Ghiocei Martie-Aprilie 2009 *125*

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Mi-am amintit si punctul 2....
La carre4 in Iasi nu am gasit cilindrul ala minune.. Voi sigur din carre4 l-ati luat?

If you can't say something nice, then don't say nothing at all

"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela78 spune:

A!, si in completare la mesajul de mai sus, m-a sunat azi soacra-mea, care il creste pe nepotul celelalt (va spuneam eu de el, e rau, obraznic, ii spunea mamei lui "proasta", taica-su ii "mai atinge vreo doua la fund"), si mi-a zis ca Ianis e "molatic"

Elena, fericita de Ianis Cezar (04.04.2009)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui pisigri

La carre4 in Iasi nu am gasit cilindrul ala minune.. Voi sigur din carre4 l-ati luat?

"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson

Da, din Carrefour, dar vezi ca e ambalat intr-o cutie, nu e un cilindru mare care sa-ti sare in ochi, il umfli tu acasa.

Dar nu e mare scofala din el...

Mergi la inceput

Si inca ceva.
Si eu m-am cam "speriat" citind de crenwurst, brinza topita si carne de porc. DAR de exemplu ciorbita noastra de pui sau vita, sau de legume, facuta fara sare sau sarata fff putin, ce are? Ca borsul din cite stiu eu e o mare sursa de enzime, fermenti si vitamine (mai ales B) si...cit de acrita e o ciorba pina la urma? Bine, imi permit sa intreb pt ca la noi nu se gateste niciodata cu Delikat, Maggy, Knorr etc etc, NIMIC. Adica ciorba noastra are in plus fata de supa ei borsul de putina (nu mult, ca nu ne place acru), uneori un strop de sare (dar de obicei opresc pt ea inainte de a sara) si...alte proportii apa/legume, ceea ce pare sa o incinte...

VA ROG sa ma lamuriti pina la cina ce e cu grisul cu lapte...ca eram asa fericita ca in sfirsit maninca ceva ce-i place (combinat cu banana, simplu e kk)...ca cerealele nu prea sint bune, ne-am ingrasat eu si ta-su cite 3 kile mincind ce cereale am luat pt ea si tot nu-i plac si nu-i plac...

Orez cu lapte am incercat la un moment dat, insa nu ii place gustul de lapte praf. Deci ar tb cumva sa pasez bine orezul ca sa iasa o pasta, si sa adaug faimoasa banana? Ca sa ii schimbe gustul?

In plus, stiu ca e subiect disputat si discutat, dar mai vin cu o intrebare. Laptele de mami e dulce. Mie, care nu maninc dulce des, mi s-a parut chiar PREA dulce. Deci daca e sa indulcesc grisul cu lapte, orezul cu lapte etc, ce sa folosesc? Zaharul nu e sanatos; miere cica nu se da pina la 1 an (nici cea din comert, pasteurizata, banuiesc, ca doar toxina botulinica nu e distrusa de temperatura, si pina la urma am citit ca asta e motivul pt care se evita mierea), glucoza, fructoza?

Mergi la inceput

Pe langa intrebarea lui Pisigri despre gris cu lapte, asi avea si eu o intrebare despre mancare: fetele care au introdus deja mazarea, voi cum o preparati?, pentru ca Ianis a gustat o lingurita de mazare+vita+ceapa, s-a strambat si n-a mai vrut, am mancat eu si 3 zile dupa aia am avut gaze Raaluca, tu parca spuneai ca mazarea ar fi printre primele alimente introduse.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ela78

Citat:
citat din mesajul lui pisigri

Da, din Carrefour, dar vezi ca e ambalat intr-o cutie, nu e un cilindru mare care sa-ti sare in ochi, il umfli tu acasa.

Dar nu e mare scofala din el...

Stiu cum arata, ca l-am vazut la novus la Paltinis, dar nu era. Am si intrebat. N-o fi mare scofala dar de 25 lei, cu asa multi ghiocei entuziasmati....vroiam sa incerc si eu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns koko_1 spune:

Pisigri, eu am vazut cilindru la real.
Mie pediatra mi-a recomandat sa-i dau bors; fructoza pentru indulcit si pentru gust mai bun (mai ales la orez cu lapte) sa pun putina vanilie(la baton).

Ela mazarea trebuie curatzata de pielitza.

mama lu' Cezar - 22 aprilie 2009

Mergi la inceput

Multumim pentru raspuns si la orez cu lapte si la mazare Dar cum curat eu mazarea congelata de pielita?, dupa ce am fiert-o?
Si in loc de lapte de vaca (interzis sub un 1 an) ce folosim la gris?, lapte praf?

Azi la masa de fructe i-am facut o combinatie din ananas+banana+mar verde, o bunatate! Nikoleta, incearca si tu, imposibil sa nu-i placa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kea spune:

Si eu am tot citit ca grisul ar da anemie, dar n-am gasit nicaieri din ce cauza. Si pana nu stiu cauza, nu cred. Poate ca nu are valoare nutritiva, dar daca mananca zilnic carne/galbenus, nu vad unde e problema. Al meu nu mananca gris, ca nu-i leguma. Si daca nu-i leguma, clar nu-i bun.

Eu stiu ca toate vrem sa o ajutam pe Nicoleta, dar sunt convinsa ca sarmalele, cremvustii si branza topita nu-s o constanta in alimentatia lui Mario. I-o fi dat o data, o fi si aia grav, nu stiu. Dar daca nu ne-am ambalat cand chatonel a spus ca dragoana a inceput cu acordul medicului o diversificare mai atipica, plus matusa care ii dadea din toate, de ce sa o scuturam asa tare pe Nicoleta? Chato scuze ca te-am dat exemplu in contextul asta!Eu plec de la premisa ca Nicoleta e o mama responsabila, ca na, mai greseste din disperare, dar ca si-a insusit critica si n-o sa mai faca.

Eu nu i-am mai luat nimic cu mazare pt ca-l durea burtica dupa.

Mergi la inceput

Ela, mie mi-a zis sa folosesc lapte praf pe motiv ca e suplimentat cu diverse...ca eu in interdictia asta cu laptele de vaca...ma rog, asa o fi, dar sint mai sceptica, poate pt ca la noi in familie nu avem nici un caz de probleme digestive. Adica nu zic ca n-o fi ceva adevar in ce spun unii, sa nu se dea lapte de vaca, dar... cred ca nu e dracul asa de negru, si cred ca interdictia asta se refera mai degraba la cei care inlocuiesc sinul sau formula cu lapte de vaca; nu mi se pare asa o gaura in cer daca PE LINGA sin/formula, primeste lapte de vaca+ orez/cereale etc....
Oricum, gustul simplu al formulei nu ii place DELOC...

Ne laudam si cu prima trinta luata cu capul pe parchet, de la mareata dumisale inaltime....stringeam rufe, ea se tira pe jos, cind o vad ca s-a ridicat in picioare linga canapea...si pina sa ajung la ea, buf!. Si da-i si plinge....

Mergi la inceput