile arhiereilor si preotilor se sfinteste Aghiasma Mare.

Crestinii ortodocsi gusta pe nemancate din Agheasma Mare timp de opt zile, in perioada 5 ianuarie- 14 ianuarie si la recomandarea duhovnicului. Agheasma Mare este folosita, in Ajunul Bobotezei, la sfintirea casele credinciosilor si locuitorii acestora. Tot cu ea se stropesc si lucrurile care trebuie binecuvantate sau sfintite, cum ar fi: binecuvantarea si sfintirea prapurilor, sfintirea crucii si a troitelor, a clopotului, a vaselor si vesmintelor liturgice, sfintirea icoanelor, a bisericilor, a antimiselor si a Sfantului si Marelui Mir.

Adrian Cocosila

Blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happymum spune:

cami si daca maine iau impartasanie, iau si aghiazma dupa?

Blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sandaa spune:

Boboteaza - Botezul Domnului

Pe data de 6 ianuarie, crestinii ortodocsi praznuiesc Botezul Domnului sau Boboteaza. Aceasta sarbatoare reprezinta botezul in apa Iordanului a Mantuitorului Iisus Hristos de catre Sfantul Ioan Botezatorul. In ajunul si in ziua de Boboteaza, in toate bisericile ortodoxe, cu puterea Duhului Sfant, la rugaciunile arhiereilor si preotilor se sfinteste aghiasma cea mare.

Boboteaza - Epifania

La 30 de ani, la plinatatea varstei barbatului desavarsit, a venit Hristos la Iordan, unde Sf. Ioan Botezatorul invata si boteza cu botezul pocaintei; iar despre Iisus le spunea: "Se afla in mijlocul vostru Acela pe voi Care nu-L stiti" (Ioan 1, 26). "Nici eu nu-L stiam pe El, dar Cel ce m-a trimis sa botez cu apa, Acela mi-a zis: peste Care vei vedea Duhul coborandu-Se si ramanand peste El, Acela este Cel ce boteaza cu Duh Sfant. Si eu am vazut si am marturisit ca Acesta este Fiul lui Dumnezeu" (Ioan 1, 33-34). Cand a aparut Hristos pe malul Iordanului, Sf. Ioan, luminat de Duhul Sfant, Il recunoaste si-L arata multimilor, zicand: "Iata Mielul lui Dumnezeu, Cel ce ridica pacatul lumii" (Ioan 1, 29). Aceasta marturie era foarte necesara israelitenilor, care asteptau pe Mesia cel profetit cu multe veacuri inainte. Hristos ii cere lui Ioan sa-L boteze, iar acesta, dupa o impotrivire de adanca smerenie, primeste sa-L boteze, dupa randuiala lui. Dupa botezul lui Hristos cerurile s-au deschis, Duhul lui Dumnezeu S-a coborat in chip de porumbel si a stat peste Iisus, iar Tatal a marturisit: "Acesta este Fiul Meu cel iubit, intru Care am binevoit!" (Matei 3, 17). Astfel, botezul primit de Hristos are si un alt scop: Epifania - aratarea Sfintei Treimi - moment in care El avea sa fie descoperit lui Ioan si, prin acesta, lui Israel, ca Fiului lui Dumnezeu si ca Mesia.

Boboteaza - Botezul lui Ioan si Botezul Bisericii

Ceea ce s-a intamplat cu pastele iudaic, se intampla si cu botezul. La Cina cea de Taina intalnim si pastele iudaic si pastele nostru; Hristos a pus capat celui dintai si i-a dat inceput celui de-al doilea. Si acum la raul Iordan a implinit botezul iudaic, dar in acelasi timp a deschis usile botezului Bisericii. Botezul lui Ioan era un botez de pocainta, care ii facea pe oameni sa-si osandeasca pacatele lor. Acest botez nu era o taina, ci un ritual, pentru ca nu ierta pacatele. Dar de ce n-a botezat Hristos, ne-o spune insusi sfantul Ioan cand zice : "Acela va va boteza cu Duh Sfant si cu foc". Dar Duhul Sfant nu fu­sese inca dat. Acesta ne-a fost dat de Hristos insusi, de sus, de la Tatal (Ioan, 14, 26 ; 15, 26) venind in lume la Cincizecime (Fapte, 2, 1-4). Apostolii trebuiau sa se imbrace mai intai ei insisi cu toata puterea Du­hului, cum s-a si intamplat la Cincizecime (Luca, 24, 49 si Fapte, 2, 1-4), ca apoi ei sa boteze cu apa si cu Duh Sfant, cum au si facut incepand dupa Pogorare cand s-au botezat adaugandu-se apostolilor "ca la trei mii de suflete" (Fapte, 2, 41).

Cu botezul lui Ioan s-a botezat si Mantuitorul, dar nu pentru ca El avea nevoie de curatire de pacate, fiind Dumnezeu-Omul, ci pentru a ne arata importanta si lucrarea botezului pe care il va institui si a implini Legea, ca sa se descopere lumii taina lui Dum­nezeu cel in Treime inchinat, in numele Caruia sa ne botezam si noi. Taina botezului a fost instituita de Hristos insusi indata dupa in­vierea Sa din morti, odata cu trimiterea apostolilor la propovaduirea Evangheliei catre neamuri: "Mergand, invatati toate neamurile, botezandu-le in numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh, invatandu-le sa pazeasca toate cate Eu v-am poruncit voua, si iata Eu cu voi sunt in toate zilele, pana la sfarsitul veacului" (Matei, 28, 19-20).

Hristos se afunda in Iordan si Duhul pogoara peste ape. A tre­buit sa se scufunde Fiul in firea omeneasca si prin ea in apa, pen­tru ca noi, scufundandu-ne in apa, sa ne inaltam spre viata Sa dumnezeiasca in Duhul Lui cel Sfant. In Cuvan­tul intrupat, apa si Duhul se unesc din nou.

Tot in aceasta zi, facem pomenirea Sfantului Sfintit Mucenic Romano Lachedemonul.

Maine, 7 ianuarie, facem pomenirea Soborului Sfantului Proroc Ioan Botezatorul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caciantoni spune:

SLAVIT SA FIE DOMNUL!

dragutelor si cipicah....sinaxarul de azi....

http://www.calendar-ortodox.ro/luna/ianuarie/ianuarie06.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nike974 spune:

Doamne ajuta!

Cati in Hristos v-ati botezat/ In Hristos v-ati si imbracat! Aleluia

Mare sarbatoare azi a intregii crestinatati!Azi,fiecare dintre noi, prin botezul primit, devine fiu al Celui Prea Inalt.Prin Botez stiu ca am scapat din robia pacatului,ca sunt un om liber,pentru ca Adevarul va va face liberi!

In mijlocul mortii de voi merge, nu ma voi teme, pentru ca Dumnezeu este cu mine!

De la Botez sa privim catre Invierea Domnului!Botez si Invierea sunt coplesitoare.Ma gandesc ca intr-adevar, putin a fost micsorat omul fata de ingeri, avand bucuria impartasirii comuniunii cu Dumnezeu.
Nevrednica sunt de tot si toate.
Din mijlocul pacatelor si al mizeriei mele sufletesti, indraznesc sa ridic ochii catre Tine si Iubirea Ta ma va salva!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss_2081 spune:

LA MULTI MULTI MULTI ANI FRUMOSI!!!!
Va pupam si va dorim multa sanatate, rabdare si copilasi sanatosi!
M-am tot tinut de prin luna noiembrie sa va mai scriu, dar nazdravanul meu imi ocupa tot timpul, avem 5 lunite, ne-a iesit un dintisor si am spus si MA-MA.
Am citi printre randuri acum si ce mi-a rams in minte o sa scriu:
Nike974, esti cu adevarat o luptatoare, Bunul Dumnezeu sa te ocrotesca si sa-ti calauzeasca pasii.
Heppymum, maine daca primesti Sfanta Impartasanie, iei dupa agheasma mare, pe urma anafora si pe urma agheasma mica,asa stiu eu.
Livsy, iubita mea, stiu cat de mult iubesti tu Psalmi, dar eu stiam ca e o anumita randuiala la citirea din Psaltire, chiar daca se citeste numai un psalm se citesc rugaciunile de la inceputul catismei respective si pe urma psalmul si apoi rugaciunile de la sfarsitul catismei respective.
Pe vremea studentiei mele in Bucuresti era un ,,ritual,, foarte frumos cu citirea Psaltirei in ASCOR, se imparteau psalmii la mai multi membrii si zilnic fiecare student avea ,,obligatia,, sa citeasca psalmul respectiv, deci zilnic se citea toata Psaltirea efectiv, ati putea sa faceti si voi asa sa cititi zilnic Psaltirea pentru sanatate si rodirea pantecelor. (daca va hotarati sa faceti trebusoara asta, vreau si eu un psalm)

Revin, ma cheama Victor

Doamne ajuta-ne!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nike974 spune:

Fetelor,
1.Criss, imi amintesc cu mare bucurie de colindul rostit prin spitale cu ascoristii, de conferintele pe care eu le-am organizat timp de 4 semestre, unul dl Sorin Dumitrescu, doua pt pr Caraza,unul pr Coman,saptamanal, la prima mea facultate.Se intampla prin 95-96.Cu mare bucurie imi amintesc si de orele in care recuperam emotional si intelectual copii strazii, copii abandonati,abuzati impreuna cu calugaritele catolice.Tot cu mare bucurie imi amintesc de practica mea la salonul de copii abandonati,abia nascuti.
Asta imi lipseste acum.
nu ma incanta incadrarea si intepenirea mea ,ce-i drept pe un post mai mult decat bun, in administratia centrala.ii multumesc lui Dumnezeu, pt ca asa imi pot plati ratele,dar bucuria aceea nu am regasit-o.

Mergi la inceput