Ghiocei Martie-Aprilie 2009 *125*

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ela78 spune:

E mortal Vladimir

Eu nu-i mai dau cand incepe sa se joace, si nici sa-si bage mainile in farfurie Isi mai baga cate un deget si e foarte interesat ca-i sunt mainile lipicioase, le studiaza, dar nu le baga in gura. Il mai las un pic sa se delecteze cu mainile, bavetica sau cu ce se joaca, dar dupa aceeea ii distrag atentia si iar ii dau cu lingurita. Mergem pe principiul ca mancarea e treaba serioasa, cand ne jucam ne jucam, dar cand papam nu ne jucam

Elena, fericita de Ianis Cezar (04.04.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

Citat:
citat din mesajul lui mihaelacg

draga cuscra ayla(pt cine nu stie ca e dat clau) citisi tot.
problem cu nora. intelege ce inseamna "nu" dar nu asculta.
ii place la nebunie sa-si bage mainile in florile lu tac`su. ii spun ca NU are voi, se uita la mine, rade, se opreste putin apoi razand trage de ele, parca scutaura merele din copac.
nu vreau sa ma gandesc ce face cu bradul maine dimineata.
in seara asta impodobim si noi bradutul, iar la prima trezire din noapte o aduc la brad. abia astept sa vad ce fata face.

Are nora-mea persomalitate nu gluma!
Stai sa-l vezi pe ginere-tu ce personalitate are.
Din povestile lui Alex...cand a plecat Clau in picioruse, a redecorat toata casa. Asa ca...asta e solutia. La noi o parte e cat de cat redecorata avand deja un copil, dar Clau fiind mai mare, nu mai ascund chiar tot din calea lui. Si apropo, toate florile mari in ghivece sunt la Alex la birou, acasa nu e chip sa stea.
Brad mare facem si noi maine. Dupa ce am sperat la ala de fibra optica...ciuciu, nu mai era. Am zis ca-mi linsez barbatul ca a amanat atat. A primit 5 brazi naturali, nu excelenti dar moca. I-a dat. Azi m-am trezit si fara fibra si fara natural. In final am cumparat unul natural frumusel, potrivit ca marime, la 50 lei. In giveci erau numai mici, cat Luana. Clau se uita in jos la el "mami, asta-i brad?" Si am luat, daaa... decoratiuni mov, si cu mov. Macar atat. Nu e ce as fi vrut, dar e ceva...decat deloc. Vedem ce adaptam pe parcurs.
La mos am fost cu Clau in data de 16, ma uit la data de pe poza. Luana era cu febra acasa cu tati, am fost doar noi doi. Azi am vrut s-o duc si pe ea. La acelasi mos era coada, nu am stat. Am gasit altul, cu care ne puteam poza, si gratis (la celalalt era 10 si 20 lei poza facuta de ei). Ce sa vrea. Scandal tipete, nu i-a placut deloc de el. Imi amintesc de primul an la gradi cu Clau, copii de grupa mica, 2-3 ani, plangeau in masa la vederea mosului, uitasera si poeziile. Oricum ma asteptam. Deci esec total. macar nu-mi mai pare rau ca nu avem mos care sa ne vina acasa. Ar speria-o. Poate la anu...

www.rockyou.com/show_my_gallery.php?source=ppsl&instanceid=155635897" target="_blank">The Christmas Story
www.glitter-graphics.com/users/monika21m" target="_blank">Monica, mommy blessed with my children Claudiu-Adrian(20.01.2005),Luana-Emilia(28.01.2009)
and my angels Alma-Lorena(28-30.01.2009),Maria-Alexandra(29.10.2009-13weeks)
My baby, my joy, my heart, my gift from God
Light a candle for Alma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela78 spune:

Kea, si eu fierb orezul separat. Am incercat spanac cu ou si orez (pe post de paine), dar nu i-a placut la fel de mult;(, si s-a constirpat. Voi incerca si pilaf cu legume si carne.

Cat despre portii, cand nu-i este foame doar jumatate din portia pregatita de mine sau din borcanel, daca ii este foame atunci un borcanel jumate (cam 250 gr), sau 2 iaurtele Humana (200 gr) sau 1 iaurt simplu de 150 gr + piure de banana, ananas, avocado, gutuie (nu stiu cate grame).

Mergi la inceput

Si eu fierb orezul separat.
Pisigri, eu asa stiu, asa am citit si asa am auzit. Ca grisul in exces dupa ce anemie prin pierderea fierului cred. Eu ii dau doar cereale de gris cu vitamine. Mai povestisem odata de asta. Si noi papam seara cereale de gris, sau paine sau biscuiti de-aia de la 8 luni inmuiati in lapte. La paste am facut branza calcica din lapte la cutie. Am pus pe paste si am pus un pic la cuptor. Nu are consistenta budincii pt adulti dar e buna la gust. Deci nu branza cumparata sau de la tarani, ci facute de mine, dar nu doar din lapte praf. Din lapte praf i-am mai facut si-i dau cu fructe. Eu branza de la tarani nici in sarcina nu am mancat de teama, nici macar gatita la cuptor (budinci sau prajituri). Dar nu i-am dat la Luana inca nici cumparata. In general aia are si smantana in ea.

www.rockyou.com/show_my_gallery.php?source=ppsl&instanceid=155635897" target="_blank">The Christmas Story
www.glitter-graphics.com/users/monika21m" target="_blank">Monica, mommy blessed with my children Claudiu-Adrian(20.01.2005),Luana-Emilia(28.01.2009)
Light a candle for Alma

Mergi la inceput

Ela, cu ce combini avocado? Ca nou nu ne-a placut.

Light a candle for Alma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bianca2503 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ela78

E mortal Vladimir

Eu nu-i mai dau cand incepe sa se joace, si nici sa-si bage mainile in farfurie Isi mai baga cate un deget si e foarte interesat ca-i sunt mainile lipicioase, le studiaza, dar nu le baga in gura. Il mai las un pic sa se delecteze cu mainile, bavetica sau cu ce se joaca, dar dupa aceeea ii distrag atentia si iar ii dau cu lingurita. Mergem pe principiul ca mancarea e treaba serioasa, cand ne jucam ne jucam, dar cand papam nu ne jucam

As vrea si eu sa fiu serioasa, dar nu pot.

El inevitabil isi baga mainile in mancare. In borcanele nu ii incap dar 2 degete tot introduce

La masa de diimineata insa este cuminte. Asta patim doar la pranz.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Monica, multumesc pentru info despre cilindru (nu avem Real in Iasi...), despre gris (chiar nu stiam de chestia asta, am vazut prima oara azi dimineata ca scrisese Niko ceva) si despre brinza. Nici mie nu prea imi vine sa ii dau brinza din piata, cel putin deocamdata...No, deci o sa incerc si eu sa fac diseara 3 feluri, paste cu brinza, orez cu lapte si, ca sa nu ramin in pana daca nu-s bune, si un gris... Dar incerc deci sa mai raresc grisul...si o sa caut miine gris pt bebelusi ca oricum trebuie sa dam o fuga la Selgros (mai aproape de casa si mai liber cica..) pt ultimele cumparaturi pt Pisilinca (haleala, pampersi, de-astea....). In alta ordine de idei, cred ca te-am suparat tare, ca nu am mai primit pe mail anunturi cum ca ai fi uploadat poze pe picassa...si pina acum se intimpla aproape zilnic. Imi pare rau .

Premiera, azi am reusit sa fac se pare un piure de cartofi acceptabil dpdv al Pisilincai. Carnea insa a fost naspa, si-s de acord cu ea, era niste carne de pui de tara care cred ca avea 3 ani si scosese 5 rinduri de pui, asa de teapana si atoasa era dupa 3!!!!! ore de stat in cuptor. O fi mai sanatoasa carnea de casa, dar daca nu o papa deloc...cred ca trec si eu la carne de supermarket. Gratar le-ati facut? Adica gratar fara piele, si fara sa le dati partea rumenita?

If you can't say something nice, then don't say nothing at all

"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Bianca, toata noaptea am visat la mansarda voastra ! Abia astept sa ii arat si Motanului mesajul tau de aseara....

If you can't say something nice, then don't say nothing at all

"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui pisigri
Orez cu lapte am incercat la un moment dat, insa nu ii place gustul de lapte praf. Deci ar tb cumva sa pasez bine orezul ca sa iasa o pasta, si sa adaug faimoasa banana? Ca sa ii schimbe gustul?

In plus, stiu ca e subiect disputat si discutat, dar mai vin cu o intrebare. Laptele de mami e dulce. Mie, care nu maninc dulce des, mi s-a parut chiar PREA dulce. Deci daca e sa indulcesc grisul cu lapte, orezul cu lapte etc, ce sa folosesc? Zaharul nu e sanatos; miere cica nu se da pina la 1 an (nici cea din comert, pasteurizata, banuiesc, ca doar toxina botulinica nu e distrusa de temperatura, si pina la urma am citit ca asta e motivul pt care se evita mierea), glucoza, fructoza?

Eu fierb orezul in lapte normal, il pasez cu furculita, nu-l fac pasta si adaug in el fructe fierte si pase ca o dulceata. Alea ii dau si dulceata si aroma. I-am mai facut cu cartof dulce, cu morcov, sau cu carnita.
La gris nu am raspuns, nu i-am dat zahar rafinat, dar daca ii dau cereale de gris cu lapte au deja aroma speciala de lapte formula. Zaharul nu e sanatos cel rafinat, stiu ca zahar de struguri se foloseste si in piureurile Hipp, dar nu cred ca exista asa ceva de cumparat. Chiar, exista?
De ce totusi ti neaparat sa-i dai gris normal?

Light a candle for Alma

Mergi la inceput

De ce trebuie mazarea curatata de pielita? Si mai ales cum o cureti?
I-am dat mazare gatita o singura daca facuta de mama pt nepotica mea. Era facuta cu legume si putin lapte. Apoi i-am mai dat de cateva ori, putine oricum, doar la borcanel.

Light a candle for Alma

Mergi la inceput