Ghiocei Martie-Aprilie 2009 *125*
Raspunsuri - Pagina 14
Ayla21 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Nikoleta20 asadar,desi nu e bine sa il culc cu mine in pat,nu ii pot vedea ochisorii inlacrimati cand il las in patut...nu il pot forta sa manance ceea ce nu vrea...la fel cum nu il pot lasa nemancat... |
Nikoleta, nu este acelasi lucru cu a nu-l lasa sa planga singur in patut, metoda pe care eu, nu doar ca n-o sustin, ci sunt IMPOTRIVA ei!
Si a alege intre a-i da alimente interzise pt el. Pai mai bine il ti nemancat pana ii este foame si nu mai face mofturi decat sa-i dai PORCARII! Tu la crenvurstii aia ai citit eticheta?

Eu chiar nu inteleg cum a scos Hipp produs cu porc la 8 luni, sunt socata. Dar copiii mei nu vor manca NICIODATA cat ii cresc eu carne de porc, tocmai pt ca stiu cat este de nesanatoasa. Claudiu are 4 ani si 11 luni si nu a mancat niciodata porc. Si nici Luanei nu-i voi da.
Dar as prefera sa ii las nemancati daca vad ca refuza orice le-as da, decat sa trec la mancarea cu ceva care eu stiu sigur ca le face rau. Chiar daca nu pe moment.
Si nu cred ca ai idee macar cat ma lupt eu cu Clau de 3 ani jumate zi de zi, si cati nervi imi fac, si incerc sa raman calma sa nu supar copilul la masa, si ma bucur de fiecare lingura de mancare mancata. DA, stiu cum e sa ai un copil mofturos. Un copil care in afara de lapte si ciocolata nu ar manca nimic. Dar crede-ma, nu il tin la regim doar cu lapte si ciocolata fiindca doar asta accepta.

E adevarat ca la un copil mic sub un an sunt mult mai limitate retetele, dar nu uita si ca alimentul de baza pana la 1 an este LAPTELE! Pana la 1 an copilul DESCOPEA doar gusturile, e inca in faza de testare a ALIMENTELOR permise.
Trebuie sa-i placa ceva, pune-i in piureu si lapte, Luana papa bine cu lapte, ii pun in piure, in spanac. Pune-i marar, da un gust aparte. Poate ii place un fruct anume, chiar daca ii combini legume cu fructe, alegi raul cel mai mic. O vreme Luana papa orice cu orez, asa ca manca si legume si fructe cu orez. Ii faceam morcov fiert cu orez, mar copt, gutuie coapta, sau compot prospat din ce fructe aveam, mar, para, gutuie, chiar si prune, le fierbeam in apa putina, apoi le pasam, si le combinam cu orez. Ii place spanacul cu orez, ou si lapte, sau cu piure de cartofi si lapte. Si supa trebuie neaparat sa contina orez. Mai mananca bine piure de cartof + cartof dulce si carnita de pui la tigaie cum am dat reteta. I-am facut paste cu compot, paste cu cartof dulce. Papam iaurtel cu mamaliga, si branza dulce. In supica de legume ii pun intotdeauna marar, si in castronel ii inmoi miez de paine, si adaug lapte. Si ar mai fi. Decat sa bravezi si sa explici ca in dispearre ai ales aceasta solutie...ca scuze pt tine iti cauti, nu pt noi...mai bine cere pareri, mai invatam unele de la altele, combinatii, retete.
Pe mine m-au ajutat si ma ajuta mult borcanasele Hipp, pt ca de multe ori chiar daca eu ii gatesc in casa, incerc retetele lor, ca idee de combinatie.
www.rockyou.com/show_my_gallery.php?source=ppsl&instanceid=155635897" target="_blank">The Christmas Story 
www.glitter-graphics.com/users/monika21m" target="_blank">Monica, mommy blessed with my children Claudiu-Adrian(20.01.2005),Luana-Emilia(28.01.2009)
and my angels Alma-Lorena(28-30.01.2009),Maria-Alexandra(29.10.2009-13weeks)
My baby, my joy, my heart, my gift from God
Light a candle for Alma
Floric spune:
Monica, multumim pt infoormatii. Desi am o gramada de carti pe dezvoltarea copilului, e mai bine cand primesti mura in gura cand si cand. Mai vezi ce si cum zic altii.
Apropo, cardurile pe care le faci se pot imprima, ca o foto? Ca ma bate gandul sa te pun iara la treaba...asa ma gandeam ca nu ai ce face![]()
Poze Raru
Poze noi
Rares Rarisel cel mai frumusel 
koko_1 spune:
Buna dimineata
Azi va servim cafea, suc, ceai, vin rosu si cate o felie mare de tort pentru toata lumea ca doar facem 8 luni.
Multumim Mihaelacg pt. urari.
La multe lunite Rareas-Codrut, bebe de Miruna22, sa cresti mare, sa fii sanatos si sa-ti bucuri parintii!
La multi ani Silvi8! Sa fii sanatoasa, iubita, fericita!
Ayla multumim pentru informatii, foarte utile, le-am salvat (asa cum fac cu toate info pe care le postezi) 
mama lu'
Cezar - 22 aprilie 2009
mihaelacg spune:
neatza mamici!
multumesc kokosa cresteti mari, eu aleg un ceai.
noi astazi am schimbat merele. nu am mai gasit golden de-ale noastre, si am luat tot romanesti, dar dulci-acrisoare din alea rosii. i-am mai pus o para, vreo 4 feliute de clementina, 2 biscuitei si gata micul dejun.
s-a cam strambat la inceput, dar dupa aia n-a mai "comentat".
a papat 200 gr. nu mi-a lassat nici macar ultima lingurita, cu toate ca ma uitam cu o fata de miloaga la ea, aproape cersind si eu o lingurita
ilinca, fata de treaba tare micutza sophiphi de a renuntat ea asa usor la humana pt iaurt numa` bun.bine ca-i place.
eu in iaurt ii pun ceva, ca-i biscuit, ca-i ceva banana fff coapta, ca-i ananas...ca altfel cam stramba din nas.
din 10 martie 2009, mami fericita de 
Poze cu 2 ochi albastri RECENTE
http://picasaweb.google.ro/mart.apr09/Mihaelacg?locked=true#5417310586465586242
koko_1 spune:
Si daca stateam pe ganduri daca sa-i iau cilindrul de mos craciun, ei bine acum sunt sigura ca ii va placea.
Am cumparat un sac pt. jucarii de 7 lei si daca n-a chiuit cand l-a vazut...ce tipete, ce fericire, ce-l mai intoarce pe toate partile si bate cu palmele in el...a fost singura chestie (sa-i zicem "jucarie") de care efectiv s-a bucurat razand cu gura pana la urechi. Am pus poze sa vedeti si voi chestia verde.
mama lu'
Cezar - 22 aprilie 2009
mihaelacg spune:
bb cezar care abia se mai vede din sac.si ce cumintel sta el afara la zapada
koko, dar tu stai in galati?
fetelor, mi-au venit uratii
azi dimineata.uff
ies la plimbare un pic sa ma intalnesc cu simona
din 10 martie 2009, mami fericita de 
Poze cu 2 ochi albastri RECENTE
http://picasaweb.google.ro/mart.apr09/Mihaelacg?locked=true#5417310586465586242
koko_1 spune:
| Citat: |
citat din mesajul lui mihaelacg bb cezar care abia se mai vede din sac.si ce cumintel sta el afara la zapada![]() koko, dar tu stai in galati? |
Da, de cateva luni ca e detasat sotul aici.
mama lu'
Cezar - 22 aprilie 2009
pisigri spune:
1. Care e problema laptelui cu gris? Mie pediatrul mi-a spus doar sa il fac cu lapte praf, nu de vaca, pe motiv de vitamine si fier pe care laptele praf il are, laptele UHT nu; asta e cina noastra de ceva timp incoace....3-4 saptamini...?
2.Erau sigur 2 puncte da am uitat...offf...
If you can't say something nice, then don't say nothing at all
"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
Ela78 spune:
Nikoleta, ia aminte la ce spune Ayla, pentru ca ea e informata, testata si cu 2 copii...
Noi ca adulti nu mancam crenvursti si mezeluri, pentru ca banuim ce contin, doar branzeturi si alea cat mai naturale (Danone exclus), iar carnea preferam s-o preparam noi... Si Ianis mananca cereale si pofteste la ciorba noastra, dar asta nu inseamna sa-i inlocuiesc mancarea lui de bebelusi cu porcariile noastre.
Ma plangeam zilele trecute ca nu trece zi fara sa capete Ianis un cucui, ei!, acum e mai rau... Se tine peste tot dupa mine, vine intro viteza in patru labe la bucatarie, la baie, se ridica in picioare si vrea sa mearga numai in picioare, cu mine cocosata bineinteles
Ieri citisem ce-a zis Aris ca faza premergatorul a fost epoca ei de aur...
Eu la recomandarea AAP n-am coborat premergatorul, desi il aveam ianinte sa se nasca, acum l-am pus si e foaarte incantat!, se joaca cu butoanele, se admira in oglinda.
Si mai am o problema, casa mea nu e deloc "baby-proof"
, pat in stil japonez, masuta de cafea din sticla, dressing cu oglinzi imense, aparatura cu cabluri etc. Ce fac?
Elena,
fericita de
Ianis Cezar (04.04.2009)